info@articlefarsi.ir پشتیبانی 10 صبح تا 2 شب ادرس

مقاله فارسی در مورد نقش پدران در دوران حاملگی

مقاله فارسی در مورد نقش پدران در دوران حاملگی

نقش پدران در دوران حاملگی
آقایان به عنوان یک پدر رل مهمی را بعهده دارند . پدران باید در نظرداشته باشند که سلامتی و آرامش همسرشان به کمک آنها بستگی دارد . محیط آرام و مسرت بخش خانه در رشد و سلامت فرزند آینده شان بسیارموثر است سلامت جسم و روح و رشد احساسات مادری در زن بستگی فراوانی به گرمی و صمیمیت و حمایت شوهر در دوران حاملگی دارد پدران با مهربانی و توجه زیاد به همسر خود می توانند محیطی آرام و پر از محبت را در خانه ایجاد نماید و توجه ز ن حامله برا ی سلامتی او و رشد فرزند آینده بسیارا همیت دارد پدران گاهی می توانند همراه همسران خود نزد پزشک بروند در آنجا نکاتی از پزشک تذکر داده خواهد شد این موارد سبب افزایش اطلاعات پدران خواهد گردید و به این وسیله لذت شرکت در مواظبت و نگهداری از فرزند خود را زا دست نخواهند داد .
حالت روحی بسیار از زنان در دوران حاملگی دائما در تغییر است آنها ممکن است یک موقع خوشحال و در موقع دیگر بسیار حساس و ناراحت باشند و به آسانی و بدون دلیل گریه کنند و یا احساس کسالت و افسردگی نمایند و پدران اگر کمی صبرو حوصله و توجه داشته باشند می توانند بیش از حد به همسرانشان کمک کنند این تغییر احساسات و تغییر وضع روحی همه موقتی است .
سلامتی و آرامش در دوران حاملگی
با مراقبت از خود و پوشیدن لباسهای راحت و مناسب نه تنها شما در دوران حاملگی و کاملا راحت و آسوده خواهید بود بلکه قادر به ادامه ی فعالیتهای اجتماعی خود نیز خواهید شد طرز تغذیه شما در دوران حاملگی برا ی تامین سلامتی خود شما و رشد صحیح نوزادتان بسیار مهم است تحقیقاتی که درباره ی رابطه تغذیه مادر و رشد نوزاد صورت گرفته است نشان می دهد مادرانی که غذای سالم و کافی مصرف کرده اند نوزادشان سالم تر بوده و رشد ونمو آنها بهتر از نوزاد مادرانی است که غذای کافی و مناسب نداشته اند .
منظور از غذای کافی برا ی مادر و نوزاد این نیست که مادر باید دو برابر انچه قبلا می خورده غذا میل کند بلکه زن باردار به غذاهای مخصوص احتیاج دارد که کمک به رشد و نمو نوزاد او نموده و سلامتی خودش را نیز تامین کند اگرشما عا دت به خوردن غذاهای متنوع مانند شیر ؛ گوشت ؛ تخم مرغ‌؛ میوه جات و سبزیجات تازه داشته اید ممکن است تغییرات کمی در غذای شما در دوران حاملگی داده شود بخصوص د راواخر ماههای حاملگی ممکن است مقدار غذاهای ذکر شده افزوده شوند . در اوایل حاملگی ممکن است کم اشتها ویا نسبت به بعضی غذاهایی میل باشید ولی معمولا بعد از ماه سوم حاملگی اشتها بهتر شده وشاید هم بیشتر اوقات میل بسیار به غذا خوردن داشته باشید بعضی زنان در دوران حاملگی ؛ اشتیاق به
خوردن غذای مخصوص را پیدا خواهند کرد ولی این زیاد معمول نیست اگر بعد از خوردن سبزیجات و میوه جات تازه از بین ببرید تا بیش از حد لزوم و طبیعی اضافه وزن پیدا نکنید لازم است خوردن غذاهای شیرین و چرب را محدود کنید از خوردن کیک دسرهای مملواز خامه و مواد شیرین پرهیز کنید .
بعضی از زنان باردار فکر می کنند با خوردن غذای کم ؛نوزاد آنا زیاد بزرگ نشده و در نتیجه زایمان آنها آسانتر خواهد بود این فکر هرگز درست نیست محدود کردن غذا باید حتما باید تحت نظر با مشورت پزشک باشد در تمام دوران حاملگی نباید بیش از 12-10 کیلوگرم به وزنتان اضافه شود اضافه شدن وزن دراین محدوده کاملا طبیعی است ولی زنانی که در شروع حاملگی و در حالت عادی اضافه وزن داشته اند لازم است در دوران حاملگی دقت نماید که زیاد اضافه وزن پیدا نکنند .
شیر غذای بسیار مهمی است سعی کنید در طول دوران بارداری روزانه چند لیوان شیر میل کنید شیر حاوی مواد پروتینی لازم جهت رشد و نمو جنین می باشد و نیز دارای کلسیم و فسفر است که هر دو از عناصر بسیار مهم برای رشد و نمو استخوانها و دندان ها می باشد تمام فراورده های شیر نیزبه همان اندازه برای رشد و نمو بچه مفید است .
غذاهایی که حاوی پروتین است برای رشد و نمو و تشکیل عضلات بدن جنین بسیار مهم هستند بنابراین سعی کنید حداقل روزی یک تخم مرغ و دو وعده غذای گوشتی میل نمایید از خوردن پنیر ؛کره ؛ ماهی دردوران حاملگی غفلت نکنید در اواخر دوره حاملگی جنین احتیاح به آهن بیشتری دارد بنابراین سعی کنید حداقل دو هفته یک بار جگر میل کنید جگر منبع آهن و ویتامین های مختلف است .
در دوران حاملگی شما احتیاج به خوردن سبزیجات تازه دارید زیرا سبزیجات منبع ویتامین و مواد معنی لازم برای رشد و نمو جنین هستند و شما می توانید باخوردن سبزیجات و میوه جات علاوه بر رساندن مواد لازم وضروری به بدن سبب رفع اشتهاء بیش از حد و جلوگیری ازاضافه وزن شوید خوردن میوه جات مانند پرتغال گوجه فرنگی ؛ سیب ؛ گلابی و ………….. در دوران حاملگی بسیار ضروری است .
مراقبتهای حاملگی
در صورتی که کوچکترین احتمال حاملگی در بین باشد باید هرچه زودتر مراقبتهای ویژه شروع شود این اقدامات بلا فاصله بعد از قطع پریود ماهانه صورت می گیرد مخصوصا در افرادی که احتمال سقط جنین وجود دارد و یا سقطهایی قبلا داشته اند باید هرچه زودتر تحت نظر قرار بگیرند زن بارداری که تحت مراقبت قرار می گیرد در ابتدا شرح حالی از وی گرفته شده و آزمایشات و
معاینات فیزیکی صورت می گیرد درابتدا در صورت احتمال وجود حاملگی آزمایش ادرار جهت اثبات حاملگی به عمل می آید . بعد زیر مورد بررسی قرار می گیرند :
– آیا زن آمادگی ادامه حاملگی رادارد؟
– بررسی تمام مسائل از نظراثبات سلامتی زن
– بررسی بیماریهای قبلی مخصوصا در حاملگی های قبلی
– نتیجه و سرانجام حاملگیهای قبلی
-بررسی درمانهای قبلی که صورت گرفته
– بررسی داروهایی که به علت بیماریهای خاص مصرف می کند .
در کنار این بررسی های ارزیابی فیزیکی اولیه نیز صورت می گیرد که شامل اندازه گیری فشار خون قد و وزن می باشد و در کارت مخصوص ثبت می گردد آزمایشهای لابراتوری که متعاقب صورت می گیرد که شامل آزمایش خون (هموگلوبین ؛ گروه خونی؛ هماتوکریت ؛ تعداد گلبول قرمز ؛ آزمایشهای سرولوژیک و. …..) می باشد .آزمایش ادرار ؛ شامل اندازه گیری قند و پروتئین و کشت ادراری جهت تشخیص وجود باکتری در ادرار بعمل می آید .در ملاقاتهای بعدی
ارزیابی های فیزیکی ؛هر گونه درمان و یا آزمایشی که صورت می گیرد بطور مرتب در پرونده بیمار یادداشت می شود.
راهنمایی زن حامله
بعد از معاینات فوق الذکر به زن آبستن دستورهایی راجع به تغذیه ؛استراحت خواب ؛ اجابت مزاج روزانه ؛ورزشهای مناسب ؛ استفاده از هوای آزاد و آفتاب ؛ شستشو نوع لباس ؛ تفریح و مواظبت دندانهاو ……. داده می شود معمولا می توان به زن حامله اطمینان داد که همه چیز طبیعی بوده و مشکلی وجود ندارد . ولی در ضمن علائم خطر را به او گوشزد کرد تا در صورت بروز آنها فورا پزشک را مطلع کند .
تنفس مادر در دوران آبستنی
میزان تنفسی در حاملگی تغییرات مختصری پیدا می کند بدون شک در هنگام حاملگی تقاضای اکسیژن بیشتری می شود در هنگام حاملگی پرده یا دیافراگم مقداری بالا می رود . ناحیه قفسه صدری با وجود بالاآمدن دیافراگم افزایش یافته بطوریکه در واقع در طول آبستنی ظرفیت حیاتی ؛ مختصری ازدیاد می بیابد . نوع تنفس بیشتر توراسیک ؛ سرعت آن افزایش یافته و حجم دقیقه ای هوای تنفس نیزازدیاد پیدا می کند و پرده ی مخاط بینی و حلق ممکن است متورم و پرخون گرددکه تنفس صدادار بعضی از افراد حامله به این امر نسبت داده
می شود . درصد زیادی از خانمهای حامله درهنگام بارداری دچار تنگی نفس می شوند احتمال می رود این نفس تنگی مربوط به افزایش تهویه ای باشد که همواره توام با آبستنی بوده و این امر به منظور بالا بردن گازی به نحو مطلوب در جفت بوقوع می پیوندد .
تغییرات دستگاه تنفسی
در طول دوران بارداری ممکن است ترشح بزاق افزایش یابد که در موارد شدید عموماً‌ موجبات ناراحتی و شکایت مادران را فراهم می آورد. گاهی ممکن است اختلالاتی در حس بویایی و چشایی نیز پدیدار گردد. در این زمان در بعضی از افراد تمایلات غیر طبیعی به بعضی از مواد غذایی و یا غیر غذایی بوجود می آید که معمولاً این مواد به منظور تغذیه استعمال نمی شوند. در سه ماهه اول بارداری اختلالاتی چون تهوع ، استفراغ وبی اشتهایی شایع بوده و ممکن است با درجات متفاوتی در طول آبستنی پایدار بماند. تهوع و استفراغ صبح گاهی در سه ماهه اول را می توان با مصرف نان برشته ، بیسکوئیت یا شیرینی خشک در هنگام صبح و قبل از خارج شدن از رختخواب ، تخفیف داد. از مصرف غذاهای سرخ شده و چرب باید پرهیز شود. به جای سه وعده غذا در روز بهتر است چندین وعده کوچک غذایی مصرف شود. مایعات همراه با غذا نوشیده نشود، بلکه در فاصله بین وعده های غذایی مصرف شود. تا حد امکان بوهای تند غذاها در هنگام پختن غذا حذف شود.
یبوست نیز مسأله ای است که در دوران بارداری اکثراً بوجود می آید و به علت کاهش فعالیت حرکات دودی روده ها و زمان تخلیه معده بروز می نماید. خانم های باردار باید هر روز اجابت مزاج داشته باشند تا مواد زائد بدن خود و جنین را دفع کنند.
اصولاً در خانم های باردار یبوست ایجاد می شود ، بخصوص اگر رژیم غذایی نامناسب داشته باشد و یا آب کافی ننوشند. برای رفع این مشکل باید تا حد امکان از مصرف داروهای مسهل خودداری کنند و باید روزانه مقدار کافی آب بنوشند و از مقدار کافی میوه ، سبزیجات، سالاد ، کمپود و کاهو استفاده کنند. زیرا این غذاها دارای مواد سلولزی فراوانی می باشند و حجم مدفوع را افزایش داده و به دفع مدفوع کمک می کنند. انجام ورزش های متناسب زمان بارداری نیز در رفع این مشکل بسیار اهمیت دارد.
در حاملگی لثه ها پرخون و نرم شده و با کوچکترین ضربه یا تماس با مسواک ، خونریزی می کنند، هیپرتروفی و هورمونی و تورم لثه ها در دوران بارداری ، تحریک و عفونت دهان را امکان پذیر می کند، تغییر PH بزاق در دوره بارداری ممکن است منجر به پوسیدگی دندانها گردد. لازم است بطور مرتب دندان ها را مسواک کرده و با کمی آب و نمک دهان را بشویند.
مواد مورد نیاز باردار
میزان تصویه شده غذایی در طول مدت بارداری و حتی بیشتر از آن در طول شیردهی ، افزایش می یابد. بیشترین افزایش وزن جنین در طی دومین و سومین ، سه ماهه بارداری اتفاق می افتد ، زنان نیز در طی این ماهها نیاز بیشتری به انرژی پیدا می کنند. همان گونه که غذاهای مصرفی باید انرژی کافی داشته باشند ، باید پروتئین ها ، آب ، فیبر ، اسیدهای چرب ضروری ، ویتامین ها و مواد معدنی را نیز تأمین کنند. در این دوران پروتئین فراوانی مورد نیاز است. زیرا علاوه بر تکامل جنین ، پروتئین اضافی برای افزایش حجم خون ، رشد رحم ، جفت ، پستانها و عضلات اسکلتی لازم می باشد.
تقریباً نیاز به تمام ویتامین ها در طول دوران بارداری را افزایش می یابد. نیاز به بعضی از ویتامین ها بیشتر از بقیه است. البته مصرف بیش از حد بعضی از ویتامین ها مانند ویتامین A اثر منفی بر جنین دارد. بنابراین از تجویز مکمل آن باید اجتناب کرد.
نیاز به بسیاری از مواد معدنی در طول بارداری افزایش می یابد. در طول بارداری در پاسخ به افزایش نیاز بدن ، میزان جذب مواد معدنی افزایش و مقدار دفع آن کاهش می یابد، بیشترین میزان افزایش غذایی در پاسخ به نیاز آهن است. به علت ذخیره محدوده آهن در بدن بسیاری از زنان ، احتیاجات جنین در حال رشد بویژه
در سه ماهه آخر بارداری را افزایش پیدا می کند، لذا مکمل آهن در دومین و سومین سه ماهه بارداری تجویز می شود.
بطور کلی تعادل تمام مواد غذایی در رژیم غذایی ، بهترین موقعیت را برای هموستاز بدن فراهم می کند. احتیاجات غذایی بارداری شامل احتیاجات طبیعی مادر ، جنین، رحم ، جفت و ذخیره سازی مواد غذایی جهت زایمان و دوران شیردهی می باشد.
وضع حمل در خانم ها سالم که در طول دوران بارداری تغذیه سالمی را داشته اند، طبیعی تر و راحت تر صورت می گیرد. تغذیه مادر در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد، زیرا نوزادانی که با وزن کم به دنیا آمده اند، بیشتر از مادرانی می باشند که دارای سوء تغذیه بوده اند. در صورتی که مواد غذایی مناسب در رژیم غذایی مادر وجود نداشته باشد ، کمبودهایی ممکن است در دوران بارداری در مادر بوجود آید. این قبیل کمبودها غالباً در مورد کلسیم ، فسفات آهن و ویتامین ها دیده می شود.
گروههای اصلی مواد غذایی
میوه ها و سبریجات تازه : یکی از گروههای غذایی مهم هستند. خانمهای باردار هر روز باید حدود چهار نوبت از سبزی های تازه و آب میوه های تازه مانند، آب پرتقال ، آب گریپ فروت و … بخورند. گیاهانی از قبیل کاهو، هویج ، نخود فرنگی ، لوبیا سبز ،اسفناج ، کلم و …حاوی ویتامین های مختلف می باشند.
نان ، برنج و غلات : گروه دیگری از مواد غذایی هستند که روزانه چندین وعده مصرف می شوند. این مواد غذایی به مقدار زیادی انرژی برای مادر و جنین تولید می کنند. خوردن این نوع مواد باعث می شود که علاوه بر رسیدن انرژی به بدن ، بعضی از ویتامین ها و سایر مواد معدنی را تأمین کند.
گروه شیر و لبنیات : گروهی از مواد غذایی هستند که حاوی کلسیم ، پروتئین و بسیاری از ویتامین ها می باشند. یک زن باردار حتماً در رژیم غذایی خود، روزانه 3 تا 4 مرتبه باید از شیر و لبنیات تازه استفاده نماید.
گروه گوشت : شامل گوشت مرغ و جوجه ، گوشت ماهی ، گوشت قرمز ، تخم مرغ و تخم سایر پرندگان و کلیه حبوبات می باشند. زنان باردار روزانه می توانند 3 وعده از این مواد استفاده نمایند.
نکات عمومی قابل توجه در دوران حاملگی
حاملگی می تواند یک دوران مسرت بخش و سلامتی باشد. مادرانی که در انتظار داشتن نوزاد هستند، به شرط آنکه در دوران بارداری از خود مراقبت های لازم را بکنند، کمک فراوانی به رشد جنین و سلامت خود کرده اند.
پوشاک
لباس های زنان باردار بایستی راحت ، گشاد و متناسب باشد تا روی شکم فشار وارد نسازد. لباس نباید در هیچ نقطه از بدن ایجاد فشار نماید. از بستن بندهای محکم
در مچ دست و پا یا و از پوشیدن جوراب هایی با کش های محکم می بایست اجتناب کرد. از بستن شکم بندهای سفت و محکم ، جداً باید خودداری نمود.
پستان ها در این دوران بزرگ و سنگین می شوند و بستن سینه بند لازم است، منتهی نباید از پستان بندهای سفت و محکم استفاده نمود. در طی دوران بارداری، پستانها بزرگ و سنگین شده و اگر از سینه بند جهت نگهداری آنها استفاده نشود، باعث کشیدگی عضلات و شل شدن و افتادگی پستان ها می شود. لذا در دوران بارداری باید سعی شود که از سینه بندهای راحت حتماً استفاده گردد تا بدین وسیله از شل شدن عضلات سینه جلوگیری شود.
کفش های پاشنه کوتاه برای زمان حاملگی مناسب تر هستند. البته گاهی در موارد لزوم پوشیدن کفش پاشنه بلند مشکلی ندارد. در صورتی که شخص بتواند تعادل خود را بخوبی حفظ کند، استفاده طولانی مدت از کفش پاشنه بلند باعث کمردرد خواهد شد. در دوران بارداری انحنای ستوان فقرات بتدریج به علت بزرگی شکم زیاد می شود.
پوشیدن کفش های پاشنه بلند انحنای کمر را بیشتر می کند و در نتیجه روی مهره های کمر فشار وارد می آید و سبب کمر درد می گردد.
استعمال داروها
در طول دوران بارداری استفاده از داروها باید با دقت و کنترل باشد . زیرا اکثر داروها از جفت عبور کرده و به جنین می رسند. اثرات داروها و نقایص احتمالی که ایجاد خواهند کرد ، بدرستی قابل پیش بینی نیست. بعلاوه دادن داروهای که چگونگی اثر آن در مادر و جنین به خوبی روشن نیست . در زمان حاملگی کار درستی نخواهد بود. قبل از تجوهیز هر گونه دارویی برای هر خانم حامله اثرات جانبی آن را بر روی جنین و نوزاد باید بررسی کرد، زیرا تعداد زیادی از داروهایی که بطور روزمره مصرف می شوند، می توانند در زمان بارداری اثرات سوئی روی جنین و نوزاد بگذارند. برای مثال مصرف آسپرین در دوران حاملگی ، باعث اختلالاتی بر روی رشد و نمو جنین می گردد.
استعمال دخانیات
استعمال دخانیات و کشیدن سیگار مخصوصاً در حجم زیاد برای جنین و رشد آن مضر است. موارد زایمان زودرس و عدم رشد و نمو کامل جنین در مادرانی که سیگار فراوان می کشیده اند، مشاهده شده است. کم کردن یا قطع استعمال دخانیات در زنان باردار ، خصوصاً افرادی که به تحریکات مزمن تنفسی ، سوء هضم یا آسم مبتلا می باشند، لازم و ضروری است.
در مادرانی که سیگار می کشند، وزن بچه هنگام تولد به طور متوسط 300-200 گرم کمتر و ضمناً قد کوتاهتری نیز نسبت به سن حاملگی خود داشته اند. در بررسی های
طولانی مدت بچه هایی که مادرانشان در زمان بارداری سیگار می کشیده اند، اختلال مختصری در خواندن، حل مسائل ریاضی و خدمات عمومی بدن آنها وجود دارد.
استعمال الکل
استفاده از مشروبات الکلی در دوران جنینی مضر می باشد. زیرا الکل از جفت به سادگی عبور می کند. مادرانی که در دوران حاملگی از مشروبات الکلی زیاد مصرف می کنند، جنین ها دچار سندرم الکلی می شوند. نوزادی که در دوران جنینی تحت تأثیر الکل قرار گرفته است در موقع تولد حالت خمودگی دارد و دچار عرق فراوان ، لرزش و حرکات پرشی در صورت و اندام های انتهایی می گردد. مصرف طولانی الکل سبب نقص در تکامل جنین می شود. میزان مرگ و میر جنین این قبیل مادران در حین زایمان 17 درصد می باشد.
استحمام
در طول مدت بارداری غدد عرق و غدد دیگر فعال تر هستند و تراوش عرق در این دوران بیشتر می شود، لذا جهت رفع بوی عرق و رعایت بهداشت، استحمام بسیار ضروری می باشد. شستشوی بدن به وسیله دوش و حمام در تمام دوران حاملگی مفید بوده و هیچ گونه محدودیتی در این مورد وجود ندارد. فقط در ماه های آخر آبستنی فرد سنگین شده و احتمال این می رود که در حمام تعادل خود را از دست داده و زمین بخورد. لذا در این مواقع فرد باید مراقب زمین لغزنده حمام باشد. البته محیط حمام نیز باید مناسب انتخاب شود به طوری که حمام زیاد گرم رگها را
منبسط کرده و امکان ظهور واریس را بیشتر می کند، حمام خیلی سرد نیز موجب انقباض های عضلات رحم می شود. حمام های سونا اکیداً برای زنان باردار ممنوع است. زیرا در آنجا تعریق زیاد صورت می گیرد و خطر ضعف و بی هوشی برای زن باردار پیش می آید.
شغل
دوران بارداری ؛ دوران حساس و پرخطری می باشد. به طور کلی زنان شاغل اگر کارشان سنگین نباشد و باعث خستگی مفرط آنها نگردد، انجام آن ضرری ندارد ، ادامه مشاغلی که زن آبستن را در معرض خطر ضربات ناگهانی قرار ندهد و از لحاظ جسمی خیلی خسته کننده نباشد، تا چند هفته قبل از زایمان بلامانع است. البته باید در فواصل انجام کار ، استراحت کافی برای زنان باردار را در نظر گرفته شود.
مسافرت
مسافرت باعث سقط یا زایمان زودرس نمی شود، ولی باید خاطر نشان کرد که در موارد خیلی ضروری باید اقدام به مسافرتهای طولانی نمود و در صورت ضرورت نداشتن مسافرت ،بهتر است مادر باردار از سفر کردن و خستگی های مفرط پرهیز کند. زیرا ممکن است بر اثر حوادث ، اتفاقاتی در طول سفر برای این فرد بیفتد و فرد نیاز به فوریت های زایمانی داشته باشد. بعلاوه در هنگامی که زن در سفر و از خانه دور باشد، بکار بردن رژیم مناسب غذایی غیر ممکن و سخت به نظر می رسد. در صورت لزوم مسافرت بهتر است ، سفر هوایی با هواپیما انتخاب شود تا مدت زمان
سفر کوتاه گردد. در دو ماه آخر بارداری ، اصولاً مسافرت طولانی منع شده است ، زیرا حرکات وسایل نقلیه باعث شروع دردهای زایمان یا عوارض دیگر می شوند.
مقاربت یا آمیزش جنسی
در زنان آبستنی سالم ، مقاربت بطور اعتدال و طبیعی تا ماه آخر حاملگی هیچ گونه ضرری ندارد. اجتناب از مقاربت یا آمیزش جنسی می بایست از طرف آنهایی که به سقط عادتی Habitual Abrotion مبتلا هستند. مراعات گردد و شاید بهتر باشد این دور اندیشی را در چند هفته آخر بارداری برای همه زنان باردار عمومیت دارد . زیرا به این ترتیب احتمال پارگی زودرس پرده ها( کیسه آب ) عفونت و خونریزی به حداقل کاهش می یابد. البته مستقیم بین مقاربت و پارگی کیسه آب ، زایمان پیش از موقع ، خونریزی و عفونت وجود ندارد. لذا مقاربت با رعایت احتیاط مانعی ندارد ، ولی بهتر است در ماههای آخر محدود شده و دو یا سه هفته آخر حاملگی از مقاربت خودداری شود.
عکس برداری
در دوران بارداری از هر نوع عکس برداری با اشعه ایکس و اشعه های مختلف باید خودداری شود ،زیرا بر خورد این اشعه ها به جنین به عنوان یک عامل تراتوژن به حساب می آید و می تواند باعث ایجاد آنومالی ها و حالات غیر طبیعی در جنین

فایل : 17 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...