مقاله در مورد عزت نفس و روش تحقیق میزان تحصیلات

مقاله در مورد عزت نفس و روش تحقیق میزان تحصیلات

دانشگاه پیام نور واحد مشکین شهر
عنوان :
بررسی رابطه میزان تحصیلات و اعتماد به نفس در بین افراد در سنین 20 تا 40 سال
استاد راهنما:
جناب آقای یزدانی
پژوهشگر:
سجاد ایمانی گوده کهریز
واحد درسی : روش تحقیق در روانشناسی و علوم رفتاری
سال تحصیلی 90-91
o
فهرست مطالب
مقدمه 4
بیان مسئله 6
فرضیه های تحقیق 7
ضرورت و اهمیت تحقیق 7
تعاريف نظري: 9
اهداف کلی : 9
اهداف اختصاصی : 9
پیشینه تحقیق 10
روش تحقیق 14
جامعه آماری و نمونه آماری 14
روش تجزیه و تحلیل داده ها 15
فهرست منابع 17
مقدمه
میزان موفقیت و دست یافتن به اهداف زندگی فردی و اجتماعی انسان ، بستگی به میزان اعتماد به نفس او دارد ؛ زیرا اعتماد به نفس تاثیر به سزایی در سازماندهی رفتارهای سالم و سازندی فردی و اجتماعی انسان ها دارد. زندگی فارغ از ارتباط با دیگران، نه ممکن است و نه مطلوب، زیرا انسان موجودی است اجتماعی و بر قراری ارتباط یک نیاز ضروری در زندگی انسان به شمار می رود. گاه به دلایل برخی عوامل روانی نهفته در درون فرد، اتفاق می افتد که فرد آنگونه که شایسته و بایسته است در میان اجتماع حضور نیابد. یکی از مهمترین عوامل روانی که در بروز شکست ها و ناکامی ها و ایجاد موانع در مسیر یک زندگی پر نشاط و موفق، نقش تعیین کننده دارد. نبود اعتماد به نفس در انسانهاست که می تواند برای فرد پیامدهای منفی و زیانبار بسیاری ایجاد کند.
اغلب مردم معنای واقعی کلمه ی اعتماد به نفس» را به خوبی درک نمی کنند . به همین دلیل آن نوع از اعتماد به نفس و خود باوری که مطلوب و مورد نظرشان است در زندگی تجربه نمی کنند. چون فکر می کنند اعتماد به نفس یعنی این که ایمان و اعتماد به موفقیتهایی که در کارها به دست می آورند. در صورتی که اعتماد به نفس واقعی و حقیقی آن است که قبل از این که در کارها موفق شویم نوعی اعتماد به توانایی خود برای انجام آن کار داشته باشیم. وقتی اعتماد به نفس و خود باوری خود را براساس آن که و انچه به راستی هستید و نه براساس موفقیت ها و دستیابی ها یا شکست ها و ناکامی های خود بنا می کنید. چیزی را در خود خلق می نمایید که هیچ کس و هیچ چیزی یارای گرفتنش را از شما نخواهد داشت .
می توان گفت که اعتماد به نفس واقعی همواره در درون خود شما تولید می شود نه از بیرون . اعتماد به نفس زاییده ی تعهد شما به خودتان است . این تعهد که هر آن چه لازم باشد انجام خواهید داد تا به خواسته ها ونیاز هایتان برسید . اعتماد به نفس آن است که باور داشته باشید می توانید و توانایی آن را دارید که تمام توانتان را به کار گیرید و شرایط و اوضاع زندگی را آن گونه که مطلوب و دلخواه شماست تغییر دهید . اعتماد به نفس حقیقت این نیست که نترسیم بلکه این است که بدانید و مطمئن باشید با این که می ترسید اما بی گمان دست به عمل خواهید زد.
بیشتر ما فکر می کنیم که اعتماد به نفس یعنی به توانایی مان برای انجام کارهای خاص ایمان داشته باشیم . مهارت های بسیار زیادی وجود دارد که می توانید در زندگی کسب کنید اما هر کسی فقط تعداد محدودی از آن ها را فرا می گیرد . بنابراین اگر اعتماد به نفس تان به توانایی تان وابسته است . فقط زمان اندکی که مشغول انجام این فعالیت خاص هستید احساس اعتماد به نفس می کنید . اعتماد به نفس نیرویی است که باید فراتر از دانسته ها و اعمال ما باشد . در زندگی کارهای بسیاری هست که می توانید کسب کنید . اگر اعتماد به نفس تان را بر مبنای این توانایی ها قرار دهید . هیچ گاه فردی با اعتماد به نفس واقعی نخواهید بود . و فقط در مورد توانایی های خاص احساس اعتماد به نفس می کنید . اعتماد به نفس واقعی هیچ ارتباطی با اتفاقات زندگی بیرونی تان ندارد . اعتماد به نفس واقعی نه فقط به خاطر آنچه انجام می دهید ، بلکه به خاطر اعتقاد به توانایی درونی تان برای انجام هر چه اراده کنید ، شکل می گیرد . سرچشمه اعتماد به نفس واقعی در درون خودتان است نه در دنیای بیرون از یک تعهد درونی که
با خودتان کرده اید ریشه می گیرد . تعهد به این که هر چه اراده کنید و انجام آن را در زندگی ضروری تشخیص دهید انجام خواهید داد . و با اعتماد به خودتان به وجود می آید نه اعتماد به نتیجه چیزی که معلوم نیست به دست خواهید آورد یا نه . اعتماد به نفس به روح خودتان به عنوان یک شخص کامل اعتقاد داشته باشید که مهم نیست در زندگی با چه مسایلی روبرو شوید قطعا از عهده ی انجام آن بر خواهید آمد و هر کاری که نیاز باشد انجام خواهید داد . مهم تمایل شما برای عمل کردن است . بیشتر مردم تا وقتی که نسبت به کاری اعتماد به نفس نداشته باشند ان را شروع نمی کنند . یا به دنبال رویاهایشان نمی روند چنین رفتاری اشتباه محض است .
بیان مسئله
آگاهی عمومی لازمه ی زندگی فردی و اجتماعی است اما کافی نیست . برای پیشرفت در زندگی فردی و حرفه ای شما باید در زمینه های متخصص و منحصر به فرد باشید همین نکته که شما چیزی می دانید و دیگران نمی دانند به شما اعتماد به نفس می دهد .
اعتماد به نفس و خودباوری از متغیرهای مهمی است که در پیشرفت آدمی در تمام مراحل زندگی نقش مهمی بر عهده دارد . توانایی شخص برای سازگاری با اجتماع به اعتماد به نفس و خودباوری شخص بستگی دارد . هر چه اعتماد به
نفس خود بیشتر باشد توانایی روبروی با مشکلات و موانع نیز افزایش می یابد .
هر فردی از شخصیت خودش ، دیدگاهش و نقاط ضعف و قوتش یک تصویر ذهنی دارد . یعنی تصوری که شخص از خویشتن در ذهن دارد که به این تصویر «خود انگار» می گویند .
خود انگاره در شکل گیری اعتماد به نفس نقش بسیار مهمی ایفا می کند. بسیاری از این تصورات براساس تعامل ما با دیگران و تجربیات زندگی مان شکل می گیرد . اعتماد به نفس به این موضوع بستگی دارد که شخص احساس می کند از نظر دیگران تا چه حد مورد قبول و علاقه است و همچنین خودش چقدر احساس ارزشمند بودن دارد.
همه ما در شرایط و موقعت هایی از زندگی مشکلات عدم اعتماد به نفس را تجربه کرده ایم خصوصا در دوران نوجوانی که شخص خود و جهان اطراف را می شناسد بسیار دجار مشکل می شود. اما از آنجایی که خود انگاره هرکس با گذشت زمان تغییر می کند پس اعتماد به نفس فرد هم ثابت نمی ماند و در طول زندگی تغییر می کند.(
فرضیه های تحقیق
بین اعتماد به نفس و خودباوری و پیشرفت شغلی افراد رابطه وجود دارد.
بین اعتماد به نفس و افزایش درآمد رابطه وجود دارد.
بین اعتماد به نفس و خلاقیت شغلی رابطه وجود دارد.
بین اعتماد به نفس و خودباوری افراد و میزان تحصیلات آنها رابطه وجود دارد.
بین اعتماد به نفس در بین زنان و مردان رابطه وجود دارد .
ضرورت و اهمیت تحقیق
اعتماد به نفس و خود باوری یکی از با ارزش ترین مناسبی است که فرد می تواند در اختیار داشته باشد. تحقیقات نشان داده اند که فردی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است خیلی موثرتر می آموزد و روابط سودمندتری را با دیگران بر قرار می کند. بهتر می تواند از فرصت ها استفاده کند و مولد و خود کفا باشد و همچنین در مقایسه با فردی که از عزت نفس کم برخوردار است از دیدگاه روشنتری نسبت به مسیر زندگی خویش دارد. یکی از مهمترین منابعی که می توان در فرد تقویت کرد احساس ارزشمند بودن است این احساس به عنوان نیرویی است که فرد می تواند به آن تکیه داشته و به اتکا آن در مراحل زندگی موفق و کامروا باشد. احساس ارزشمندی که هر انسانی درباره خویش ان را می پذیرد باعث پیشرفت و موفقیت خود می شود و او را به سوی فردای بهتری رهنمون می سازد.
باید که هر فردی در اجتماع مهم بودن و قابل اعتماد و اعتبار بودن خویش را قبول کند تا بتوان به فردا و فرداهایی بهتر از امروز امیدوار بود و امید داشت که جوانان امروز سازندگان فردا هستند و این امر بدون داشتن خود باوری و ر اعتماد به نفس در جوانان غیر ممکن به نظر می رسد. توانایی شخص برای سازگاری و چالش با زندگی به اعتماد به نفس و خود باوری شخص بستگی دارد . 1- چرا
برخی از مردم نسبت به بعضی دیگر از اعتماد به نفس بهتری برخوردارند؟
2- چرا برخی در زندگی نسبت به دیگران موفق ترند؟
3- چه عواملی این تفاوتها را رقم می زند؟
پاسخ به این سوالات لزوم بررسی اعتماد به نفس و خود باوری که تصور می شود موفقیت افراد را تبیین می کند نشان می دهد. با توجه به اینکه اعتماد به نفس و خود باوری در پیشرفت و ترقی آدمی نقش مهمی دارد و با توجه به اینکه با آموزش راه های افزایش اعتماد به نفس به افراد می توان به رفتار آنها اثر گذاشت . و چه ضرورتی مهمتر از اینکه خودباوری و قابلیتهای افراد که سازندگان فردا هستند مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
تعاريف نظري:
اعتماد به نفس : اعتماد به نفس یعنی دیدن خود به عنوان فردی توانا با کفایت، دوست داشتنی و منحصر به فرد به تعبیر دیگر اعتماد به نفس یعنی آن احساس و شناختی که از توانایی ها و محدودیت های بیرونی و درونی خود دارید .
اعتماد به نفس نگرش و رویکردی است که زندگی شما را به سوی موفقیت انگیزه و امکانات جدید هدایت می کند.
نا برای سلامت روانی خود نیاز به احساس اعتماد به نفس مثبت و قوی داریم بنابراین برای برخورداری از اعتماد به نفس انسان نیاز دارد که از احترام و شان اجتماعی مطلوب و نگرش مثبت خویشتن بهره مند باشد.
اهداف کلی :
بررسی رابطه میزان تحصیلات و اعتماد به نفس در بین افراد در سنین 20 تا 40 سال
اهداف اختصاصی :
بررسی میزان تسلط افراد بر حوزه شغلی و تاثیر آن بر موفقیت
بررسی میزان تخصص افراد بر حوزه شغلی و تاثیر آن بر موفقیت

فایل : 20 صفحه

فرمت : Word

36900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط