پایان نامه كاهش تلفات در خطوط فشار ضعيف

پایان نامه كاهش تلفات در خطوط فشار ضعيف

فصل اول

مقدمه:

بخشي از انرژي الكتريكي توليد شده توسط نيروگاهها در حدفاصل توليد تا مصرف به هدر مي روند، همچنين مقدار قابل توجهي از اين انرژي در داخل نيروگاهها صرف مصارف داخلي مي شوند. طبق نظر برخي از كارشناسان اين انرژي كه صرف تاسيسات مي شود جزو تلفات محسوب نمي شوند. همچنين در مورد ترانسفورماتورهايي كه سيستم خنك كننده آنها و يا سيستم گردش روغن آنها توسط پمپ كار مي كند اين انرژي مصرف شده براي پمپها را جزو تلفات محاسبه نمي كنند. اما نظرات ديگري نيز در مورد تلفات وجود دارد و تلفات از ديدگاههاي مختلف تعاريف متفاوتي دارد. در اينجا ابتدا تلفات را تعريف كرده و سپس عوامل موثر برايجاد تلفات را بيان مي كنيم و در آخر راه حل هاي كاهش تلفات در خطوط فشار ضعيف را بررسي مي كنيم.

 

تعريف تلفات:

با توجه به اينكه هدف اصلي شبكه برق رساني، انتقال انرژي توليد شده توسط نيروگاهها، از مراكز تا مصرف كننده مي باشد بنابراين قسمتي از انرژي توليد شده كه به مصرف نرسد به عنوان تلفات نام برده خواهد شد. به عبارت ديگر آن قسمتي از انرژي كه به كار مفيد تبديل نشود تلفات نام دارد. تعريف كار مفيد هم براي مراكز مختلف مشخص است. مثلاً به علت اينكه وظيفه نيروگاهها توليد و فروش برق با كمترين تلفات مي باشد، بنابراين كار مفيد براي نيروگاهها همان انرژي خالص تحويل داده شده به شركتهاي برق مي باشد و يا در مورد شركتهاي برق منطقه، كار مفيد انرژي تحويلي آنها به شركتهاي توزيع نيرو مي باشد. همچنين كار مفيد براي شركتهاي توزيع، انرژي تحويلي آنها به مصرف كنندگان مي باشد. بنابراين تلفات را در مفهوم كلي مي توان به صورت زير بيان نمود:

انرژي فروخته شده- انرژي خريداري شده= تلفات

اما همين تعريف نيز از ديدگاههاي مختلف مفاهيم متفاوتي را ارائه مي دهد. مثلاً از ديدگاه شركتهاي برق منطقه اي و يا شركتهاي توزيع نيرو، تلفات در حقيقت آن بخش از انرژي است كه از تفاضل انرژي ورودي و خروجي به شبكه حاصل مي شود. اما از ديدگاه منافع ملي مفهوم كار مفيد به صورت ديگري مي باشد زيرا تمام انرژي تحويلي به مشترك به كار مفيد تبديل نمي شود يا به عبارت ديگر از آن انرژي كه به صورت مفيد مصرف نشود تلفات نام دارد. مثلاً وقتي روشنايي اتاقها بيش از حد باشد و لامپ بي مورد روشن باشد در حقيقت بخشي از انرژي تلف شده است. همچنين در مصارف صنعتي نيز بخش قابل توجهي از انرژي هدر مي رود كه از ديدگاه منافع ملي جزو تلفات است ولي در محاسبات ما جزو تلفات محسوب نمي شود. همچنين عدم رعايت مديريت بار و انرژي در صنايع نوعي تلفات است به طوريكه در اثر ناهماهنگي در برنامه كار ماشين آلات ديماند مصرفي كارخانجات افزايش مي يابد، نوعي تلفات ديماندي داريم.

با توجه به دو ديدگاهي كه گفته شد مشاهده مي شود كه دو اختلاف عمده در اين ديدگاهها وجود دارد. در ديدگاه اول (ديدگاه شركتهاي برق) آن بخش از انرژي كه فروخته شود جزو كار مفيد است و تلفاتي ندارد اما از ديدگاه منافع ملي همين انرژي فروخته شده داراي تلفات است و تمامي آن به كار مفيد تبديل نمي شود.

همچنين از ديدگاه اول ممكن است بخشي از انرژي جزو تلفات محاسبه شود كه از ديدگاه دوم اين بخش از انرژي به كار مفيد تبديل شده است. مثلاً از ديدگاه شركت هاي برق آن بخش كه به صورت برق دزدي مصرف مي شود. جزو تلفات است در صورتيكه از ديدگاه دوم اين انرژي به كار مفيد تبديل شده است و يا در برخي قسمتهاي شبكه به علت نداشتن كنتور براي مصارف روشنايي، مصرف روشنايي جزو تلفات محاسبه مي شوند در صورتيكه از ديدگاه دوم اين انرژي به كار مفيد تبديل شده است.

حال با توجه به تعريفاتي كه از تلفات شد و با بيان ديدگاههاي مختلف، مشاهده شد كه تلفات در شبكه هاي انتقال و توزيع تنها درصد محدودي از كل انرژي الكتريكي را در برمي گيرند كه در اين بخش و در كل گزارش آنچه از آن به عنوان تلفات نام برده مي شود، همان تلفات از ديدگاه شركتهاي برق و يا به عبارت ديگر تفاضل انرژي خريداري شده و فروخته شده مي باشد كه اين تلفات خود داراي اجزاء مختلفي مي باشد. حال كه تعريف تلفات مشخص گرديد بايد انواع تلفات نيز بررسي شود و مشخص گردد كه منظور ما از كاهش تلفات كاهش كدام نوع از تلفات مي باشد:

انواع تلفات:

معمولاً در شبكه هاي برق رساني هنگامي كه بحث از تلفات و كاهش آن مي شود منظور كاهش تلفات انرژي است و نه كاهش تلفات توان. جهت روشن شدن مفاهيم تلفات ابتدا اين دو نوع تلفات را مورد بررسي قرار مي دهيم.

 

تلفات توان:توان مصرفي براي هر مشترك به پارامترهاي مختلفي بستگي دارد كه باعث مي شود ميزان مصرف مشترك در ساعات مختلف شبانه روز، هفته، ماه و سال متفاوت باشد. به همين دليل مي توان توليدي نيروگاهها نيز متغير خواهد بود و به دليل اينكه برنامه ريزي توسعه و ظرفيت توليد نيروگاهها براساس مصرف پيك مشتركان تنظيم مي گردد، بنابراين هر چه مصرف در پيك بيشتر باشد افزايش ظرفيت نيروگاهها را به همراه خواهد داشت.

يكي از عوامل مهمي كه در عمل به حساب تلفات منظور نمي شود بالا بودن غيرمنطقي ديماند مصرف مشتركين اعم از صنعتي، تجاري، خانگي و … مي باشد. به عبارت ديگر در اكثر موارد مي توان با اجراي صحيح مديريت مصرف، توان ماكزيمم مصرف كننده را كاهش دهيم بدون اينكه در برنامه كاري آن اختلالي ايجاد شود. حال اگر به عنوان مثال مصرف يك مشترك از p1 به p2 كاهش يابد، ظرفيت توليدي نيروگاه به اندازه (p1 – p2) آزاد مي شود بنابراين از يك ديدگاه ديگر مي توان گفت اين مقدار يعني p1 – p2 جزو تلفات مي باشد.

2- تلفات انرژي:

آنچه در گزارشات به عنوان تلفات نام برده مي شود، ميزان تلفات انرژي مي باشد كه در حقيقت از مجموع مقادير لحظه اي تلفات توان به دست مي آيد و يا به عبارت ديگر تلفات انرژي مقدار متوسط تلفات توان در دوره مورد مطالعه مي باشد. از آنجا كه مقدار تلفات توان در دامنه وسيعي تغيير مي كند در نتيجه مقدار ماكزيمم تلفات كه عمدتاً در ساعات پيك اتفاق مي افتد بمراتب بيش از مقدار متوسط تلفات انرژي مي باشد. به عبارت ديگر وقتي تلفات انرژي در يك شبكه 10 درصد مي باشد، مقدار تلفات توان همان شبكه در ساعات پيك بار بمراتب بيش از ده درصد مي باشد كه نسبت اين ارقام تابعي است از شكل منحني تغييرات بار و ضريب بار مصرف. در يك مصرف كننده با ماهيت بار شبكه بار سراسري برق، درصد تلفات توان چنين مصرف كننده حدود 50 درصد ترقي مي كند و در نتيجه مقدار تلفات توان در ساعت پيك به حدود 15 درصد مي رسد. اما اگر هدف مطالعه تلفات توان در شبكه اي با ضريب بار كمتر از ضريب بار شبكه سراسري برق باشد، مقدار افزايش توان بمراتب بيشتر از 50 درصد خواهد بود.

گرچه كاهش تلفات انرژي در برخي موارد ممكن است تقليل ديماند مصرف را به همراه داشته باشد اما اين عمل موقعي موثرتر مي شود كه ديماند مصرف در پيك كاهش يابد چون در چنين حالتي افزايش ظرفيت مفيد نيروگاهها را نيز به همراه خواهد داشت. بنابراين تلفات انرژي به تنهايي نمي تواند شاخص مناسبي براي ارزيابي تلفات در يك شبكه باشد بلكه لازم

فهرست مطالب :

فصل اول : تلفات خطوط فشار ضعيف

مقدمه_________________________________________            2

تلفات_________________________________________             3

عوامل موثر بر تلفات_______________________________            7

روشهای محاسبه تلفات _____________________________          16

يک کيلو وات تلفات چقدر از ظرفيت اسمی نيروگاه را هدر می دهد ___       23

بهينه سازی و ساماندهی و کاهش تلفات شبکه________________       28

 

فصل دوم : راهکارهای مناسب جهت کاهش تلفات                                34

روش اول : خازن گذاری ____________________________          35

روش دوم : تجديد آرايش شبکه _______________________          60

روش سوم : جبران ساز خازنی _______________________          86

روش چهارم : اصلاح اتصالات ثابت ____________________        106

نتيجه نهايی ____________________________________      121

منابع و مآخذ____________________________________       122

فصل اول

پایان نامه كاهش تلفات در خطوط فشار ضعيف

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط