مقاله کامل در مورد خواص سبزيجات

مقاله کامل در مورد خواص سبزيجات

خواص سبزيجات
جوbarley
جو براي هزاران سال غذاي اصلي بسياري از مردم جهان بوده است. گلادياتورهاي رومي جو را به دليل انرژي زايي زيادش مصرف ميكردند. جوماده غذايي شفابخش نام دارد و در مبارزه با سرطان ، تنظيم كلسترول و درمان يبوست موثر است.
تركيبات ضد سرطان
جو داراي تركيبات شيميايي با نام Protease inhibitors (مهار كننده آنزيم تجزيه كننده پروتئين) پروتوآزاينهبيور است. اين تركيب عوامل توليد سرطان در روده را متوقف كرده و از ايجاد تومورها جلوگيري مي كند.
كنترل كننده كلسترول
جو داراي تركيباتي است كه در وهله اول از توليد كلسترول LDL(چربي مضر) در كبد جلوگيري مي كند. اين اقدام ،يعني عدم توليد كلسترول LDL باعث مي شود كه احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي كاهش پيدا كند.
درمان يبوست
تحقيقات دانشمندان ايالت مونتاناي آمريكا نشان ميدهد كه جو در تنظيم و كاهش دردهاي شكمي و درمان يبوست موثر است.
چه مقدار جو مصرف كنيم؟
بر اساس تحقيقات اگر فردي روزي 3 بار جو مصرف كند،بعد از 6 هفته 15 درصد از كلسترول خونش كاهش پيدا مي كند. جو را در طبخ غذا و يا به عنوان نان جو استفاده كنيد.
گوجه فرنگيTOMATO
گوجه فرنگي گياهي است با نام علمي LYCOPERSICOM ESCULENTUM از خانواده سيب زميني (SOLANACEAE) كه به نام عمومي TOMATO در جهان مشهور است.
نام مترادف SOLANUM LYCOPERSICUM و در زبان هاي فرانسوي و آلماني TOMATE، انگليسي TOMATO و عربي طماطم گفته مي شود. ميوه اين گياه كه قسمت اصلي آن است به صورت خام يا پخته در سالاد، انواع سس ها، سوپ و انواع موادغذايي به طور وسيع در جهان مورد استفاده قرار مي گيرد. اكثراً گوجه فرنگي را در زماني كه به رنگ قرمز است استفاده مي كنند و كمتر از ميوه سبز آن استفاده مي شود. مهمترين تركيبات گوجه فرنگي شامل حدود 90 درصد و يا كمي بيشتر آب مي باشد و بقيه درصد آن، را پرتئين، چربي، قندهاي مختلف از جمله گلوكز و فروكتوز، ويتامين هاي A، C و K،تيامين ، ريبوفلاوين، پانتوتنيك اسيد، اسيد فوليك، ويتامين E، اسيد آمينه هاي ضروري، املاح معدني از جمله كلسيم، فسفر، آهن، سديم، پتاسيم، منزيوم، مس، منگنز، كبالت، روي و راسنيك مي باشد و به تازگي وجود يد نيز در گوجه فرنگي گزارش شده است.
www.ranginkaman.com
كلسيم Mg1000
موجب توليد دندان و استخوان هاي قوي مي شود. نقش مهمي در انتقال پالس هاي عصبي دارد . در لخته شدن خون، در انقباض صحيح ماهيچه ها و در نتيجه كمك به ضربان قلب منظم و دقيق نيز نقش دارد.
10 تا 50% در (گياه تاج خروس) Amaranth، پنير چدار Cheddar، ماست، كلم چيني ،لوبياي سفيد ، دانه هاي كنجد، پنير سوئيسي، روغن سويا، وغيره.
5% تا 10% در بادام، ماهي قزل آلا
آهن
ضروري براي ساخت و شكل گيري هموگلوبين و انتقال اكسيژن از ريه به تك تك سلولهاي بدن، مورد استفاده ميوگلوبين (درست مانند هموگلوبين كه تركيبي براي حمل و آزاد شدن اكسيژن است). كه كار حمل اكسيژن را در ماهيچه ها و عضلات و ذخيره آن در عضلات بر عهده دارد، مورد استفاده انواع مختلف آنزيم ها براي توليد انرژي
50% تا 100% درانواع صدف، روغن سويا
10%تا 50% در لوبياي قرمز، عدس، جگر، صدف دو كفه اي، صدف خوراكي، قارچ صدفي، دانه هاي كاج، دانه هاي كدو تنبل، دانه هاي كنجد، استيك،گندم، ميگو
5% تا 10% در (كنگر فرنگي يا آرتيشو)artichokes، لوبيا سبز و پسته.
( بايگاني )
تاثير مركبات بر داروهاي پايين آورنده چربي خون
مصرف مرکبات هنگام استفاده از داروهای ‍پایین آورنده چربی خون باعث متوقف شدن اثر دارو می گردد.
اگر شما براي پايين آوردن چربي خون از داروهاي Lovastatin و Simvastatin استفاده مي كنيد، توجه داشته باشيد كه در طول درمان از خوردن مركبات خودداري كنيد. استفاده متناوب از مركبات يا آب آن مي تواند تاثيرات متوقف شدن سنتز كلسترول را افزايش دهد. بخصوص اثرات نادر و غير منتظره مانند ضعف عضلات و دردهاي عضلاني. البته نوشيدن يك ليوان آب مركبات در بعضي اوقات ضرر چنداني ندارد.
( بايگاني )
شير به عنوان دارو
در اغلب نوشته هاي باستاني و در طب قديم از شير به عنوان دارو در درمان بعضي بيماري ها ياد شده است. امروزه نيز اين عقيده وجود دارد كه شير بهترين غذا براي بيماران مي باشد. به علت سهل الهضم بودن اين ماده آن را همواره در رژيم تغذيه اي بيماران قرار داده و مصرف شير در برنامه غذايي روزانه اكثر افراد جامعه توصيه مي شود.
شير به عنوان منبع كلسيم
كلسيم يكي از مهم ترين تركيبات معدني مغذي مي باشد و بايد از طريق غذا وارد بدن انسان شود. كلسيم نقشي اساسي در استحكام استخوان ها و سلامت دندان ها دارد. از ديگر فوايد كلسيم مي توان به نقش آن در انقباض ماهيچه ها، لخته شدن خون، انتقال پيام هاي عصبي نام برد. هر ليوان شير (250 ميلي ليتر) حدود 315 ميلي گرم كلسيم دارد كه 30 درصد كلسيم روزانه مورد نياز انسان را تأمين مي كند. بنابراين مصرف روزانه سه ليوان شير مي تواند نياز بدن به كلسيم را كاملاً مرتفع سازد. جذب كلسيم در بدن به عواملي خاص بستگي دارد براي مثال تعادل كلسيم با فسفر اهميت زيادي در جذب كلسيم دارد، به اين دليل مصرف قرص هاي كلسيم به دليل داشتن كلسيم غير بيولوژيك از جذب مناسبي برخوردار نمي باشند. در حاليكه كلسيم در شير به صورت بيولوژيك (حياتي) موجود بوده و همراه با ديگر عوامل مؤثر در جذب،ويتامين D بهتر جذب مي شود.
كودكان و زنان شيرده به كلسيم بيشتري نياز دارند. اغلب سالخوردگان از پوكي استخوان رنج مي برند. در سنين بالا به علت تغييرات فيزيولوژيك هورمون هاي بدن، جذب كلسيم دچار اختلال مي شود. تحقيقات نشان داده شده است اين گونه افراد، كلسيم شير را بهتر جذب مي كنند.
( بايگاني )
cayenne
فلفل اگر مدتي روي بوته بماند، رنگش قرمز خواهد شد، حتي نارنجي – ارغواني يا قهوه اي خواهد شد. فلفل قرمز يكي از پر مصرف ترين و نوع زرد كم مصرف ترين فلفلهاست. هرچه فلفل، رسيده تر شود. طعم آن شيرين تر مي شود. ويتامين هاي مهمي چون C و A دارد.
حاوي مقدار فراواني بتاكاروتن است. روند پيري را كند مي كند، مانع از بروز سرطان مي شود به فعاليت ريه ها كمك مي كند و براي درمان بيماري ديابت، مفيد است.

فایل : 26 صفحه

فرمت : Word

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط