مقاله در مورد پايان نامه ارشد علوم گیاهی تغييرات محتواي آمينواسيدهاي آزاد، تركيبات فنلي و تركيبات ايميدازولي در دانه هاي

مقاله در مورد پايان نامه ارشد علوم گیاهی تغييرات محتواي آمينواسيدهاي آزاد، تركيبات فنلي و تركيبات ايميدازولي در دانه هاي

دانشگاه آزاد اسلامي
واحد گرگان
پايان نامه كارشناسي ارشد علوم گياهي(M.S )
موضوع:
تغييرات محتواي آمينواسيدهاي آزاد، تركيبات فنلي و تركيبات ايميدازولي در دانه هاي در حال رويش سويا (Glycine max L. cv. Pershing) تحت اثر تنش شوري اسمزي و ژيبرلين
استاد راهنما:
آقاي دكتر آرين ساطعي
استاد مشاور:
خانم دكتر مه لقا قربانلي
نگارش:
شهناز مبرا
شهريور 1385

تقديم به :
تقديم به استاد گرانقدر جناب پروفسور دكتر روستائيان .
سپاسگزاري:
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چكيده
مقدمه
فصل اول
1-1 هدف
1-2 پيشينه تحقيق
1-3 روش كار و تحقيق
فصل دوم
2-1 كفشك زباني ماهيان (cynoglossidate tongue soles)
2-1-1 ريخت شناسي كفشك زباني ماهيان
2-1-2 گونه هاي موجود در ايران
2-2 جايگاه سيستماتيك كفشك زبان گاوي
(cynoglossidate mar crolepidotus )
2-2-1 ريخت شناسي كفشك زبان گاوي (largescale tonguesole)
2-2-2 محيط زيست
2-2-3 ارزش اقتصادي
2-2-4 اندازه و وزن
2-2-5 پراكنش
فصل سوم
3-1 چربي ها
3-2 اسيد هاي چرب
3-2-1 مشخصات عمومي اسيدهاي چرب
3-2-2 خواص اسيدهاي چرب
3-3 ساختمان و خواص انوع چربيها
3-3-1 چربي هاي خنثي (اسيل گليسرولها):
3-3-2 فسفوگليسيريدها
3-3-3 اسفنكوليپيدها و كليكوليپيدها
3-3-4 موم ها ( waxed)
3-3-5 ليپيدهايي كه صابون نمي شوند
3-4 روغن ماهي (Fish oil)
فصل چهارم
4-1 مصرف شده
4-2 وسايل آزمايشگاهي مورد نياز
4-3 دستگاههاي مورد نياز
4-4 روش
4-4-1 تهيه نمونه هاي كفكش ماهي
4-4-2 استخراج مواد طبيعي از كبد و بافت عضله هاي كفشك زبان گاوي
4-4-3 مراحل عملي استخراج به روش bligh and dyer
4-4-4 استخراج و خالص سازي چربي ها
در روش Bligh and dyer
4-5-1 انديس كواتس (Kovts index )
4-6 شناسايي مواد طبيعي موجود در فاز –n هگزاني كبد و بافت عضله كيش ماهي ميگويي(alepes djedaba) با استفاده از دستگاه :GC/MS
4-6-1 مشخصات دستگاه GC/MS مورد استفاده:
فصل پنجم
5-1 نتايج ، تفسير داده ها و شناسايي طيف هاي GC-MS
5-2 بحث
پيشنهادات
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 5-1 تركيبات شناسايي شده در فاز كلروفرمي كبد ماهي كفشك زبان گاوي
جدول 5-2 نتيجه گيري كلي در مورد تركيبات شناسايي شده در كبد ماهي كفشك
زبان گاوي
جدول 5-3 تركيبات طبيعي شناسايي شده در فاز كلروفرمي بافت عضله هاي كفشك
زبان گاوي
جدول 5-4 نتيجه گيري كلي در مورد تركيبات شناسايي شده در بافت عضله ماهي
كفشك زبان گاوي
فهرست شكل ها
چكيده :
در اين تحقيق مواد طبيعي و اسيد هاي چرب موجود در بافت كبد و عضله هاي كفشك ( Cynoglossus Macrolepidotus ) معروف به زبان گاوي با استفاده از روش Bligh And Dyer ) استخراج گرديد .
براي شناسايي اين مواد ابتدا كلروفرم كه به عنوان حلال مورد استفاده قرار گرفته بود توسط دستگاه Rotary Evaporator تبخير و سپس مواد در –n هگزان حل گرديد و به دستگاه GC-MS تزريق شد . با استفاده از كروماتوگرام جرمي و طيف هاي جرمي بدست آمده مواد طبيعي و اسيدهاي چرب بافت كبد و عضله با محاسبه انديس كواتس و مقايسه آنها با انديس كواتس استاندارد و نيز بررسي داده هاي طيفي ( GC-MS ) و مقايسه آنها با داده هاي استاندارد موجود در مراجع (Eight-Peak ) شناسايي گرديد .
در كبد يازده تركيب شناسايي شد كه به Palmitic Acid با 98/14 درصد بيشترين مقدار مي باشد . ساير تركيبات شناسايي شده در كبد شامل Oleic Acid (30/12درصد) ، 1,3-Cycloocta Diene (97/7درصد) ، (E,E,E) 1,4,8-Dodecatiene (75/5 درصد)، q-Hexadecanoic Acid (39/5درصد)، 5,8,11,14-Eicosatetranenoic Acid (08/4درصد) ، Heptacosane (77/1درصد)،3-Heptadecan-5,yne (24/1)،my Ristic Acid (66/5درصد)مي باشد . تركيبات شناسايي شده در بافت عضله شامل Plamitic Acid (15/4درصد) ، Methyl Eicosa-5,8,11,14,17-Pentanoat (51/23درصد) ،Stearic Acid (35/8درصد) ، Oleic Acid(68/5درصد) ، Nanan(74/6درصد) ، Decane(06/3درصد) مي باشد .
مقدمه :
اسيدهاي چرب اشباع نشده با چند پيوند دو گانه ( PUFA-Poly Unstrated Fatty Acids) از نوع اسيد هاي چرب omega-3 و اسيدهاي چرب omega-6 جزو اسيدهاي چرب ضروري براي بدن انسان هستند كه بدن انسان توانايي ساخت اين اسيدهاي چرب اشباع نشده را ندارد و بايد از طريق مواد غذايي تامين گردد .
اسيدهاي چرب omega-3 بيشتر در بدن ماهي و بخصوص ماهي هاي روغني مثل شاه ماهي ، ماهي خال مخالي، ساردين ، پليچارد، ماهي آزاد و ماكرل يافت مي شود .
اسيدهاي چرب امگا 3 شامل (ALA) Alpha – Linolenic Acid و دو مشتق آن با اسامي Decoshexaenoic Acid(DHA) و Eicosapentaenoic Acid(EPA) مي باشند .
در بدن ماهي ALA از طريق فعل و انفعالات بيوشيميايي EPA , DHA تبديل مي گردد . مشابه همين امر در بدن انسان نيز رخ مي دهد اما آنچه حائز اهميت است اين است كه ALA در بدن وجود نداشته و ساخته نمي شود ، بنابراين بايستي از طريق مواد غذايي(مثل ماهي و روغن ماهي كه يكي از منابع سرشار اسيدهاي چرب امگا 3 است ) به بدن برسد و همين نكته نشانگر ضرورت مصرف ماهي و غذاهاي دريايي مي باشد . [12] .
DHA براي عملكرد مغز، چشم و سيستم توليد مثل پستانداران ضروري است و تحقيقات اخير نشان مي دهد كه وجود آن به ميزان كافي در بدن باعث تعادل خلق و داشتن روحيه مثبت مي گردد .
EPA براي ساخته شدن پروستاگلايدينهاي ضروري براي عملكرد صحيح سيستم قلب و عروق حياتي هستند و در ساختمان غشاي سلولي نيز شركت مي كنند .
اسيدهاي چرب غيراشباع امگا 6 در روغن هاي گياهي مثل روغن آفتابگردان، روغن كنجد و روغن ذرت ، سويا و .. يافت مي شود [25] .
اسيدهاي چرب امگا 3 بازنجير كوتاه به نام اسيد آلفا لينولينك در روغن هاي گياهي خاصي مثل روغن برزك(كتاب) ، روغن كلزا(كانولا) و روغن گردو يافت مي شود[31].
اگر چه برخي از دانشمندان معتقدند بدن انسان مقاديري از امگا 3 موجود در روغن هاي گياهي را نياز دارد[21] .
ماهي يك منبع مهم است . گوشت ماهي منبع مهم پروتئيني و چربي به شمار مي رود و در مقايسه با ساير گوشت ها هضم راحتي دارد . روغن ماهي غني از ويتامين هاي D,A بوده و كبد ماهي يك منبع عظيم از ويتامين هاست . خوردن دو تا سه وعده ماهي در غذاي هفتگي بسيار موثر است .
براي استخراج چربي ها و از جمله اسيدهاي چرب از بافت هاي موجودات روشهاي مختلفي وجود دارد كه از جمله آن ها مي توان به روش استخراج ليپيدها با مخلوطي از هگزان و ايزوپروپانل ، روش ستون خشك ، روش Bligh and dyer و…اشاره كرد .
در اين پژوهش از روش Bligh and dyer استفاده گرديده است [20] .
هدف از انجام اين بررسي گامي در جهت شناخت تركيبات طبيعي موجود در بافت عضله و كبد گونه اي از ماهيان خليج فارس بنام ماهي كفشك با نام محلي زبان گاوي و نام انگليسي (largescale tonguesole) بوده است .
فصل اول
كليات
1-1 هدف
در سالهاي اخير تحقيقات وسيعي در مورد اثر تبليغات استفاده از ماهي و روغن ماهي انجام گرفته است .
نتيجه اين مطالعات اثرات مفيد آن را در بهبود و يا پيشگيري بسياري از بيماريها و نارسايي ها اثبات مي كند .
اين اثرات مثبت به دليل وجود اسيدهاي چرب اشباع نشده با چند پيوند دو گانه PUFA-(poly unsaturated fatty acdis) از نوع اسيدهاي چرب امگا 3 و اسيدهاي چرب امگا 6 در ماهي مي باشد .
اين اسيدها جزو اسيدهاي چرب ضروري براي بدن انسان هستند كه بدن انسان توانايي ساخت اين اسيدهاي چرب اشباع نشده را ندارد و بايد از طريق مواد غذايي (مصرف ماهي و آبزيان ) تامين گردند .
از فوايد و خواص ماهي و روغن ماهي مي توان به موارد زير اشاره كرد :
پيشگيري از بروز بيماري هاي قلبي و عروقي
افزايش تمركز و يادگيري
اثرات مفيد بر سيستم مغز و اعصاب
اثرات مثبت در افراد مبتلا به سرطان
كاهش ابتلا به بيماريهاي التهابي مانند آرتريت روماتوييد، آسم،پسوريازيس،اگزما،انواع آلرژي ها و…
كاهش سردردهاي عروقي و بيماري هاي كليوي
كاهش خطر سكته مغزي ، قلبي و انسداد رگ ها
كاهش درد و سختي مفاصل در بيماريهاي رماتيسم مفصلي
درمان خشكي چشم
كمك به كاهش وزن بدن(امگا 3 باعث بهبود بخشيدن به عملكرد تك تك سلولهاي بدن مي شود . )
كمك به گردش خون و ممانعت از لختگي خون در رگ ها
با تحريك تشكيل كلاژن موجب شادابي پوست مي شود.
اثرات مثبت روي سلولهايي كه بوسيله نيكوتين در افراد سيگاري از بين مي روند .
كاهش افسردگي در افراد
افزايش قدرت سيستم دفاعي بدن
تمامي عوامل ذكر شده و رشته تحصيلي ، نگارنده را بر آن داشت كه پژوهش حاضر را در راستاي شناسايي مواد طبيعي موجود در كبد و بافت عضله ماهي كفشك زبان گاوي (cynoglossus macrolepidotus) را به انجام رساند تا از اين طريق سهم كوچكي در تضمين سلامتي هموطنان خود داشته باشد .
1-2 پيشينه تحقيق
روغن ماهي منبع سرشاري از اسيدهاي چرب غير اشباع(PFUA) و ويتامين هاي محلول در چربي است و داراي خواص دارويي و صنعتي قابل توجهي مي باشد . كاربردهاي اين روغن تا

فایل : 65 صفحه

فرمت : Word

38900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط