مقاله کامل الكترناتور

مقاله کامل الكترناتور

معرفي محصول
الكترناتور- مولد نيروي الكتريكي در موتور خودرو
به طور كلي مصارف متعددي و پيوسته نيروي الكتريكي در خودرو به اشكال مختلفي در حال افزايش مي باشد . اين مصرف كننده ها در قسمت هاي مختلف خودرو مانند استارتر‌، سيستم احتراق ، سيستم سوخت رساني ، روشنايي و ساير ادوات و تجهيزات جديد مانند ادوات كنترل موتور و …. پراكنده مي باشند . به همين لحاظ موتور نيازمند منبع كار او قابل اطميناني از انرژي دارد كه در شرايط متنوعي در هر زمان از روز و شب قابل دسترسي باشد .
در وضعيت كارموتور ، آلترناتيو منبع تامين جريان برق مورد نياز بوده و در حالت خاموش بودن موتور باطري عهده دار اين كار مي باشد . طراحي هاي انجام شده در خودرو به اين صورت بوده كه باطري به عنوان منبع ذخيره و نگهداري و آلترناتيو به عنوان منبع مولد جريان الكتريكي براي كليه مصارف خودرو و منجمله جريان لازم جهت شارژ باطري استفاده مي شود .
جهت كاركرد قابل اطمينان كل سيستم ، ضروري است خروجي آلترناتيو ، ظرفيت باطري ، نيروي لازم جهت راه اندازي اوليه موتور و ساير مصارف برق در خودرو با هم در بهترين شكل ممكن هماهنگ باشند . اين وضعيت حتي در شرايط سختي مانند شب هاي سرد زمستاني بايد باطري را شارژ كرده و جهت راه اندازي موتور مشكلي نداشته باشد . به لحاظ ايمني
نيزتجهيزات ايمني اعم از هشداري و اخطاري بايد به نهو سريع عمل كنند . اين در حالي است كه در حالت توقف و عدم درگيري موتور و قواي محركه نيز ضروري است ادوات و دستگاه ههاي برقي خودرو تا زمان قابل قبولي به كار خود ادامه دهند .
بارهاي الكتريكي مصرفي
بارهاي مصرف كننده هاي مختلف جريان الكتريكي متفاوت بوده ، چنانچه در نمودار ديده مي شود جهت شناسايي بارهاي مصرفي به صورت تفكيك شده بين بارهاي اوليه ( احتراق و … ) و بارهاي مصارف طولاني مدت ( روشنايي ، راديو پخش ، بخاري و … ) و بارهاي كوتاه مدت ( راهنماها ، چراغ حفلر و … ) مشخص شده اند .
بعضي از اين كاربردها فصلي هستند ( كولر و يا بخاري …. ) و كاركرد برخي مانند پروانه خنك كن رادياتور به دماي محيطي و شر ايط رانندگي بستگي دارد .
نيروي الكتريكي براي مصارف خودرو ( مقادير متوسط )
باطري ذخيره كننده انرژي الكترناتور / ژنراتور تامين كننده انرژي
شارژ كردن
مصارف كوتاه مدت مصارف طولاني مدت مصارف پيوسته
مه شكن 35-55w هركدام راهنماها 21w هركدام راديو پخش 10-15w
چراغ دنده عقب 21-25w چراغ هاي داخل اتاق چراغ هاي كوچك هر كدام 4w احتراق 20w
برف پاك كن 60-90w شيشه بالابر 150w چراغهاي كنترل پانل براي هر كدام 2w
استارتو موتور سواري 800-3000W پر وانه برفي رادياتور 200w چراغ ؟؟ 10w‌ براي هركدام
برف پاك كن چراغها60w گرمكن خفه كن موتور 80w چراغ ترمز دستي 3-5w
فندك 100w شيشه گرم كن عقب 120w
چراغهاي كمكي 55w‌ هركدام برف پاك كن عقب 30-65w چراغ اصلي نور ؟؟ 55w براي هركدام
چراغهاي ترمز كمكي هر كدام 21w بوق 25-40w هركدام چراغ اصلي نوربالا 60w براي هركدام
آنتن برقي 60w چراغ عقب 5w براي هركدام چ
در خودروهاي ؟؟؟ 100w چراغ ترمز 18-21w هركدام بخاري 20-60w
توليد نيروي الكتريكي توسط الكترناتور
در واقع در سال 1963 به دنبال ساخت نوع جديدي از ديورهاي يكسوساز با سطح قابليت اطمينان مناسب و همچنين به صرفه بودن آنها چه به لحاظ ابعادي و چه به لحاظ اقتصادي بوده كه طراحي و ساخت انواع مختلفي از آلترناتيو توسعه پيدا كرد . اصول كار آلترناتيوها بر اساس اصول ساده الكترومغناطيس بنا شده است . ليكن كارايي و مزاياي آلترناتيوها باعث شده كه جاي بسياري از مولدهاي جريان مستقيم را بگيرد . آلترناتيوها توانستند نه تنها مصارف دائم ؟؟؟ تجهيزات مختلف برقي را برآورد بلكه جريان لازم براي شارژ باطري را در سطح مناسبي حتي در شرايط بد آب و هوايي را فراهم سازند . افزايش مصارف نيروي الكتريكي باعث شده است كه تقاضا براي نيروي الكتريكي افزايش يابد ، چنانچه پيش بيني تقاضا براي نيروي الكتريكي در خودرو و طبق نمودار تا سال 2000 ميلادي را نشان مي دهد .
ضمن آنكه عليرغم پيشرفت ها و بهبودهاي كسب شده در زمينه علم ترافيك و شبكه هاي ارتباطي كماكان با افزايش زمان تلف شده در حالت هاي توقف در مسيرهاي گوناگون مواجه شده است . شايان ذكر است كه در زمان توقف وعدم درگيري قواي محركه ، آلترناتيو گاه تا 1 وضعيت حداكثر خود مي رسد .
عوامل موثر در طراحي الكترناتور
1- سرعت چرخشي : كارايي يك مولد ( نسبت انرژي توليد شده به وزن ) بايد با افزايش سرعت چرخشي افزايش يابد . اين وضعيت باعث شده است تا نسبت تبديل آلترناتيو و ميل لنگ به نحو موثري افزايش يابد . اين نسبت براي خودروهاي سواري 2 : 1 يا 3 : 1 بوده و براي خودروهاي تجاري 5 : 1 مي باشد .
2- دما : بخش عمده اي از اتلاف انرژي در آلترناتيوها به صورت انرژي حرارتي مي باشد . ورود هواي تازه به آلترناتيو راهي مناسب جهت كنندگي و افزايش كارايي آلترناتيو مي باشد .
3- ارتعاشات : بسته به شرايط نصب و استقرار آلترناتيو در روي موتور الگوي ارتعاشات موتور و شتاب ارتعاشات مي تواند بين 800 – 500 باشد . ضمن آنكه شرايط تشديد و رزونانس بايد در نظر گرفته شود .
4- شرايط محيطي : كارايي آلترناتيو در قبال شرايطي مانند خيس شدن ، كثيف شدن ، در معرض پاشيده شدن سوخت و روغن و يا آثار ناشي از بخارات آن ها و حتي در جاده بايد حساس و قابل اعتماد باشد .
مشخصه هاي الكترناتور
مهمترين ويژگي هاي آلترناتيو عبارت است از :
توليد نيروي الكتريكي حتي در حالت عدم درگيري قواي محركه
توليد نيروي الكتريكي حتي در حالت عدم درگيري قواي محركه
يكسو سازي جريان متناوب توسط يك پل ديود سه فاز
در شرايطي كه ولتاژ آلترناتيو به سطح پايين تر از باطري مي رسد ديودها باطري و آلترناتيو را از ساير سيستم هاي برقي جدا سازند .
بالا بودن كارايي مكانيكي آلترناتيو به اين معني كه در مقايسه با مولدهاي جريان مستقيم بسيار سبكتر مي باشد .
دوره عمر طولاني به گونه اي كه تا سطح 15000 كيلومتر كاركرد خودرو نيازي به تعميرات و يا سرويس نداشته
باشد .
آلترناتيو بايد قابليت تحمل شرايط محيطي نظير ارتعاشات ، دماي بالا ، آلودگي و رطوبت را داشته باشد .
طراحي پروانه خنك كن بايد با جهت حركت چرخشي هماهنگ باشد .
طراحي الكترناتور
اصول نظري و روابط حتي حاكم بر اجزاء آلترناتيو در طراحي ، ساخت و فن آوري به كار رفته در آلترناتيوهاي جديد منعكس شده است . در حالي كه هر مدل با مدل ديگر در جزئيات متفاوت است كه بستگي به كاربردها و شرايط ويژه دارد .

فایل : 39 صفحه

فرمت : Word

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط