مقاله فارسی درآمدي بر پديدة كودك آزاري در ايران

مقاله فارسی درآمدي بر پديدة كودك آزاري در ايران

درآمدي بر پديدة كودك آزاري در ايران
اي خداي پاك و بي انباز و يار
دست گير و جرم ما را در گذار
علت اصلي تمامي جرمها و تبهكاري‌هاي اجتماعي را بايد در شيوه رفتار انسان و اجتماع و تاثير متقابل انسان و اجتماع دانست.
نابسامانيهاي اقتصادي و اجتماعي از قبيل: فقر ، تورم، گراني، بيكاري، فقدان امنيت مالي و حقوقي و ديگر عواملي كه سبب «محروميت» ميشوند، زمينه مناسبي براي پرورش آنواع آسيبهاي اجتماعي چون: خودكشي، سرقت، اعتياد به مواد مخدر ، خشونت و انواع آن، طلاق، تكدي گري و غيره را در بطن جامعه فراهم ميكند كه در اين ميان ميتوان به يكي از مهمترين آسيبهاي اجتماعي يعني خشونت عليه كودكان اشاره كرد كه خود نتيجه
ناخواسته پديده هايي چون فقر مالي و معنوي، رشد جمعيت و بسياري از نابسامانيهاي اجتماعي ديگر كه سبب بوجود آمدن انواع حالتهاي رواني و عصبي در فرد ميشود ميباشد.
كودك آزاري پديده اي ست كه طي آن ميليونها كودك مظلوم قرباني طمع و سوء استفاده ديگران ميشوند كه مشتمل بر خشونت عليه كودكان، تجاوز جنسي به كودكان، و آثار سوء آن بر كودك چون فحشاء و بزهكاري كودكان ميباشد. در اين موارد بايد گفت كه كودك قرباني رفتار غلط بزرگسالان ميگردد. نگاهي گذرا به آمار دهشتناك مهر تاييدي در اين زمينه است. براي مثال:
1. قرار بازداشت موقت براي پدر و نامادري به اتهام قتل دختر بچه 3 ساله در تهران:» رئيس يكي از شعبات دادسراي امور جنايي تهران براي پدر شكنجه گر قرار بازداشت موقت صادر كرده…..پدر سالومه در پاسخ به سؤال قاضي مبني بر اينكه چه اتفاقي براي فرزندش افتاده بود ،گفت:شب قبل حدود ساعت 2 نيمه شب كار خطايي انجام داد و من هم او را تنبيه كردمو براي اينكه كار خطاي خود را فراموش نكند او را كتك زدم و صبح متوجه شدم كه او مرده است.!!!» (هلال.15/11/1382 .ش168).
2. خبرگزاري دانشجويان ايران تصاويري دلخراش از كودكي نه ساله به نام اميد را به چاپ رسانده كه آنگونه كه اين خبرگزاري گزارش داده، چنان به دست مادرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته كه به مرگ مغزي دچار گشته و اميد چنداني به زنده ماندنش نيست. اين خبرگزاري همچنين از آمار انجمن حمايت از كودكان خبر داد كه بنابر آن ظرف يك سال گذشته ،تنها در سطح شهر تهران ،صد و شصت مورد كودك آزاري «حاد» و نيازمند پيگيري رخ داده كه بيش از هفتاد درصد از اين كودك آزاريها به شكل ضرب و شتم بوده است (برگرفته از سايت BBC persian).
بديهي است كه بسياري از موارد كودك آزاري گزارش داده نميشود.
3. قتل دختر معصوم نتيجه جنون سوءظن از از سوي يك پدر جنايتكار در تهران: مرد 52 ساله اي يكشنبه شب هفته گذشته پس از كشتن دختر 12 ساله اش،دختر ديگرش را مجروح كرد و سپس خود را به ماموران كلانتري 110 شهداي تهران معرفي كرد. (هلال، 12/9/1382، ش160)
خشونت در خانواده و نسبت به كودك اغلب نوعي تجاوز فيزيكي به كودك است كه از جانب پدر يا مادر در مورد وي اعمال ميشود و ميتوان گفت كه در واقع خانه يكي از ناامنترين مكانها در جامعه امروزي است و محبت و عطوفت كه رشته پيوند خانواده است گاهي با خشونت همراه است كه درصد زيادي از خشونت در خانواده مورد تاييد قرار گرفته و تحمل ميشود.
و بنا بر گفته موري استراوس «پدر و مادر بودن “جواز كتك زدن “را فراهم ميسازد و عقد نامه “جواز كتك زدن “ است.»
4. محمدرضا آجرلو به جرم تعرض به دختر بچه 6 ساله و قتل وي با حضور والدين اين دختر در زندان قصر به دار آويخته شد .(هلال، 12/9/1382، ش160)
5. تاييد محكوميت 8 بار اعدام در ملاعام براي كودك آزار مرودشتي از سوي ديوان عالي. (هلال ،همانجا)
از اين مسئله بگذريم كه اعدام آن هم در ملاعام ـصرف نظر از هر جرمي كه مجرم مرتكب شده باشد ـ نه تنها باعث درس گرفتن مجرمين نميشود بلكه حس دلسوزي و رقت قلب تماشاگر را تحريك ميكند.
اكثريت عظيم كودكاني كه مورد تماس جنسي و تعرض قرار گرفته اند اين تجربه را وحشتناك ،شرم آور و تنفر انگيز ميابند. مطالعات درباره روسپيان ،نوجوانان بزهكار ،جواناني كه از خانه گريخته اند و معتادان نشان ميدهد كه نسبت زيادي از آنها سابقه تجاوز جنسي در در دوره كودكي دارند. (1)
بديهي است كه همبستگي در اين مورد، همبستگي علت و معلولي نيست و ميتوان مجموعه اي از عوامل مانند ستيزه هاي خانوادگي ،غفلت پدر و مادر ،تجاوز فيزيكي ،فقر و غيره را در بزهكاري كودكان و نوجوانان دخيل دانست.
همچنين در مورد آثار رواني كودك آزاري بر كودكان، آمار كودكان خياباني و فحشاي كودكان نشان ميدهد كه مثلا:
1. سن شروع سيگار كشي در ايران به 6 سالگي رسيد!
2. به گفته كارشناسان استفاده از سيگار اولين گام براي نزديك شدن به مواد مخدر است. (هلال7/12/1382، ش171).
3. و يا 80 درصد كودكان خياباني تهران كودكان كارند (هلال، 12/9/1382، ش160)
به گفته آنتوني گيدنز در كتاب ارزنده وي “جامعه شناسي“ سه گروه كلي فواحش خردسال را ميتوان تشخيص داد:
1. فراريها،كه يا خانه را ترك ميكنند و والدينشان در جستجوي آنها بر نميايند ،يا هر بار كه آنها را يافته و به خانه برميگردانند با پافشاري دوباره خانه را ترك ميكنند.
2. گردش كننده ها ،كه اساسا در خانه زندگي ميكنند، اماهر چند گاه مدتي را دور از خانه ميگذرانند،براي مثال متناوبا چندين شب بيرون از خانه به سر ميبرند.
3. رانده شده‌ها،كه پدر و مادرشان نسبت به كارهاي آنها بيتفاوت هستند،يا به طور جدي آنها را طرد ميكنند.
ميتوان گفت كه فحشاي كودكان بخشي از صنعت “توريسم جنسي” در جهان است براي مثال سالانه 700 هزار زن و كودك در جهان براي اميال هوسبازان قاچاق ميشوند! كه آماري بسيار وحشتناك و دردآور است.
به راستي چه چيز باعث بوجود آمدن اين مسائل و مشكلات حاد در جامعه كه گريبان كودكان را هم گرفته ميشود؟در اينجا مواردي چند در حد توان نگارنده از نظر خوانندگان عزيز اين مقال ميگذرد
نظريه فشار ساختاري (strutural strain Theory)كه رفتار هاي انحرافي را نتيجه ي فشار ساختارهاي اجتماعي بر افراد ميداند «مطالعات اجتماعي نشان ميدهد كه در
كشور هايي كه توزيع ثروت به صورت عادلانه نباشد ،هر روز فقرا فقيرتر و اغنيا ثروتمند تر ميشوند.فاصله طبقاتي فزوني ميابد و به علت عدم آموزشهاي اجتماعي و ضعف فرهنگي و فقدان احساس همبستگي ناشي از مادي گرايي و فرد گرايي ،كه از اختصاصات جامعه هاي در حال توسعه است .افراد قادر به هدايت درست ستيز عليه اين بي عدالتي اجتماعي نيستند. در نتيجه ،شاهد آنيم كه ارزشهاي اجتماعي فاقد اعتبار ميشود،نظارت اجتماعي سست ميگردد و بزهكاري و تبهكاري عموميت پيدا ميكند» (2)
همچنين انفجار جمعيت مسائل و دشواريهايي از قبيل فقر،بيكاري،سوءتغذيه،عدمرعايت بهداشت جسمي و رواني ،اعتياد ،فحشاء و مانند آن را در پي داردكه هم اكنون گريبانگير بسياري از افراد و جوامع اين كره خاكي ميباشد.
نتايج سوءي كه طلاق به جاي ميگذارد: 1. بزهكاري كودكان و نوجوانان 2. فحشاء به ويژه در نتيجه فقر و ناآگاهي 3.اعتياد زنان،يا مردان وكودكان 4. .پرخاشگري و ولگردي كودكان 5. .افت تحصيلي، 6. خود كشي زن ومرد وحتي كودكان 7. كاهش ميل به ازدواج وتشكيل خانواده 8. .مسامحه خانواده و اهمال آنان وتربيت كودكان 9. .ايجاد وحشت نسبت به جنس مخالف وگرايش به همجنس گرايي .وبسياري موارد قابل
گفتني ديگر كه از تخصص نگارنده خارج است در اين مورد گفتني است كه تداوم خشونت بين زن و مرد در خانواده كه منجر به طلاق نشود آثار رواني آن به فرزندان به مراتب بسيار بيشتر از خانواديي است كه زن ومرد از هم جدا شده اند. وبسياري موارد ديگر را مي توان نام برد كه در خشونت عليه كودكان ونيز فحشاي كودكان دخيل مي باشد.
هدف از نگارش اين مقال ارائه تصويري جامع و تحقيقي مانع نيست چرا كه از توان نگارنده حقير خارج است و در اين مورد بهتر است كار را به دست كاردان سپرد ولي ناگفته نماند كه در اين زمينه وجود مسائل بديهي و تاثير آن بر روي مسئله كودك آزاري و فحشاي كودكان از قبيل فقر و رشد جمعيت و نبود قوانين سختگيرانه در رابطه با مجازات والدين خطا كار و اهمال در اين زمينه و غيره و غيره انكار ناكردني ست.و در اين باره سلامت خانواده و همسالان و تاثير مثبت ارزشهاي مفيد مدرسه بر فرزند و تاثير رسانه هاي گروهي در آگاهي هاي لازم به والدين و همچنين كودكان از همه مهمتر تامين سلامت روحي و رواني والدين كه خود بسته به اعمال سياستهاي صحيح و بخردانه دولت ميباشد لازم و ضروري است. واهمال در اين مورد و مواردي مشابه كه از چشم نگارنده پنهان مانده ،اهمال در سرنوشت نونهالان باغ زندگي و آينده سازان مملكت ميباشد.
مريم جعفرزاده، دبير كميته زنان كانون آينده نگري ايران
maryjafarzadeh@yahoo.com
پي نوشت:
1. جامعه شناسي /آنتوني گيدنز ؛ ترجمه منوچهر صبوري .ـ تهران:نشر ني،1376
2. آسيب شناسي اجتماعي (جامعه شتاسي انحرافات) هدايت الله ستوده .ـ {ويرايش2}. تهران:آواي نور، 1381.
كودك‌ آزاري‌ در والدين‌ جوان‌ شايع‌تر است‌
26 فروردين – اعتماد، كودك‌ آزاري‌ در والدين‌ جوان‌ شايع‌تر است‌ براساس‌ نتايج‌ يك‌ پژوهش‌، پايين‌ بودن‌ سن‌ والدين‌، شلوغي‌ يا اعتياد يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌، وجود استرس‌
حاد و شديد، ضعف‌ والدين‌ در تربيت‌ فرزندان‌ و عدم‌ آگاهي‌ از مشكلات‌ آنها از عوامل‌ مستعد كننده‌ كودك‌ آزاري‌ در خانواده‌ها است‌.

به‌ گزارش‌ ايسنا، دكتر علي‌اكبر سياري‌ ،دانشيار دانشگاه‌ علوم‌ پزشكي‌ شهيد بهشتي‌، دكتر بهروز، جليلي‌ دانشيار دانشگاه‌ علوم‌ پزشكي‌ ايران‌ و همكارانشان‌ در پژوهشي‌ كه‌ نخستين‌ گام‌ براي‌ برآورد تقريبي‌ حجم‌ مشكل‌ كودك‌آزاري‌ در ايران‌ توصيف‌ شده‌ است‌، به‌ بررسي‌ شيوع‌ واقعي‌ كودك‌آزاري‌ و انواع‌ آن‌ در كشور پرداخته‌اند.
يافته‌هاي‌ اين‌ پژوهش‌ مقطعي‌ كه‌ با مطالعه‌ سه‌ هزار و 19 كودك‌ زير 18 سال‌ مراجعه‌ كننده‌ به‌ سه‌ درمانگاه‌ تخصصي‌ اورژانس‌ كودكان‌ تهران‌ (بيمارستان‌هاي‌ بهرامي‌، حضرت‌ علي‌اصغر(ع‌) و مركز طبي‌ كودكان‌) انجام‌ شده‌ نشان‌ مي‌دهد كه‌ در مجموع‌ 212 درصد نمونه‌ها يعني‌ 367 كودك‌ (514 درصد پسران‌ و 69 درصد دختران‌) دچار آزار جسماني‌ شده‌ بودند. شدت‌ آسيب‌وارده‌ در 812 درصد موارد شديد و در 287 درصد در حد متوسط‌ بوده‌ است‌. براساس‌ نتايج‌ اين‌ پژوهش‌، بالاترين‌ درصد محل‌ آسيب‌ در كودكان‌ آسيب‌ديده‌ جسماني‌
مورد مطالعه‌ مربوط‌ به‌ صورت‌ (741 درصد)، بازو و يا دست‌ها (830 درصد) است‌. همچنين‌ يافته‌هاي‌ اين‌ پژوهش‌، نشان‌ داد كه‌ شدت‌ آسيب‌ در حدود 7 درصد موارد كودك‌ آزاري‌ باعث‌ بستري‌ شدن‌ كودك‌ در مراكز درماني‌ شد. اين‌ پژوهش‌ همچنين‌ نشان‌ داد كه‌ والدين‌ بيش‌ از سايرين‌ در كودك‌ آزاري‌ جسماني‌ نقش‌ داشته‌اند و در اين‌ بين‌ بالاترين‌ درصد مربوط‌ به‌ پدر (548 درصد) و مادر (328 درصد) بوده‌ است‌. نتايج‌ اين‌ بررسي‌ در زمينه‌ عوامل‌ مستعدكننده‌ كودك‌ آزاري‌ حاكي‌ است‌: بيشترين‌ ويژگي‌ كودك‌ آسيب‌ديده‌، بيش‌ فعالي‌ (423 درصد) ، شب‌ادراري‌ (812 درصد) و ناخواسته‌ بودن‌(910 درصد) ذكر شده‌ و اين‌ كودكان‌ با كتك‌ خوردن‌ و بيشتر به‌ وسيله‌ كمربند و تسمه‌، از سوي‌ والدين‌ يا مراقبان‌ خود مورد ضرب‌ و جرح‌ قرار گرفته‌ بودند. در بخش‌ ديگري‌ از اين‌ پژوهش‌ مشخص شد كه‌ 134 درصد كودك‌ آزاران‌ جسماني‌ در كودكي‌ خود سابقه‌ آزار جسمي‌ داشته‌اند و 426 درصد آنها نيز در گذشته‌ سابقه‌ كودك‌ آزاري‌ داشته‌اند. بيشترين‌ درصد كودك‌آزاري‌ توسط‌ افرادي‌ روي‌ داده‌ كه‌ بي‌سواد يا كم‌سواد بوده‌ و عمدتا بيكار بوده‌اند. در اين‌ تحقيق‌ همچنين‌ ارتباط‌ معني‌داري‌ ميان‌ كودك‌آزاري‌ جسماني‌ ومتغيرهاي‌ سني‌، جنسي‌، سابقه‌ جدايي‌ و طلاق‌ والدين‌، فوت‌ والدين‌ و محل‌ سكونت‌ آنها مشاهده‌ شد كه‌ اين‌ امر تاثير مستقيم‌ تامين‌ و حفظ‌ بهداشت‌ رواني‌ خانواده‌ بر كاهش‌ كودك‌ آزاري‌ در سطح‌ جامعه‌ را نشان‌ مي‌دهد.
به‌ عقيده‌ اين‌ پژوهشگران‌، بهبود وضعيت‌ اجتماعي‌، شناسايي‌ بموقع‌ افراد آسيب‌پذير و فراهم‌ كردن‌ شرايطي‌ كه‌ فرد از نظر رواني‌ كمتر در معرض‌ استرس‌ و آسيب‌قرار گيرد مي‌تواند به‌ كاهش‌ كودك‌آزاري‌ منجر شود. آموزش‌ كليه‌ افراد جامعه‌ بويژه‌ والدين‌، مربيان‌ و كودكان‌ در دستيابي‌ به‌ اين‌ شرايط‌ نقش‌ اساسي‌ و كليدي‌ دارد. برنامه‌ريزي‌هاي‌ آموزشي‌ در راستاي‌ بالابردن‌ آگاهي‌ خانواده‌ها از اثرات‌ مخرب‌ و منفي‌ كودك‌آزاري‌ بر شخصيت‌ و رشد كودكان‌ و همچنين‌ تغيير نگرش‌ آنها و استفاده‌ از روش‌هاي‌ مثبت‌ تربيتي‌ (تشويق‌) به‌ جاي‌ تنبيه‌ مي‌تواند نقش‌ موثري‌ در كاهش‌ بروز كودك‌آزاري‌ جسماني‌ داشته‌ باشد.
اين خبر از سايت اينترنتی حادثه چاپ شده است!
Copyright © 2003 hadeseh.com All rights reserved
_____________________________________________________________-
هشدار انجمن حاميان حقوق كودك از افزايش كودكان خياباني  ـ ۲۹ تير ۱۳۸۲
درماهها وهفته هاي اخير شاهد يكي اززشت ترين پديده هاي خلاف شئون اجتماعي در سر معابر وچهارراههاميادين بزرگ شهر تهران هستيم اجتماع كودكان معصوم وخردسال
(زيرده سال) با ظاهري مندرس وتقاضاهاي ملتمسانه براي كمك از عابرين و خودروهاي عبوري به طور محسوسي افزايش يافته است . سن كم وشيوه هاي اخذ كمك و عدم توجه شهروندان به وضعيت اين كودكان بي گناه ، دل هرناظري را مكّدرنموده و اين سؤال در اذهان پديد مي آيد كه متولّيان اين امر كه با شعارهاي آتشين هر روز دم از ساماندهي اين دسته از جمعيت كشور را مي زنند ، درعمل چه كارمي كنند ، متاسفانه در سالهاي اخير با تدابير غلط وبا اهداف ونيّات شخصي هزينه هاي گزافي براي اجراي برخي طرحهاي جمع آوري صرف شده لكن در عمل نه تنها آثار مثبتي براي اين كودكان به همراه نداشت است بلكه بعضا درجهت منافع افراد يا نهادهاي خاصي قضيه پيگيري مي شد .انجمن حاميان حقوق كودك ( حامي ) به عنوان يك تشكل مردمي وغير دولتي كه دغدغه هاي مستمر خود را جهت حفظ حقوق اين كودكان بارها وبارها اعلام وحتي در مقطعي با ارائه طرحي جامع در صدد ساماندهي برآمد وبازهم به علل مختلف ( كه ذكر آنها دراين بيانيه ضروري به نظر نمي‌رسد )‌نتوانست به اهداف طرح برسد ،‌خاضعانه از مسؤلين ذيربط و متوليان امور اجتماعي درخواست مي نمايد ،‌ هرچه سريعتر نسبت به اين وضعيت حساسيت نشان داده تا گل‌هاي نشگفته جمعيت جوان كشور تبديل به آلت دست باندهاي تبهكاروبزهكاران حرفه اي نشوند .قطعا با كالبد شكافي دقيق اين پديده مي‌توان راه كارهاي مناسب را نيز يافته و جامعه عمل پوشاند ، دراين راستا تشكل هاي مردمي و تخصصي مي توانند با كمترين هزينه بار اين مسؤليت رابردوش كشند ، البته لازمه اين كار
خواست واقعي نهادهاي دولتي براي اين گونه بحرانهاست در پايان از شهروندان عزيز ودلسوزان جامعه تقاضا دارد پيشنهادات ونظرات خود را پيرامون اين موضوع به صندوق پستي 6965-15875 انجمن حاميان حقوق كودك (حامي) ارسال و يا باشماره تلفن8758269 دفترانجمن تماس تا باجمع بندي اين نظرات ، حاصل آن را به طور مكرر به مبادي ذيربط اعلام نماييم . به اميد آن روزي كه شاهد صحنه‌ هاي دلخراش استثماركودكان ونوجوانان توسط افراد سودجو نباشيم .
بيانيه انجمن حاميان حقوق كودك درباره ربودن 150 كودك براي سرقت  ـ ۲۷ فروردين ۱۳۸۲در خبرها آمده بود كه زني با فريب دادن تعداد زيادي از كودكان؛زيورآلات واشياء قيمتي آنان را سرقت مي كرده است . گرچه ظاهر اين خبرحكايت از جرمي ساده تحت عنوان سرقت مي كند ولي در كنكاش هاي بعدي مشخص شده اين مجرم تمامي اقدامات خود را با نوعي كودك آزاري مرسوم انجام و متاسفانه در پيگيري پرونده قضائي وي اثري از ارتكاب جرم كودك آزاري ديده نمي شود.انجمن حاميان كودك كه از اهداف اصلي آن افشاي زواياي پليد و زشت كودك آزاري است. با فعال نمودن كميته حقوقي خود مؤفق شد با تعداد زيادي از خانواده هاي اين كودكان تماس حاصل و ابعاد تازه اي از اين جنايت را روشن كرده و خانواده ها را
تشويق به احقاق خود نمايد. از طرفي مصرانه و با تاكيد از مقامات مسئول خصوصا  قوه قضائيه مي خواهد با پيگيري دقيقتر زواياي ديگري از اين پرونده شوم را روشن و عاملين و مسببين را به اشد مجازات برساند يقينا دفاع از حقوق كودكان معصوم رهيافت مهمي به عرصه جامعه بين المللي بوده و تلاش ايران را در اجراي دقيق قوانين داخلي و كنوانسيونهاي بين المللي پذيرفته شده نشان خواهد داد همچنين از خانواده ها و شهروندان گرامي در خواست مي نمايد با هوشياري كامل نسبت به تضييع حقوق كودكان ؛حساس واز خدمات حقوقي و پيگيري انجمن هاي غير دولتي مدافع حقوق كودك بهره مند شوند.انجمن حاميان حقوق كودك ضمن تاكيد بر اهداف تعيين شده خود و با تكيه بر تجربيات ارزنده اعضاء كه عمدتا با مسائل كودكان آشنا و به آسيب هاي اجتماعي در معرض كودكان به خوبي واقف مي باشد ؛ تلاش مي كند تا نهادهاي مسئول را نسبت به اينگونه  حوادث هوشيارتر و مشاوره هاي تخصصي خود را در اختيار اين مقامات قرار دهد.اميد است مردم نوعدوست؛ خصوصا نهادهاي ملي؛ دولتي و مجامع علمي در اين مسير ما را ياري دهند.لازم به ذكر است پس از گذشت چند هفته شكات متهمه به 150 نفر رسيده است و اين انجمن آماده حمايت و معاضدت حقوق به مجني عليهم مي باشد در اين رابطه مي توانيد با شماره تلفن 8758268 و 8758269 دفتر انجمن تماس حاصل نماييد .
 انجمن حاميان حقوق كودك (حامي)
قرباني قربانيان 12 ساله در عراق  ـ ۲۷ فروردين ۱۳۸۲
از آسيب ديدن کودکان جلوگيری کنيد. در حالي كه تصرف 3 روزه و بدون مقامت بغداد حاكي از معامله اي شوم بر سر سرزمين عراق بود بيش از هر چيز بيانگر اين نكته بود كه باز هم بازي شوم سياست اول از هر چيزي گريبانگبر آسيب پذيرترين قشر مردم عراق شده است. جنگ و بمباران جنون آميز عراق پس از 12 سال محروميت گويي حكم مرگ و قرباني شدن هزاران كودك بي گناه عراقي براي ورود سربازان خارجي و تحولي مبهم در اين كشور بود. كودكاني كه 12 سال به بهانه مبارزه با رژيم عراق و تحريم اين  كشور در محروميت و فقر به سر بردند مظلومانه به پاي سربازان خارجي قرباني شدند. کودکان عراقی حق دارند در سرزمينی شاد و آرام  زندگی کنند بنابراين آغازگران جنگ باید هر چه زودتر از آسیب دبدن کودکان عراقی جلوگيری کنند.  «كودكان ايران » در حالي بر مظلوميت كودكان عراقي صحه مي گذارد و آتش افروزان جنگ را محكوم مي كند كه به خوبي به خاطر دارد مدارس كودكان ايراني
چگونه توسط موشكهاي رژيم عراق بر سر دانش آموزانش آوار شد.صداي  مظلوميت كودكان عراقي امروز البته به يمن تلويزيونهاي مختلف و به ويژه «الجزيره» به گوش جهانيان خواهد رسيد و اين در حالي است كه هنوز هم  صداي بي گناهي نوگلان  و كودكاني كه در آبانماه 1362 در مدرسه اي در بهبهان به ضرب يك موشك عراقي پرپر شدند به گوش هيچ كس نرسيده است.«كودكان ايران» با  تجربه تلخ مظلوميت خود در شهرهاي مختلف ايران قرباني شدن كودكان عراقي را محكوم كرده آنرا مذموم مي شمارد.
به اميد حق
بيانيه انجمن حاميان حقوق كودك در دفاع از مظلوميت كودكان عراقي  ـ ۲۷ فروردين ۱۳۸۲
به كمك كودكان عراقي بشتابيدساعت 30 :4 صبح پنج شنبه 29 اسفند 1381 كودكان عراقي در شهرهاي مختلف اين كشور با صداي مهيب انفجارهاي موشكي  سراسيمه و هراسان بيدار شدند و بهت زده و پريشان خود را به آغوش مادران و پدران چسباندند و مضطرب و نگران به اميد روشني  
روز و پايان صداها منتظر شدند ، اما اين آغاز ماجرايي تلخ بود ، ماجرايي كه روزها و هفته ها طول كشيد و هر لحظه و هر ساعت زخمي بر پيكر نحيف كودكان معصوم عراقي پديدار گشت ، زخمي از پس جاه طلبي هاي شيطاني، كودكان عراقي در حلقه اي از محاصره گرفتار شدند كه درون و برون حلقه كساني حضور داشتند كه از حقوق كودك و دفاع از آن بهره نبرده بودند ، به همين خاطر در اين صحنه هاي وحشت و جنگ بيش از ديگران ، كودكان قرباني شدند، آنان براي اولين بار صداي ممتد آژير قرمز را لمس مي كردند ، صداي شكستن شيشه هاي منازل را مي شنيدند ، لكه هاي خون جاري شده بر در و ديوار منازل را به تماشا مي نشستند و دنيايي پر از ترس و دلهره را در پيش روي خود مي ديدند  در اين عرصه قطعا حقوق كودكان نه تنها  رعايت نشده است بلكه لگدمال نيز شده است.بنابراين در اين مقطع زماني نقش سازمان هاي بين المللي مدافع حقوق كودك، سازمان ها و نهادهاي غير دولتي فعال در عرصه دفاع از حقوق كودك بسيار حساس و سرنوشت ساز خواهد بود ، حداقل اقدام در اين خصوص محكوميت اين گونه جنايت ها از سوي هر كس و هر شخص و هر دولتي مي باشد .در مرحله بعد حضور در نهضت كمك رساني به اين كودكان براي بازگشت به زندگي امن و سالم قرار دارد ، لذا انجمن حاميان حقوق كودك با اظهار تاسف از وقايع عراق و اعلام آمادگي براي كمك به اين كودكان ، مصرانه از نهادهاي بشردوستانه مي خواهد به

فایل : 20 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...