مقاله کامل در مورد عوارض ديابت

مقاله کامل در مورد عوارض ديابت

بسمه تعالي
موضوع تحقيق:
عوارض ديابت
نام محقق:
فهرست مطالب :
فصل 1:عوارض چشمي
فصل 2: رتينو پاتي
فصل 3:عوارض كليوي
فصل 4: گرفتاري اعصاب
فصل 5: توانايي جنسي
فصل 6: گرفتاري شريان ها
فصل 7: گرفتاري پاها
مقدمه عوارض ديابت
اولين چيزي كه شما بايد بدانيد اين است كه فقط به خاطر اينكه شما دچار ديابت هستيد عوارض آن لزوما ايجاد نمي شود . تحقيقات جديد نشان داده است كه هر چه شما بيشتر ميزان قند خونتان را كنترل نماييد ،احتمال كمتري دارد كه به عوارض و مشكلات آن گرفتار شويد . با دانستن اين مطالب بسياري از افراد مي كوشند كه بيشتر مراقب ميزان قند خونشان باشند .در كنار كنترل خوب ميزان قند خون ،عدم اشتعمال سيگار نيز مي تواند احتمال بروز عوارض را كاهش دهد .تمام عوارضي كه در صفحات بعد گفته مي شوند در افراد سيگاري بيشتر ديده مي شوند به همين دليل افراد سيگاري بايد هر چه سريعتر از استعمال آن خودداري نمايند تا دچار اين عوارض نگردند.
فصل 1: عوارض چشمي
ديابت مي تواند به راههاي مختلفي چشمهاي شما را گرفتار نمايد كه مي تواند از تار شدن موقتي بينايي تا مشكلات شديد تري مثل : رتينوپاتي صدمه به لايه حساس به نور در چشم باشد.
فصل 2: رتينو پاتي
هر دو نوع ديابت مي توانند باعث گرفتاري پرده شبكيه در چشم شوند . قسمت مركزي شبكيه (ماكولا)باعث ديدن رنگها و جزئيات مي
شوند در حاليكه قسمت هاي محيطي شبكيه در ديدن اجسام سياه و سفيد و ديدن در تاريكي به شما كمك مي كنند.
رگهاي خوني كوچك كه به شبكيه خونرساني مي كنند ،بر اثر ديابت دچار مشكل مي شوند . اين امر احتمالا به علت تجمع قند در ديواره رگهاي خوني مي باشند كه آنها را ضعيف مي سازند . اين رگها گاهي اوقات پاره شده و ايجاد خونريزي هاي كوچكي مي كنند .
گاهي اوقات ،عروق خوني ممكن است نشست كرده و باعث تجمع مايع در سطح شبكيه گردد كه به آن اصطلاحا اگزوداي سخت گفته مي شود . اين نشستي معمولا نشانه آن است كه خونرساني آن منطقه به خوبي انجام نمي شود . وقتي رتينوپاتي به مرحله پيشرفته تري مي رسد ،رگهاي خوني جديد مي توانند رشد كرده و خونرساني را بهبود ببخشد . اين رگهاي خوني جديد ،شكننده بوده و ممكن است پاره شده و خونريزي شديدي ايجاد نمايد . اين وضعيت مي تواند به طور جدي بينايي را مختل كند .
درمان رتينو پاتي:
خوشبختانه درسالهاي اخير ،ليزر درماني توانسته است در ترسيم صدماتي كه در رتينوپاتي ديبتي ايجاد شده است ،كمك هاي فراواني نمايند .
ليزر به قسمت محيط شبكيه تابيده مي شود ،توسط آن اگزوداي سخت برداشته شده و از رشد رگهاي جديد جلوگيري مي گردد. هر
چه زودتر درمان صورت پذيرد ،موفقيت بيشتر خواهد بود و به همين دليل است كه افراد دچار مرض قند بايد حداقل سالي يكبار به چشم پزشك مراجعه كنند تا چشمهايشان معاينه گردد . تعداد كمي از مبتلايان به مرض قند دچار نوعي رتينوپاتي مي شوندكه به آن اصطلاحا ماكولوپاتي گفته مي شود .اين عارضه به خصوص در افراد سالخورده بيشتر ديده مي شود . در ايت وضعيت ،رگهاي خوني در قسمت مركزي شبكيه كاهش پيدا مي كنند و باعث اختلال در ديدن رنگها و جزئيات دقيق مي شود .متاسفانه ليزر درماني در ماكولوپاتي چندان موفقيت آميز نمي باشد . اگر شما نياز به ليزر درماني داشته باشيد ،بايد به يك متخصص چشم مراجعه نماييد.
فصل 3: عوارض كليوي
كليه ها به عنوان يك فيلتر و تصفيه كننده ،خون را تصفيه نموده و آب اضافي و مواد زائد رااز آن جدا مي كند و به صورت ادرار از بدن خارج مي سازد. در افراد ديابتي ،به علت تجمع قنددر رگهاي كوچك كليه ،كليه ها دچار صدمه مي گردند . اين وضعيت شبيه به ايجاد يك سوراخ بزرگ در چاي صاف كن مي باشد در اين حالت،موادي كه بايد به طور طبيعي در بدن حفظ مي شوند . از طريق اين تصفيه صدمه ديده ،از طريق ادرار از بدن خارج مي شوند .يكي از موادي كه در هنگام خرابي كليه ها در ادرار ظاهر مي گردد،پروتئين مي باشد. يك پروتئين ويژه به نام آلبومين در مراحل اوليه صدمه به كليه ها در
ادرار ديده ميشوند. بنابراين انجام آزمايش ادرار همراه با آزمايش قند خون مي تواند بسيار با اهميت باشد گاهي اوقات ممكن است بر اثر عفونت ادراري ،در ادرار آلبومين ديده شود كه مي توان اين حالت را از وضعيت قبلي تشخيص داد .
فصل 4: گرفتاري اعصاب
ديابت مي تواند به دو طريق باعث صدمه به اعصاب شود :اول اينكه ممكن است با اختلال در خونرساني آنها موجب آسيب به عصب شود مثل چشمها و كليه ها و ديگر اينكه با وارد آوردن صدمه مستقيم به عصب به علت بالا بودن قند خون ،باعث آن شود. هر گونه آسيب عصبي را اصطلاحا نوروپاتي مي گويند. بر اساس اينكه كلام يك از سه نوع عصب آسيب مي بيند ،نتيجه آن متفاوت خواهد بود.
اعصاب حركتي :اعصاب حركتي حامل پيغامهاي عصبي از مغز به عضلات مي باشد و به اين طريق باعث انقباض عضلات مي گردد. آسيب به اين نوع اعصاب را اصطلاحا نوروپاتي حركتي مي نامند و مي تواند منجر به از دست رفتن فعاليت عضلات كوچك دستها يا پاها شود در چنين مواردي انگشتان پاها به سمت بالا چنگ مي شوند و انگشتان دستها هم ضعيف مي گردند.
اعصاب حسي:
اعصاب حسي موجب شناسايي حس هاي درد،لمس ،حرارت و ساير حسها شده واين پيغامها را به سمت مغز مي فرستند. نوروپاتي حسي ميتواند ابتدا باعث حساس شدن و درد پاها شود اما به تدريج پاها بي حس شده و هيچ حسي را متوجه نمي شوند.
اعصاب خودكار :
اعصاب خودكار يا اتونوميك مسئول كنترل عملكردهاي خودكار بدن، فعاليت روده ها و مثانه ها مي باشد. نوروپاتي خودكار نسبتا نا شناخته بوده و بيشتر در روده ها و مثانه ها اختلال ايجاد مي كند . اين نوع نوروپاتي مي تواند باعث يبوست يا استهال شود وگاهي اوقات شخص ممكن است از استفراغ هاي مكرر رنج ببرد،همچنين در مرد ها ممكن است مشكلاتي در توانايي جنسي آنها ايجاد شده و اين توانايي كاهش يابد. با اين حال اكثر اين مشكلات را مي توان با دارو درماني بهبود بخشيد.
فصل 5:توانايي جنسي
توانايي مردان به يك نعوظ طبيعي ،بستگي به خونرساني خوب شريانهايي كه آلت تناسلي را خونرساني مي كنند و نيز اعصابي كه باعث انقباض و ديدهاي آن ميشوند ،دارد.

فایل : 25 صفحه

فرمت : Word

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط