مقاله کامل افسردگی دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار

مقاله کامل افسردگی دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار

موضوع
بررسی افسردگی و سلامت روان در بین دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
تهیه و تنظیم :
صیاد اصلانی
استاد مربوطه :
آقای وفوری
بهار 1390
Z
تقدیر و تشکر :
بر خود میدانم از زحمات بی شائبه جناب آقای وفوری که در تهیه و تنظیم این پژوهش با دلسوزی و با پرتو افکنی گوشه ای از علم خود مارا یاری کردند ، تقدیر و تشکر کرده و طول عمر با برکت برای ایشان و خانواده محترمشان را از درگاه ایزد منان خواستارم .
و نیز در ادامه از زحمات پدر و مادر دلسوزم که عمری است یاریم میکنند تشکر کنم و دستشان را میبوسم.
فهرست مطالب
عنوان…………………………………………………………………………………………………………………….صفحه
مقدمه: 7
بيان مسئله : 9
ضرورت تحقيق: 10
اهداف پژوهش: 11
سوالات تحقيق: 12
تعاريف نظري: 13
افسردگي چيست؟ 15
اختلال افسردگي1 : 16
افسرده بودن: 17
علايم اصلي اختلال افسردگي: 18
عامل زيست شناختي چه نقشي دارد 22
نظريات مختلف در مورد افسردگي 24
تحقيقات انجام شده 36
روش تحقيق 39
جامعه آماري 39
نمونه آماري 39
روش نمونه گيري 40
ابزار جمع آوري اطلاعات 41
خلاصه پژوهش 56
تحليل و تفسير 56
نتيجه گيري 57
محدوديتهاي پژوهش 59
پيشنهادات 60
فهرست منابع 61
فصل اول
کليات تحقيق
مقدمه:
موضوع سلامتي از بدو پيدايش بشر در قرون و اعصار متمادي مطرح بوده است اما هرگاه ازآن سخن به ميان آمده عموماً بعد جسمي آن مد نظر قرار گرفته و کمتر به ساير ابعاد سلامتي بخصوص بعد رواني آن توجه شده است. سازمان جهاني بهداشت، ضمن توجه دادن مسئولين کشورها در راستاي تامين سلامت جسمي، رواني، اجتماعي افراد جامعه همواره بر اين نکته تاکيد دارد که هر يک از اين سه بعد بر ديگري برتري ندارد طبق گزارشات اين سازمان، جهان در طول دو دهه آينده شاهد تغييرات عمده اي در زمينه اييدميولوژي بيماري ها ونيازهاي بهداشتي افراد است. به گونه اي که بسياري غير واگيردار هم چون بيماري هاي رواني به سرعت جاي گزين بيمارهاي عفوني و واگير دار گرديده و در صد عوامل ايجاد کننده ناتواني و مرگ هاي ز ودرس قرار مي گيرند. طبق برآوردهاي اين سازمان، اين در حالي است که در برنامه ريزي هاي توسعه اجتماعي واقتصادي پايين ترين اولويت به آن ها داده مي شود.( نور بالا،1380)
موضوع بهداشت وسلامتي و رواني از زماني که بشر وجود داشته و خصوصاً از زماني که اجتماع را شرح کرده، مطرح بوده است . زيرا انسان همواره سلامتي خويش را دوست مي داشته ، تمهيدات فراواني را در پيش گيري از ابتلا به انواع بيماري ها و گرفتاري هاي رواني که آرامش را به هم مي زد، فراهم مي ساخته ، و جهت مقابله با فشارهاي رواني که آرامش را به هم مي زد، فراهم مي ساخته،و جهت مقابله بافشارهاي رواني هم مي کرده است . ( فقيمي، 1384)
پس يکي از شايع ترين عواملي که موجب اختلال در سلامت رواني يعني افسردگي مي باشد مي پردازيم.
افسردگي يکي از رايج ترين بيماري هاي رواني است که باعث مراجعه به روانشناسان وديگر متخصصان بهداشت رواني مي گردد اگر چه افسردگي از دير باز به عنوان يکي از نابه ساماني هاي عمده شناخته شده است ، اما در دو دهه اخير اين دو بيماري، هم از حيث رنج وآزاري که مبتلايان آن را تحمل مي کنند و هم از لحاظ بار سنگيني که اين ناراحتي بر منابع درماني ملتها تحمل مي نمايد، پيش از پيش مود توجه قرار گرفته است (مهريار،1382)
بيان مسئله :
اصطلاح سلامت رواني اصطلاحي است که از آن براي بيان اظهار کردن هر نظامي براي جامعه استفاده مي شود. هر فرهنگي بر اساس معيار هاي خاصي به دنبال سلامت رواني است. هدف هر جامعه اي اين است که شرايطي را که سلامت اعضاي جامعه را تضمين مي کند، آماده ني نمايد. سلامت روان بخشي از سلامت عمومي است . منظور از سلامت روان ، سلامت ابعاد خاص از انسان مثل: ذهن ،حالت و فکر مي باشد.
ازطرف ديگر سلامت رواني بر سلامت جسماني هم تاثيردارد. بسياري از پژوهش هاي اخير مشخص شده است که يک سري اختلال هاي فيزيکي و جسماني به شرايط خاص رواني مرتبط هستند. در زمينه تعريف بيماري رواني و سلامت رواني نظريات و ديدگاه هاي بسياري ارائه گرديده است. روان پزشکي و روان شناسي نوين رفتار نابهنجار را معادل سلامت رواني و رفتار نابهنجار و غيرعادي را معادل بيماري رواني به کار برده است.( نور بالا،1380)
در اين بررسي به يکي از دلايل شايع در اختلال سلامت روان مي پردازيم افسردگي يکي از اختلالات شايع رواني است اين بيماري که در کار کرد شناختي وعاطفي و رفتاري فردي و اجتماعي فرد تاثير عميق دارد. زندگي او را نيز با خطر جدي مواجه مي سازد. پديده افسردگي و آثار آن از ديدگاه هاي مختلف مورد بحث قرار گرفته است. از ديدگاه پزشکي افسردگي پديده اي است که بر اثر ناراحتي ، غم وحزن و اندوه به وجود مي آيد. از ديدگاه روان شناسي نيز افسردگي حالت غم انگيز و اندوهباري است که بر اثر اضطراب و فشار رواني به وجود مي آيد. اين حالت علاقه انسان را نسبت به تمام فعاليت هاي روزمره کاهش داده و احساس نا اميدي،ناتواني،عدم اعتمادبه نفس،دلهره،نگراني،بي حوصلگي، بدبيني وزودرنجي را بر روح و روانش مستولي مي سازد.( فقيمي،1384)
ضرورت تحقيق:
با توجه به اين که سلامت روان يکي از عوامل ايجاد کننده رضايت وموفقيت در ابعاد گوناگون زندگي مي باشد، آثاري از ميزان شيوع آن خصوصاً در بين جوانان، افرادي که در آينده در قسمت هاي مختلف اجتماع به خدمت مشغول مي شوند ضرورت دارد تا در مورد پيشگيري و کمک به بهبود آن قدمي برداشته شود .
با توجه به اين که افسردگي از شايع ترين اختلالات سلامت روان است به بررسي هم زمان افسردگي با سلامت روان پرداخته ايم.
تاثير اختلال در سلامت روان در کارکرد اجتماعي و خانوادگي و نتيجتاً ايجاد تعارض زناشويي و حتي طلاق و جدايي و ايجاد نارضايتي از محيط کار ونهايتاً اخراج از کار و پيامدهاي اقتصادي منفي .
تاثير اختلال سلامت روان در کار کرد ورزشکاران و جوانان .
اهداف پژوهش:
هدف کلي : بررسي ميزان افسردگي و سلامت رواني بين ورزشکاران و غیرورزشکاران
اهداف ويژه :
بررسي سلامت روان دانشجويان ورزشکار
بررسي سلامت روان دانشجويان غیر ورزشکار
بررسي سطح افسردگي دانشجويان ورزشکار
بررسي سطح افسردگي دانشجويان غیر ورزشکار
سوالات تحقيق:
1- آيا بين سطح افسردگي دانشجويان ورزشکار دختر و ورزشکار پسر تفاوت معني داري وجود دارد؟
2- آيا بين سطح سلامت روان دانشجويان ورزشکار دختر و ورزشکار پسر تفاوت معني داري وجود دارد؟
3- آيا بين سطح افسردگي دانشجويان غیر ورزشکار دختر و غیر ورزشکار پسر تفاوت معني داري وجود دارد؟
4- آيا بين سطح سلامت روان دانشجويان غیر ورزشکار دختر و غیر ورزشکار پسر تفاوت معني داري وجود دارد؟

فایل : 48 صفحه

فرمت : Word

34900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط