مقاله کامل در مورد عوارض شكستگي ها

مقاله کامل در مورد عوارض شكستگي ها

عوارض شكستگي ها:
در اكثر شكستگي ها روند جوش خوردگي طبق انتظار پيش مي رود به تدريج فونكسيون عضو آسيب ديده به وضع طبيعي بر مي گردد و اگر نقص دائمي باقي بماند بسيار جزئي است اما همه شكستگي ها داراي چنين پيامد خوبي نيستند و ايجاد عوارض در تعدادي از آنها اجتناب پذير مي باشد كه برخي خفيف، برخي شديد و ندرتاً فاجعه آميز مي باشد اين عوارض مي توان به دو گروه تقسيم نمود:
1)عوارض كه مربوط به خود شكستگي مي باشند.
2)عوارضي كه مربوط به ضايعات همراه در نسوج ديگر
دوازده عارضه شكستگي كه به دو گروه انترنسيك و اكسترنسيك تقسيم شده است.
عفونت Infection
عفونت واقعاً فقط در شكستگي هاي باز (مركب) ديده مي شود كه در آنها زخم توسط ارگانيسم هائي كه از خارج بدن وارد مي شود، آلوده مي گردد به طور استثنائي ممكن است يك شكستگي بسته(ساده) هنگامي كه با دخالت جراحي به يك شكستگي باز تبديل مي شود، دچار عفونت گردد.
گاهي عفونت زخم سطحي باقي مانده و استخوان گرفتار نمي شود اما حداكثر عفونت به استخوان نيز سرايت نموده و موجب استئوميليت مي گردد استئوميليت يك عارضه جدي است زيرا هنگاميكه استخوان با ارگانيسم هاي پيوژتيك عفوني شد، عفونت تمايل به مزمن شدن پيدا مي كند. عفونت عاملي قوي در تأخير يا جلوگيري از جوش خوردن استخوان است.
پيشگيري از عفونت و علائم آن
تمام شكستگي هاي باز بايد آلوده در نظر گرفته شوند، فيكساسيون داخلي شكستگي به روش جراحي خطر عفونت را افزايش مي دهد. پرستار بايد
بيمار را از نظر نشانه هاي عفونت شامل حساسيت در لمس، درد، قرمزي، گرمي موضعي، تب، ترشحات چركي كنترل كند. عفونت ها بايد بلافاصله درمان شوند. براي پيشگيري از عفونت و درمان آن بايد از داروهاي آنتي بيوتيك مناسب با دوز كافي استفاده كرد.
درمان
عفونت حاد جديد:در عفونت هاي حاد استقرار يافته اهداف اصلي درمان عبارتند از:
1)درناژ كافي
2)دادن آنتي بيوتيك
زخم باز گذاشته مي شود و حفره هائي كه ممكن است چرك در آنها وجود داشته باشد با انسنريون يا اكسزيون مناسب برداشته مي شود. و لازم نيست پانسمان مكرراً تعويض شود. غالباً بهتر است در فواصل بين پانسمان ها انسنريون يا اكسنريون مناسب برداشته مي شود.
هميشه بايد از آنتي بيوتيك استفاده شود تركيبي از فلوگلوكز اسيلين و اسيد فوسيديك و يا اريترومايسين و اسيد فوسيديك اغلب مناسب است اما انتخاب آنتي بيوتيك بايد بر مبناي حساسيت ارگانيسم هاي مهاجم صورت گيرد.
عفونت مزمن:اگر عفونت هاي استخوان مزمن شود (استئوميليت مزمن) ترشح چرك ادامه پيدا كرده و ممكن است قطعاتي از استخوان مرده و به صورت سكستر جدا شوند. براي بهبودي دائمي در اين وحله به جراحي راديكال ترسي نياز است.
تمام سكسترها بايد برداشته شوند استخواني را كه با حفره هاي كوچك حاوي چرك به صورت لانه زنبور در آمده بايد تراشيده گردد.
و گاهي منطقي است كه تمام قسمت هاي عفوني شده استخوان را برداشت و به جاي آن كرافت استخوان اسفنجي از استخوان ايلئوم قرار داد.
تأخير در جوش خوردگي Delayed union
زماني اصطلاح ديرجوش خوردن مطرح مي شوند كه فرايند التيام نسبت به نوع و محل شكستگي با سرعت كمتر از حد طبيعي پيشرفت كند اين عارضه معمولاً همراه با عفونت هاي سيستميك و تغذيه بد، بيماري ديابت و بيماري اتوايميون و يا در اثر اعمال كشش غير طبيعي روي قطعات شكستگي ايجاد مي شود ولي در نهايت شكستگي التيام مي يابد.
علل تأخير در جوش خوردگي:
علل تأخير در جوش خوردگي همان علل عدم جوش خوردگي است كه به شكل خفيف تري عمل مي كند.
درمان
در اكثر موارد درمان ابتدائي تأخير در جوش خوردگي، منتظر ماندن است زيرا اين اميد وجود دارد كه شكستگي در نهايت بدون دخالت جراحي، به طور رضايت بخشي جوش بخورد. معمولاً انتظار، نتيجه بخش است. اما ممكن است زماني فرا رسد.
شايد شش ماه يا بيشتر پس از شروع درمان كه در صورت عدم پيشرفت در روند جوش خوردن مجبور به استفاده از درمان جراحي شويم در اغلب موارد استفاده از نوعي گرافيت استخواني داراي بهترين چشم انداز در پيشرفت جوش خوردگي مي باشد.
آسيب عروق بزرگ
هر شكستگي تا حدي به بافت هاي نرم اطراف خود آسيب مي رساند بويژه به عضلات فاسيا و عروق خوني كوچك اما غالباً اين آسيب ها همزمان با ترميم شكستگي خود بخود ترميم مي يابد. گاهي در اثر عامل ايجاد كننده شكستگي (مثلاً گلوكز) يا توسط لبه تيز استخوان كه در هنگام شكستگي يا پس از آن جا به جا شده شريان مهمي آسيب مي بيند اين عارضه مي تواند عوارض وخيمي بدنبال داشته باشد در واقع ممكن است موجب از دست دادن اندام شود. اما خوش بختانه شايع نيست. ممكن است شريان به صورت عرضي قطع شود يا
كنتوزيون پيدا كردن و به وسيله ترومبوز مسدود گردد، يا مي تواند فقط به طور موقتي دچار اسپاسم شود نتيجة آسيب به عروق بزرگ مي تواند به صورت هاي زير باشد.
1)ايجاد آنورسيم تروماتيك
2)اختلال جريان خون در مناطقي كه بوسيلة آن شريان تغذيه مي گردد و در نتيجه گانگرن، فلج ايسكميك اعصاب، يا كنتراكتور ايسكميك عضلات (كنتراكتور ايسكميك و لكمن) اين نكته مهم را بايد به خاطر سپرد كه يك چنين انسداد شرياني ناگواري مي تواند در اثر دم بافتي در داخل يك كمپارتمان فاسيائي بسته در ساعد يا ساق پا (سندرم كمپارتمان) در اثر سفت و محكم بودن گچ پا بانداژ، بويژه در دو روز اول پس از آسيب يا عمل جراحي كه تورم به حداكثر مي رسد ايجاد شود. مهمترين نمونه هاي آسيب شرياني بدنبال شكستگي ها و در رفتگي ها عبارتند از:
1)آسيب به شريان آگزيلاري در رفتگي شانه

فایل : 44 صفحه

فرمت : Word

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط