مقاله کامل در مورد تاريخچه بيمه بيماري

مقاله کامل در مورد تاريخچه بيمه بيماري

قسمت اول – تاريخچه بيمه بيماري :
تعيين تاريخ معيني براي پيدايش بيمه بيماري تقريبا غير ممکن است ، بعضي از علماي علم بيمه معتقدند نوعي از بيمه بيماري قبل از ميلاد مسيح در چين قديم مرسوم بوده است. بدين نحو که بسياري از ثروتمندان چين در ايام سلامت مبالغ به پزشک خود مي پرداختند – براي اينکه در موقع بيماري اگر از پرداخت حق العلاج و هزينه هاي معالجه عاجز مي ماندند پزشکي که قبلا در موقع سلامتي بيمار از او پول گرفته او را معالجه نمايد- اين رويه تقريبا امروزه نيز اساس بيمه بيماري خصوصي را تشکيل مي دهد زيرا بيمه شده در دوران سلامتي مبالغي را به بيمه گر مي پردازدو در موقع بيماري موسسه بيمه گر هزينه بيماري و معالجه بيمه گذار را پرداخت مي کند.
در مصر قديم و هند قديم نيز اجتماعاتي از افراد خير تشکيل مي شدو اعاناتي در صندوقي جمع آوري مي گرديد و هر وقت عضوي مريض مي شد که قادر به پرداخت هزينه معالجه خود نبود از اين صندوق به او کمک مي شد.
در اروپا مدارک تاريخي براي شروع بيمه بيماري مربوط به قرن 13 مي شود. در اين قرن بيمه بيماري براي حمليت از دريانوردان بيمار در کشورهاي اروپا بوجود آمد. من باب مثال در دو
شهر قديمي ((اولرون )) و ((ويسبي))در قوانيني که بين سالهاي 1266الي 1798 وضع شدند مواردي مربوط به بيمه بيماري ديده ميشود. ويسبي شهري بوده است واقع در جزيره ((گوتلند))در درياي آدرياتيک ، در قوانين اين شهر ذکر شده :
(( چنانچه تاجري ناخداي کشتي را مجبور به بيمه کشتي نمايد ، تاجر نيز ناگزير است که حيات ناخدا را در برابر مخاطرات دريا بيمه نمايد. ))
در يکي از قوانين شهر ((اولرون )) چنين ذکر شده :
((چنانچه بيمار به هر يک از کارکنان کشتي رو آورد، ماداميکه آن کارگر بيمار در خدمت کشتي استناخدا بايد آن مريض را در ساحل پياده کرده و براي او بالاپوش و روشنايي تامين کند و همچنين بايد براي او يکي از غلامان کشتي را بخدمت گمارد و يا زني را اجير کرده و بحفاظت و پرستاري او انتخاب نمايد.))
در قرون وسطي در اروپا ، اصناف تشکيلاتي براي حمايت از اعضاي خود بوجود آوردند. عضو هر صنف ضمن اداي سوگند متعهد مي شد که مختصري از مزد خود را براي عضو بيمار و هزينه هاي معالجه او بپردازد.
در سال1663 ميلادي دولت هلند سربازان خود را در برابر از دست دادن دستها و پاها و چشمها بيمه نمودند.
با توجه به اينکه بيمه باربري و آتش سوزي و عمر مجاوز از چند قرن قبل در انگلستان بوجود آمده و با پيدايش راه آهن ، بيمه حوادث راه آهن نيز در آن سرزمين پيريزي گرديد ، معذالک تا اواخر قرن 18 در آن کشور که پيشرو صنعت جهاني بيمه مي باشد، بيمه بيماري بوجود نيامد. احتمالا پيدايش بيمه بيماري پس از انقلاب صنعتي و با ظهور کارخانجات و کارگاههاي بزرگ ماشيني ضروري شناخته شد. اين استدلال از اين جهت صحيح بنظر مي رسد که قبل از انقلاب صنعتي ، مردم از زندگي کشاورزي برخودار بودند و در بين کشاورزان عامل مهمي که آنها را بطور جمعي دچار تاملات و نگراني براي بيماري بنمايد وجود نداشت. در حالي که زندگي صنعتي و سوانح ماشيني که باعث ضايعات بدني مي شد و بالاخره استنباطات جديد از فلسفه اجتماعي تغييراتي در اجتماعات و افکار بوجود آورد و عوامل مزبور باعث شد بيمه بيماري بوجود بيايد.
در انگلستان در اوايل قرن 19 انجمن هايي که از اتحاديه هاي صنفي ريشه مي گرفت و بنام انجمن ياران ناميده مي شدند تشکيل گرديدند ، در اين
انجمن ها اگر اعضاي آن دچار بيماري مي شدند مورد حمايت اعضا قرار مي گرفتند.
در سال 1848 يکي از شرکت هاي بيمه انگلستان با همکاري راه آهن آن کشور يک نوع بليط مسافرت انتشار داد که با خريد آن بليطها اگر مسافر در طول سفر خود در اثر سوانح با جراحات سخت و ضايعات بدني مواجه مي شد معالجات اين نوع مسافرين را شرکت بيمه تقبل مي کرد.
آغاز بيمه بيماري در آمريکا در اواسط قرن 19 مي باشد. در سال 1847 شرکت بيمه بهداشت ((ماساچوست )) بوجود آمد. اين شرکت و شرکت هاي مشابه آن که در اين دوره در آمريکا بوجود آمدند از روش انجمن هاي ياران انگلستان پيروي مي کردند و نرخيس که براي بيمه معين نموده بودند همان نرخ موسسات انگليسي بود.
بنظر مي رسد شرکت بيمه بهداشت ((ماساچوست )) نخستسن شرکتي بوده باشد که بيمه سوانح را در آمريکا بوجود آورده، اين شرکت ابتدا با سرمايه 50000 دلار تشکيل يافت و مانند همه بيمه گران اوليه تعهدات و قراردادش بصورت بليط بود که در زير نمونه اي از اين نوع بيمه نامه درج مي گردد :
شرکت بيمه بهداشت ((فرانکلين ماساچوست )) با سرمايه 50000دلار، با اجازه خاص بيمه در برابر سوانح و اتفاقات .
((اين بيمه نامه برذمه دارد که با پرداخت پانزده سنت به شرکت بيمه بهداشت ((فرانکلين )) خريدار را نام و زمان خريدش در اين ورقه مندرج است براي مدت بيست و چهار ساعت پس از تاريخ مندرج بيمه نمايد و شرکت بيمه بهداشت ((فرانکلين)) متعهد است که به شخص مذکور به شرط اينکه در مدت قانوني اين قرارداد دچار لطمه و جراحتي به علت حادثه راه آهن و قايق مسافري بشود که ده روز بستري و از کار بازمانده گردد ، مبلغ دو.يست دلار پرداخت نمايد و نيز چنانچه حادثه حاصله وسيله راه آهن و قايق مسافري به حدي باشد که او را از ادامه کارش ناتوان و عاجز سازد و يا بمدت دو ماه بستري سازد ، اين شرکت متعهد است که بجاي دويست دلار فوق الذکر مبلغ چهارصد دلار پرداخت نمايد. پرداختها بايد سي روز پس از اطلاع و ثبوت آن براي شرکت انجام گيرد.))
امضاء دبير((استيفن بيتس))
وجوه مندرج در اين بيمه نامه بنظر مي آيد که في الواقع کم و ناچيز مي باشد ولي نبايد فراموش
کرد که اين مبلغ فقط در برابر پرداخت 15سنت حق بيمه داده مي شده.
در سال1899 دو شرکت بيمه آمريکايي موسوم به شرکت بيمه عمر ((آتنا)) و شرکت بيمه ((مسافران)) يک نوع قرار داد بيمه بيماري بوجود آوردند که بموجب آن بيمه شدگان در برابر خسارتا ناشي از بيماري بيمه شدند ولي در اين قرار دادها امراض سل – امراض مقاربتي – جنون- امراض ناشي از استعمال الکل و مواد مخدر مستثنا شده بود.
در سال 1914 شرکت بزرگ بيمه آمريکايي ((متروپوليتين)) وارد بازار بيمه بيماري آمريکا شد و بخصوص با شروع بيمه جمعي ، بيماري فعاليت در اين رشته از بيمه گري را در آمريکا توسعه فوق العاده داد .
امروزه بيمه بيماري يکي از رشته هاي مهم بيمه گري در جهان محسوب مي شود. در بعضي از کشورهاي سرمايه داري معالجات افراد جامعه از وظايف دولتها شناخته شده و اين رشته از صنعت بيمه ملي شده است- در ساير کشورهاي مشابه نيز اجراي بيمه بيماري از طريق بيمه هاي اجتماعي کارگران- بيمه اجتماعي روستاييان و بيمه هاي خصوصي شامل کليه افراد جامعه گرديده است.
قسمت دوم – تعريف بيمه بيماري :
منظور از بيماري : ترديدي نيست که کليه افراد بشر در معرض خطر امراض گوناگون قرار گرفته اند و با وجود پيشرفت هاي فوق العاده علم طب، معذالک بشر هنوز نتوانسته است بر کليه امراض فائق گردد. براي اينکه افراد بيماري بهبودي حاصل کنند ناچارند بابت دارو ، پزشک ، بيمارستان و غيره مبالغي بپردازند که مخارج مزبور را بيمار ويا فاميل او تقبل کنند . در اجتماعات کنوني و ممالک مترقي معمولا کليه کارگران و يا کارمندان از بيمه هاي جمعي استفاده مي کنند و در اين گونه موارد مخارج بيماري را دولت و يا موسسات مربوطه دولتي مي پردازند. ساير طبقات مردم نيز ممکن است از بيمه بيماري استفاده کنند، نسبت به اينکه اشخاص بخواهند در برابر چه قسمت از خطرات بيماري تامين داشته باشند نوع بيمه بيماري فرق مي کند.
معمولا بيمه بيماري خصوصي را از نظر فوق مي توان به سه دسته تقسيم کرد:
بيمه بيماري هزينه معالجه
بيمه بيماري مشارکت در هزينه معالجه
بيمه بيماري با غرامت روزانه

فایل : 32 صفحه

فرمت : Word

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط