مقاله ويژگيهاي چربي مورد استفاده در خوراك دام و طيور
مقاله ويژگيهاي چربي مورد استفاده در خوراك دام و طيور
فهرست مطالب
ويژگيهاي چربي مورد استفاده در خوراك دام و طيور
مقدمه
هدف و دامنه كاربرد
تعريف
ويژگيها
نمونهبرداري و روشهاي آزمون
بسته بندي و نشانه گذاري
بسمهتعالي
پيشگفتار
استاندارد ويژگيهاي چربي مورد استفاده در خوراك دام و طيور كه بوسيله كميسيون فني خوراك دام و طيور تهيه و تدوين شده و در هفتاد و هشتمين كميته ملي استاندارد فرآوردههاي كشاورزي و غذائي مورخ 67/12/21 مورد تائيد قرار گرفته , اينك به استناد ماده يك قانون مواد الحاقي به قانون تأسيس مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب آذرماه 1349 بعنوان استاندارد رسمي ايران منتشر ميگردد .
براي حفظ همگامي و همآهنگي با پيشرفتهاي ملي و جهاني صنايع در زمينه صنايع و علوم , استانداردهاي ايران در مواقع لزوم مورد تجديدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پيشنهادي كه براي اصلاح يا تكميل اين استانداردها برسد در هنگام تجديدنظر در كميسيون فني مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .
بنابراين براي مراجعه به استانداردهاي ايران بايد همواره از آخرين چاپ تجديدنظر آنها استفاده نمود .
در تهيه و تدوين اين استاندارد سعي شده است كه ضمن توجه به شرايط موجود و نيازهاي جامعه حتيالمقدور بين اين استاندارد و استاندارد كشورهاي صنعتي و پيشرفته همآهنگي ايجاد شود .
لذا با بررسي امكانات و مهارتهاي موجود و اجراي آزمايشهاي لازم اين استاندارد با استفاده از منابع زير تهيه گرديده است :
1- Bailey , s Industrial oil and FAT produts Volume I 1979
2- Handbuch der Futtermittel 3
prof.DR. Becker und Nehring 1967
3- Nutrition of the chicken Scott Necheim Young 1976
4- A.O.C.S. Volume 62 /number 8/Agust 1987
5 ـ غذاهاي دام و طيور و روشهاي نگهداري آنها ( چاپ سوم ) دكتر كريم نيكپور تهراني دكتر عبدالحسين مرواريد , دكتر محمود شعاع , دكتر هوشنگ ساعدي چاپ 1366
ويژگيهاي چربي مورد استفاده در خوراك دام و طيور
مقدمه
از چربيهاي غيرقابل استفاده در تغذيه انسان ميتوان بعنوان منبع انرژي براي تغذيه دام و طيور استفاده نمود . معمولا هرگرم چربي خالص 9/3 كيلوكالري انرژي توليد ميكند و در مقايسه با ساير مواد انرژيزا , چربيهاي قابل هضم 2/35 برابر بيشتر از كربوهيدراتها و پروتئينهاي قابل هضم انرژي توليد ميكند . اين گونه مواد قابليت هضم غذا را بالا برده و اشتهاي حيوان را زياد ميكند .
علاوه بر اين چربيها داراي مقادير قابل توجهي اسيدلينولئيك و ويتامينهاي محلول در چربي ميباشد كه از نظر تغذيه بسيار حائز اهميت است . با توجه به مراتب فوق چنانچه استفاده از چربيها بطور صحيح صورت گيرد افزودن مقداري از آن به جيره غذائي مقرون به صرفه خواهد بود .
1 ـ هدف و دامنه كاربرد
هدف از تدوين اين استاندارد تعيين ويژگيهاي چربي مورد مصرف در خوراك دام و طيور است .
2 ـ تعريف
چربيهاي مورد استفاده در تغذيه دام و طيور از دو منشأ بدست ميآيد .
2-1- منشأ حيواني : عبارت از چربي است كه از لاشه حيوانات در كشتارگاهها پس از فرآيند صنعتي به صور مختلف مورد مصرف قرار ميگيرد .
2-2- منشأ گياهي : عبارتست از اسيدهاي چربي كه از مراحل تصفيه كارخانجات روغن نباتي بدست ميآيد .
3 ـ ويژگيها
3-1- ويژگيهاي فيزيكي
3-1-1- رنگ : برحسب منشأ و نوع چربي رنگ آنها فرق ميكند . رنگ چربيهاي حيواني از سفيد تا قهوهاي روشن متغير است در صورتيكه رنگ اسيدهاي چرب آزاد گياهي قهوهاي تيره است .
3-1-2- بو : چربي مورد استفاده بايد داراي بوي مخصوص بخود بوده و عاري از بوي تند و فساد باشد .
3-2- ويژگيهاي شيميائي :
مقاله ويژگيهاي چربي مورد استفاده در خوراك دام و طيور
- کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.