مقاله فارسی سيب

مقاله فارسی سيب

سيب
سيب در دنيا
مناطق عمده توليد سيب در جهان بين عرضهاي شمالي و جنوبي 30 تا 60 درجه قرار گرفته. بعنوان مثال به ترتيب در كشورهاي اروپاي غربي، آمريكا، اروپاي شرقي،‌كانادا،‌ژاپن، استراليا و آرژانتين كشت و توليد مي شود. در سال 2001 در بين كشورهاي جهان ده كشور هر كدام بيش از يك ميليون تن سيب توليد كرده اند كه در بين آنها چين در رتبه اول قرار دارد. بر اساس همين گزارش جمهوري اسلامي ايران بعنوان دهمين توليد كننده محصولات باغي شناخته و مدعي است حدود 4درصد از توليد سيب جهان در ايران توليد مي شود و مكان ششم را در دنيا به خود اختصاص داده است.
قرنهاست سيب در كشورايران كشت مي شود.مهمترين مناطق توليد سيب در ايران آذربايجان شرقي، غربي وسپس استان خراسان وتهران مي باشد.سيب وحشي ايران ازگونه پوميلا (Pumila ) است.
سيب و اصلاح نباتات
تحقيقات در زمينه دستيابي به عملكرد بالا و كيفيت مطلوب منجر به كشت تعداد كمي از واريته ها در نقاطي از دنيا كه داراي شرايط اقليمي مشابه هستند شده است.
مطلوبترين واريته هاي كشت شده، واريته هاي گلدن دليشس، سيب قرمز (كه هر دو از آمريكا منشاء گرفته اند)، واريته هاي موستاو ( كه از ژاپن منشاء گرفته) و جرمني اسميت ( كه از استراليا منشاء گرفته ) در انگلستان مي باشد.
به منظور انطباق با نظام هاي پيشرفته كشت ضرورت دارد. متخصصين نسبت به اصلاح ارقام سيب اقدام نمايند. براي اين منظور بايد اساس ژنتيكي تنوع سيب شناسي و مقدار وراثت پذيري صفات ميوه آن تعيين شود. همچنين بايد از اهداف ويژه در برنامه هاي اصلاحي و عمليات زراعي در ارتباط با توليد سيب آگاهي داشت. آگاهي از واريته هاي معمول سيب و توجه به شناخت روش و زمان مورد نياز در اصلاح و ارزيابي نتايج بسيار حايز اهميت است.
خصوصيات گياهشناسي سيب
سيب از خانواده رزاسه يا فاميل رز است. برخي آن را به تيره مالوئيده و بسيار ديگر آن را در زير خانواده پوموئيده يا ميوه هاي پوم طبقه بندي نموده اند. سيب مهمترين ميوه درختي مناطق معتدله جهان است و در شمار درختان سردسيري معتدل و برگ ريز يا خزان كننده شناخته شده است. ار تفاع درختان سیب از 5/1 تا 8 متر مي باشد.
ريخت شناسي گل
گل واريته هاي سيب و نهالهاي بذري از نظر اندازه، شكل، گلبرگ و رنگ از سفيد تا صورتي تيره بسيار متفاوت هستند. گل ها از برگ توليد مي شوند و با آرايش گل آذين گرزن در روي ساقه كوچك قرار مي گيرند. هر گل شامل 5 گلبرگ سفيد معطر بعرض 5/2 تا4 سانتي متر يك كاسه گل شامل كاسبرگ و حدود 20 پرچم و مادگي 5 پرچه اي است.
سيستم گرده افشاني
از نظر گرده افشاني اكثر سيب ها دگرگشن هستند و لذا تمام واريته‌هاي آنها براي تشكيل ميوه به مقداري دگر گرده افشاني نياز دارند. در باغات اين عمل توسط حشرات انجام مي شود. در انجام تلاقي كنترل شده گرده توسط متخصصين اصلاح نباتات بر روي كلاله منتقل مي شود.
تشكيل ميوه
در ميوه سيب بخش ضخيمي كه شامل هيپانيتوم آبدار است. كاسبرگ و گلبرگ ها و پرچم ها از حاشيه هيپانيتوم منشاء مي گيرند.
تقسيم بندي واريته هاي سيب
بر اساس نوع مصرف:
1. دسري ( Dessery Ranety ) 2. پختني (Culinary Varrety )
بر اساس فصل برداشت:
1. پاييزه 2. بهاره 3. تابستانه
بر اساس رنگ ميوه:
قرمز: رد دليشس، مك اينتاش
سبز: گراني اسميت و پراملي
زرد: گلدن دليشن
دو رنگ: كاكس، جوناگلد
بهنژادي سيب
توليد ميوه هاي داراي كيفيت خوب و تا حد ممكن ارزان از اهداف مهم برنامه هاي اصلاحي است.
شروع برنامه اصلاح سيب بصورت كنترل شده به زماني برمي گردد كه نايت (1838-1759) اولين واريته هاي با والدين مشخص را معرف نمود. نايت ابتدا بدنبال كشف جنسيت در گياهان بود. او در سال 1806 طي گزارشي اعلام كرد واريته هاي جديد هر گونه ميوه معمولاً از طريق انتقال گرده يك واريته به گل گياه ديگر و سپس تكثير فرد جديدبدست مي آيد.
نونهالي
درختان سيب شبيه بسياري از درختان جنگلي بين جوانه زدن بذرها و رسيدگي ميوه داراي مراحل مختلف نمو هستند. اولين مرحله نونهالي است. در اين دوره گل توليد نمي شود. طي سالهاي گذشته تحقيقات وسيعي در زمينه كوتاه كردن دوره نونهالي به روشهاي مختلف انجام شده است. در روشي كه توسط تيدمن و السترن (1965) ارائه شده است گفته شده كه مي توان از طريق پيوند زدن نهال هاي بذري روي پايه هاي پا كوتاه دوره نونهالي را به ميزان زيادي كوتاه كرد.
انتخاب نهال
در اين مرحله مي توان براي مقاومت به برخي از بيماريهاي مهم عمل انتخاب را انجام داد.
انتخاب مقدماتي
براي يافتن همبستگي بين صفات كه در مرحله نونهالي قابل تشخيص هستند و صفات ميوه در درخت بالغ تحقيقات خوبي انجام شده است. با اين حال تا كنون هيچ همبستگي مثبتي از اين نوع پيدا نشده است كه بتوان از آن براي حذف نهالهاي بذري داراي صفات نامطلوب در مراحل اوليه نمو استفاده كرد.
تكامل ميوه
مهمترين بخش تكامل نهالهاي بذري زماني است كه نهالهاي بذري از مرحله نونهالي خارج و توليد گل و ميوه نمايد. اندازه ميوه يكي از صفاتي است كه براحتي قابل تشخيص است.
يادداشت برداري
مهمترين بخش برنامه يك متخصص اصلاح نباتات، نگهداري يادداشت برداري هاست. يادداشت برداري از نهال بذري مي تواند در مطالعات توارث پذيري صفات و همچنين در محاسبه سهم يک والد در مقابل يك صفت به نتايج استفاده شود.
اصلاح سيب هاي پختني
عمليات اصلاحي كمي روي توليد سيب هاي پختني جديد صورت گرفته يا در حال انجام مي باشد.
برنامه هاي اصلاحي پايه
جهت اصلاح يك واريته خوب متخصصين اصلاح نباتات به پايه نياز دارد و بنابراين يكي از اهداف متخصصين اصلاح نباتات توليد پايه هايي با پتانسيل لازم رشد خوب و داراي قدرت تكثير است.
اولين ثمره تلاش برنامه هاي اصلاحي براي ايجاد پايه هاي جديد سيب معرفي پايه هاي مالينگ مرتون و M.25 بود. با ردهي زياد، القاي زودباردهي، كنترل اندازه درخت، تاكيد روي سازگاري پايه ها به شرايط مختلف خاك و مقاومت به آفات و بيماريها از اهداف برنامه هاي اصلاحي سيب بود.
پايه هاي سيب
درسراسر دنيا بيشترين، معمولترين پايه مورد استفاده براي درختان سيب، پايه هاي بذري هستند.
سري پايه هاي مالينگ: اين سري پايه ها كه در ايستگاه مالينگ در استان كنت انگلستان (1918-1912) توصيف و طبقه بندي شده اند . از نظر جوش خوردن محل پيوند با بيشتر ازقام سازگاري كامل دارند و به اكثر خاك ها متحمل هستند.
سري مالينگ مرتون: به منظور اصلاح تعدادي از پايه هاي سيب براي مقاومت به شته مومي و قدرت رشدي متفاوت ايجاد شدند.
سري پايه هاي لهستاني: به خاطر عدم مقاومت كافي پايه هاي M,MM .به سرماي زياد برنامه هاي اجراي اصلاح پايه سيب در لهستان طراحي و انجام شد.
مباحث نوين در اصلاح سيب
انتقال ژن به معني وارد كردن يك ژن و يا يك دسته ژن به يك سلول است. مهمترين هدف از انتقال ژن در درختان سيب توليد گياهان مقاوم به انواع مختلف بيماري هاي گياهي است.
جنين زايي سوماتيك
جنين زايي يا تحريك بافت هاي خورش حاصل از بذرها و يا كالوس هاي حاصل از نهالهاي سيب رشد يافته در شرايط آزمايشگاه صورت مي گيرد.جنين زايي همچنين مي تواند از جوانه هاي گل و گلبرگ هاي جدا شده از درختان موجود در مزرعه صورت گيرد. به حال گزارشي از نمو كامل نهالهاي زنده ماندني از جنين نابجا وجود ندارد.
نجات جنين
نمو جنين هاي نابالغ امكان پذير است، ولي نجات هیبریدهای بین جنسی و بين گونه اي تا كنون گزارش نشده است.
باززايي
لازمه انجام ترانسفرماسيون سيب، وجود يك سيستم باززايي موثر است. از نمونه هاي ساقه، قطعات برگ،‌ صفحات برگي و نوارهاي برگي مي توان جهت انجام باززايي درختان سيب در محيط آزمايشگاهي استفاده كرد. اگر چه عموماً براي اين منظور از برگ استفاده مي شود.
انگور
انگور و آفرينش
انگور، شراب، باده و مستی حتی زمانی که تنها با نامشان نردِ عشق می‌باختم برايم عظمتی داشتند. خلقتِ انگور به گمانم هم‌عنان با خلقتِ آدمی باشد. انگور، حامل رازهاست و حامله‌ی شراب. انگورِ سفينه‌ی مستی است؛ مستی و راستی. شايد حکمتی باشد در اينکه گاهی اوقات گرانبهاترين چيزها را در جايی می‌شود يافت که گمانِ آن نمی‌رود: در خراباتِ مغانِ نورِ خدا می‌بينم! انگور چنان که نمادِ مستی است، رمزِ خرابات و خرابی را نيز در خود دارد. وه که وقتی به يادِ تاکستان می‌افتم، تصورِ اجتماع و ازدحامِ آن همه مستی، آن همه می، هوشم از سر می­ربايد! در اين سال‌ها، همين سه چهار سال گذشته، با خودم انديشيده بودم که اگر من اين نبودم که اکنون هستم، اگر روز و روزگارم به قلم و انديشه پيوند نخورده بود، اگر جاذبه‌ی شعر و دغدغه‌های فيلسوفانه جانم را چون کشتی بی‌لنگر به اين سوی و آن سو نمی‌برد، حتماً ميخانه باز می‌کردم! باده‌فروش می‌شدم. ذوقِ عجيبی دارد ديدن مستی و آسودگیِ آدميان. چندان خيال و نازک‌انديشی در باده موج می‌زند که ناگهانِ عنانم از دست می‌ربايد. تنها دريغی که دارم اين است که هر بار بايد اين باده را تأويل کنم! آری همين باده‌ی انگوری را بايد تأويل کنم، بس که ناشسته‌رويانش به دهان بردند. آخر بوسه زدن به جامِ می، هم‌نفس شدن و همراز شدن با باده کارِ هر کسی نيست. حافظ بود که می‌گفت:
ما سر خوشان مستِ دل از دست داده‌ايم
همراز عشق و هم‌نفسِ جام باده‌ايم
اين جذبه‌ی هوش­ربا چگونه تسخيرش کرده بود که می‌گفت:
مهل که روزِ وفاتم به خاک بسپارند
مرا به ميکده بر، در خمِ شراب انداز!
تاريخچه
زادگاه‌ انگور ايران‌ است؛ اما امروز در اكثر نقاط‌ دنيا كاشته‌ شده‌ و به‌ انواع‌ گوناگون‌ درآمده‌ است. قسمت‌هاي‌ مورد استفاده‌ آن‌ ميوه، برگ‌ و شيره گياهي‌ است.
انگور بيش‌ از ساير ميوه‌ها ويتامين‌ و بيش‌ از تمام‌ خوراكي‌ها ارزش‌ غذايي‌ دارد. قند آن‌ به‌ طور مستقيم‌ و آسان‌ وارد خون‌ مي‌شود و در عضلات‌ و كبد ذخيره‌ مي‌گردد.
اين‌ ميوه‌ هنگامي‌ كه‌ خشك‌ مي‌شود نه‌تنها هيچ‌ يك‌ از خواص‌ خود را از دست‌ نمي‌دهد، بلكه‌ ارزش‌ غذايي‌ آن‌ افزايش‌ مي‌يابد؛ به‌ طوري‌ كه‌ يك‌ دانه‌ كشمش‌ خيلي‌ بيش‌تر از يك‌ حبه‌ انگور قوت‌ دارد. علت‌ آن‌ است‌ كه‌ دياستازهاي‌ موجود در روي‌ پوست‌ آن‌ به‌ تدريج‌ سلولز پوست‌ را تبديل‌ به‌ قند مي‌كنند. آب‌ انگور چنانچه‌ از دانه‌هاي‌ تازه، سالم‌ و تخميرنشده‌ گرفته‌ شود از نظر تركيبات‌ غذايي‌ شباهت‌ زيادي‌ به‌ شير مادر دارد و مي‌توان‌ آن‌ را غذاي‌ كودكان‌ شيرخوار قرار داد.
انگور محرك‌ اعمال‌ كبدي‌ است‌ و چنانچه‌ آب‌ اين‌ ميوه‌ را همراه‌ با شير خشك‌ به‌ نوزادان‌ بدهيد، از عوارض‌ شير خشك‌ روي‌ كبد آن‌ها جلوگيري‌ مي‌شود.
اشخاصي‌ كه‌ احتياج‌ به‌ لاغرشدن‌ دارند، بايد صبحانه‌ فقط‌ انگور ميل‌ كنند و تا ظهر چيز ديگري‌ نخورند. اشخاص‌ ضعيف‌ نيز براي‌ چاق‌شدن‌ بايستي‌ ميوه‌ انگور را همراه‌ با نان‌ و غذاهاي‌ ديگر ميل‌ كنند. به‌ زنان‌ آبستن‌ توصيه‌ مي‌شود براي‌ سلامتي‌ فرزند خود تا مي‌توانند از اين‌ ميوه‌ بهره‌مند شوند.
انگور نارس‌ كه‌ غوره‌ ناميده‌ مي‌شود، طعمي‌ ترش‌ دارد و آب‌ آن‌ (آبغوره) از چاشني‌هاي‌ مفيد در رژيم‌ لاغري‌ است. انگور از بهترين‌ غذاهاي‌ مقوي‌ است. مزاج‌ را معتدل‌ و خون‌ را صاف‌ مي‌كند.
خوردن‌ آب‌ سرد بعد از انگور بسيار ضرر دارد. بهتر است‌ آن‌ را بين‌ دو غذا ميل‌ كنيد. پوست‌ ميوه انگور در معده‌هاي‌ ضعيف‌ ديرهضم‌ است؛ اگر معده‌اي‌ ضعيف‌ داريد، از آب‌ انگور يا كشمش‌ استفاده‌ كنيد.
به‌ بانواني‌ كه‌ با خوردن‌ قرص‌هاي‌ ضدبارداري‌ كليه‌ و كبد خود را تباه‌ ساخته‌اند توصيه‌ مي‌شود تا مي‌توانند از اين‌ ميوه‌ بهشتي‌ تناول‌ كنند و با اين‌ اكسير هميشه‌ سلامت‌ باشند. انگور بهترين‌ دوست‌ شماست.
ساختمان‌ هر شيء و موجودي‌ با مصالح‌ اوليه‌ آن‌ شكل‌ مي‌گيرد. خوردن‌ انگور خون‌ و ترشحات‌ رحم‌ را قليايي‌ مي‌كند و كروموزم‌هاي‌ ماده‌ را از بين‌ مي‌برد. به‌ اين‌ ترتيب‌ تاثير بسزايي‌ در جنسيت‌ بچه‌ دارد. اگر مي‌خواهيد پوست‌ بدنتان‌ نرم‌ و شاداب‌ شود، انگور را له‌ كنيد و روي‌ آن‌ بماليد. پس‌ از خشك‌شدن‌ با آب‌ نيم‌گرم‌ بشوييد. همچنين‌ اگر مقداري‌ انگور را در روغن‌زيتون‌ بجوشانيد و بعد از صاف‌كردن، روي‌ پوست‌ صورت‌ و بدن‌ بماليد، نرمي‌ و لطافت‌ را به‌ پوست‌ خود هديه‌ كرده‌ايد.
معرفي گياه
انواع انگور بومي قاره آسيا در مجاورت درياي خزر است، اما به آمريكاي شمالي و اروپا نيز انتقال يافته است، يعني مهاجرين به اروپا انواع انگور را در دهه هاي 1600 به آمريكاي شمالي انتقال دادند. درخت انگور داراي برگهاي دشت و كنگره دار بوده و پوسته ريشه آن كنده ميشود. ميوه انگور مي تواند سبز، قرمز يا ارغواني رنگ باشد.
تركيبات گياه
امروزه ما بنا به علاقه به انگور يا كشمش، آنها را مصرف مي كنيم و به همين دليل شراب يا آب انگور نيز مصرف ميشود. اما در سال 1970 يك بيوشيميست فرانسوي ا تخم (دانه) انگور ماده اي را استخراج كرد كه در بهبود جريان خون مؤثر بود. اين ماده “اليگومريك پروآنتوسيانيدين OPC” ناميده ميشود. اين ماده سبب كاهش ميزان التهاب ميشود و حتي از بيماري قلبي نيز پيشگيري مي كند.
اين ماده در زمره يكي از مواد موجود در آب انگور قرمز و شراب قرمز است كه خواص پيشگيرانه آن در قبال بيماري قلبي به اثبات رسيده است. انگور بنا به وجود اين ماده در آن امروزه نه تنها به خاطر فرآورده هاي غذايي و نوشيدني شناخته شده اش بلكه به عنوان منبع اينگونه عناصر فعال درماني اش كشت و پرورش داده ميشود.
‘اليگومريك پروآنتوسيانيدين” اول و مهمتر از همه خاصيت ضد اكسيد دارد كه به بدن كمك مي كند تا حملاتي را كه نهايتاً سبب بيماري مي شوند (عوامل استعمال دخانيات و مواد شيميايي زيست محيطي)، دفع كند. اين نوع مواد از طيف گسترده دفع كنندگان فشار روحي متمايز هستند. ضد اكسيد كننده ها يا ژنهاي تطبيق شدني (آداپتوژنها)، همچنين از خستگي فيزيكي و روحي شما را رها و پس از رفع بيماري نيز شما را كمك مي كنند. هم ضداكسيدها و هم آداپتوژنها ما را كمك مي كنند تا حداقل از دو عامل بزرگ مرگ و مير به نام بيماري قلبي – عروقي و سرطان اجتناب ورزيم.
خواص “ضد اكسيد”اليگومريك پروآنتوسيانيدين (OPC)” مي تواند در پيشگيري از بيماري قلب – عروق نيز مؤثر واقع گردد. برخي تحقيقات به عمل آمده مؤيد اين است كه اين ماده مي تواند روند تشكيل پلاكها در رگها را كاهش دهد و در تشكيل و ترميم بافت آسيب ديده رگها مؤثر باشد.
نارسايي مزمن سياهرگها دليل ديگر مصرف اين ماده است كه در اين ميان مي توان به عوارضي نظير اختلال بينايي ناشي از نفروپاتي ديابتي يا دژنراسيون قرنيه اشاره داشت. اينگونه مصارف ماده اليگومريك پروآنتوسيانيدين را تحقيقات كلينيكي نيز تأييد كرده است.
كاربردهاي آتي اين ماده ممكن است مواردي نظير معالجه سندرم پيش قاعدگي و متوقف كردن التهاب صورت در پي عمل جراحي را نيز در بر گيرد.
اين ماده در كاهش ميزان ناراحتي سينه و درد مفاصل و پاها كه گاهي در پي نسدرم پيش قاعدگي عارض ميشود مؤثر بوده است و مدت زمان بهبود از جراحي پلاستيك را كاهش داده است. خواص ضد توموري اين ماده نيز به اثبات رسيده است.
گونه‌هاي موجود
عصاره دانه انگور به صورت عصاره مايع يا در قالب انواع كپسول و قرص موجود است. براي اهداف درماني از فرآورده هاي استاندارد حاوي 95 درصد محتوي ماده اليگومريك پروآنتوسيانيدين استفاده كنيد
به تازگي پژوهشگران اعلام كرده اند تركيبات موجود در انگور مي تواند از بروز سرطان پوست جلوگيري كند.
گروهي از محققان دانشگاه ويسكانسين در مطالعه خود تعدادي موش آزمايشگاهي را كه در معرض مواد شيميايي سرطانزا قرار گرفته بودند به دو دسته تقسيم كردند.
به پوست دسته اول از اين موش ها مكرراً عصاره ميوه انگور ماليده شد و دسته دوم از موش ها به حال خود رها شده و چيزي بر روي پوست آنها استفاده نشد.
پس از شش هفته بررسي از پوست هر دو دسته نشان داد كه همه موش هاي دسته دوم مبتلا به تومور پوستي شده اند اما در موش هاي دسته اول فقط 30 درصد دچار تومور پوستي شدند.
به گفته محققان ميوه انگور به واسطه داشتن چندين تركيب شيميايي موسوم به پلي فنل و آنتوسيانيدين مانع از واردشدن آسيب ناشي از مواد شيميايي، نور آفتاب يا تشعشعات خطرناك بر پوست مي شود.
تيم ديگري از همين دانشگاه نيز نخست عصاره انگور را بر روي پوست گروهي از موش هاي نوزاد استعمال نموده و سپس آنها را به همراه گروهي كه عصاره انگور بر روي پوست آنها استعمال نشده بود، در معرض تشعشعات ماوراي بنفش قرار دادند.
اندازه گيري پروتئين خاصي كه فقط توسط سلول هاي سرطاني توليد مي شود نشان داد سلول هاي پوست موشهايي كه عصاره انگور بر پوست آنها ماليده شده بود مقادير بسيار كمتري نسبت به گروه ديگر، از اين پروتئين توليد كردند.
پژوهشگران معتقدند در آينده استفاده از اين عصاره ميوه ها در پمادها و كرم هاي بهداشتي پوست رايج گردد.
انگور فرنگي Currant
اين گياه در تير ماه گل مي كند. گلهاي آن زرد رنگ بوده و بيشتر در مكانهاي آفتابي، جنگلهاي تُنُك، حاشيه جاده ها و سراشيبي ها شكفته مي شود.
اين گياه به عنوان يك ماده مقدس، موضوع اصلي بسياري از اسطوره ها و افسانه ها بوده است. اما امروزه اين گياه از نقطه نظر پزشكي نيز مورد توجه قرار گرفته است. به طوري كه به صورت روغن براي التيام زخمها، مورد استفاده قرار مي گيرد؛ در درمان نقرس، رماتيسم و درد لگن خاصره نيز كاربرد دارد.
اين گياه همچنين به عنوان چاي، بويژه در حالتهاي افسردگي اثر شفابخش دارد. كمك به درمان بيماريهاي اعصاب و ورم مخاط معده و روده از ديگر كاربردهاي اين گياه است.
مبداء پيدايش و محل توسعه
كشت انگور يك هنر باستاني است . مدارك و اسناد نشان مي دهد كه كشت انگور و درست كردن شراب در مصر به 5000 تا 6000 سال پيش باز مي گردد. قبل از شروع قرن اول ، انگور و شراب در نظر مردم خاورميانه و مديترانه مهم جلوه مي كرد. انگور نه تنها از نقطه نظر توليد شراب اهميت داشت ، بلكه از لحاظ تازه خوري نيز مدنظر بود. انگور داراي كالري زياد و در حدود 20تا25 % قند است . انگور خشك شده در حدود 80% قند دارد و يكي از منابع متعدد قندي است كه مي توانند ذخيره و براحتي مصرف شوند.
مناطقي كه تمدن انسان نخستين از آنجا صورت گرفته ، جايي بين درياي سياه و درياي كاسپين است كه انگورها هنوز بصورت وحشي يافت مي شوند vinifera را نيز مي توان از قديمي ترين انگورهايي دانست كه در آنجا رشد كرده است .
محل پيدايش اوليه، منطقة مديترانه بوده كه بطرف نواحي ساحلي گسترش يافته است. در قرن 15 كشت انگور در جزاير قناري و Maderia پايه گذاري شد. سپس به آفريقا جنوبي ، استراليا و آمريكاي جنوبي كشده شد. اولين انگورهاي شرابي در قرن 18 از مكزيكو به كاليفرنيا آورده شدند و در نيمه اول قرن 18، پرورش انگور و ساختن شراب ابتدا در كاليفرنيا انجام شد و بسرعت از سال 1860 تا1900 به ساير نقاط پراكنده شد.
عصاره دانه انگور
انسان در طول هزاران سال از انگور استفاده كرده است. قدمت مصرف انگور به عصر برنز بر مي گردد. شاعر يوناني به نام هومر كه حدود 700 سال قبل از ميلاد مسيح ميزيسته است از شراب تهيه شده از انگور سخن گفته است. از اين ميوه در انجيل هم نام برده شده است و گورها و آثار باستاني مصري علايمي از انگور را روي خود دارند. انسان از انگور استفاده‌هاي ديگري غير از خوردن يا تبديل آن به شراب و آب انگور كرده است. كارشناسان طب سنتي اروپا صدها سال پيش پمادي را از شيرة موجود در ساقه انگور براي درمان بيماريهاي پوست و چشم تهيه كردند. برگهاي اين گياه خاصيت قابض و انعقادي دارند، بدين معنا كه از آنها براي انعقاد خون، درمان التهاب و درد نظير درد بواسير استفاده شده است.
انگور كال (نرسيده) در درمان انواع گلودرد ها و انگور خشك يا كشمش در درمان بيماريهاي تحليل برنده، يبوست و تشنگي مؤثر بوده است. اما انگورهاي گرد رسيده و شيرين داراي تمامي خواص است و در درمان سرطان. وبا، آبله، تهوع، عفونتهاي چشم و بيماريهاي پوست، كليه و كبد مورد استفاده قرار گرفته است.
جمع آوري ، نگهداري و تست دانه گرده
گرده توليد شده بوسيلة گلهاي هر مافروديت ، در سه رقم از انگورها در هر بساك 3790-1242 عدد گزارش شده است . توليد دانة‌گردة زنده بستگي به كلون ودر تعدادي از ارقام بسته به درجة هرس است . كنترل گرده افشاني ممكن است بوسيلة‌گذاشتن كيسه روي گل انجام مي شود.
خوشه را اخته نيز مي توانيم بكنيم و سپس دانه گرده غير را توسط برسي به روي كلاله بماليم . گرده از گلهاي تازه باز شده جمع آوري مي شود. مي توانيم گل را از خوشه جدا كرده و در روي يك بشقاب شيشه اي خشك كنيم و پس دانة گرده را جمع آوري مي كنيم . olme در سال 1924 خوشه را با نيمي از گلهايش برداشت كرده و روي يك بشقاب شيشه اي خشك كرده و گرده هايش را جمع آوري كرد. گرده ها جمع آوري شده و در داخل شيشه هاي كوچك يا كپسولهاي ژلاتيني قرار داده شد. مواد سپس توسط الكل ضدعفوني شدند تا دانه هاي گردة ناخواسته (عقيم) از بين بروند. دانة گرده براي استفاده ممكن است تا 4 سال نگهداري شود. كه نگهداري در دماي متوسط (0C 12-) و رطوبت نسبي 28% امكانپذير است كه داخل آب و اسيد سولفوريك ودر داخل يك دسيكاتور انجام مي شود.
نكتة جالب اينجاست كه درصد جوانه زني اين گرده ها حدود 6% بهتر از دانه هاي گردة تازه است . منابع ديگري نيز معتقدند كه موفقترين انبار داري در شرايط (80C +) –(12-) و رطوبت نسبي% 56-0 است.
البته دانه گرده ارقام مختلف شرايط نگهداري متفاوتي دارند. گرده ممكن است در داخل ازت مايع در حدود 64 هفته نگهداري شود، بدون اينكه كمترين كاهش در درصد جوانه زني داشته باشد.
روش معمول براي تست دانة گرده و جوانه زني آن hanging drap مي باشد كه در داخل آب و با 20% ساكارزو در دماي50-25 درجه سانتيگرادو يا بدون اينکه دماي بخصوصي اعمال شود, انجام مي گيرد. مي‌توان اسيد بوريکppm 20-5 را نيز براي افزايش جوانه زني اضافه كرد. مدت زمان كشت دانة گرده 12-6 ساعت است . كه آگار (%2-5/0) با 10-5% ساكارز در دماي 0C 26 بمدت 24-2 ساعت پيشنهاد مي شود.
سيستمهاي اصلاح نژادي
تغييرات در فنوتيپ انگورها ممكن است توسط دو رگ گيري طبيعي يا كنترل شدة بين و درون گونه اي اتفاق بيافتد كه با تفكيك ژني صفات اختصاصي همراه است . ژنتيك سلولي هسته ها در توليد مثل جنسي ممكن است قبل از باروري درگرده يا تخمك عقيم و يا بعد از باروري در دانه هاي سقط شده اعمال شود. تلاقي هاي بين گونه اي EuVitis ممكن است بسهولت جواب دهد. اين گونه ها اختلاف بسيار كمي دركاريوتيپ دارند. ميوز بجز در مورد چند كروموزوم تأخير انداز بطور مرتب انجام مي گيرد.
عمده ترين مشكلات آنجاست كه در برخي از گونه ها ، گياه دو پايه باشد و يا اينكه در برخي هيبريدها گرده عقيم است . تلاقي بين Muscadinia, EuVitis كه در تعداد كروموزوم اختلاف دارند به سختي نتيجه مي دهد.
نتايج تحقيقات و آزمايشهاي باليني نشان مي دهد كه مادة اليگومريك پروآنتوسيانيدين موجود در دانه انگور در درمان مشكلات نابينايي و همچنين نارسايي مزمن سياهرگي و علايم آن، ميناي دندان و اختلالات جريان خون مؤثر واقع ميشود.

فایل : 20 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...