مقاله کامل مقايسه خميردهي پخت كرافت سه گونه کاج – صنوبر – کاه گندم

مقاله کامل مقايسه خميردهي پخت كرافت سه گونه کاج – صنوبر – کاه گندم

دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان
دانشكده جنگلداري و فناوري چوب
«پروژه»
عنوان:
مقايسه خميردهي پخت كرافت سه گونه
كاج، صنوبر، كاه گندم
استاد راهنما:
دكتر محمدرضا دهقاني
پژوهش و نگارش:
آذيــن ابراهيــم‌نــژاد
تابستان 87

فهرست مطالب
عنوان صفحه
1- كليات
مقدمه 1
تاريخچه كاغذسازي در جهان 3
روند مصرف خمير كاغذ 4
روند مصرف كاغذ و كارتن در جهان 4
تاريخچه توليد كاغذ در ايران 5
صنوبر 7
– خواص عمومي چوب 7
– خواص اكولوژيك 7
– خواص آناتوميكي 8
– خواص شيميايي و خميردهي 8
– امتيازات استفاده از صنوبر در صنايع كاغذسازي 9
كاج: 10
– مشخصات عمومي كاج الدريكا 10
– خواص آناتوميكي 10
– تركيبات شيميايي 11
كاه گندم 11
– ساختمان فيزيكي و خصوصيات شيميايي 11
– خواص آناتومي 12
– خواص خميردهي 13
– فرايندهاي تهيه خمير كاغذ از كاه 13
– امتيازهاي استفاده از كاه در صنعت كاغذسازي 14
تركيبات شيميايي چوب و تأثير آن بر خمير كاغذ 17
– سلولز 17
– ليگنين 17
– مواد استخراجي 18
– خاكستر 19
مقايسه گياه سوزني برگ و پهن برگ و گياه غير چوبي 19
پروسه‌هاي تهيه خمير كاغذ 21
فرايندكرافت (سولفات) 24
اصطلاحات فرايند كرافت 26
نكاتي در رابطه با ليگنين زدايي 28
متغيرهاي مؤثر بر فرآيند 30
1- اثر اندازه خرده چوبها 31
2- اثر مقدار قليا 32
3- اثر دماي پيشينة‌ پخت 33
4- اثر سولفيديته 34
5- اثر نسبت مايع پخت به چوب 34
2- روش تحقيق
هدف 35
تهيه نمونه و اطلاعات مربوط به آنها: 35
اندازه‌گيري درصد رطوبت: 35
آماده‌سازي مايع پخت Liquor 36
عمليات خميرسازي 37
– وسايل مورد استفاده 37
نسبت مايع پخت به خرده چوب و آماده‌سازي دايجستر 37
– درجه حرارت و زمان پخت 37
– شستشو و جداسازي الياف خمير كاغذ 37
– تعيين درصد رطوبت و بازده خمير 38
تعيين عدد كاپا 39
الف – مقدار تهيه محلولهاي موردنياز جهت يك تكرار آزمون كاپا 39
ب- مراحل آزمون 39
محاسبه كاپا 41
3- تجزيه و تحليل و نتايج
اثر زمان پخت بر روي عدد كاپا و راندمان و درصد وازد خمير 49
اثر قليائيت بر روي عدد كاپا و راندمان 49
نتيجه‌گيري 50
منابع: 51
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول شماره 1- سهم منابع مختلف سلولزي در سال 1986 و نرخ رشد منابع غيرچوبي در سالهاي 86-1971 2
جدول شماره 2- ميانگين ميزان تركيبات شيميايي چوب صنوبر دلتوئيدس 7
جدول شماره 3- مقادير تركيبات شيميايي تشكيل دهنده ساقه گندم 11
جدول شماره 4- فرايندهاي قابل استفاده براي توليد خمير كاغذ از كاه گندم و خصوصيات خمير كاغذ حاصله 15
جدول شماره 5- خصوصيات فرايندهاي مختلف تهيه خمير چوب 20
جدول شماره 6- ميزان توليد خمير دردنيا با استفاده از پروسه‌هاي مختلف در سال 1979 22
جدول شماره 7- تعريف اصطلاحات در مورد مايع پخت در فرايند كرافت 24
جدول شماره 8- متغيرهاي موثر بر پخت كرافت 31
جدول شماره 9- وزن تقريبي نمونه براي تعيين كاپا 41
جدول شماره 10- نتايج حاصل از آزمايشهاي خميرسازي روي سه گونه صنوبر، كاج و كاه در قليائيت 35% و 60% 43
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار شماره 1- منحني رابطه فاكتور H و جداسازي ليگنين در طي توليد خمير كاغذ كرافت از كاج (-) و غان (—) 29
نمودار شماره 2- اثر ضخامت خرده چوب و ليگنين زدايي بر مقدار پس زدة غربال 32
نمودار شماره 3- كاپا در قليائيت فعال 60% و درجه حرارت 170 44
نمودار شماره 4- راندمان در قليائيت فعال 60% و درجه حرارت 170 44
نمودار شماره 5- كاپا در قليائيت فعال 35% و درجه حرارت 170 45
نمودار شماره 6- راندمان در قليائيت فعال 35% و درجه حرارت 170 45
نمودار شماره 7- تاثير زمان بر روي عدد كاپا و راندمان صنوبر 46
نمودار شماره 8- تاثير زمان بر روي عدد كاپا و راندمان كاه 46
نمودار شماره 9- تاثير زمان بر روي عدد كاپا و راندمان كاج 47
نمودار شماره 10- تاثير قليائيت بر روي عدد كاپا و راندمان صنوبر 47
نمودار شماره 11- تاثير قليائيت بر روي عدد كاپا و راندمان كاه 48
نمودار شماره 12- تاثير قليائيت بر روي عدد كاپا و راندمان كاج 48
1- كليات
مقدمه
صنعت كاغذسازي با تلفيق هنر، تجربه و تكنولوژي نوين از ماده‌اي همچون چوب يا ديگر مواد ليگنو سلولزي، ماده‌اي با خواص متفاوت به نام كاغذ كه يكي از كالاهاي مهم و استراتژيك موردنياز انسان‌هاست را توليد مي‌كند.
اهميت كاغذ و فرآورده‌هاي كاغذي در زندگي نوين بر همگان آشكار است. هيچ فرآوردة صنعتي ديگري نقشي اين چنين برجسته در زندگي انسان ندارد. به طوري كه امروزه مصرف كاغذ به عنوان شاخصي از ميزان پيشرفت فرهنگي و اجتماعي جوامع مختلف مطرح مي‌گردد.
از نقطه نظر تاريخي اولين بار كاغذ با استفاده از الياف غيرچوبي ساخته شده، ولي با توسعة سريع و رشد روزافزون اين صنعت بر استفاده از ماده اولية ‌چوبي تمركز يافت. در حال حاضر حجم گستردة ارتباطات فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي و تبادل اطلاعات سبب افزايش مصرف كاغذ و محصولات كاغذي نيز خواهد شد. لذا در چند دهة‌ اخير اغلب كشورها سعي در كاشت درختان پهن برگ و سوزني برگ سريع‌الرشد داشته‌اند. زيرا از رشد بيشتري برخوردار بوده و نتيجتاً سن بهره‌برداري آنها كوتاهتر خواهد بود.
همچنين كشورهايي وجود دارند كه به علت نداشتن منابع طبيعي و جنگل كافي براي استفاده از آنها سعي و كوشش خود را بر استفاده از منابع الياف سلولز غيرچوبي و ساير منابع، مانند كاغذ باطله متمركز كرده‌اند. البته هم در كشورهاي توسعه يافته و هم در كشورهاي در حال توسعه، فشار فزاينده‌اي در جهت استفاده از مواد خام جايگزين و مشابه براي تهيه خمير و كاغذ هم به لحاظ زيست محيطي و هم به لحاظ موجودي مواد اوليه وجود دارد.

فایل : 58 صفحه

فرمت : Word

29900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط