مقاله کامل در مورد تأثير ورزش در پيشگيري از سرطان

مقاله کامل در مورد تأثير ورزش در پيشگيري از سرطان

مقدمه
ورزش، دستگاه ايمني بدن را تقويت مي کند.
به گزارش شبکه خبر، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي زاهدان، با بررسي 155 ورزشکار 19 تا 54 ساله، براي سنجش توان دستگاه ايمني، مقدار پادتن هاي توليد شده در بدن آنان را در پاسخ به تزريق واکسن آنفلوآنزا ارزيابي کردند.
پژوهشگران در اين پژوهش، ورزشکاران را بر اساس شدت ورزش، به 3 دسته داراي فعاليت عادي، متوسط و شديد تقسيم کردند.
بر پايه اين پژوهش که نتايج آن امروز در نهمين کنگره ايمونولوژي و آلرژي ايران مطرح شد، ورزش، مقدار پاسخ دهي دستگاه ايمني را به واکسن آنفلوآنزا افزايش مي دهد.
اين بررسي همچنين نشان مي دهد هر چه شدت ورزش بيشتر باشد، مقدار اثر آن بر تقويت دستگاه ايمني نيز بيشتر است.
تأثير ورزش در پيشگيري از سرطان
.1 نگاهي به وضعيت جوامع انساني در كل جهان نشان مي‌دهد كه زندگي بشري نسبت به سالهاي گذشته پيشرفت چشمگيري داشته و در مقابل اين پيشرفتها يك تغيير مهم در زندگي ايجاد شده كه عبارت است از كاهش بكارگيري بدن به دليل افزايش امكانات و تسهيلات زندگي مي‌باشد.
2 .كم تحركي و بي‌تحركي امروزه يكي از مشكلات اساسي بشر مي‌باشد ابتدا اين مشكل فقط براي كشورهاي توسعه يافته ايجاد شد ولي امروزه كشورهاي در حال توسعه مثل ايران هم گرفتار بي‌تحركي شده‌اند.
.3 در پيشگيري و كنترل سرطان بايد به يك نكته اساسي توجه كرد و آن اين كه سرطان تنها يك اتفاق لحضه‌اي نيست بلكه فرايندي از انواع تغييرات سلولي است كه باعث مي‌شود سلول بيشتر و بيشتر خود مختار شود.
راه‌هايي كه ورزش از طرق آن سبب كاهش بيماري ها و سرطان در انسان مي‌شوند را به 10 گروه تقسیم مي‌كنيم:
.1 بهبود وضعيت سيستم ايمني :
• در سالخوردگي سيستم ايمني بدن به طور چشم گيري كاهش مي‌يابد(بخصوص ايمني سلولي)، به نظر مي‌رسد كه اين تغيير سيستم ايمني سبب شيوع بيشتر سرطان باشد ورزش با بهبود وضعيت سيستم ايمني خصوصاً در افراد سالمند مي‌تواند در پيشگيري از سرطان مؤثر باشد.
.2 نقش ورزش در كاهش استرس :
1.تمرينات بدني موجب كاهش استرس مي‌شوند زيرا از يك طرف سبب تخليه انرژي شده و اجازه مي‌دهند كه بدن از انجام آنها به ثبات برسد و از طرف ديگر امكان تمركز را به فرد مي‌بخشد و به او آرامش مي‌دهند و به هر حال باعث كاهش فشارهاي رواني مي‌شوند.
2 .تغييرات هورموني در طي فعاليت فيزيكي باعث بهبود خلق مي‌شود شده و استرس را كاهش مي‌دهد.
.3 ورزش باعث افزايش آمادگي جسماني و احساس مثبت نسبت به شرايط جسماني در خود فرد مي‌شود.
4 .مطالعات نشان داده نگرش فرد به خود و زندگي خود موجب كند شدن و يا سرعت بخشيدن به تكثير سلولهاي خطرناك و ظهور سرطان مي‌گردد.
.5 فوايد رواني شيوه زندگي فعال در مطالعات زيادي تأييد شده است
6فشار رواني در افراد ورزشكار به طور معني داري كمتر از افراد غير ورزشكار است.
7. ورزش افراد را در يك وضعيت ايده‌ال شخصيتي و رواني قرار مي‌دهد.
8. استرس سطح ايمني بدن ( سلول‌هاي مسئول ايمني) را كاهش مي‌دهد
9. تجارب فشارآور رواني، حالات عميق تنشي و اضطرابي، ناكاميهاي شديد، افسردگي طولاني، محروميت از خواب به طور مكرر، داغديدگي، سوگواري و ساير حالات هيجاني منفي مي‌تواند موجب كاهش مؤقت يا طولاني مدت حساسيت دستگاه ايمن سازي بدن شده و شخص را در معرض انواع بيماريها و سرطان قرار دهد ورزش با افزايش ذخاير فيزيولوژيك بدن انسان را در برابر اين فشارها مقاوم مي‌سازد.
.3 نقش ورزش در بازسازي و توانمندسازي منابع بدن :
نقش ورزش در بازسازي منابع بدن بقدري مؤثر و مفيد است كه در بيماران مبتلا به سرطان دومين عامل مهم بعد از درجه سرطان در نتيجه درمان بيماران، ذخيره فيزيولوژيك آنها است.
 4 . نقش ورزش در تغذيه صحيح و تناسب بدني:
.1 معمولاً كساني كه ورزش مي‌كنند دنبال تناسب بدني هم هستند و پر واضح است كه تناسب بدني در سايه تغذيه صحيح مقدور مي‌باشد ، اين سه مثل حلقه‌هاي زنجير به هم پيوسته هستند.
امروزه ثابت شده كه سرطان با تناسب بدني و چربي غذا و خون ارتباط زيادي دارد.
.2 نقش رژيم غذايي پرچرب خطر ابتلاء به سرطان هاي سينه ، كولون، پروستات و آندومتر را افزايش مي‌دهد.
.3 فيبر موجود در رژيم غذايي در مقابل ابتلا به پوليپ‌هاي كولون و سرطان مهاجم كولون اثر محافظتي دارند.
4 .عدم تحرك همراه با چاقي مي‌باشد، افرادي كه وزن‌شان زياد است مقاومت به انسولين پيدا مي‌كنند و سطح انسولين در گردش آنها بالا مي‌رود كه منتهي به افزايش غلظت فاكتور رشد شبه انسولين مي‌شود و به نظر مي‌رسد اين فاكتور محرك تكثير مخاط روده‌اي باشد و ورزش مدت زمان حضور اين ماده در بدن و تماس آن با روده را كاهش مي‌دهد.
.5 سرطان كولون و ركتوم با افزايش غلظت كلسترول سرم و مرگ و مير ناشي از بيماريهاس عروق كرونر ارتباط دارد بالا بودن كلسترول سرم خطر ايجاد آدنوم و كارسينوم كولون و ركتوم را مي‌افزايد.
.6 چاقي ارتباط نسبتاً زيادي با سرطان رحم دارد.
.5 نقش ورزش در افزايش تحرك روده و كولون:
.1 فعاليت فيزيكي در سرطان كولون بسيار مؤثر شناخته شده است.
.2 فعاليت فيزيكي بخصوص از نوع تفريحي با احتمال ابتلا به سرطان كولون و ركتوم ارتباط معكوس دارد.
.3 در يك مطالعه از مبتلايان به سرطان‌هاي روده‌اي 71% شان برنامه ورزشي و پياده روي نداشته‌اند.
4 .پژوهش يكي از دانشمندان ( Jedrychowski ) نشان داد فعاليت‌هاي فيزيكي لذت بخش احتمال ابتلا به سرطان كولون را تا 50% كاهش مي‌دهد.
.5 افرادي كه داراي مشاغل كم تحرك مانند قالي بافي و افراد داراي فعاليت سنگين بدون تفريح ريسك بالايي براي ابتلا به سرطانهاي كولوركتال را دارند.
.6 نقش ورزش در كاهش ابتلا به سرطان پروستات:
يك پژوهش 14 ساله بر روي 48 هزار مرد نشان داد كه 70% از از آقايانى كه سنين بين ۶۵ سال و بيشتر دارند و حداقل هفته اى سه ساعت ورزش سنگين انجام مى دهند كمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند و آن عده كمى هم كه به اين بيمارى مبتلا شده اند، بيماريشان از وخامت زيادى برخوردار نيست و ورزش باعث شده تا روند سرطان پروستات كاهش داشته باشد و حتى
ميزان مرگ و مير حاصل از اين بيمارى نيز كاهش يافته است، بنابراين يك پيوند و رابطه دقيقى بين ورزش و خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد.
چگونه ورزش كنيم تا براي پيشگيري از بيماري‌ها و سرطان مؤثر باشد.
ورزش و فعاليت :
فعاليت جسماني:
هر حركت بدني كه در نتيجه انقباض عضلات اسكلتي باشد و مصرف انرژي بيشتري را بطلبد: مثل باغباني- شستشوي اتومبيل يا نظافت خانه
تمرين ورزشي:
نوعي فعاليت جسماني به صورت حركات بدني برنامه ريزي شده ، ساختارمند و مكرر كه براي بهبود يا حفظ يك يا چند جزء آمادگي جسماني انجام مي‌شود
آمادگي جسماني:
يك مفهوم چند بعدي است و در واقع مجموعه‌اي از خصوصيات ذاتي يا اكتسابي افراد در ارتباط با توانايي انجام فعاليت جسماني را در بر مي‌گيرد و متشكل از سه جزء است:

فایل : 26 صفحه

فرمت : Word

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط