مقاله فارسی عملكرد بذر

مقاله فارسی عملكرد بذر

عملکرد بذر
متوسط عملکرد بذرحدود 300کیلوگرم درهکتارمی باشد البته بهترین مناطق تولیدکننده ی بذر مقدار عملکردشان به 600 کیلوگرم می رسد .
وزندانه
وزن هزار دانه خربزه بذری 25گرم است .
کدوتنبل،کدو زردوکدو سبز
کدو تابستانی
کدوزمستانی
کدویزرد
کدوتخمی
کدوسبز
منشاو انواع
گونه های کدو ازمناطق خشک آمریکای مرکزی گرفته شدهاین گونه ها در حال حاضردرسطح وسیعی از دنیا ودر مناطقگرم و خشک کشت می شوند . این گونه هادرمناطقگرم مرطوب کمتر اهمیتدارند. اما به عنوان محصول تابستانه درمناطق معتدله دنیا کاشته می شوند. علاوه برمحصولات زراعی کولتیوارهای مناسب کوکوربیتاپیپو درشمال اروپا وجود دارد که به عنوان محصول گلخانه ایمی باشند .
در داخلاین گروه زمینه ی تغییر پذیری کولتیوارها وجود دارد اما طبقه بندیمربوط به آن یک کلید بسیارمفید برایاین انواع می باشد .
اسامیعمومیمشابه به طور مکرر مورداستفاده قرارمی گیرد. برای گونه های مختلف و اسامی عمومی امریکایی و انگلیسی مثل اسکواش (کدوی تنبل )، پومپکین (کدوی زرد) مارو ( کدومسمایی) که به نحوی ناصحیح و متناقص برایمیوه های همدیگر بهکار می رود . جنسهاییکه درفوقلیست شدودر این جا مورد توجه است همگی در یک گروه قرار دارند .
توصیف کولتیوار کدو تنبل ، کدو زرد و کدو مسمائی
گرده افشانی آزاد یا هیبرید F1
فصل و نوع استفاده : میوه نارس میوه ی رسیده یا برای ذخیره و انبار کردن
حالت رویشی : رونده ، بوته ای ، خصوصیات برگ .
بخش بیرونی میوه ، شکل میوه ، اندازه میوه ، رنگ پوست ، دو رنگ بودن ، نوارهای بافت پوست ، برجستگی ردیف های روی پوست ، مشخصات داخلی میوه ، رنگ بخش گوشتی ، رنگ و اندازه نسبی ، پوشش مرکزی مقاومت به بیماری های خاص مثل گونه های فوزاریم .
تغذیه
گونه های کوکوریپتا تحمل نسبی به شرایط اسیدی خاک دارند و در خاکهای با اسیدیته 5/5 تا 8/6 به طور موفقیت آمیزی محصول می دهند . با این حال این گیاهان به کاربرد تا 30 تن کودهای آلی که در طی آماده سازی زمین مصرف می شود عکس العمل نشان می دهند برای محصولات حساس می تان از کودهای غیرآلی استفاده کرد نسبت مطولبی از N:P:K
نسبت به 1:2:2 می باشد که با افزایش کودهای دامی از مقدار این مواد کم می شود . بیشتر تولید کننده های بذر کدو کود سرک را به نسبت 1:1:1 به میزان 60 کیلوگرم در هکتار به کار می برند . زمان کاربرد کود سرک در مرحله ای است که اولین میوه ها شروع به رسیدن می کنند . خاکهایی که وضعیت مناسبی از نظر فسفر و پتاس دارند فقط از کود سرک ازتی استفاده می شود کود سرک عملا در جایی مهم است که آبشویی اتفاق می افتد .
کاشت
سه روش کاشت در تولید زراعی این گیاهان وجود دارد شامل : کاشت خطی با جویچه های کم عمق ، کاشت بر روی سطح پشته ها یا لبه پشته ها . سیسم کاشت بستگی به سیستم آبیاری و چگونگی زهکشی خاک دارد . زیرا این گیاهان در خاکهای غرقابی موفقیت چندانی ندارند . روش های کاشت روی پشته و لبه پشته از نظر مشکلاتی که برای کارکردن به وسیله ماشین الات به وجود می آورند سیستم های پرهزینه ای هستند .
تراکم نهایی گیاهان به نوع کدو از نظر تیپ رشد بستگی دارد ف تیپ رشد ممکن است رونده باشد و یا بوته ای . فاصله ردیف ها 90 سانتی متر تا 5/3متر است و بر اساس جثه ی گیاه و روش کاشت ردیف ها با عرض کمتر نیز استفاده می شود . زمانی که گیاه رشد بوته ای داشته و جثه آن کوچک است عرض ردیف ها بیشتر می شود و زمانی که گیاه رشد رونده داشته باشد فاصله گیاهان بر روی ردیف معمولا فاصله ها بین ردیف ها
هماهنگ می شود . در جایی که تولید محصول کاملا مکانیزه است یعنی اگر دستگاه ها با فاصله ی ردیف بیشتری کار می کنند فاصله بوته ها روی هر ردیف کمتر می شود . میزان کاشت 2 تا 4 کیلوگرم در هکتار می باشد که به تراکم مورد نیاز گیاه بستگی دارد . کاشت معمول این است که در هر نقطه ای که بذر کاری می شود 3 بذرکاشته شود و بعد از سبز شدن این بذرها فقط یک گیاه باقی بماند .
گرده افشانی
هر گونه از کدو در داخل خودش دگرگشن است ، با این حال عدم سازگاریدر بین بعضی ز این گونه ها وجود دارد در تولید بذر منظور این است که دگرگشنی به اندازه مناسب و با کیفیت خوب بین انواعی که درکنار هم قرار دارند انجام شود .
برداشت
به طور کلی کدو تنبل ، کدو زرد و کدو مسمایی برای بذرهایشان 16 هفته بعداز شکوفایی پرچم ها برداشت می شوند که در این مرحله پوست تغییر رنگ داده و پینه بسته و محکم است . انواع سبز به زرد نارنجی تغییر رنگ می دهند و انواع زرد طلایی به رنگ زردکاهی تغیر رنگ می دهند یک محصولا گردن خمیده کدو تنبل که اماده برداشت می باشد در شکل 12-9 نشان دده شده است .
در سطح وسیع میوه های برداشت شده در ردیف هایی قرار داده می شوند و سپس به وسیله خرد کننده ها و بذرگیرهای متحرک ا زمزرعه خارج می
شوند . دستگاه برداشت مارپیچی که محصول کدوئیان را برداشت و خرد م یکند و سپس بذرگیری را انجام می دهد در شکل 13-9 نشان داده شده است .
میوه های بعضی از کدوئیان مثل کدوهای زمستانی در زمانی که بذر می رسد نسبتا خشک بوده و برای بذرگیری راحت هستند در این مورد به داخل جداکننده ی بذر آب وارد شده و بذرها را شستشو داده و از سایر اجزای اضافی پاک می کند . بعد از بذرگیری همانطوری که برای هندوانه توصیف شد بذرها در ظروف و صافی هایی شسته و خشک می شوند .
در طی عملیات بذرگیری بذرهای کدوئیان تخمیر نمی شوند زیرا بذر انها تغییر رنگ داده و جوانه زنی آنها کاهش می یابد . بعد از خشک کردن بذرها از محفظه تمیزکننده مکشی برای جداکردن بذرهای سبک و سایر اجزای باقی مانده عبور داده می شوند .
عملکرد بذر
متوسط عملکرد بذر حدود 500 کیلوگرم در هکتار است . اما تحت شرایط گرده افشانیخوب و کاشت مناسب می تواند تا 1000 کیولگرم در هکتار نیز تولید کرد .
وزن دانه
وزن هزار دانه حدود200گرم است که به نوع کولتیوار بستگی دارد .
بیماریهای بذر زادکدوی زرد کدوی مسمایی و کدوی تنبل
گونه های متفرقه کدو
چهارگیاه از خانواده کدوئیان که توضیح داده شد بیان کننده 4 نوع اصلی از گیاهان خانواده کدوئیان می باشند که به طور کلی کشت آنها معمول است اما در بعضی مناطق دنیا بویزه در مناطق گرمسیری انواع دیگری از این خانواده وجود دارند که بیشتر اهمیت محلی دارند در ذیل انهایی که بیشتر معمول است با اسامی محلی و اطلاعات جزئی که راجع به تولید بذر انهاست آورده شده است :
بنین کاسا : (کدو زرد خاکستری ، پوست کرکدار و براق پوست سفید ، پوست چرب) این گونه اه بخش هایی از آسیا اهیمت دارند گیاهان برای تولید بذر باید بر اساس پیچ و خصوصیات میوه انتخاب شوند و میوه ها برای بذرگیری باید روی گیاه تا رسیدن کامل باقی بمانند .
کوکومیس انگوریا : در آمریکای جنوبی اهمیت منطقه ای دارد بویژه در برزیل و جزایر غرب هسند گیاهان برای تولید بذر بر اساس نوع میوه انتخاب می شوند در این گیاهان به طور قابل توجهی دگرگشنی وجود دارد خاصل سازی دوباره مزرعه در مرحله رسیدن میوه ها خصوسیات مهم میوه را به خوبی نشان می دهد .
لاگناریاسی سرایا : بیشتر به منظور پوست سخت خارجی انها تولید می شود که از پوست سخت آنها برای تهیه ظروف خانه استفاده می شود و انتخاب آنها بر اساس پیچ ، خصوصیات میوه و شاخ و برگ است .
نوع 4 شامل میوه هائی است که در آسیا و خاوردور به عنوان سبزی استفاده می شود و گیاهان بر اساس پیچ و خصوصیات میوه انتخاب می شوند .
نوع 5 شامل میوه های نرسیده بعضی کولتیوارهای این گونه به صورت خام و برای سالاد و پختنی در سوپ و آبگوشت استفاده می شود انتخاب این نوع بر اساس پیچ و خصوصیات میوه است .
نوع 6 شامل از سبزیحاتی است که در هند و خاور دور اهمیت محلی دارند و میوه ها برای ترشیجات و یا در ادویه استفاده می شوند در بعضی مناطق از پیچ ها و برگ های جوان آن برای پختنی استفاده می شود گیاهی که برای تولید بذر استفاده می شود بر اساس خصوصیات میوه که در دسترس تولید کننده های محلی قرار دارد شناسایی می شود و مزرعه محصولات بذری ا زمحصولات میوه ای باید به اندازه 1000 متر جدا شوند .
نوع 7 این گونه چندساله است که از میوه ها و ریشه های غده ای آن به عنوان سبزی پختنی استفاده می شود برای گزنیش و تعویض بذور مادری استاک و بهبود کیفیت میوه از گیاهانی که دارای میوه ی مناسب با خصوصیات رویشی خوب می باشد به دست می آید و هر میوه یک بذر تولید می کند .

فایل : 8 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...