مقاله کامل پرورش شتر مرغ

مقاله کامل پرورش شتر مرغ

جلسة بحث
موضوع: پرورش شتر مرغ
محقق: محمد عبدلي
مزيت هاي رقابتي صنعت پرورش شتر مرغ در ايران
تنوع شرايط اقليمي حاكم و موقعيت استراتژيك در ارتباط با شرايط منطقه اي
مقاومت در مقابل نوسانات دمايي و تحمل دامنه حرارت 15 تا 50+ درجه سانتي گراد
مقاومت زياد در مقابل شرايط اقليمي و سارگاري با شرايط نامساعد بياباني
تنوع مواد تغذيه اي – گياهي
ويژگيهاي تغذيه اي و ضريب تبديل غذايي نسبتاً مناسب با ميانگين (4،1)
وابستگي بسيار كم صنعت شتر مرغ به منابع وارداتي خارجي
مصرف ناچيز آب به علت خصوصيات ويژه
تأمين بخشي از پروتئين مورد نياز كشور
كيفيت منحصر به فرد محصولات آن از جمله گوشت شتر مرغ
يكي از كم چربي ترين و سالم ترين نمونه هاي گوشت قرمز
قابليت استفاده گوشت آن براي بيماران محروم از گوشت قرمز
كلسترول پايين (حدود 600 ميلي گرم در هر كيلوگرم)
چربي پايين (كمتر از 1/1 درصد در فيله يا استيك)
پروتئين بالا (بيش ار 20%)
نرمي و تردي استثنايي و واكنش مطلوب نسبت به ادويه جات
دارا بودن عمر طولاني 50 تا 80 سال و توليد اقتصادي 40 ساله
توليد با ارزش ترين و لوكس ترين نوع چرم
كيفيت كاملاً منحصر به فرد پرهاي شتر مرغ
كاربرد چربي زير شكم شتر مرغ در تركيب كرمهاي آرايشي، پمادهاي سوختگي، شامپو ها و دارو
كاربرد ژلاتين استخوان شتر مرغ در جداره كپسولهاي دارويي
سرعت و تيراژ بالا در توليد مثل
نسبت بسيار پايين جايگزيني گله (حدود 5/2%)
احتمال كاربرد قرنيه شترمرغ در پيوند قرنيه انسان
احتمال كاربرد تاندوم پاي شتر مرغ براي پيوند به پاي انسان
احتمال كاربرد مغز كوچك شتر مرغ در درمان آلزايمر
وجود نيروي كار ارزان در كشور
استفاده از ظرفيت هاي بالقوه و غير استفاده در كشور
اشتغالزايي
جذب توريست و برقراري مسابقات شتر مرغ ها
ويژگي هاي شتر مرغ آفريقايي نژادهاي گردن سياه، گردن آبي و گردن قرمز
قد: 1/2 تا 5/2 متر
وزن: 110 تا 130 كيلوگرم (درسن 10 الي 13 ماهگي)
سرعت: 60 كيلومتر در ساعت با تداوم 30-15 دقيقه اي
سن بلوغ نر: 18 تا 30 ماه
نسبت تركيب ماده تا 24 ماه
نسبت تركيب شترمرغ ها: 1به2(دو ماده يك نر)، 1به3،1به4 و كلني(چند نر،چند ماده)
تخمگذاري: 40 تا 70 عدد (در سال با آب و هواي ايران از اسفند تا آذر)
وزن تخم: 2/1 تا 5/2 كيلوگرم
گوشت شترمرغ: قرمز، چربي كم، كلسترول كم، سديم كم، آهن زياد
مقاومت: بدون بيماري شايع با ريسك بالا در مقايسه با ديگردامها و طيور
چرم: 3/1 تا 5/1 مترمربع، كشش قوي و زيبايي منحصر به فرد
پر: مد، تزئينات و خواص گردگيري، تزئين كلاه هاي تعزيه خواني
تعداد پر: 46 تا 50 پر
محل پرورش: اكثر نقاط جهان
تعداد جوجه در سال: 25 تا 45 جوجه تا زمان كشتار (10 الي 13 ماهگي)
زمان تفريح: 38 تا 45 روز (به طور ميانگين 42 روز)
رشد: 25 تا 30 سانتي متر در ماه
بهترين زمان كشتار 10 الي 13 ماهگي
مقدار گوشت: 35 تا 40 كيلوگرم
زمان پخت تخم: 5/1 تا 2 ساعت
زمين
بايد بررسي كنيد كه چگونه از زميني كه در اختيار داريد استفاده كنيد. بسته به اينكه چه گزينه هايي را در شروع كار در نظر گرفته ايد بايد تصميم بگيريد كه چه مقدار زمين براي جفت گيري، نگهداري جوجه ها، پرورش پرنده ها تا سن كشتار و تجهيزات جوجه كشي اختصاص دهيد. ممكن است فضاهاي ديگري را براي ساختمان هاي اداري، فروشگاه يا محل استراحت كارگران در نظر بگيريد.
گروه بندي معمول شتر مرغ ها به صورت دسته هاي سه تايي يعني يك نر و ماده است، اما شما ممكن است نگهدار جفتي (يك نر و يك ماده)، يا دسته هاي چهار تايي (يك نر و سه ماده) و يا نگهداري دسته جمعي (دو يا چند نر با دو يا چند ماده) در نظر بگيريد. ما نگهداري جفتي و يا سه تايي را توصيه مي كنيم، چون كنترل عملكرد هر پرنده امكان پذير است.
فضاي مورد نياز براي پرورش دسته سه تايي 30 متر (32 يارد) در 50 متر (55 يارد) و در مجموع 1500 متر مربع است. البته اين اندازه بدون هيچ گونه عواقب جدي تقريباً به نصف قابل تقليل است. اگر چه گردشگاه هاي بزرگتر با مكان هاي دويدن وسيع مطلوبتر بوده و به همين علت گردشگاه ها به صورت مستطيل در مي آيد تا مربع.
جوجه ها طي چهار هفته اول زندگي به فضاي كمي نياز دارند. فضاي 2 متر (2 يارد) در 10 متر (11 يارد) براي 20 جوجه كافي است، ليكن جوجه ها سرعت
رشد چشمگيري دارند، با رشد جوجه ها نياز به فضاي پرورشي به سرعت افزايش مي يابد.
بسته به شرايط آب و هوايي، جوجه ها هنگام سب به سالن نياز دارند. در صورت وجود منبع گرمايي، همه جوجه ها بايد به اين منبع گرمايي دسترسي داشته باشند. بر اساس احتياجات بدنشان جوجه ها بايد دور از حرارت بنشينند. وقتي جوجه ها در طول روز مستقيماً از هچر به زير سايه بان منتقل مي شوند، در دو هفته اول به يك لامپ حرارتي در طول شب نياز دارند. سايه بان حتي به شكل سايه درخت عامل مهمي براي شترمرغ ها در هر سني است. در مواقعي كه در نظر داريد تجهيزات جوجه كشي مورد نياز را خودتان داشته باشيد بايد ابعاد اتاق مورد نياز را در نشر داشته باشيد كه بستگي به انكوباتور و هچر خريداري شده دارد. به يك اتاق براي انكوباتور، يك اتاق براي هچر، محلي براي تميز كردن تخم ها و محلي اختياري براي ذخيره تخمها قبل از قراردادن در انكوباتور نياز داريد.
كارگر
پرندگان بالغ بايد دو بار در روز تغذيه شوند يك بار در اوايل روز و يك بار در وسط يا پايان عصر، جوجه ها بايد حداقل پنج بار در روز سركشي شوند، وقتي تخم ها هفته اي يك بار گذاشته شوند جوجه كشي به طور روزانه و جوجه درآوري بايد روزي دو بار بررسي شود. همه اين كارها به نيروي كار انساني نياز دارد. عمل ديگري كه نياز شديدي به نيروي كار دارد تميز كردن لانه جوجه ها است تا جوجه ها از خوردن مدفوع باز داشته شوند. (بسته به تراكم، سطح و سن جوجه

فایل : 20 صفحه

فرمت : Word

28500 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط