پروژه بررسي طراحي پست KV 63 230 كرج و سيستم حفاظتي آن

پروژه بررسي طراحي پست KV 63 230 كرج و سيستم حفاظتي آن

فصل اول

شاخص هاي مهم در طراحي يک پست فشار قوي

1 –1 . مسائلي که در طرح يک پست فشار قوي بايد مد نظر قرار گيرند

     1-1-1 .  پست فشار قوي بايد طوري طرح و ساخته شود که بتوان عمليات لازم در پست را که عبارتند از مراقبت ، نظارت ، فرمان قطع و وصل کليدها ، خارج کردن لوازم و اسباب و ادوات الکتريکي ، تميز کردن شينها و مقره ها به راحتي و بدون هيچ مشکلي انجام داد .

     1-1-2 .  فواصل قطعات زير ولتاژ نسبت به هم و نسبت به قطعات زمين شده بدنه از يک حداقل مجازي کمتر شود ، بزرگ انتخاب کردن اين فواصل در ضمن اينکه از نظر الکتريکي محاسن چنداني ندارد باعث بزرگ شدن تاسيسات و سطح زيربنا نيز مي گردد که مسلما مقرون به صرفه نخواهد بود .

     1-1-3 .  متصديان پست دچار برق گرفتگي و برق زدگي در اثر برخورد جرقه و يا در اثر تماس با قطعات زير ولتاژ نشوند . بيشتر جرقه ها و قوسهاي الکتريکي در اثر قطع بي موقع سکسيونرها بوجود مي آيد که علاوه بر اينکه در طرح غلط مستقيما باعث برق گرفتگي شخص قطع کننده کليد مي گردد پيشروي آن در امتداد شين ها نيز خساراتي به ادوات برقي تاسيسات وارد مي سازد.

با توجه به شرايط فوق هر کشوري براي تاسيس و ساختمان پست هاي فشار قوي داراي ضوابط و قوانين جدول و مشخصي است مثلا در آلمان پستهاي فشار قوي با توجه به ضوابط و شرايطي که VDE0101 تعيين کرده است ساخته مي شوند .

البته در موقع طرح يک پست فشار قوي بايد به موارد ذيل نيز توجه داشت .

     اولا : سطح زير بنا به حداقل ممکن برسد البته بدون اينکه در فضاي لازم بين دستگاه ها و فواصل آنها صرفه جويي شده باشد بلکه منظور از بکارگيري حداقل فضا براي نصب تاسيسات پست فشار قوي ، جلوگيري از هرگونه فضاي خالي و تلف شده و بدون استفاده است . بدون اينکه به راهروها و محوطه لازم براي مونتاژ ، ترانسپورت و سرويس لطمه وارد شود . بديهي است که سطح زير بنا بستگي به سطح و قدرت اتصال کوتاه شبکه و حتي انتخاب نوع تجهيزات و شينها دارد .

     ثانيا : هميشه امکان توسعه پست در نظر گرفته شود ، منظور از توسعه در نظر گرفتن فضاي خالي براي توسعه پست بدون نصب دستگاه ها و ادوات رزرو و ذخيره مي باشد زيرا بنظر نمي رسد که بتوان آينده نگري درستي داشت .

     ثالثا : روشنايي پست در حدود 200-150 لوکس تامين گردد .

     رابعا : در مورد پستهايي که دستگاه ها و وسايل آن شامل شين و سيم  و ترانسفورماتور و مقره و کليدها و قفسه هاي فرمان و غيره در محوطه باز نصب مي شوند و تحت تاثير تمامي عوامل جوي از قبيل حرارت ، شبنم ، باران ، برف ، باد ، طوفان و حتي گرد و غبار و آلودگي شديد قرار مي گيرد بايد از کيفيت خاصي برخودار باشند .

کليدها بايد به نحوي انتخاب شوند که بتوان آنها را در بدترين شرايط جوي براحتي بکار انداخت مسلما يک کليد سکسيونر تيغه اي پوشيده از برف و يخ زده را نميتوان به سرعت و به سادگي باز کرد ولي کليد سکسيونر گردان بار يخ زده را به آساني از خود دور مي کند .

شينها و نقاط اتکاي آنها يعني مقره ها و پايه ها بايد در مقابل تغييرات درجه حرارت و عوامل جوي پايدار و مقاوم باشند بار برف را تحمل کنند و در اثر سرماي شديد خيلي کشيده نشوند و در درجه حرارت زياد و زير اشعه خورشيد در حدود C 80 درجه زياد شل و آويزان نگردند.

در سيم هاي آلومينيومي بايد توجه داشت که در محل اتصال و ارتباط آنها با فلزات ديگر مثل برنز و مس بخصوص در موقع مرطوب شدن ايجاد کروزيون الکتروليتي نکند لذا بايد حتما از بست ها و ترمينالهاي مخصوص   ( بستALCU ) استفاده شوند . دکلها و قفسه هاي فرمان و تمام وسايل فولادي ديگر نيز در مقابل زنگ زدگي و خوردگي و پوسيدگي حفظ شوند . در داخل قفسه هاي فرمان بايد هوا جريان داشته باشد بدون اينکه قطرات آب باران در آن نفوذ کند .

اگر تغيييرات درجه حرارت و رطوبت هوا بحدي باشد که باعث عرق کردن و مرطوب شدن داخل قفسه هاي فرمان مي گردد بايد داخل قفسه هاي فرمان را با سيم هاي حرارتي 100 تا 250 وات بر متر مکعب گرم نگه داشت اين سيم هاي حرارتي بايد به طور دايم و يا حداقل در مواقعي که قفسه زير بار نيست و خود به خود در اثر عبور جريان گرم نمي شود به برق وصل باشد .

تهيه و نصب وسائل فشار قوي ( طول ايزولاتورها و فاصله شينها و غيره ) بايد با توجه به ارتفاع محل نصب از سطح دريا صورت گيرد . زيرا همان طور که مي دانيم استقامت الکتريکي عايق بين دو نقطه زير فشار بستگي به خواص هواي اطراف آن دارد چون تراکم هوا در ارتفاعات کم است . اين اثر در ارتفاعات از 1000 متر به بالا کاملا محسوس است از اين جهت براي تعيين فاصله عايقي در ارتفاعات از ضريبي به اسم K استفاده مي کنند . نمودار (1-1) اين ضريب را بر حسب ارتفاع از سطح دريا نشان مي دهد .

به طور تقريبي ميتوان گفت که استقامت الکتريکي عايق در هر صد متر اضافه ارتفاع در حدود 5/1% کم مي شود .

يعني عايق دستگاه ها در موقع آزمايش تحمل فشار در آزمايشگاه که حتما در ارتفاع کمتري از 1000 متر از سطح دريا قرار گرفته اند بايد تحمل و استقامت الکتريکي بيشتري از آنچه استاندارد شده است داشته باشند يا اينکه از دستگاه هايي که براي ولتاژ بيشتري ساخته شده اند استفاده کرد . بدين معني که پس از بدست آوردن ضريب بلندي K اختلاف سطح نامي را بر اين بلندي تقسيم کرده و اختلاف سطح نامي جديد را بدست مي آوريم . دستگاه هاي الکتريکي را با در نظر گرفتن اختلاف سطح جديد انتخاب مي کنيم .

براي پست 230 كرج که ارتفاع آن از سطح دريا 1800 متر است ضريب K به صورت زير      مي باشد .

800 = 1000 – 1800

8 = 100 / 800

88 = 12 – 100 = K  < 12 = 5/1 * 8

 

جدول (1) استقامت الکتريکي دستگاه هاي الکتريکي فشار قوي را در سريهاي مختلف نشان مي دهد. در اين جدول ايزولاتور دسته A مربوط به فاصله باز بين تيغه

پيشگفتار

فصل اول           شاخص هاي مهم در طراحي يک پست فشار قوي

فصل دوم          پست و انواع آن

فصل سوم         كدگذاري تجهيزات

فصل چهارم       آرايش فيزيكي ودياگرام تك خطي

فصل پنجم        شینه بندی

فصل ششم        ايزولاسيون ايستگاههاي فشار قوي

فصل هفتم         اجزاء تشكيل دهنده يك پست فشار قوي

فصل هشتم       كليد قدرت

فصل نهم           سكسيونر

فصل دهم          ترانسفورماتور

فصل یازدهم      ترانسفورماتور زمين

فصل دوازدهم    ترانسفورماتور ولتاژ

فصل سیزدهم    ترانسفورماتور جريان

فصل چهاردهم   برقگير

فصل پانزدهم     طراحي سيستم زمين پستهاي فشار قوي

فصل شانزدهم   حفاظت

فصل هفدهم      روشنايي

 

 

پروژه بررسي طراحي پست KV 63 230 كرج و سيستم حفاظتي آن

25900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط