مقاله کامل بررسی میزان تاثیر حضور پزشکان متخصص قلب مقیم (در راستای اجرای طرح تحول سلامت) برمیزان کاهش مرگ ومیر بیماران درمرکز آموزشی درمانی امام خمینی استان اردبیل در سال93

مقاله کامل بررسی میزان تاثیر حضور پزشکان متخصص قلب مقیم (در راستای اجرای طرح تحول سلامت) برمیزان کاهش مرگ ومیر بیماران درمرکز آموزشی درمانی امام خمینی استان اردبیل در سال93

بررسی میزان تاثیر حضور پزشکان متخصص قلب مقیم (در راستای اجرای طرح تحول سلامت) برمیزان کاهش مرگ ومیر بیماران درمرکز آموزشی درمانی امام خمینی استان اردبیل در سال93
بیان مسأله
پیش‌بینی شده است که بیماریهای قلبی ـ عروقی به عنوان مهم‌ترین علل مرگ و میر (36%) کل مرگ و میرها در سراسر جهان تا سال 2020 باقی خواهند ماند. (1)
سالانه 17 میلیون نفر در دنیا به علت بیماریهای قلبی ـ عروقی فوت می‌کنند این بیماری‌ها عامل 10 میلیون مرگ از 40 میلیون مرگی است که سالانه در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد و علاوه بر این یکی از علل عمده ناتوانی‌ها نیز می‌باشند.
در ایران نیز بیماری‌های قلبی و عروقی اولین علل مرگ و میر را به خود اختصاص داده‌اند. (2)
حال با توجه به جایگاه و اهمیت بیماریهای قلبی ـ عروقی در ایران نقش دولت را در لزوم برنامه‌ریزی‌های جدی‌تر و دقیق‌تر در این خصوص آشکار می‌سازد. لذا لازم است تمهیدات مناسب در جهت تشخیص به موقع بیماری‌های قلبی و درمان مناسب برای جلوگیری از هر گونه خسارت ناشی از این بیماری‌ها و متعاقب آن کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی میسر گردد.
یکی از راههای موثر در کمک به تسریع امر درمان در بیماران قلبی حضور مداوم پزشک متخصص قلب می‌باشد که می‌تواند نقش بسزایی در تشخیص به موقع و درمان مناسب در نتیجه کاهش عوارض ناشی از بیماری و کاهش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی گردد.
در گروه بیماری‌های قلبی ـ عروقی نیز انفارکتوس میوکارد شایع‌ترین علل مرگ و میر و از کارافتادگی محسوب می‌شود که اگر درمان در ساعت‌های اولیه انجام گیرد می‌تواند نقش بسزایی در کاهش مرگ و میر آن داشته باشد.
در پژوهشی که توسط دکتر حسینیان و همکاران انجام گرفت نتایج نشان داد که میزان مرگ و میر در بیمارانی که در 2 تا 3 ساعت اول درمان استاندارد را شروع کرده‌اند فوق‌العاده کاهش می‌یابد. (3)
تحقیقات دیگری انجام گرفته است که حضور موثر تیم‌های درمانی را در کاهش مرگ و میر انواع بیماریها مشخص می‌نماید.
در پژوهشی که توسط آذر کبیرزاده و همکاران در زمینه بررسی تأثیر اقامت متخصص بیهوشی در میزان مرگ و میر بیماران انجام گرفت نتایج و یافته‌های پژوهش حاکی از آن بودند که احتمال فوت بیماران در زمان قبل از حضور متخصص بیهوشی 24% و این احتمال در زمان حضور متخصص بیهوشی به 14% کاهش یافته است.
همچنین مدت اقامت کل بیماران نیز از 14 روز به 11 روز کاهش یافته بود. (4)
در تحقیق دیگری که نقش متخصص بیهوشی مقیم در کاهش مرگ و میر در بخش مراقبتهای ویژه مرکز درمانی امام خمینی (ره) ارومیه مورد بررسی قرار گرفته بود نشان دادند که میزان مرگ و میر و میزان بستری در بخش مراقبتهای ویژه 12% کاهش یافته است. (5)
در مطالعه‌ای که توسط فوشز و همکاران انجام گرفت نشان داد که حضور متخصص در بخش‌های بیمارستان نه تنها در بهبودی بیماران تأثیر دارد بلکه حضور متخصص سبب ترخیص مناسب و به موقع و کاهش هزینه‌ها می‌شود. (6)
همچنین در پژوهشی که با عنوان تأثیر حضور تیم احیای ورزیده بر نتایج احیای قلبی ـ ریوی انجام گرفت نشان داد که استفاده از تیم اختصاصی ورزیده برای عملیات احیا به طور چشمگیری فرآیند احیا را بهبود بخشیده و کاهش بروز مرگ و میر را منجر می‌شود.(6)
حال با توجه به اهمیت بیماری‌های قلبی در ایران و آمار بالای مرگ و میر ناشی از آن و لزوم درمان موثر در بیماری‌های قلبی این تحقیق قصد دارد نقش و میزان تأثیر حضور پزشک مقیم قلب بر کاهش مرگ و میر بیماران که خود بخشی از طرح تحول
سلامت کشور است که توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در دستور کار قرار گرفته است بسنجد. به امید اینکه این تحقیق گامی موثر باشد در راستای نقش و اهمیت حضور پزشکان مقیم متخصص قلب در نجان جان بیماران و کاهش مرگ و میر.
تعریف واژه‌های اختصاصی (کلیدی)
تعریف نظری مرگ: عبارت است از بین رفتن دائمی تمام نشانه‌های حیات در هر زمانی بعد از تولد زنده (قطعه علایم بدون بازگشت زندگی بعد از تولد زنده)(7)
تعریف عملی مرگ: در این تحقیق منظور از مرگ، فوت بیماران قلبی در بیمارستان به طوری که بیمار بستری شده و پرونده پزشکی داشته باشد.
متخصص قلب: یک متخصص در پزشکی است که با اختلالات قلب سر و کار دارد. این رشته شامل تشخیص پزشکی و درمان اختلالات مادرزادی قلب، بیماریهای عروق کرونری، نارسایی قلب، بیماری‌های دریچه‌ای قلب و الکتروفیزیولوژی است. (8)
پزشک مقیم: به پزشک متخصص (فوق تخصص) فلوشیب گفته می‌شود که از ساعت 2 بعد از ظهر الی 8 صبح روز بعد در روزهای تعطیل و 24 ساعته در روزهای غیرتعطیل در مراکز آموزشی درمانی حضور فیزیکی فعال در مرکز داشته و اقدامات تشخیصی و درمانی مورد نیاز بیماران مرتبط با زمینه تخصصی خود را انجام دهد. (9)
اهداف طرح:
هدف اصلی: بررسی میزان تأثیر حضور پزشکان مقیم قلب بر کاهش مرگ و میر بیماران
هدف اختصاصی:
1ـ تأثیر بر میزان مرگ و میر بیماران
2ـ تشخیص به موقع اورژانسهای قلبی
3ـ شروع به موقع اقدامات درمانی
4ـ ارجاع مناسب بیمار
5ـ کاهش طول مدت اقامت بیمار
سوالات طرح:
ـ آیا حضور پزشک مقیم قلب تأثیری بر میزان مرگ و میر بیماران دارد؟
ـ آیا حضور پزشک مقیم قلب می‌تواند باعث کاهش روزهای بستری بیمار شود؟
ـ آیا حضور پزشک مقیم قلب می‌تواند باعث تشخیص به موقع اورژانسهای قلبی شود؟
ـ آیا حضور پزشک مقیم قلب می‌تواند باعث شروع به موقع اقدامات درمانی شود؟
ـ آیا حضور پزشک مقیم قلب می‌تواند باعث ارجاعات مناسب بیمار گردد؟
روش پژوهش: این پژوهش به صورت توصیفی با استفاده از داده‌های موجود در پرونده بیماران انجام خواهد گرفت.
جدول متغییرها: متغییرهایی مانند: سن، جنس، علت بستری، سرویس ارجاع دهنده، علت ارجاع، علت فوت، مدت اقامت بیمار، تعداد ویزیت متخصص قلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نوع مطالعه: از نوع مطالعات مورد ـ شاهدی می‌باشد.
روش تجزیه و تحلیل داده‌ها: داده‌ها جمع‌آوری و با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهدگرفت.
محیط پژوهش: بخش بایگانی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) استان اردبیل
ابزار گردآوری داده‌ها: از نوع چک لیست است.
روش اجرا:
بررسی حاضر یک پژوهش توصیفی است که از داده‌های موجود در پرونده کلیه بیمارانی که به علت بیماری‌های قلبی بستری شده‌اند استفاده شده است این مطالعه در دو گروه انجام خواهد گرفت.
گروه شاهد (a) کلیه بیماران قلبی فوت شده در زمان عدم حضور پزشک مقیم قلب (در سه ماهه آخر سال 92)
گروه مورد (b) کلیه بیماران قلبی فوت شده در زمان حضور پزشک مقیم قلب (در سه ماهه اول سال 93)
در این مطالعه متغیرهای نظیر: سن، جنس، مدت بستری، علت بستری، سرویس ارجاع‌دهنده، علت ارجاع، تعداد ویزیت متخصص قلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت و داده‌ها جمع‌آوری و با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.
ملاحظات اخلاقی:
در هنگام مطالعه پرونده‌ها و پر کردن چک لیست همواره اصل محرمانه بودن اطلاعات بیمار باید رعایت گردد و اطلاعات فردی شخص بیمار تنها در اختیار این تحقیق بوده و مورد استفاده شخصی نخواهد بود.
محدودیت‌های پژوهش:
ـ عدم دسترسی به تمامی پرونده‌های مورد نظر به علل گوناگون از جمله: ارسال پرونده به سازمانهای بیمه‌گر یا فایل نشدن پرونده‌ها به دلیل کمبود فضای بایگانی یا بد فایل شدن پرونده‌ها.
ـ نداشتن زمان کافی جهت انجام پژوهش

فایل : 6 صفحه

فرمت : Word

36900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط