گزارش كارآموزي شهرداري شيروان

گزارش كارآموزي در شهرداري شيروان

 

شهرداري شيروان

شهرداري شهرستان شيروان به قسمت هاي زير تقسيم مي شود :
1- حسابداري و امور مالي : در اين قسمت كليه ي عمليات مربوط به امور مالي و هزينه هاي انجام شده بررسي و ثبت مي شود .
2- بايگاني : كليه پرونده هاي شهرداري در اين قسمت نگه داري مي شود .
3- كامپيوتر : در اين قسمت
4- دفتر شورا : در اين قسمت مشكلاتي كه توسط مردم عادي به شهر داري انتقال داده مي شود بررسي مي شود .
5- امور اداري :
6- حمل و نقل :
7- اتاق شهردار و معاونت : محل استقرار شهردار و معاون است .
8- دبير خانه : در اين قسمت عمليات صادر كردن نقشه هاي هوايي ، شماره زدن پرونده ها و نامه هاي وارد شده و ارسال شده انجام مي شود .
9- حراست : حراست و نگهباني از شهرداري
10- واحد ساختماني :
1-10 واحد تشكيل پرونده و ثبث درخواست : وظيفه ثبت درخواست و تكميل عرصه و اعيان املاك به عهده دارد .
2-10 بازديد : بعد از تكميل اطلاعات پرونده را به قسمت بازديد ارجاء مي دهند .
3-10 قسمت پاسخ استعلام : گرفتن مدارك بازديد از ملك و تطبيق دادن آن با سنوات ملك .
4-10 قسمت ماده 10 كمسيون ها : بعد از انجام مراحل قبل اگر ملك خلافي نداشته باشد به قسمت مسئول ساختماني سپرده مي شود و در صورت داشتن خلافي به قسمت ماده 100 كمسيون ها سپرده مي شود .
5-10 درامد و نو سازي : بعد از رفع مشكل به قسمكت در آمد و نوسازي سپرده مي شود در اين قسمت فيش هاي عوارضي ساختماني و فيش هاي ديگر صادر مي شود.
6-10 واحد صدور پروانه : در اين واحد پروانه ساخت صادر مي شود و رند كار به گونه اي بوده كه بايستي ابتدا نقشه هاي ساختماني را بازنگري و مساحي كرده تا كليه ضوابط ساختماني در آن رعايت شده باشد ( شكل 1 )
شرح كار آموزي
نوع كار :

كار در قسمت عمران و فضاي سبز :

در قسمت جنوب شرقي شهرداري شيروان واحدي وجود دارد به نام واحد عمران اين واحد چهار نفر پرسنل دارد آقاي مهندس حبيب الله گوهري به عنوان سرپرست واحد عمران مي باشند آقاي خوشروزي به عنوان مسئول دفتري واحد مشغول به فعاليت هستند ، آقاي مهندس ولي اي به عنوان ناظر پروژه ها در اين قسمت فعاليت مي كنند بنده هم زماني به عنوان كار آموز به اين قسمت شدم به عنوان دستيار آقاي مهندس ولي اي و آقاي خوشروزي فعاليت خودم را شروع كردم زماني كه با مهندس ولي يا
مشغول به كار شدم در امور نقشه برداري و بازديد از پروژه ها فعاليت مي كردم و زماني كه دستيار آقاي خوشروزي بودم به امور دفتري از قبيل مرتب كردن پرونده ها ، جواب دادن به تلفن هاي ارباب رجوع و بعضاً براي متراژ اماكن كه قرار بودموزائيك فرش يا اسفالت شود مشغول به فعاليت بودم .
اما اگر بخواهيم واحد عمران و كارايي آن در شهرداري را بررسي كنيم ابتدا بايد فعاليت هاي اين واحد را به چند دسته تقسيم كنيم :
1- قسمت آسفالت : در اين قسمت يك سري ماشين آلات و گروهي ناظر و تعدادي كارگر وجود داشت كه مسئول كارخانه آسفالت آقاي سعيدي و مسئول پخش آسفالت محمدي كه هر يك بنا به دستور شخصي اقاي مهندس گوهري اماكني را كه از طرف شهردار و يا ارباب رجوع درخواست مي شود را آسفالت مي نمودند .
2- در آرشيو واحد عمران چهار نوع پرونده وجود داشت :
1-1 پرونده هاي اداري ( آب و فاضلاب ، برق ، آب ، گاز ، تلفن ) : كه در اين پرونده نامه هايي كه از اداره هاي مذكور مي آمد نگه داري مي شد كه شامل نامه هايي از قبيل درخواست براي شكستن اسفالت جهت كندن كانال و يا نامه هايي وجود داشت كه با قبلاً با كندن آسفالت توسط واحد عمران موافقت شده بود اما اداره مذكور با زدن نامه اي درخواست براي آسفالت مجدد خيابان را كرده بود كه البته هزينه اين كندن و ترميم آسفالت از اداره مربوطه گرفته مي شد .
1- پرنده هاي مناطق مختلف شهرستان كه شامل منطقه يك دو و سه و چهار بود ( شكل 2 ) .
2- كه روند كار به گونه اي بود كه ارباب رجوع با در دست گرفتن نامه اي كه توسط تعدادي از اهالي امضاء شده بودبه واحد عمران مراجعه مي نمود و كار بنده گرفتن نامه و قرار دادن آن در پرونده منطقه اي كه ارباب رجوع از آن منطقه آمده بود و سپس همراه شدن با او براي متراژ محل مورد نظر بود كه پس از متراژ بنا به تعرفه اي كه وجود داشت متري 3200 تومان از ارباب رجوع هزينه را مطالبه مي كردند كه آن هم روند اداري خاص خودش را داشت .
3- قسمت سنگ شكن : در اين قسمت نيز يك سري ناظر و تعدادي كارگر مشغول به كار بودند كه مسئوليت اين قسمت را نيز آقاي سرايدار به عنوان مسئول و ناظر كارگران به عهده داشت . كه در اين قسمت مخصوص توليد سنگ گراويه بود كه از اين سنگ براي زير سازي خيابان ها استفاده مي شد ضمناً خريد براي عموم نيز آزاد بود البته با اجازه شخصي شهردار . كه در اين قسمت نيز تمام مراحل اجراي آسفالت نيز اجرا مي شد .
4- قسمت برآورد هاي بتني : اين قسمت محل توليد جدول ماسه اي ، جدول تقاطع و توليد موزائيك بود كه برخي از محل هايي كه در طي مدت كارآموزي بنده به كمك آقاي مهندس ولي اي متراژ آن را متراژ آن را انجام داديم عبارتند از بلوار كشي پارك شيركوه ، پارك كوثر و موزائيك فرشي پياده روي برخي از خيابان هاي اصلي شهر كه پس از متراژ طبق تعرفه شهرداري براي ارباب رجوع متري 5000 تومان محاسبه مي شد.
ضمناض بعضي از پرونده هايي كه مربوط به قسمت فراورده هاي بتني مي باشد نظير اجراي كانال هاي آب هاي سطحي به شركت هاي پيمانكاري سپرده مي شد كه تا زماني كه بنده به عنوان كارآموز فعاليت مي كردم پروژه آب هاي سطحي شامل آخر خيابان خيام كوچه امام جمعه و خيابان دارايي به شركت سام سازه داده شد و موزائيك فرشي پارك كوثر به شركت هوشمند سازان سپرده شد .
5- قسمت جوشكاري : در اين قسمت فعاليت هايي نظير توليد تابلو هاي تبليغاتي و مواردي همچون ساخت صندلي در كل مبلمان شهري و موارد جزئي كه نياز به حوشكاري داشته باشد در سطح شهر نيز مسئول عمران و توسط يك گوره سه نفره اجرا مي شد .
يكي از مهم ترين فعاليت هاي بنده در مدت كارآموزي اجراي عمليات نقشه برداري بود به چند موارد از محل هائي كه بنده به همراه مهندس ولي اي عمليات نقشه نقشه برداري را اجرا كرديم و اشاره مي كنم :
1- خيابان طالقاني – طالقاني 9 ( جدول كاسه اي ) 2- فلسطين 26 ميدان اول ( جدول كاسه اي) 3- ميدان احسان 8 ( جدول كاسه اي) 4- خيابان توحيد – توحيد 4 ( جدول كاسه اي ) 5- خيابان ورزش ورزش 13 و خيابان 16 متري بهارستان شرقي ( جدول كانيو ) 6- خيابان فلسطين – فلسطين 26 ميدان دوم جنوبي ( جدول كاسه اي ) 7- خيابان فروغي – فروغي 9 ( جدول كاسه اي ) …
روند كار نقشه برداري و همچنين آشنايي با آن :
نقشه برداري عبارت است از فن نشان دادن سطح مشخص از زمين با تمام يا قسمتي از جزئويات طبيعي و مصنوعي آن در روي نقشه نقشه برداري در واقع شامل مراحل برداشت يعني عمليات روي زمين ، محاسبه و رسم نقشه مي باشد .
وسايل نقشه برداري :
1- متر : اما مسئله مهم تري كه در مورد كاربرد متر هاي فلزي در كار هاي دقيق نقشه برداري مطرح است تصحيحات وارد بر متر فلزي است و. آن ها عبارتند از : 1-تصحيح حرارتي 2-1 تصحيح نيروي كششي 3-1 تصحيح افت متر كه در اين جا فقط ما اشاره اي به آن مي كنيم .
2- مير يا شاخصي : خط كشي است به طول دو تا چهار متر كه به مترودمي متر درجه بندي شده است و براي دقت بيشتر در قرائت مسير قسمت ميلي متر را با —– معين مي كنند بنابراين براي قرائت مسير متر و دسي متر را كه روي مسير مستقيماً مشخص است و سانتيمتر را با شمارش تقسيمات ده گانه تعيين مي كنند و ميليمتر را نيز با تخمين بدست مي آورند .
3- الوان يا نشانه : چوب كاملاً راستي است كه به ارتفاع 3-2 متر و به قطر 2 تا 3 سانتيمتر و متناوباً در تمام طول آن به رنگ هاي قرمز و سفيد مشخص شده است قسمت پائيني آن براي نصب كردن در زمين نوك تيز و فلزي مي باشد .
4- تراز ميروژالون : تراز ميروژالون كه آن را تراز نبشي نيز مي گويند از نوع تراز كروي است كه به مير ياژوالون مي چسبانند تا قائم بودن آن را كنترل كند .
5- سه پايه دوربين : سه پايه وسيله اي هستند كه دوربين روي آن ها استقرار مي يابد و از سه قسمت اساسي درست مي شوند : قسمت فوقاني كه يك صفحه فلزي است مخصوص قرار دادن دوربين روي آن بوده و با يك پيچ كه زير صفحه است دوربين روي آن محكم مي شود .
6- دوربين نيو : كار اصلي دوربين نيو تراز يابي يعني تعيين اختلاف ارتفاع نقاط مورد نظر در روي زمين بوده يا ممكن است گاهي از آن براي تعيين زاويه افقي و يا تعيين فاصله افقي استفاده شود اين دوربين فقط مي تواند در صفحه افقي حركت كند . دوربين از يك صفحه تراز شونده كه معمولاً با سه پيچ كه در زير صفحه واقع و عمل تراز را انجام مي دهند و در اين حالت تراز كروي در وسط قرار مي گيرد .
روش كار
دوربين نيو را در جاي مناسبي به نقاط A و B مستقر و تراز مي كنيم ( استقرار و تراز دوربين نيو سريعاً و بدون ايستگاه گذاري انجام مي گيرد به طوري كه در محلي كه براي استقرار مناسب است دوربين به طريقي قرار داده مي شود كه تقرباً تراز كروي آن حدود دايره وسط باشد يك فشار بر روي سه پايه آن را تا حدودي در زمين محكم مي كند و بعد با پيچ هاي صفحه تراز شونده دقيقاً نيو را تراز و آماده كار مي كنيم ) پس از آماده شدن دوربين چون جهت حركت از سمت A به سمت B است و مطابق شكل زير بايستي سر دوربين به عقب برگردانده و عددي از مسير مندرج قائم قرار گرفته روي نقطه A را كه مقابل تار وسط دوربين است قرائت كنيم و به آن ديد عقب ( Back – sight ) مي گوئيم و سپس سر دوربين را به طرف جلو بر مي گردانيم و قرات تار وسط

فایل : 9 صفحه

فرمت : Word

29900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط