تحقیق در مورد طلا(GOLD)

تحقیق در مورد طلا(GOLD)

مقدمه

براي قرن ها، طلا به ويژگي هاي منحصر به فرد، نايابي، زيبايي، و عدم فناپذيري، مورد توجه هميشگي انسانها بوده است. كشورها طلا را به عنوان ذخيره ثرونت ووسيله اي براي تبادل معاملاتيپذيرفته اند و افراد براي كسب اطمينان از تغييرات و عدم ثبات پولهاي كاغذي، همواره بدنبال خريد و ذخيره طلا بوده اند. در حال حاضر، معاملات طلا بجاي شيوه هاي سنتي استفاده از شمش، سكه و جواهرات، در بازارهاي بورس بين المللي صورت مي گيرد. قراردادهاي سلف خريد و فروش طلا، از ابزارهاي معاملاتي با ارزش هستند كه توليد كنندگان تجاري و مصرف كنندگان طلا از آنها استفاده مي كنند.

طلا در طبيعت به صورتهاي مختلفي يافت مي شود: در تركيبات نقره و سرب، رگه هاي كوارتز، طلاي بستر رودخانه و يا به همراه سولفيدها، در آب شور مقادير قابل توجهي طلا يافت مي شود اما استحصال آن مقرون به صرفه نيست.

تلاشهاي اوليه براي كسب طلا از هنگام اولين سفر دريايي كريستلف كلمب صورت گرفت. از سال 1492 تا 1600، كشورهاي آمريكايي شمالي و جنوبي و جزاير واقع در كارائيب بيشترين ميزان استخراج طلا را داشتند و معاملات تجاري عمدتا توسط اين كشورها انجام مي شود. در اواسط قرن 17، كلمبيا، پرو، اكوادور، پاناما، و جزاير اطراف آن بيش از 61% از طلاي كشف شده جديد را در اختيار گرفتند. در قرن 18، اين كشورها 80% طلاي جهان را عرضه مي كردند. پس از اكتشاف طلا در كاليفرنيا در سال 1848، آمريكاي شمالي به عنوان بزرگترين توليد كننده و عرضه كنده طلاي جهان شناخته شد. از سال 1850 تا 1875 مقدار اكتشاف طلا در جهان از 350 سال گذشته آن، بيشتر شد و در سال 1890، رگه هاي يافت شدة طلا در آلاسكا و يونان مهمترين منابع طلا شناخته شدند و تنها اندك زماني پس از آن، طلا در آفريقا كشف شد و امروزه، بزرگترين توليد كنندگان طلا : آفريقاي جنوبي، ايالات متحده آمريكا، استراليا، كانادا، چين، اندونزي و روسيه هستند.

ايلات متحده آمريكا، اولين نقش رسمي مبادلاتي طلا به عنوان پولرا در سال 1792 اجرا كرد و كنگره پشتوانه پول كشور را با دو فلز طلا و نقره تعيين نمود. طي ركود بزرگ اقتصادي در دهه 1930، بيشتر كشورها براي تثبيت بيشتر وضعيت اقتصادي، پول خود را از طلا جدا كردند، بار ديگر، در سال 1944 طلا به سيستم پولي بازگشت و آن زماني بود كه معاهده (Bertton Woods) ارزش پول كاغذي كشورهاي جهان را با دلار آمريكا تعيين كرد كه خود دلار نيزپشتوانه طلا را بخود گرفت. اين معاهده تا سال 1971 پايدار بود و سرانجام نيكسون، رئيس جمهور وقت آمريكا، بالغو اين قرارداد، به تسلط طلا بر دلار پايبان دادژ در حال حاضر، قيمت طلا به صورت آزاد و با چرخه عرضه و تقاضا تعيين مي شود و عوامل سياسي و اقتصادي در تغيير است قيمت آن نقش دارند.

طلا يكي از كالاهاي تجاري حساس و حياتي است. از ويژگي هاي اين فلز قيمتي مي توان به اين موارد اشاره كرد: بهترين هدايت كننده الكتريسيته، مقاومت بسيارزياد در مقابل خوررگي و نيز يكي از مواد پايه كه در تركيبات شيميايي و ابزارهاي جديد مورد استفاده قرار مي گيرد.

در حال حاضر طيف وسيعي از شركتهاي معدني، توليد كنندگان، بخشهاي صنعتي و مصرف كنندگان در معاملات طلاي بازارهاي بورس جهاني فعاليت دارند و از آنجايي كه بطور سنتي، طلا ثروت و سرمايه محسوب مي شود، بسيار از سرمايه گذاران اقدام به تبديل بخشي از سرمايه هاي خود به اين فلز گرانبها و خريد و ذخيره آن مي نمايند.

1- تاريخچه طلا

طلا اولين عنصري است كه انسانها تحت عنوان فلز آنرا شناختند. در اواخر عصر حجر و آغاز قرن نو سنگي ( عصر حجر جديد neolithic ، 8000 سال قبل از ميلاد مسيح) آب  وهواي جهان تا حد زيادي تغيير كرد. نواحي زيادي خشك شدند، و ناگزير به ايجاد اقامتگاههاي دائمي در اطراف رودخانه هايي مثل فرات، دجله و نيل گشتند. اولين يافته هاي باستانشناسي كه به مصر باستان و بين النهري باز مي گردد، حكايت از آن دارد كه سومريان در 3000 سال قبل از ميلاد در آنجا مقيم بودند. يافته هاي مهمي نزديك وارناي جديد، mosern Varna در كرانة سواحل درياي سياه در بلغارستان به دست آمده است. ابتدا از طلا در مذهب هنر و Insian Vedanta (1000 سال قبل از ميلاد) و نوشته هاي هرودوتوس Herodotus (484- 425 سال قبل از مياد) و وصيت نامه هاي قديم (1000 سال قبل از ميلاد) نام برده شد.زمان قبل از ميلاد مسيح مصر اصلي ترني كشور دارندة طلا بود و اين وضع را تا 1500 قبل از ميلاد حفظ كرد. توليد طلا در 1300 سال قبل از ميلاد به حد اعلاء خود رسيد. در آن زمان اولين قوانين توليد طلا با مجوز انحصاري فرعون وضع شد. در 2700 سال قبل از ميلاد از حلقه هاي طلا به عنوان پول استفاده مي شد؛ اولين سكه هاي طلا در 600 سال قبل ميلاد به ظهور رسيد.

منشاء طلاي استفاده شده توسط مصريان نامشخص است. بخش عمدة آن به نظر مي رسد از حبشه در مصر باستان آمده باشد اما مقادير قابل توجهي در پي سفرهاي مكرر به پونت“Punt”وارد شد. ايالات حاص بهرهمند از طلا در مصر بر روي كشورهاي همسايه اثر گذاشتند. كشور او فيرophir ذكر شده توسط حضرت سليمان كه در قرن 10 قبل از ميلاد بر اسرائيل حكومت مي كرده، به عنوان منشاء طلا مي تواند معادل پونت باشد. اما هندوستان غير ممكن است فروشنده و عرضه كننده بوه باشد. تجارت طلاي مصريان بخصوص تحت انگيزة دريانوردي فينيفيه اي ها و رومي ها توسعه يافت. گرچه مصر اصلي ترين كشور ارائه دهندة طلا تا تقريباً يكسال قبل از ميلاد بود، با اين همه طلا در مناطق ديگري همچون هندوستان india، ايرلند Ireland ، بوهميا Bohemia ، كوههاي كارپاتيان، Carpathian Mountains ، گاال Gaul  در  Iberian peninsula  و caucasus پيدا و استفاده مي شد.

حتي در زمانهاي قديم مالكيت طلا از حاكمي به حاكم ديگر از راه فتح منطقه و مجموعة قبايل تغيير مي كرد. الكساندر، Alexander بزرگترين مالك طلاي هند و نيز بخشهاي مهمي از گنج فراعنه بود. روميها فلز كمي در نواحي خود داشتند اما سفرهاي نظامي آنها مقادير زيادي را به صورت غنيمت جنگي براي آنها به ارمغان آورد؛ آنها همچنين از ثروت هاي معدني كشورهاي تحت سلطه به خصوص اسپانيا كه بش از 40000 برده در آن به معدنكاري گمارده شده بودند بهره برداري مي كردند. تجمع شمش ها و سكه هاي طلا به مقدار وسيعي رسيد. سپس، طلاي بيشتري براي كالاهاي تجملاتي استفاده شد و در پايان امپراطوري رم كاهش طلا پديدار گشت.

با ظهور مسيحيت در اروپ در زمان قرون وسطي تلاش براي يافتن طلا كاهش يافت. علاوه بر اين، تا آغاز قرون وسطي هيچ قدرت سياسي غالبي براي سازماندهي توليد طلا در مقايس زياد وجود نداشت. در اروپا تنها رسوبات كوههاي Alps, Carpathians , Sudeten اهميت داشتند خارج از اروپا طلا در هند، ژاپن و سيبري توليد مي شود.

در پي كشف آمريكاي جنوبي توسط اسپانيائيها در اواخر قرن پانزدهم، آنها مقادير قابل توجهي طلا را از اين جهان جديد به اروپا منتقل كردند. اگر چه فاتحان، صنعت معدنكاري عظيمي را در آمريكاي مركزي تأسيس كردند، اما تلاشهاي آنا براي افزايش تولدي طلا با موفقيت همراه نبود؛ اكثر يافته ها متشكل از نقره بود. اين امر تا كشف رسوب در بريل ادامه داشت، در برزيل افزايشا قابل تومجه توليد طلا گزارش شد. اين رسوبات از سال 1725 تا حدود 1800 استخراج شد.

بعد از حدود سال 1750 طلا درمقياس زيادي در گل و لاي هاي شرقي كوههاي اورال استخراج شد. در سال 1840، طلاي رسوبي در سيبري كشف شد. رسوبات روسيه توسط سزار، Czars و مالكان زمين كه بايد مالياتهايشان را با طلا بپردازند استخراج گرديد. روستها تقريباً يك پنجم محصول طلاي جهان را توليد كردند اين نسبت تا به امروز حفظ شد.

كشف طال در كاليفرنيا در سال 1848 توليد طلا را تا حد زايدي افزايش داد. قوانين خاص در بخشهاي غري ايالات متحده وضع شد كه به معندنكاران خصوصي حق مسلي را در مورد معادن مي داد. اين ضوع ادامه داشت تا وقتي كه رسوبات طلا در استرالياي شرقي (1851)، نوادا Nevada (1859)، كلرادو (1875)، آلاسكا (1886)، نيوزيلند و استرالياي غربي (1892)، و كاناداي غربي ( 1896) يافت شد. به هر حال، اين رسوبات خيلي زود اهميت خود را از دست دادند.

قوي ترين انگيزه ها مستعد توليد طلا بود بواسط‍ اكتشاف ميادين طلا در “وايت واتر زراند”، Wit watersrand در آفريقاي جنوبي در سال 1885، اين رسوب بسيار غني ظاهراً استخراج بهتري را در آينده تخمين مي كمند. طلاي آفريقاي جنوبي خيلي زود در بازا جهاني جاي خود را به دست آورد. محصول به طور متناوب افزايش يافت به جز در زان جنگ بوئر Boer war (1902- 1899) كه اين امر مدتي متوقف شد. در دهة 1970 توليد طلا در آفريقاي جنوبي و بقيه جهان تثبيت شد. امروزه در آنجا بيشتر از 300000نفر براي تولدي طلا گمارده شده اند. كشف رسوبات زياد طلا در برزيل در دهة هفتاد فعاليت هاي پيش بيني كننده اي را به وجود آورد مراكز جديد توليد Sierra pelada در برزيل، كانادا، استراليا، و نزوئلا و New Guinea(ok tedi ) ايجاد گرديد كه موج تغيير عمده اي در توزيع جغرافيايي محصول طلاي جهاني شد.

معدن طلا در غنا Ghana (gold Coast) تنها براي بازي كردن يك نقش در قرن بستم آغاز شد. با اين همه، رسوبات پيش از قرون وسطي شناخته شده بودند. توليد طلا در زيمباوه و بخش شرقي علفزارهاي آفريقاي جنوبي حد متوسطي را بوجود مي آورد اما نه مقدار معيني در تلويد كلي آفريقاي جنوبي.

كل محصول طلا در عهد عتيق در حد ارزيابي شده، تقريبي است. نزديك سقوط امپراطوري رم اين محصول تقريباً 10000t بود. رقم كل توليد t 3000-2000 را براي قرون وسطي در نظر گرفته اند. قبل از كشف آمريكا، توليد سالانة جهاني به حدود t 5رسيد.

توليد سالانه به t10 در سال 1700 رسيد و در سال 1800 به t15 و در سال 1848به t40 افزايش يافت. تا اينكه رسوبات كاليفرنيايي كشف شد. اوايل 1852، بيش از t/a 200 استخراج شد اما توليد به تدريج تا سال 1890 كاهش يافت. پس از آن، ميزان خروجي زياد معادن آفريقاي جنوبي توليد سالانة جهاني را در سال 1904 به t500، در سال 1907 به t700 و در سال 1936 به t1000 رسانيد. اين رقم به t1700 رسيده كه كشورهاي بلوك غرب نيز در آن به مقدار t300 سهم دارند.

توليد طلاي كل جهان تا به امروز t105 افزايش يافته است. بيشاز يك سوم طلاي موجود توسط بانكهاي مركزي ملل صنعتي غربي به عنوان پول رايج نگهداري مي شود. حتي سهم بزرگتري در دست بخشهاي خصوصي است، و مقدار زيادي از آن به شكل جواهرات مي باشد. كراگراندها  krugerrands تنها t2000 به حساب مي آيند و مقادير كمتري در صنعت به گردش خد ادامه مي دهند سهم بخش خصوصي در توليد كل تا به امروز ميان آفريقاي جنوبي (%40)، ايالات متحده (%15) امپراوريهاي قديمي(%10)، بريتانياي قديم(%10)، استراليا(%10) و كانادا(%5) تقسيم مي شود.

در عهد عتيق، دانه هاي طلا به شستن سينگهاي كف رودخانه به دست مي آمد كه كار سختي براي رسيدن به مطلوب بوده از 3900 سال قبل از ميلاد طلاي رسوبي به تكه هاي بزرگتري ذوب شد. مصريان باستان ابتدا به دنبال استخراج سنگهاي طلا بودند. خرد كردن سنگها و شستشو اغلب بر عمليات حرارتي تقدم دارد.

آناليز يافته هاي باستانشناسي حاكي از آن است كه در مصر جداسازي طلا از نقره و مس احتمالاً تا اوايل 2000 قبل ميلاد امكان پذير بود. با گداختن مواد به همراه نمك نقره جدا شده و كلريد نقره به دست مي آمد. آلياژ طلا – نقره طبيعي، electrum magicurn به اجزاء خود تجزيه شد. گرفتن مس بصورت سرباره با افزودن سرب به دنبال گرفتن فلز با ارزش از سرب، Cupellation روشي آشناست.

در اسپانيا، روميان روش استخراج سريع را ابداع نمودند كه در آن جرمهاي عظيم سنگها از ارتفاعي پرت شده، خرد مي شد و سپس با جريانهاي آب حركت داده مي شد. ملغمه كردن، Amalgamation احتمالاً از آن زمان به وجود آمد، زيرا آن اولين بار در مقاله اي ردر قرن يازدهم بعد از ميلاد عنوان شد. در قرون وسطي، ذوب با سرب و گرفتن فلز از سرب پيشنهاد شد. دستگاههاي سنگ شكن آبي نيز براي نرم كردن سنگ معدن معرفي شد و معندكاران پردازش سنگهاي طلاي حاوي آرسنيك را با روش تشويه ، Roasting آموختند.

كيمياگران تلاش كردن تا طلا را با تغير فلزات پايه بسازند. اين امر ميسر نشد تا پايان قرن هجدهم كه مفهوم كلي آن غلط اعلام شد و اين نظريه رد گرديده به هرحال، اين تلاشها منجر به در ك هرچه بهتر فرآيندهاي شيميايي تا آغاز علوم طبيعي واقعي گرديد.

قرن هفدهم شاهد كشف تصفيه طلا، inquartation،يعني جداسازي طلا ونقره با اسيد نيتريك و Affination، يعني جدا سازي توسط اسيد سولفوريك بود. با پيشرفت  صنعت در قرن نوزدهم روشهاي جديدي جاي روشهاي قديم را گفرتند اما برخي از روشهاي قديم هنوز هم حائز اهميت هستند. توليد طلا به عنوان محصول فرعي فرآيندهاي متالورژيكي ديگر ( مثلاً تصفية مس، روي و سرب) نقش بسيار مهمي را در آلمان بازي مي كرد. در سال

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط