مقاله کامل شنا درمانی

مقاله کامل شنا درمانی

شنا درمانی
ورزش شنا یکی از محبوب ترین ورزشها در بین اقشار مختلف مردم است. فردی که شنا می‌کند، نه تنها از این طریق احساس راحتی و نشاط می‌کند بلکه در اثر شنا کردن قابلیتهای جسمانی خود را از قبیل استقامت دستگاه گردش خون و تنفس، قدرت، سرعت و انعطاف پذیری مفاصل شانه و مچ پا افزایش می‌دهد. ورزش شنا ورزشی است که از سن نوزادی تا سن کهنسالی میتوان آنرا انجام داد و به طور کلی ورزشی است که هیجان و اضطراب را کاهش داده، عضلات را قوی و محکم کرده و بدن را نرم و انعطاف پذیر می‌سازد و باعث می‌شود که فرد انرژیی بیشتری برای انجام کارهای روزانه خود کسب کند.
تغییرات فیزیولوژیکی که در اثر تمرینات استقامتی شنا در بدن بوجود می‌آید.
تمرینات استقامتی به معنی شنای مداوم در مسافتهای طولانی مثل شنای 400 متر، 600 متر،800 متر،1400 متر و یا حتی مسافتهای بیشتر می‌باشد. یکی از امتیازهای این نوع تمرین این است که احتیاج بدن را به دستگاه انتقال اکسیژن افزایش می‌دهد و در نتیجه سبب تغییرات زیر در بدن می‌شود:
افزایش بازده قلب، کاهش ضربان قلب، افزایش کیفیت خون از نظر حمل مقدار بیشتری اکسیژن ذخیره شده، مقدار بیشتری گلیکوژن در جگر و ماهیچه‌ها و افزایش تعداد میتوکندریها در تارهای ماهیچه ای.
ماهیچه‌هایی که در شنا بکار گرفته می‌شوند
در زیر اسامی بعضی از ماهیچه‌های اصلی که در مرحله جلو بردن یک شناگر در حرکتهای شنا از آنها استفاده می‌شود ذکر شده است:
1. ماهیچه‌های پائین برنده دست:ماهیچه پشتی بزرگ، ماهیچه سینه ای بزرگ ماهیچه گرد بزرگ و سرطویل، ماهیچه سه
سربازویی. این ماهیچه‌ها باعث تقویت کشش دست در داخل آب می‌شوند.
2. ماهیچه‌های گرداننده داخلی دست:ماهیچه سینه ای بزرگ، ماهیچه پهن پشتی، ماهیچه گرد بزرگ و ماهیچه تحت کتفی این ماهیچه‌ها قسمت بالایی دست را به طرف داخل میچرخانند. قوی شدن این ماهیچه‌ها از نظر نگه داشتن آرنج در بالا که در مرحله اول کشش دست در هر چهار شنا مفید است، ضرورت دارد.
تمرینات سرعتی شنا و تغییرات فیزیولوژیکی حاصل از آن
تمرینهایی با حداکثر سرعت و فعالیت در مسافتهای کوتاه را تمرینهای سرعتی گویند برای مثال 10 بار و هر بار 25 متر و یا 50 متر شنا با حداکثر سرعت.
این نوع تمرینها سبب افزایش قدرت انقباض ماهیچه(به جهت افزایش هماهنگی میان دستگاه عصبییا ماهیچه ای) و همچنین افزایش قدرت و مقدار ATP-PC (آدنوزین تری فسفات و فسفات کرآتین) در ماهیچه می‌شود که خود سبب می‌شود که قدرت شناگر برای انجام تمرینهای سرعتی افزایشیابد.
فواید شنا
1)کاهش مشکلات استخوانی
خاصیت شناوری روی آب، بر سیستم استخوانی تاثیر می‌گذارد. وقتی در آب قرار دارید احساس سبکی می‌کنید زیرا آب بخشی از وزن شما را تحمل می‌کند. هر چه خود را بیشتر در آب قرار دهید وزن خود را کمتر احساس خواهید کرد و فشارکمتری به بدن وارد می‌شود .این کاهش از کمر به پایین 50 درصد است که به تدریج و با فرو رفتن تا گردن به 90 درصد افزایش می‌یابد . همچنین آب گرم مفاصل سفت شده را شل می‌کند.این نوع تمرین برای افراد لاغر اندام و کسانی که آرتریت دارند، مفید است.
2) تحرک بدن را باز می‌گرداند
ورزش در آب برای همه سنین عالی است و بسیاری از عوامل خطر مربوط به ورزش‌های معمولی مانند زمین خوردن یا گرمازدگی را ندارد . بنابر این ورزش بسیار مناسبی برای افراد مسن است. آب به افراد ضعیف تر قدرت تحرک بیشتری می‌دهد و برای ذهن و بدن نیز مفید است. هر حرکتی که انجام می‌دهید نیاز به مقاومت بیشتری دارد که قدرت بدنی بیشتری می‌طلبد.اگر اهل شنا کردن نیستید کافی است در آب راه برویدیا ورزش‌های دیگر انجام دهید.
3) قدرت و سفتی عضلانی
بر خلاف ورزش‌های دیگر، شنا تمامی عضلات بزرگ را درگیر و هماهنگ می‌کند.کشش و حرکت مفاصل مختلف و رباط باعث افزایش انعطاف پذیری می‌شود. این عمل نه تنها قدرت عضلانی را بهبود می‌دهد بلکه باعث سفت شدن و شکل گیری آن نیز می‌شود. ورزش درآب باعث تقویت استحکام استخوان نیز می‌شود و در کاهش خطر بروز بیماری پوکی استخوان نیز نقش دارد.
4) علایم آسم را بر طرف می‌کند و حجم ریه را افزایش می‌دهد
شنا کردن به درست نفس کشیدن کمک می‌کند؛ در نتیجه حجم ریه را افزایش می‌دهد. هوای مرطوب استخر شنا، برای مبتلایان به آسم عالی است و در کاهش حملات آسم و علایم آن مانند خر و پف و نفس کشیدن از دهان نیز موثر است.
5) با بیماری قلبی،کلسترول و دیابت مقابله می‌کند
شنایک ورزش مفید برای قلب است. قلب قوی تر می‌شود و با پمپاژ بهتر، خون بیشتری در رگ‌ها جریان پیدا می‌کند. شنا وورزش‌های هوازی کلسترول خون را کاهش می‌دهد .

فایل : 12 صفحه

فرمت : Word

37900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط