مراحل طراحي كارخانه توليد شكلات

مراحل طراحي كارخانه توليد شكلات

مقدمه

  • معرفي و شناخت محصول

تاريخچه پيدايش محصول

  • نام و كد محصول (آيسيك 3)
  • شمارة تعرفه گمركي
  • شرايط واردات
  • بررسي و ارائه استاندارد
  • بررسي و ارائه اطلاعات لازم در زمينة قيمت توليد داخلي و جهاني محصول
  • توضيح موارد مصرف و كاربرد
  • بررسي كالاهاي جايگزين تجزيه و تحليل اثرات آن بر مصرف محصول
  • اهميت استراتژيكي كالا در دنياي امروز
  • كشورهاي عمده توليد كننده و مصرف كننده محصول
  • شرايط صادرات

2- وضعيت عرضه و تقاضا

2-1 بررسي ظرفيت بهره برداري و روند توليد و ظرفيت اسمي واحدهاي فعال به تفكيك هر استان

2-2 بررسي وضعيت طرحهاي جديد و طرحهاي توسعه در دست اجرا ظرفيت اسمي و ميزان پيشرفت به تفكيك هر استان.

2-3 بررسي روند واردات و صادرات محصول به تفكيك مقدار و ارزش دلاري

3- بررسي اجمالي تكنولوژي و روشهاي توليد و عرضه محصول در كشور و مقايسه آن با ديگر كشورها

4- تعيين نقاط قوت و ضعف تكنولوژيهاي مرسوم در فرايند توليد محصول

5- بررسي و تعيين حداقل ظرفيت اقتصادي شامل براورد حجم سرمايه گذاري ثابت

6- ميزان مواد اوليه عمده مورد نياز سالانه و قيمت آن

7- پيشنهاد منطقه مناسب براي اجراي طرح

8- وضعيت تأمين نيروي انساني و تعداد اشتغال

9- بررسي و تأمين آب و برق و سوخت و … در محل اجراي طرح

10- وضعيت حمايتهاي اقتصادي

11- تجزيه و تحليل و ارائه جمع بندي و پيشنهاد نهايي در مورد احداث واحدهاي جديد.

 

بسمه تعالي

مقدمه

در اين گزارش سعي شده است كه به مراحل طراحي كارخانه توليد شكلات پرداخته شود. طرحي كه به منظور توليد شكلات مغزدار از نوع شكلات شيره خرما به عنوان محصول اصلي و شكلات تخته‌اي به عنوان محصول فرعي مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد با اين اميد كه در سرمايه گذاري در اين صنعت سودآور جهاني گامهاي بلندي در كشورمان برداشته شود.

الف معرفي و شناخت محصول

شكلات يكي از بي نظير خوردني‌هاست، چرا كه در دماي اتاق به حالت جامد مي‌باشد ولي به محض قرار گرفتن در دهان ذوب مي‌گردد، دليل اين خاصيت وجود نوعي چربي در تركيب شكلات است كه كره كاكائو ناميده مي‌شود. كره كاكائو در دماي زير 25 درجه سانتيگراد جامد است و به هنگام تهية شكلات با كاكائو و شكر تركيب مي‌شوند. نقطة ذوب اين چربي تقريباً برابر با دماي بدن است و به همين دليل هنگامي كه با ساير اجزاء تشكيل دهنده شكلات مخلوط مي‌شود باعث مي‌گردد كه تركيب جديدي به محض قرار گرفتن در درجه حرارت دهان تبديل به يك مايع نرم و مطبوع شود. علاوه بر اين شكلات داراي طعم بسيار دلچسب و شيرين است كه اكثر مردم آنرا مي‌پسندند. نكته جالب توجه اينست كه در ابتدا شكلات تنها به صورت يك نوشيدني پر چربي و نامطلوب مصرف مي‌شود ولي به مرور تا حد چشمگيري توسعه و گسترش يافت كه شايد اين خود يكي از رموز تاريخ ‌باشد.

 

تاريخچه‌ پيدايش محصول

براي اولين بار در سال 600 ميلادي، قبيلة سرخپوستان ما يا در سرزمين‌هاي پست يا كاتان جنوبي كشت كاكائورا آغاز كردند. همچنين پس از كشف آمريكاي مركزي توسط اروپائيان، كشت و زرع درختان كاكائو در مكزيك توسط آزتك‌ها و در پرو بتوسط اينكاها شروع شد.

كريستف كلمپ جزء اولين كساني بود كه مقداري دانه كاكائو را به همراه خود به عنوان سوغاتي به اروپا ببرد. اما در سال 1520 كمي بعد از فتح مكزيك توسط اسپانيا دي كورتس نوشيدني شكلات را به مردم اسپانيا معرفي كرد و در آنجا بود كه براي كمتر كردن طمع تلخ و غلظت شكلات، به آن شكر اضافه شد. در سال 1727 بود كه به نوشيدني شكلات، شير اضافه شد. اين اختراع به نيكلاس ساندرز نسبت داده مي‌شود. در سال 1828 وان هوتن صنعت كاكائو را توسعه بيشتري داد. وي در آن زمان توانست يك كارخانه دستي راه اندازي كند. براي استفاده از كاكائو در تهيه كيك‌هاي سخت ابتدا دانه‌هاي لوبيايي شكل كاكائو را فشرده يا پرس مي‌كردند. تا تقريباً نصف چربي از آن جدا شود. سپس آنها را آسياب كرده به شكل پودر در مي‌آورند. كه بدين ترتيب مي‌شد از آن براي تهيه شربتهاي كم چربي هم استفاده كرد.

در سال 1824 اولين كارخانه انگليسي در بندر بريستول توسط جوزف فراي راه اندازي شد و به توليد شكلاتهاي مسطح جامد (تخته‌اي) پرداخت. اولين شكلات سفيد در سال 1930 ساخته شد اين شكلات از شكر، شير خشك و كرة كاكائو تهيه شده بود.

معرفي محصول

  • نام و كد محصول (ايسيك 3)
  • نام : شكلات (با شيره خرما)
  • كد آيسيك 3 : 15131927

 

 

  • شمارة تعرفه گمركي

(170490) شيريني (همچنين شكلات سفيد) بدون كاكائو غير از ادامس (180620) شكلات و ساير فراورده‌هاي خوراكي داراي كاكائو، فراورده‌هاي عرضه شده خواه به صورت بلوك بوزن بيش از 2 كيلوگرم، خواه به حالت مايع يا خميري و سا بشكل پودر، دانه دانه يا به شكل اشكال همانند در ظروف يا در بسته‌هاي اوليه كه وزن محتوي آنها بيش از 2 كيلوگرم باشد.

(180631) شكلات و ساير فراورده‌هاي خوراكي داراي كاكائو عرضه شده به صورت تخته و بلوك، سايه يا قلم پر شده.

(180632) شكلات و ساير فراورده‌هاي خوراكي داراي كاكائو عرضه شده بصورت تخته و بلوك سايه يا قلم پر نشده.

(180690) شكلات و ساير فراورده‌هاي خوراكي داراي كاكائو بصورت تخته و بلوك سايه يا قلم.

 

1-3- شرايط واردات

تعرفه گمركي براي وارد كردن اين محصول حدود 3 دلار براي هر كيلوگرم در نظر گرفته شده است.

 

1-4- بررسي و ارائه استاندارد

در بررسي و ارائه استاندارد مي‌توان به استاندارد ملي صنايع غذايي به شمارة 10/180/67 : ICS CODE اشاره كرد كه ويژگيها، بسته بندي، نمونه برداري روشهاي آزمون، تعريف، ساخت و نشانه‌گذاري انواع شكلات را بيان مي‌كند.

اين كد و ستاره از سايت رسمي استاندارد http : www . isiri. org  قابل دسترسي است.

 

1-5- بررسي و ارائه اطلاعات لازم در زمينه قيمت توليد داخلي و جهاني محصول.

قيمت داخلي و خارجي شكلات چه به صورت تخته‌اي و چه به صورت محصول نهايي كه مغزدار يا روكش باشد با توجه به مرغوبيت مواد اوليه استفاده شده در آن متفاوت است. براي محصولات داخلي شكلات به صورت تخته‌اي از 1 دلار ازاي هر كيلوگرم به بالا براي صادرات و براي واردات از 3 دلار به ازاي هر كيلوگرم به بالا براي واردات مي‌باشد.

شكلات به صورت مغزدار و روكش نيز بستگي به مواد مصرفي و نوع بسته‌بندي از كيلويي 3 دلار به بالا براي صادرات و 5 دلار به بالا براي واردات مي‌باشد. همچنين شكلات با مغز شيرة خرما در داخل از كيلويي 2000 تومان الي 3500 تومان در بازار عرضه مي‌گردد كه همين محصول در بازار جهاني با قيمت 3 تا 4 دلار به ازاي هر كيلوگرم قابل عرضه است.

 

1-6- موارد مصرف و كاربرد شكلات

همانطور كه قبلاً اشاره شد، شكلات در ابتدا به صورت نوشيدني مورد استفاده قرار مي‌گرفته است كه هم پر انرژي و هم مفيد مي‌باشد. با پيشرفت علم و تكنولوژيكي توليد شكلات، اين محصول به صورت جامد درآمد و اكنون حتي به صورت روكش براي ساير مواد غذايي (از جمله بيسكوييت‌ها و خشكبار و ميوه‌جات) ارائه مي‌شود. همچنين شكلات به صورت پودر شده براي طعم دادن به انواع شيريني‌جات و كيك‌ها مورد مصرف قرار مي‌گيرد.

 

1-7- بررسي كالاهاي جايگزين و تجزيه و تحليل اثرات آن بر مصرف محصول

اصولاً در تهيه و توليد شكلات مي‌توان تغييراتي در مواد مصرفي توليد كنندة آن به نسبت درصد مقدار آن ماده در تشكيل شكلات ايجاد كرد كه اين خود در كيفيت محصول نهايي اثر مي‌گذارد. براي مثال مي‌توان به تغيير ميزان كرة كاكائو در توليد شكلات عمليات انجام داد. اما كم كردن اين ماده به اندازة غير مجاز و جايگزين كردن روغن‌هاي ديگر از كيفيت شكلات مي‌كاهدبه طوري كه شكلات در دهان بسيار سفت و شكننده مي‌شود و همچنين تغيير ديگر مواد نظير شكر و شير خشك و يا خود پودر كاكائو در تغيير كيفيت شكلات به

مراحل طراحي كارخانه توليد شكلات

25900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط