مقاله فارسی پارانشیم پهن برگان

مقاله فارسی پارانشیم پهن برگان

پارانشیم پهن برگان :
پارانشیم در پهن برگان به دو دسته تقسیم میشه پارانشیمهای محوری و پارانشیم های عرضی که اول از پارانشیم های محوری شروع میکنم . راستی درصد پارانشیم ها هم نسبت به حجم چوب 0-23 % هستش .
پارانشیم های محوری :
پارانشیم های محوری همون طور که از اسمشون پیداست پارانشیم هایی هستند که در جهت طولی در داخل درخت قرار دارند یعنی تو درخت از بالا به پایین قرار دارند . پارانشیم های طولی یا محوری از سلولهای دوکی شکل کامبیوم ساخته میشن مثل فیبر ها و آوندها ولی طولشون از سلولهای دوکی شکل کامبیوم کوچیکتره و دیوارشون خیلی نازکه و منافذ روشونم از نوع ساده هستش . وظیفشونم همون طور که میدونید ذخیره غذا هستش .
خوب ما دو جور پارانشیم محوری داریم :
پارانشیم آپوتراشال ( مستقل از آوند ) و پارانشیم پاراتراشال ( همراه آوند )
پارانشیم آپوتراشال (مستقل از آوند ) :
خود این پارانشیم به سه دسته تقسیم میشه . منفرد – نواری – خطوط پیوسته ( گروهی پراکنده ) . که تنها مثالی که اینجا داریم برای نوع منفردش هست که شمشاد و انجیلی پارانشیم آپوتراشال منفرد دارن.
پارانشیم پاراتراشال ( همراه آوند ) :
خود این پارانشیم به دسته های زیر تقسیم میشه که درختهایی هم که این نوع پارانشیم ها رو دارند روبه روشون نوشتم :
نواری ( مماسی ) ابتدایی – که در ابتدای حلقه رویش یا همون دایره رویش هستند و در گونه های بخش روزنه ای دیده میشن کلمه کلیدی بخش روزنه ای که یادتون نرفته؟ ( بلاوام!)
نواری ( مماسی ) انتهایی – که در انتهای حلقه رویش دیده میشن و در گونه های استوایی وجود دارند .
دور آوندی – بلوط و ون
دور آوندی پیوسته – دورآوندی بالدار – که مثالهاشون میشه به اقاقیا , لیلکی و توت اشاره کرد .
خوب این از پارانشیم های محوری بود به همین راحتی J میریم سراغ پارانشیمهای عرضی که خیلی مهم و باحالن!
پارانیشم عرضی :
پارانشیم عرضی یا همون اشعه چوبی یا همون پره چوبی پارانشیم هایی هستند که در عرض درخت قرار دارند از مرکز به سمت خارج دیده میشن . این پارانشیم ها از سلولهای مادر پره ها به وجود میان کلا هر چی تو درخت در جهت عرضی ساخته بشه از سلولهای مادر پره ها ساخته میشه . دیواره پارانشیم های عرضی خیلی نازکه و وظیفشونم ذخیره مواد و حمل و نقل مواد در جهت عرضیه !
پارانشیم آبکشی
بافت غربالی در گیاهان دو لپه ای علاوه بر آوندهای غربالی و سلولهای همراه با آن شامل سلولهای پارانشیمی طویلی است که در جهت عمودی قرار دارند. شکل این سلولها که به پارانشیم آبکشی موسوم اند با هم متفاوت است و اشکال استوانه ای ، منشوری، چند وجهی و یا کروی دارند. محتویات این سلولهای پارانشیمی نیز بسیار متفاوت بوده،ممکن است محتوی تانن ها، لعابها، لاتکسها، اکسالات کلسیم و غیره باشند. پارانشیم آبکشی ممکن است ناجور و با عناصر دیگری همراه باشد. مثلاً در بلوط ها سلولهای پارانشیم آبکشی به علت داشتن هسته کوچک و معمولی از سلولهای همراه با آوند غربالی که دارای هسته درشت هستند به آسانی تمیز داده می شوند. سلولها پارانشیم آبکشی هیچ گونه خصوصیت معینی که آنها را از سلولهای دایره محیطیه و حتی پارانشیم پوستی مشخص سازد، ندارند.وجود پارانشیم آبکشی در تمام گیاهان نهاندانه عمومیت نداشته،در غالب گیاهان تک لپه یی دسته های غربالی منحصراً از لوله های غربالی و سلولهای همراه تشکیل می یابند.
پارانشیم کلروفیلی
سلولهای پارانشیم کلروفیلی محتوی دانه های کلروپلاست فراوان بوده ممکن است شکل چند وجهی داشته پایه علت لعابی شدن خفیف تیغه میانی شکل مدور یا بیضی پیدا کرده، تشکیل بافت مآدار را بدهند اگر لعابی شدن آنها خیلی پیشرفته باشد، پیوستگی برخی از سلولهای بافت از بین رفته، حفره های بزرگ در بافت ایجاد می گردد مانند بافت پارانشیم حفره یی.
پارانشیم کلروفیلی سبب رنگ سبز اندامهای هوایی گیاه مانند برگ و ساقه های جوان می گردد. در ساقه های جوان و علفی پارانشیم کلروفیلی بیشتر قسمت خارجی ناحیه پوست را تشکیل داده در برگها بنام مزوفیل (Mesophylle) تمام فضای داخلی یا ضخامت برگ را پر

فایل : 4 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...