مقاله فارسی پرورش ميگو

مقاله فارسی پرورش ميگو

ميگو

توليد ميگوي پرورشي: صنعت پرورش ميگو در چين در دهه ي 1980 آغاز شد. در ده سال گذشته اين صنعت پيوسته توسعه ي سريعي داشته است . گسترش مزارع پرورش ميگو به گونه يي انجام شد كه در سال 2003 با سطح زيركشت 243 هزار هكتار، 493 هزار تن ميگو توليد گرديد . دراين سال مراكزتكثير 3/241 ميليارد پست لارو ميگو توليد كردند . محصولات پرورشي 4 درصد از توليد آبزيان پرورشي چين بوده و برآورد مي شود كه 30 درصد توليدجهاني ميگوي پرورشي مربوط به چين باشد . خدمات پشتيباني توليد ميگو نظير توليد غذا ، فرآوري ، حمل ونقل وبازاريابي نيز توسعه يافته اند. اين صنعت نقش مهمي درتوسعه ي اقتصاد روستايي مناطق ساحلي چين ايفا مي كند. در جدول (1) سطح زير كشت ، مقدار توليد PL و محصول نهايي در سال هاي گذشته آورده شده است.2- روش پرورش ميگو: سطح زيركشت ميگو در چين هرساله افزايش مي يابد . كشت نيمه متراكم 9 درصد سطح زيركشت نهايي را شامل مي شود. در سال هاي اخير كشت متراكم درمزارع كوچك تر (كمتر از 1 هكتار در سطح) توسعه يافته است. پرورش ميگو در همه ي
استان هاي ساحلي چين گسترش داده شده است . به دليل اختلاف زياد شرايط آب وهوايي درمناطق شمالي وجنوبي چين، روش كشت وبازدهي آن متفاوت است . دراستان هاي شمالي شاندونگ وليااوينگ كه هوا سرد است روش كشت عمده در مزارع بزرگ تر كشت نيمه متراكم با متوسط توليد يك تن درهكتار است . در آن مناطق سالي يك كشت انجام مي شود. در صورتي كه در استان هاي جنوبي گوانگ دونگ، گوانگ زي وهاي نان كه هوا گرم است سالي دوبار كشت شده و روش كشت درمزارع كوچك تر كشت متراكم ودر مزارع بزرگتر كشت نيمه متراكم وگسترده با توليد متوسط 5/4-3 تن در هكتار است . در ضمن در سال هاي اخير به فن‌آوري كشت سنتي توام نظير كشت ميگو با خيار دريايي وسخت پوستان دريايي ويا كشت ميگوبا ماهي يا خرچنگ نيز توجه شده است.براي مشاهده جدول (1) سطح زير كشت ، مقدار توليد PL و محصول نهايي در سالهاي گذشته لطفا به پيوست مراجعه فرماييد.3- گونه هاي ميگوي پرورشي:مهم ترين گونه هاي پرورش ميگو درسال هاي اخير عبارتند از:درسال 2000 :(60%) Litopenaeus Vannamei Penaeus monodon (8%) ,Marsupenaeus japonicus (15%) , Fenneropenaeus chinensis (15%) و سايرگونه ها (%2)درسال 2003: Litopenaeus vannamei (63%), Penaeus momodon (12%)و سايرگونه ها 5% Fenneropenaeus chinnsis (12%)
Marsupenaeus japonicus (8%)
درسال 2004 :Litopenaeus vannamei (82%) Penaeus momodon (6%) Fenneropenaeus chinensis (شش درصد) و سايرگونه ها Marjupenaeus japonicus (5%)سايرگونه هاي پرورشي شامل:Fenneropenaeus penicillatus, Fenneropenaeus Merguiensis, Litopenaeus Stylirostris. و غيره است. 4- بيماري ميگو:
در دهه ي 1990 پرورش ميگو درمناطق ساحلي چين به شدت به بيماري هاي مختلف به خصوص به ويروس بيماري لكه سفيد آلوده شد. طبق آمار فقط در سال 1993 ، 76 درصداز مناطق پرورش ميگو به اين بيماري آلوده شدند .اين مهم باعث كاهش توليد ميگو از 200 هزار تن (درسال 1992) به 60 هزار تن (درسال 1994) و افت اقتصادي پرورش ميگو و نيزكاهش اقتصاد ملي شد. در حال حاضر مزارع پرورش ميگو اغلب درهرسال تحت تاثير بيماري قرار مي گيرند. سه بيماري عمده كه عبارتند از WSSV (كه در همه ي گونه هاي ميگو مشاهده مي شود) TSV (به طور عمده در Litopenaeus vannamei مشاهده مي شود) و MBV به طور عمده در
Penaeus mnodon مشاهده مي شود ؛ منجر به افت يك سوم از توليد نهايي ميگو وكاهش اقتصاد ملي شده است.5- كنترل بيماري ميگو:صنعت پرورش ميگو در چين كه در دهه ي 1990 توسط بيماري لكه سفيد آسيب هاي فراواني ديد به طور سريع توسعه يافت و اكنون توليد كل ميگو از مقدار توليدميگو پيش ازشيوع بيماري بيشتر شده است .1-5- معرفي وگسترش كشت ميگوي سفيد غربي ميگوي سفيد غربي(Litopenaus Vannamie ) داراي اختصاصاتي نظير رشد سريع، سازگاري باتراكم بالا دركشت ، سازگاري زياد با كاهش شوري ، پرورش آسان مولدين در شرايط مصنوعي، تغذيه با غذاهاي با پروتئين كم در مرحله ي رشد، مقاومت به بيماري لكه سفيد در مقايسه با گونه هاي chinensis Fenneropenaeus و Penaeus monodon در شرايط كشت مشابه است . ميگوي سفيد غربي درسال 1988 به چين وارد و در سال 1992 به طور مصنوعي پرورش داده شد . توليد PL ميگوي سفيد غربي درسال 1994 انجام گرديد. در سال 1994 براي توليد تجاري مولدين و PL ، ميگوي سفيد غربي درمقاديري زياد به چين وارد شد. به واسطه ي وجود مولدين ميگوي سفيد غربي و قيمت ارزان PL ، كشت اين گونه از سال 2000 روبه افزايش داشته است . از سال 2000 كشت اين گونه هم درمناطق ساحلي وهم درمناطق غيرساحلي (آب هاي داخلي )گسترش يافت .2-5- نتايج تحقيقات بر روي ويروس بيماري لكه سفيدبر روي ويروس بيماري لكه سفيد تحقيقات زيادي شامل بيماري شناسي و زيست شناسي ، اكولوژي ويروس، آزمايش بيماري زايي وكنترل بيماري انجام شده است .در اين تحقيقات روش شيوع بيماري تعيين گرديد . ويروس درابتدا مولدين را آلوده مي كند واز طريق
تكثير ميگو افزايش مي يابد . آزمايش PCR روش استاندارد شناسايي سريع ودقيق ويروس لكه سفيد است. فنون آزمايش وشناسايي ساير ويروس هاي بيماري زا نيز تعيين شده اند.3-5- استانداردسازي مديريت بهداشتي ميگو و كنترل بيماري بيماري لكه سفيد را مي توان به طور موثري با مديريت بهداشتي كنترل كرد. استانداردهاي فني و كاربردي درمديريت بهداشتي ميگوي پرورشي را مي توان به صورت زير دسته بندي كرد :استفاده سريع از روش هاي حساس و دقيق تشخيص ويروس ، استفاده از PL سالم ، پرورش ميگو درمزارع كوچك تر، محدود كردن تعويض آب، استفاده از هواده ، حفظ كيفيت آب واستفاده از پروبيوتيك براي كنترل گونه ومقدار جلبك هاي مزرعه و بهبود پايداري عناصر در محيط آبي ، استفاده از غذاهاي مرغوب و با كيفيت بالا و استفاده از افزودني ها به غذا براي افزايش مقاومت ميگو به استرس وتقويت سيستم ايمني آن استفاده از پروبيوتيك ها براي رفع آلودگي آب وكنترل باكتري هاي بيماري زا در آب استخر و كليه ي آب استخر بعد از تصفيه آن.4-5- توسعه ي روش كشت با نگاه بر امنيت زيستي (Biosecurity ) روش هاي عمده ي پرورش براساس مدل امنيت زيستي شامل موارد زيراست :تدوين برنامه آزمايش دقيق وسريع ويروس ها ، انتخاب و پرورش پست لاروهاي سالم وعاري از ميكروارگانيزم هاي بيماري زا ، ساخت استخرهاي كوچك تر (5000-200 مترمربع سطح و 5/2-2 متر عمق) ، تخليه ي آب استخر براساس شيب زمين ، ذخيره سازي مناسب آب واطمينان از عدم نشست آب به بيرون (در صورت وجود نشتي كف وديواره هاي استخر را بايد با پلاستيك پوشاند) ، محدود كردن تعويض آب واتخاذ اقدام هاي سخت گيرانه براي گندزدايي و مديريت بهداشتي با هدف كنترل تراكم و گسترش ويروس ، ساخت استخرهاي ذخيره سازي آب وتصفيه و گندزدايي آن ، بازيافت آب خروجي استخرها (يعني جمع آوري آب خروجي استخرها در استخر ذخيره سازي
براي رسوب دادن مواد جام ومعلق موجود در آب ، گندزدايي واضافه كردن مجدد آن به استخر) ، تخليه ي آب استخرها بعد از تصفيه ي فيزيكي ، شيميايي، زيستي پساب براساس وضعيت آلودگي آن .5-5- انجام تحقيقات براي پرورش گونه هاي جديد ميگوبراي رفع معضلات مربوط به بيماري هاي ميگوي Fenneropenaeus Chinensis در سال 2003 نسل جديدي از اين گونه بعد از سال ها تحقيق و پژوهش توليد شد . اين نژاد جديد در مقايسه با نژاد قبلي در تراكم هاي مشابه داراي سرعت رشد بيش تر ومقاومت به بيماري است . درصد بقاي نژاد جديد بيش از 90درصد است ؛ در حالي كه نژاد قبلي در تراكم مشابه داراي درصد بقاي 70 -60 درصد است .از سال 2004 اين نژاد جديد در شمال چين پرورش داده مي شود. براي توليد نژادهاي جديد Penaeas Monodon و Litopenaeus Vannamei كه داراي سرعت رشد بيش تر و مقاومت بيش تر در برابر بيماري باشند تحقيقات زيادي درحال انجام است .6- موانع پرورش ميگوعليرغم دست يابي به فرآيندهاي كنترل بيماري ، ويروس بيماري لكه سفيد به دلايل زير مهمترين مانع در توليد ميگو است :1-6- ميزبان ويروس بيماري لكه سفيد سخت پوستاني هستند كه در آب هاي طبيعي از جمله آب هايي كه ميگو در آن زندگي مي كند زيست مي كنند . در سال هاي اخير مولداني كه از آب هاي دور از ساحل برداشت شده اند داراي مقدار زيادي ويروس بوده اند (5-3 درصد موارد آزمايشي) از اين رو خطر گسترش بيماري در مراحل رشد افزايش داشته است زيرا مولدان و پست لاروها حامل اين ويروس هستند.2-6- محيط پرورش تحت تاثير شديد شرايط متنوع آب وهوايي است . با تغيير آب وهوا ، ميگوي پرورشي دچار استرس شده و اين عامل در شيوع بيماري موثراست.
7-برنامه هاي آينده براي توسعه ي صنعت پرورش ميگوبراي توسعه ي صنعت پرورش ميگو برنامه هاي زير بايد در نظر گرفته شوند :الف- تاكيد بر انجام تحقيقات لازم براي توليد نژاد جديد ميگوي پرورشي؛ ب- ترويج محدود كردن تعويض آب در دوره ي پرورش ميگو با هدف امنيت زيستي ؛پ- ارتقاي آبزي پروري مسوولانه براي اجرايي كردن استانداردهاي پرورش ميگوت- توسعه سيستم هاي آبزي پروري يكپارچه با استفاده از روش هاي پرورش متراكم .
میگو خاصیت‎ ضد سرطانی‎ دارد

یك كارشناس تغذیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین گفت: مصرف میگو مواد سرطان زا را در بدن خنثی و در افراد مبتلا به ایدز از پیشرفت بیماری‌ها جلوگیری می‌كند.دكتر میترا زراتی افزود: مصرف مواد غذایی غنی مانند میگو، موجب درمان شوره‌سر و علایم لوپوس می‌شود. وی گفت: میگو به علت دارا بودن مواد مغذی در پیشگیری و درمان آسم در دوران كودكی و در رژیم غذایی از ابتدای دوران كودكی موثر است.این كارشناس خاطرنشان كرد: براساس تحقیقات، میزان اسیدهای چرب امگا ‪۳‬ در خون افراد مبتلا به افسردگی كمتر از میزان طبیعی است و مصرف میگو تا حدودی در درمان و پیشگیری از افسردگی موثر خواهد بود.
زراتی اضافه كرد: اسیدهای چرب غیراشباع موجود در میگو نقش ضد التهابی دارد، در نتیجه با مصرف آن می‌توان از ابتلا به بیماری‌های التهابی مانند ورم مفاصل و برونشیت مزمن پیشگیری كرد.این كارشناس تغذیه ادامه داد: میگو از نظر كلسترول غنی است، اما مصرف این ماده غذایی در افرادی كه مشكل افزایش كلسترول خون دارند هیچ گونه نگرانی را درپی ندارد.میگو جانوری آبزی از خانواده سخت پوستان است كه بطور عمده در آب‌های گرم بین ‪ ۱۸‬تا ‪ ۳۸‬درجه سانتیگراد و به‌منظور تولید گوشت در محیطهای مصنوعی نیر پرورش داده می‌شود.
تحقيقات‎ و آزمايشها نشـان‎ مـي‎ دهـد, رابطه‎ معكوسي‎ ميان‎ مصرف‎ سلـنيـوم‎ و شيـوع سرطان‎ وجود دارد. سلنيوم‎‎ د.ي‎‎ ان‎. اى را ترميم مي‎ كند, مانع‎ از آسيب‎ رساندن‎ به‎ سلولها مي‎ شـود و از تكثير سلولهاي‎‎ سرطاني‎‎ جلوگيرى مى كنـد و از مرگ‎ سلولي‎‎ مى كاهد. سلنيوم‎ دستگاه‎ ايمنـي‎ بـدن‎ را بـراي‎ حذف‎ سلولهاي‎‎ فرسوده‎ و غيرعادى تحريك‎ و با پيوستن‎‎ به‎ قسمت‎ فعال‎ بسياري‎از پروتئين ها مانند گلوتاتيون‎ پراكـسيـداز خـاصيـت‎ ضـد سرطاني‎‎ پيدا مى كند. يكي‎‎ از قوي‎ترين‎ آنزيم‎هايى كه‎ خاصيـت‎ آنتي‎‎ اكسيدانى دارد گلوتاتيون‎پراكـسيـداز است‎ كه‎‎ براي‎ سـم‎ زدايـي‎‎ دستـه عـظيمـى از ملكولهايي‎ كه‎‎‎ به صورت‎ بالقـوه بـراي‎ بـدن‎ خطرناك‎ هستند در كبد استفاده‎ مي‎ شود. مصرف‎ مداوم‎ ماهي‎‎ و ميگـو ايـمنـى در برابر سـه‎ نـوع سـرطان‎‎‎ خـون, سـرطان مغـز استخوان‎‎ و سرطان دستگاه‎ لنفاوي‎ را سبب‎ مي‎ شود. رنگ‎ ميگو بستگي‎ به‎‎ نوري‎ دارد كـه از آن‎ متصاعد مي‎ شود. اين‎ جـانـدار بـه‎ رنـگهـاي‎ صـورتـي‎, خاكستر,ي‎‎ قهوه‎اى يا زرد است‎. گوشت‎‎‎ اين‎ سخت پوست هنگامي‎ كه‎‎ پـختـه شود به‎ رنگ‎ مات‎, كرم‎ يا صورتي‎‎ درميآيد.

فایل : 9 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...