مقاله درباره کشاورزی ارگانیک

مقاله درباره کشاورزی ارگانیک

دانشگاه تربیت معلم تهران
پروژه تحقیقاتی جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد
رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
عنوان
نقش کشاورزی ارگانیک در اقتصاد روستاوسلامت محیط
مطالعه موردی،روستای کرد قشلاقی شهرستان اردبیل
نگارش:
رستم همدانی
استاد راهنما:
دکتر حسن افراخته
تابستان 0 139
تشکر و قدردانی
پروردگار یکتا و توانا را سپاس می گویم،که تدوین این مجموعه را در قالب پروژه تحقیقاتی دوره کارشناسی ارشد به من ارزانی داشت.تدوین این پروژه مقدور نبود،مگربا کمک خداوند متعال ومساعدت وراهنمایی های استاد گرانقدر دکتر حسن افراخته ،که در اینجا برخود لازم می دانم از زحمات این استاد بزرگ و این انسان فرهیخته تقدیر و تشکر نمایم.
همچنین از جناب مهندس گرانمایه که از کارشناسان حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل می باشند،ودر تدوین این مجموعه متحمل زحمت شدند، تشکرمی نمایم ،همچنین ازتمامی مهندسین ناظر روستاها که نهایت همکاری را در این مورد مبذول نموده اند،کمال امتنان و تشکر را دارم. از دکتر علی سلیمانی عضو هیات علمی دانشگاه زنجان که در تهیه منابع بنده را یاری کردند ،کمال امتنان و تشکر را دارم.
تقدیم به:
دختر و همسر بردبارم که در تدوین این پروژه بنده را یاری کردند.
فهرست مطالب
صفحه
فهرست مطالب 1
مقدمه 5
فصل اول: کلیات تحقیق 8
طرح مسئله 9
اهداف تحقیق 11
مشکلات تحقیق 11
روش تحقیق 12
فرضیات تحقیق 13
فصل دوم: مبانی نظری تحقیق 14
مقدمه 15
مفاهیم وتعاریف 16
تعریف کشاورزی ارگانیک 16
پیشینه کشاورزی ارگانیک 18
کشاورزی ارگانیک در ایران 20
مشکلات کشت ارگانیک در ایران 22
مضرات کشاورزی صنعتی یا تجاری 24
فواید کشاورزی ارگانیک: 25
بازار جهانی تولیدات ارگانیک 27
انگیزه خرید محصولات ارگانیک 29
جایگاه آیفوام(IFOAM ) 30
کشاورزی ارگانیک و توسعه پایدار 33
تصورات اشتباه در کشاورزی ارگانیک 33
دلیل تقاضا برای محصولات ارگانیک 36
استاندارد هاومقررات درکشاورزی ارگانیک: 37
استانداردهای بین المللی 37
استانداردهای منطقه ای/فرامنطقه ای 37
استانداردهای ملی 38
استانداردهای گواهی/استانداردهای خصوصی 38
اصول کلی مدیریت ارگانیک درمحصولات زراعی وباغی 39
اقتصاد روستایی 40
طراحی بازار ارگانیک 41
بازار محلی 42
بازار منطقه ای 42
شبکه بازار ملی وصنایع تبدیلی 43
صادرات 43
فصل سوم: موقعیت جغرافیایی منطقه مورد مطالعه…………………………………………48
موقعیت جغرافیایی روستا 49
اقلیم 49
دما 50
ساعات آفتابی 51
بارندگی 52
منابع آب 54
پوشش گیاهی 55
ویژگی های جمعیتی روستا 55
بررسی های اقتصادی 56
بخش کشاورزی 57
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل 58
آمار توصیفی 60
آمار استنباطی 85
فصل پنجم: نتیجه و پیشنهادات 87
نتیجه گیری از بحث 89
پیشنهادات 91
منابع وماخذ 93
چکیده
افزایش سطح آگاهی مصرف کنندگان محصولات کشاورزی در خصوص تاثیرات سوء مواد شیمیایی موجود بر سلامتی مصرف کنندگان وایجاد بیماری های حاد ومزمن،اشتیاق مصرف کنندگان را به کشاورزی ارگانیک افزایش داده است.با افزایش سطح آگاهی ها،بازارهای ارگانیک محصولات کشاورزی رشد قابل توجهی را شاهد بوده اند.
کشاورزی ارگانیک فرآیندی است که هدف آن تنها تولید محصولات سالم جهت تغذیه انسان نیست،بلکه در پی ارتقای سلامت و بهره وری جوامع وابسته به خاک،آب،گیاهان،جانوران وانسانهاست.
اهداف عمده در این تحقیق تولید محصولات عاری از مواد شیمیایی و سالم با حفظ منابع طبیعی وتقویت اقتصاد زراعی روستا بوده، در عین حال با تاکید بر خطر فرسایش خاک زراعی می باشد.برای تحقق این اهداف از روش تحقیق،تحلیلی-توصیفی واز روش اسنادی استفاده گردیده است.
فرضیات تحقیق با توجه به نقش کشاورزی ارگانیک در سلامت محصولات تولیدی و محیط وهمچنین نقش کشاورزی ارگانیک در رونق اقتصادی روستاها مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت به ضعف مدیریت اجرایی کشت ارگانیک در سیستم نظارت و کنترل محصولات کشاورزی و… در کشورمان اشاره گردیده است.
واژگان کلیدی
مقدمه
مصرف فراوان انواع سموم وکودهای شیمیایی چه از لحاظ تاثیر برسلامت مصرف کنندگان محصولات کشاورزی وغذایی و چه از لحاظ تبعات زیست محیطی از قبیل آلودگی آب های زیر زمینی و بر هم زدن تعادل زیستی، روز به روز مورد تردید جدی قرار می گیرد. با توجه به افزایش مصرف کود وآفت کش هایی که پیامد آنها زوال باروری خاک، سلامتی و آلودگی هوا، آب، و غذا است.
امروزه رویکرد جهانی به سمت کشاورزی ارگانیک است. در این سیستم از کشاورزی که احتمالا برگرفته از کشاورزی سنتی باشد، سعی بر این است تا از نهاده هایی که منشا شیمیایی دارند استفاده نشود.
تاثیر نامطلوب و اثرات باقیمانده مصرف انواع کودهای شیمیایی و سموم، هورمونها و…در تولیدات غذایی درکشورهای صنعتی پیشرفته موجب شده است ، کشاورزی در جهتی کاملا متضاد با روش مدرن تحول یابد و آن جلوگیری از مصرف هرگونه مواد شیمیایی یا نهاده مصنوع انسان در تولیدات و پخش محصولات زراعی وباغی و دامی است. این کشاورزی به کشاورزی ارگانیک موسوم است و در کشورهای مختلف به نام های گوناگون همچون کشاورزی بیولوژیکی، کشاورزی پایدار و کشاورزی با مصرف کم مواد شیمیایی نامیده می شود. آگاهی جوامع به ایمنی غذایی وحفاظت محیط زیست وسلامتی جوامع می تواند ازطریق تحقیق و برنامه ریزی دقیق کشاورزی ارگانیک حاصل گردد، تا نسلهای آینده بتوانند از شرایط مناسب بهداشت وسلامتی برخودارگردند. تخریب محیط زیست، تحدید منابع طبیعی، بهم
خوردن تعادلهای اکوسیستمی، گازهای گلخانه ای، مرگ بیولوژیک خاک، فرسایش های شیمیایی، آلودگی های صنعتی وشیمیایی زباله ها، ظهور آفات وعوامل مقاوم جدید ازآسیب های نظام کشاورزی فشرده به طبیعت ومحیط زیست است.محیط زیست متاثر از فعالیت های کشاورزی،شامل مجموعه عوامل وشاخص ها در فرآیند توسعه پایدار و بهبود زندگی بهره برداران کشاورزی است،که علاوه بررشد شاخص اقتصادی یا اجتماعی شاخص های توسعه پایدار و محیط زیست را نیز مورد بررسی قرارمی دهد.
کشاورزی ارگانیک فرایندی است، که هدف آن تنها تولید محصولات سالم برای تغذیه انسان نیست،بلکه درپی ارتقای سلامت وبهره وری جوامع وابسته به خاک ،آب،گیاهان،جانوران وانسانهاست.این سامانه تولید،فرآوری وعرضه محصولات کشاورزی شامل محصولات زراعی ،باغی،دام،طیوروآبزیان راشامل می شود.
کشاورزی ارگانیک ،نظام زراعی است ،مبتنی برمدیریت اکوسیستم زراعی، تمرکز بر حاصل خیزی خاک وسلامت گیاه وعدم مصرف موادشیمیایی مصنوعی که این نظام با شرایط اجتماعی، اقتصادی، منطقه ای و محلی سازگاراست. کشاورزی ارگانیک همان کشاورزی سنتی قدیم نیست، بلکه با استفاده از تکنولوژی و علوم مختلف می توان بالا ترین روش تولید رادر کشاورزی بوجود آورد. کمبود مواد غذایی وکیفیت غذای جمعیت درحال افزایش جهان، امروزه دنیا را به سمت کشاورزی ارگانیک می کشاند.
کشاورزی ارگانیک نظامی اقتصادی،اجتماعی،ومدیریت تولیدی اکولوژیک است،که شناخت کاملی ازخاک واجزای تشکیل دهنده آن دارد.این نظام باافزایش حاصلخیزی خاک برای تولید مواد غذایی انسان درچرخه بیولوژیکی سعی دارد از ورود هرگونه نهاده های خارجی (کودهای شیمیایی،آفت کشها،علف کشها)به فرایند تولید جلوگیری کند،تاباحداقل هزینه به

فایل : 92 صفحه

فرمت : Word

35900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط