مقاله کامل آناناس

مقاله کامل آناناس

آناناس
ديد كلي
اين درخت جزو خانواده گياهاني است كه برگهاي نيزه اي و خشك دارند كه روي هم قرار گرفته و يك مجراي باريك( گلدان) را تشكيل مي دهند. اين گياهان روي شاخه هاي بلند مي رويند و از مواد معدني حاصل از مواد آالي مرده گياه كه در مجراي باريك جمع شده است تغذيه مي كنند .
درحقيقت پرورش آناناس به منظور توليد ميوه آن است و بعضي از انها زيباترين گياهان گلداني را تشكيل مي دهند . زادگاه اين گياه برزيل است . برگهاي خاردار و چرم مانند پشت سر هم است بطوري كه در وسط برگها حفره اي بوجود مي آيد كه شاخه گل دهنده از همان محل ظاهر ميگردد. بريا ميوه دادن 3 تا 4 سال وقت لازم است و پس از ظهور و رسيدن ميوه آن اندام گيه به تحليل رفته و خشك مي شود و هماهنگ با اين خشك شدن يا جوشها از كنار پايه مادري شروع به ظهور مي نمايند كه منبع اصلي تكثير هستند.
نازهاي آناناس:
نور: اگر چه بهترين نور براي اين گياه نور كامل است لي در نيم سايه هم قابل نگهداري است .
دما:بهترين درجه حرارت براي حفظ رنگها 18-21 درجه سانتيگراد است .
آبياري: اجازه دهيد سطح خاك گلدان در زمان بين دو آبياري خشك شود . در تابستان هفته اي يكبار ودر زمستان هرده روز يكبار آبياري كافي است .
رطوبت: گياه رطوبت دوست است. در تابسان دو بار در هفته و در زمستان يكبار در هفته غبار پاشي نماييد . در روزهاي گرم و خشك تابستان غبارپاشي بيشتري توصيه ميشود .
تغذيه: كوددهي يكبار در هفته در بهار و تابستان بخصوص با ظاهر شدن ميوه توصيه مي گردد .
خاك مناسب: كمپوست (بقاياي مواد گياهي و صنعتي) بهترين محيط براي رشد ريشه اين گياه است.
تعويض گلدان: تعويض گلدان دو بار لازم است . اولين بار 3 ماه پس از كاشت پاجوش در گلدان و دومين بار يكسال پس از تعويض اول انجام مي گيرد . گلدان را خيلي بزرگ اتخاب نكنيد و توجه نماييد كه خاك بايدكاملا سبك باشد . پوشيدن دستكش لاستيكي در زمان تعويض گلدان به علت تيزبودن تيغهاي كنار برگها لازم است.
تميز نمودن برگها:برگها را با اسفنج خيس پا كنيد توجه نماييد كه مواد برق كننده شيميايي روزنه ها را مسدود مي نمايد .
تكثير: گياه پس از ميوه دادن ، خشك و به جاي آ جوانه هاي تازه اي به نام پاجوش يا پا گياه از كنار بوته ها ظاهر ميگردد . با ظهور پاجوشها و گذشت چند روز از شروع پژمردگي گياه مادري ، گياه را از گلدان خارج و به آرامي پاجوش را با كارد كاملا تيز از مادر جدا و در گلدان كوچكتري كاشت نموده و آبياري كنيد
عوارض و درمان آناناس:
رشد گياه متوقف است وو از گل و ميوه خبري نيست : تا هوا سرد است كه گلدان را به محل گرمتري منتقل نماييد و تا به كوددهي نياز دارد .
برگها زرد رنگ شده و لكه هاي قهوه اي در سطح زيرين آنها مشاهده مي گردد :عامل آن حشره آفت است .هفته اي يكبار با سم حشره كش نفوذي سمپاشي نماييد تا علايم برطرف گردند .
نوك برگها قهوه اي شده و خشك مي گردند : يا هوا خيلي گرم است يا گياه كم آبي كشيده ، گياه را آبياري كنيد.
برگها رنگ خود را از دست داده اند: نور كافي نيست و يا به كود دهي نياز است . گياه را به محل روشن تري منتقل نماييد و يا كود دهي نماييد.
برگها خشك ، چروكيده و لوله شده اند: هوا سرد وگياه تشنه است . گياه را به محل گرم منتقل نموده آبياري نماييد .
برگها چروكيده وقهوه اي مي شوند:هواي محيط خيلي گرم است ، گياه را به محل خنكتري ببريد.
غبار پاشي را فراموش نكنيد.
لكه هاي سوخته در وسط برگها مشاهده ميگردد :غبار پاشي در آفتاب انجام شده است ، گياه بهرطوبت احتياج دارد ولي در آفتاب غبارپاشي نكنيد . برگهاي از بين رفته را با كارد تيز حذف كنيد (پوشيدن دستكش را فراموش نكنيد. برگها تيغ دارند .
برگها حالت زنگ زدگي پيدا كرده اند: از مواد براق كننده استفاده نكنيد . اسفنج مرطوب براي تميز كردن برگها مناسب تر است .
ميوه ظاهر شده ، ولي برگها در حال خشك شدن هستند: كاملا طبيعي است پاجوشها از اين به بعد ظاهر شده و رشد خواهند كرد . بعد از اين كه گياه مادري از بين رفت پاجوشها را جدا نموده ، هركدام را به يك گلدان كوچك منتقل كنيد .
گياه از قاعده برگها شروع به پوسيدن نموده وبرگها مي ريزند: آبياري زياد از اندازه صورت گرفته است . اجازه دهيد سطح خاك گلدان در فاصله بين دو آّبياري خشك شود و سپس آبياري كنيد.در زمستان هفته اي يكبار و در تابستان دو بار آبياري كافي است.
آناناس و آناليزش با علوم:
تاكسونومي: گياه آناناس بر حسب خويشاوندي با ساير گياهان رده بندي مي شود و جايگاه اين گياه از نظر رده بندي ميشود و جايگاه اين گياه از نظر رده بندي در سطح گونه مشخص ميشود .
مورفولوژي:تنوع ريختن گياه آناناس مطالعه مي شود . به عبارتي مطالعه تنوع ريختي اين گياه باعث مي شود تا بدانيم كه با شرايط متفاوت در زيست گاهها ي مختلف سازگاري اين گياه چگونه صورت ميگيرد .
آناتومي: ساختمان داخلي گياه آناناس مطالعه ميشود .
مورفوژنر: از ابتداي تشكيل سلول تخم آناناس تا بوجود آمدن شكل اين گياه مطالعه مي شود .
فيزيولوژي: نحوه كار و فعاليت گياه آناناس از سطح اندامكهاي درون سلول تا بافتها ، اندامها و خود گياه آناناس بررسي ميشود .
سيتولوژي: به مطالعه درباره رشد توليد مثل و رفتار سلول گباه آناناس مي پردازد.
اكولوژي: به مطالعه چگونگي سازش آناناس با محيط و ارتباط آنها با يكديگر مي پردازد .
ژنتيك: چگونگي انتقال صفات وراثتي و عوامل انتقال دهنده و ساختار شيميايي اين عوامل را در گياه آناناس بررسي مي كند.
طبقه بندي سلسله گياهان:
گياهان را در پنج گروه طبقه بندي كرده اند:
بريوفيتها يا خزه ها:
گياهاني هستندكه داراي ساقه و برگ بوده ولي فاقد گل و ريشه هستند .از بين خزه هاي موجود در دنيا خزه هاي جنس sphgnum ازانتشار وسيعي برخوردار هستند .
گياهان ابتدايي و تك ياخته اي هستند مانند جلبكهاي ميكروسكوپي و باكتريهاي تجذيه كننده مواد آلي . در اين گروه قرار دارند.
تالوفيتها:قارچها، جلبكها و گلسنگها دراين گروه قرار دارند.
پتريدوفيتها:اين گياهان ساقه ، برگ و ريشه دارند وليفاقد گل هستند و بوسيله هاگ تكثير مي شوند و سرخسها از فراوان ترين گياهان اين گروه هستند .
اسپرما توفيتها : به اين گروه پيدا زادان هم مي گويند و بازدانگان و نهاندانگان تك لپه و
دو لپه در اين گروه قرار دارند . تك لپه ها پيش رفته ترين گياهان هستند .
آزمايش دستگاه انتقال مواد در گياهان آوندي:
تئوري آزمايش:
سلولهاي گياهي بايدآب ، املاح ، اكسيژن و غذا دريافت كنند . و مواد زايد مثل دي اكسيد كربن را دفع كنند . در گياهان آوندي ، آوند چوبي و آوند آبكشي ،بافتهاي لوله اي شكل هستند كه سبب انتقال مواد در تمام بخشهاي گياه مي شوند.در اين پروژ ه شما ميتوانيد چگونگي حركت مايعات را از ميان دستجات آوندي گياهان كه شامل آوندهاي چوبي ،آبكشي و سلولهاي نگدارنده است ،نمايش دهيد .
هدف آزمايش :نمايش انتقال مايع در دستگاه آوندي گياهان
مواد لازم:
1.يك ليوان شيشه اي شفاف
2. دو ساقه تازه كرفس با چند برگ
3. رنگ قرمز خوراكي
4.چاقو
5 آب
روش كار:
حدود 4/1 ليوان را از آب پركنيد.
به مقدار كافي رنگ قرمز حياتي در ليوان بريزيد تاآب، قرز پررنگ شود.
با ستفاده از چاقو، انتهاي هر ساقه كرفس را به طور عرضي قطع كنيد.
انهاي قطع شده ساقه ها را در ليوان حاوي آب رنگي نگه داريد .
در سه ساعت اول تغيرات ظاهري ساقه را در هر ساعت مشاهده و ثبت كنيد . در طول 12 ساعت اول آزمايش ، تعداد مشاهدات را هر چند دقيقه كه ممكن است افزايش دهيد .
پس از 12 ساعت يك ساقه كرفس را از ليوان بيرون آوريد و تغييرات ظاهري راشماهده كنيد و گزارش كنيد.
با استفاده از چاقو با دادن برشهاي عرضي ، قطعه هايي را از ساقه جدا كنيد . اين قطعه ها را از 5/2 سانتيمتري پايين ساقه ، وسط و انتهاي آن تهيه كنيد .شكل ظاهري هر قطعه را مشاهده و گزارش كنيد.
پس از 24 ساعت ، سطح خارجي يك ساقه را وقتي هنوز در آب رنگي است مشاهده كنيد.
سه بخش از اين ساقه رامطابق مرحله 7 بريد و ظاهر آنها را مشاهده و گزارش كنيد .
نتايج آزمايش :
در طول 3 ساعت اول ، رنگ قرمز كم رنگي ديده ميشود كه در ساقه ها بالا آمده است. پس از 12 ساعت ، برگها رنگ مايل به قرمز پيدا مي كند . در قطعه هاي بريده شده از ساقه ، نقاط كوچك رنگ قرمزي كه در فاصله هاي معين از لبه هاي خارجي قرار گرفته اند ديده مي شوند . گياهان آوندي داراي بافت هاي ويژه اي براي انتقال غذا ، آب و املاح هستند كه به آنها دستگاه انتقال مواد مي گويند .
حركت رو به بالاي آب كه بر خلاف نيروي كشش جاذبه زمين انجام مي شود ناشي از عمل لوله هاي مويين و تعرق برگها است . خاصيت لوله هاي مويين بالا رفتن يك مايع در لوله هاي كوچك بر اثر نيروي پيوستگي و نيروي چسبندگي است . چسبندگي بين مولكولهاي آب و ديواره داخلي آوندهاي چوبي سبب بالا راندن آب ديواره لوله هاي چوبي مي شود . تعرق فرآيند تبخير آب از ميان سوراخهايي به روزنه هاي هوايي در برگ است.در هنگام تبخير آب از برگها آّب به درون ريشه كشانده مي شود وارد آوند هاي چوبي مي
شود كه اين حركت آب دليلي به افزايش رنگ قرمز در برگهاست آزمايش واكنشهاي گياه نسيت به نور :
تئوري آزمايش:
فتومورفوژنز شامل واكنشهاي گياه نسبت به محرك نوري با جهت غير اختصاصي و يا محرك نوري است . كه در يك زمان ويژه بر گياه تاثيري ندارد. مثال براي فتومورفوژنز بي رنگ شدن و طويل شدن غير عادي ساقه هاست كه در غياب نور ، رخ مي دهد. در اين آزمايش شما فرصت داريد تا تاثيرنور را بر تشكيل بافتهاي گياهي مطالعه كنيد . در اين رابطه تاثيرات كمي و كيفي نوررا در پديده بي رنگ شدن برگها تعيين خواهيد كرد
هدف آزمايش:
تعيين ميزان رشد گياه در نور و تاريكي
مواد لازم:
دو عدد گلدان
8 عدد لوبيا چيتي
خاك گلدان
آب
نوار چسب كاغذي
جعبه مقوايي با حدود 45 سانتي متر ارتفاع
روش كار:
هر گلدان را تا 5/2 سانتي متري لبه آن از خاك پر كنيد .
دو طرف پايين گلدان ، دو سوراخ ايجاد كنيد . و هركدام را در زير گلدانيهاي جداگانه قرار دهيد..
در عمق 5/2 سانتي متري خاك هر گلدان ، 4 دانه لوبيا بكاريد .
خاك هر گلدان را با آب مرطوب كنيد . مراقب باشيد كه در طول آزمايش ، مرطوب باقي بمانند وگلدانها را نزديك پنجره قرار دهيد .

فایل : 43 صفحه

فرمت : Word

29900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط