مقاله در مورد ساختمان های بتنی

مقاله در مورد ساختمان های بتنی

 

دانشگاه آزاد اسلامی
دانشکده فنی سما واحد اردبیل
عنوان
ساختمان های بتنی
استاد راهنما
جناب آقای مهندس نعمتی
تهیه کننده
سجاد عبدی
880821881
پروژه برای اخذ مدرک کاردانی رشته معماری
زمستان 91
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه
فصل اول
1-1 پياده سازی نقشه 2
1-2 گود برداری 2
1-3 استفاده از ديوارهاي مانع و نايلون 2
1-4 پياده کردن محل پی ها و شناژها و آرماتور گذاری 2
1-5 قالب بندی پي 2
بتن سازی و بتن ريزی پي 2
فصل دوم 2
2-1 گود برداری : 2
2-2 شمع کوبی (pier ) 2
2-3 انواع پی : 2
2-4 مشکلات پی تک 2
2-5 اولویت استفاده از پی 2
2-6 آرماتوربندی پی 2
2-7 قالب بندی پی 2
2-8 بتن ریزی پی 2
2-9 آرماتوربندی ستون ها 2
2-10 قالب بندی ستون ها 2
2-11 بتن ریزی ستون ها 2
2-12 آرماتور بندی تیرها 2
2-13 قالب بندی ستون ها 2
2-14 بتن ریزی تیرها 2
2-15 اجرای دیوار برشی 2
2-16 آرماتور بندی دیوارهای برشی 2
2-17 قالب بندی دیوارهای برشی 2
2-18 اجرای راه پله 2
2-19 انواع سقف 2
2-19-1 سقف طاق ضربی 2
2-19-2 ویژگی های سقف طاق ضربی 2
2-20 سقف تیرچه بلوک 2
2-21 ویژگی های سقف تیرچه بلوک 2
2-22 سقف مرکب ( composite ) 2
2-22-1 ویژگی های سقف مرکب (composite ) 2
2-23 دال های بتنی 2
2-23-1 انواع دال از لحاظ سیستم سازه ای 2
2-23-2 ویژگی های دال های بتنی 2
2-24 نازک کاری 2
2-25 نما کاری: 2
فصل سوم 2
3-1 اجرای ستونها 2
3-2 اجرای تيرها و سقف ها 2
3-3 ساخت پله 2
3-4 شرحي در مورد نما كاري ساختمان 2
تقديم وتشكر
با درود سلام فراوان به ارواح پاك و مطهر انبياء و امامان معصوم، شهدا و امام راحل وآرزوي طول عمر با بركت به مقام معظم رهبري ولي امر مسلمين جهان وتوفيق روزافزون براي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام جناب آقاي دكتر محسن رضايي.
درابتدا تشكر وقدرداني وافر خود را از استاد راهنماي اينجانب جناب آقاي مهندس نعمتي انديشمند متفكر به خاطر راهنمايي ها و صبوري هايي كه در طول مدت كارآموزي از خود نشان دادند و همچنين زحمات بي منتي كه در طول مدت تحصيل بنده در اين دانشگاه كشيدند را ابراز مي كنم.
به اميد روزهاي جاودانه
تقديم به پدر ومادر گرامي و همسر عزيزم
مقدمه
اجرای ساختمان به آگاهی از یکسری مسائل فنی که به علم رشته های مختلف ساختمان بستگی دارد، نیازمند است.
بدیهی است عدم توجه به مسائل تئوری معماری، محاسباتی و تأسیساتی در اجرا و ساخت اشکالات را در پی خواهد داشت که به زودی به تعمیر ساختمان منتهی خواهد شد، که باید در اسرع وقت ساختمان را به وسیله تعمیر محافظت کنیم و ضمن اجرای اصولی تعمیر، عمر مفید ساختمان را تداوم بخشیم. چرا که در بعضی مواقع، اشتباه در تعمیر ساختمان خسارت مالی و جانی جبران ناپذیری در بر خواهد داشت.
فصل اول
1-1 پياده سازی نقشه
منظور از پياده كردن نقشه يعني انتقال نقشه ساختمان از روي كاغذ بر روي زمين به وسيله ابزار آلات در دسترس با ابعاد اصلي به طوري كه محل دقيق پي ها و ستون ها و ديوار ها و عرض پي ها روي زمين به خوبي مشخص باشد. بايد دقت داشت که اين مرحله يکی از مهمترين مراحل ساخت می باشد چرا که کوچکترين اشتباهات در اين مرحله قابل صرفنظر نبوده و اگر اين خطا ها از مقدار مجاز آيين نامه ای بيشتر باشد ، بايد اقدام به تخريب کل ساختمان کرد. حال براي پياده كردن نقشه دو راه داريم اگر ساختمان مهم و بزرگ بود می بايست از دوربين هاي نقشه برداري استفاده شود ولي براي پياده كردن نقشه ساختمان هاي معمولي و كوچك (مانند همين پروژه) از متر و ريسمان بنايي می توان بهره برد که دقت لازم برای کارهای معمولی را دارند. براي پياده كردن نقشه با متر و ريسمان كار ابتدا بايد محل كلي ساختمان را روي زمين مشخص نموده و بعد با كشيدن ريسمان كار به يكي از امتداد هاي تعيين شده و ريختن گچ ، يكي از خطوط اصلي ساختمان را تعيين کرد و بعد خطوط ديگر را با همين روش مشخص مي كنيم . البته برای ايجاد زاويه ی قائمه می توان از اعداد فيثاغورثی بهره برد مانند اعداد 3و4و5 متر يا 60و 80و100 سانتي مترکه در آن دو تای اوّلی اضلاع جانبی اند و عدد آخر که از همه بزرگتر می باشد مقدار عدد وتر می باشد.
1-2 گود برداری
در اين قسمت از عمليات اقدام به خاکبرداری محل نقشه اجرا شده می شود تا به خاک بکر رسيد. انجام اين عمل به آن علت است که همانطور که گفتيم زمين ، بار کلی ساختمان را تحمل می کند لذا
بايد پی ها بر روی يک سطح محکم و بدون رانش قرار بگيرد تا در آينده پس از اتمام پروژه و در نتيجه ی بارگذاری، پی ها نشست بيش از حد نداشته باشند و يا اينکه نشستهای متفاوت نداشته باشند. البته اگر زمين موجود، بدون خاکبرداری، بکر باشد، باز هم بايد اقدام به گودبرداری کرد. اين عمل بدان علت است که همانطور که می دانيم پی از قسمتهای مهم سازه می باشد. و جنس آن از بتن می باشد همانطور که می دانيم بتن از دو المان آرماتور آهنی و ملات سيمان ماسه شن تشکيل شده است. آهن در مقابل سولفاتها و موادی همچون کلر و آب حساس است و در صورت وجود اين عوامل در کنار آهن ، آهن زنگ زده و مقاومت فشاری و کششی خود را از دست می دهد. همچنين ملات سيمان هم در مقابل آب ضربه پذير است و مقاومت خود را از دست می دهد. بنابر اين سطح زيرين پی ها بايد حداقل 1.5 الی 2 متر پايين تر از تراز کف زمين باشد. پس ما بايد اقدام به گودبرداري به اندازه درج شده در نقشه ها بكنيم.
در موقع گودبرداري چنانچه محل گودبرداري بزرگ نباشد از وسائل معمولي مانند بيل و كلنگ و فرقون ( چرخ دستي ) استفاده مي گردد , براي اين كار تا عمق معيني كه عمل پرتاب خاك با بيل به بالا امكان پذير است ( مثلاً 2 متر ) عمل گود برداري را ادامه مي دهند و بعد از آن پله اي ايجاد نموده و خاك حاصله از عمق پائين تر از پله را روي پله ايجاد شده ريخته و از روي پله دوباره به خارج منتقل مي نمايند . براي گود برداري هاي بزرگتر استفاده از بيل و كلنگ مقرون به صرفه نبوده و بهتر است از وسايل مكانيكي مانند لودر و غيره استفاده شود . در اين گونه موارد براي خارج كردن خاك از محل گود برداري و حمل آن بخارج كارگاه معمولاً از سطح شيبدار استفاده مي گردد . بدين طريق كه در ضمن گودبرداري سطح شيبداري در كنار گود براي كاميون و غيره ايجاد مي گردد كه بعد از اتمام كار اين قسمت بوسيله كارگر برداشته مي شود.

1-خاكبرداري پي با ماشين
در اين پروژه خاكبرداري به علت كم بودن حجم، خاكبرداري با وسايل دستي صورت گرفته است.
1-3 استفاده از ديوارهاي مانع و نايلون :
چون ايجاد شيب مورد لزوم موجب كار اضافي براي حمل خاك بيشتر به خارج و انتقال مجدد آن بعد از ساختن ديوار مورد لزوم به پشت ديوار مي باشد لذا براي جلوگيري از پرداخت هزينه بيشتر و عدم انجام كار اضافي در موقع گودبرداري در زمينهاي سست بعضي وقتها در صورت امكان اقدام به ايجاد ديوارهاي مانع مي نمايند.كه اين ديوارهاي مانع يا از آجر يا از بلوك ويا از چوب مي باشند. و حتي مي توان از نايلون هم استفاده كرد.

فایل : 61 صفحه

فرمت : Word

38900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط