مقاله فارسی در مورد روش برای كاهش استرس در زندگی روزانه

مقاله فارسی در مورد روش برای كاهش استرس در زندگی روزانه

20 روش برای كاهش استرس در زندگی روزانه
حتماً تا به‌حال تشخیص داده‌اید كه استرس موضوعی شخصی است.
آنچه برای فردی تحمل‌ناپذیر و طاقت‌فرساست ممكن است برای دیگری موجب موفقیت شود؛ اما فارغ از اینكه چه عاملی استرس را در فرد ایجاد می‌كند، هر كسی می‌تواند یاد بگیرد كه این فشار را از خود دور سازد.
مقاله زیر به 20 روش برای كاهش استرس پردا‌خته است و سعی می‌كند ما را برای حفظ آرامش و خونسردی در زندگی آماده‌تر سازد. در اینجا راه‌حل‌های غلبه بر ترس و خشم در زندگی روزانه را مرور می‌كنیم.
خودتان سرنوشت را رقم بزنید
یادآوری این نكته به‌خودتان می‌تواند به شما كمك كند كه حتی در موقعیت‌های فوق‌العاده استرس‌زا، خونسردی خود را حفظ كنید. سعی نكنید نقش اول نمایشی غم‌انگیز را بازی كنید. وقتی مشكلی استرس‌زا پیش می‌آید به‌خودتان بگویید: دنیا به آخر نرسیده! این كار به شما كمك می‌كند تا بر اوضاع تسلط یابید.
با دیگران به توافق برسید
قبول كنید كه شاید همیشه به چیزی كه می‌خواهید نرسید؛زیرا این پذیرش استرس را كاهش می‌دهد.
جسور باشید نه ستیزه‌جو
تفاوت بسیاری بین جسارت و ستیزه‌جویی وجود دارد. با این حال اغلب افراد این دو را با هم اشتباه می‌كنند. برای حفظ جسارت نیازی به بالا بردن صدا یا پررویی نیست تفاوت این دو را از یكدیگر تشخیص دهید و به این ترتیب از استرس خود بكاهید.
برای خود ارزش قائل شوید
این مهم‌ترین نكته در كنترل استرس است. معنایش این است كه یاد بگیرید به دیگران اجازه ندهید كه شما را گول بزنند، تهدید كنند. اگر نمی‌دانید كه چگونه با این مشكل روبه‌رو شوید از افرادی كه آنها را تحسین می‌كنید، كمك بگیرید. دقت كنید كه آنها چگونه بر اوضاع تسلط پیدا می‌كنند و به چه نحو با آنچه شما دشوار می‌دانید كنار می‌آیند.
صادق و درستكار باشید
به‌خصوص در مورد احساسات خود بیاموزید از كاه كوه نسازید. به‌طور مثال اگر با بهترین دوست خود اختلاف‌نظر پیدا كردید كار را به عصبانیت بیش از حد نكشانید.
جمله خونسرد باش را پیش خودتان تكرار كنید
وقتی كه احساس ترس یا استرس می‌كنید این جمله را نه با صدای بلندبلكه در ذهن خود تكرار كنید. چندین بار تكرار این جمله به‌آرامی واقعاً به شما كمك می‌كند تا خونسردی خود را حفظ كنید.
كلمه نه را بر زبان آورید
افرادی كه نمی‌توانند به دوستان و خانواده خود «نه» بگویند، كسانی هستند كه به سادگی دچار استرس می‌شوند زیرا برای خود فرصت یا شرایط مناسب را فراهم نمی‌كنند. آموختن اینكه چگونه پاسخ منفی بدهید راه بسیار خوبی است برای اینكه ه‌خودتان اطمینان بخشید.
به‌خود فرصت بیشتری بدهید
مدیریت زمان راه‌حلی ضروری در بازی استرس است قبل از اینكه هر شغل مهم یا كار بزرگی را بپذیرید، ببینید كه چگونه می‌توانید برای زمانی كه دراختیار دارید به‌نحو احسن برنامه‌ریزی كنید تا بدون عجله به همه كارهای خود برسید.
استراحت كنید
یكی از عوامل بسیار مهم برای كاهش استرس رسیدن به آرامش است. راه حل اصلی برای رسیدن به آرامش كامل این است كه ذهن خود را از هر چیز دیگری خالی كنید.
تنفس صحیح را فراموش نكنید
وقتی دچار استرس می‌شویم، فراموش نكنیم كه به نحو صحیح تنفس كنیم و در چنین حالتی باید نفس‌های عمیق بكشیم تا ضربان قلب شدت نیابد و میزان اكسیژن خون كم نشود و برای نشان دادن عكس‌العمل سریع و مناسب در لحظه‌های استرس‌آمیز، سه نفس عمیق بكشید و سپس وارد عمل شوید.
قبل از درگیر شدن صبر كنید
وقتی كه دچار استرس و عصبانیت هستید به‌سادگی كنترل خود را از دست می‌دهید، به همین دلیل قبل از اینكه چیزی بگویید به آرامی تا شماره 10 بشمارید. این كار به شما امكان می‌دهد قبل از حرف زدن فكر كنید و به این ترتیب بر موقعیت استرس‌زا چیره شوید.
به كارهای خود نظم و ترتیب ببخشید
یكی از دلایل اصلی ایجاد استرس، رعایت نكردن نظم و ترتیب است. درصورتی كه خاطره بدی در ذهنتان باقی مانده آنها را بنویسید. عادت كنید كه هر روز هر كاری را كه مجبور به انجام دادن آنها هستید، یادداشت كنید. به این ترتیب آن كارها را فراموش نخواهید كرد.
زمان نگرانی خود را محدود كنید
اوقات نگرانی خود را محدود كنید و این قانون را برای خود بگذارید كه به هر شكلی فقط 20 دقیقه فكر كنید اگر بعد از گذشت این مدت هیچ راه‌حلی پیدا نكردید به‌خودتان استراحت دهید و بعداً دوباره به موضوع برگردید.
صبح‌ها در باره مشكل خود فكر كنید
نگرانی درباره استرس‌هایتان در طول شب بسیار بد است زیرا اولاً شما خیلی خسته‌تر از آن هستید كه بتوانید تفكر درستی داشته باشید و ثانیاً این افكار شما را بی‌خواب می‌كند.
تصمیم بگیرید كه صبح‌ها مشكل خود را حل كنید.اگر در طول شب خوابتان نمی‌برد نگرانی خود را روی كاغذ بنویسید و ببینید كه تا چه اندازه به شما آرامش می‌دهد.
بیشتر ورزش كنید
ورزش باعث ترشح مسكن‌های طبیعی اندروفین‌ها در بدن می‌شود كه شما را سرحال می‌كند و هفته‌ای سه روز ورزش كنید آن هم به‌مدت 20 دقیقه خستگی و اضطراب را از شما دور می‌كند.
به حرف‌های دیگران گوش دهید
شاید این حرف عجیب و غریب به‌نظر برسد اما هیچ‌یك از ما به اندازه كافی به حرف‌های دیگران گوش نمی‌كنیم، به همین دلیل همیشه اكثر ما دچار سوءتفاهم می‌شویم. در این حالت خونسردی خود را حفظ می‌كنیم و موقعیت را عاقلانه می‌سنجیم و راه‌حلی مناسب پیدا می‌كنیم.
به اندازه كافی بخوابید
هر فرد باید 8 ساعت در روز بخوابد. اگر بیشتر یا كمتر از این مقدار بخوابید نه‌تنها نسبت به تأثیرات استرس حساسیت بیشتری از خود نشان می‌دهید بلكه تمام روز دچار تندخویی می‌شوید.
رژیم غذایی سالمی را در پیش بگیرید
خوردن بیش از حد غذاهایی كه قند زیاد و ارزش غذایی اندكی دارند، باعث می‌شود تا میزان قند موجود در بدن به سرعت افزایش پیدا كند. باید این مقدار قند را كاهش داد و به تعادل درآورد و برای این كار باید مقدار زیادی میوه و سبزی بخوریم.
به‌مدت 2 دقیقه در برابر وحشت خود مقاومت كنید
اوقاتی هست كه كنترل خود را از دست می‌دهید و دچار وحشت می‌شوید. دو دقیقه به‌خودتان فرصت دهید ، نفس عمیق بكشید و سپس پیش خودتان بگویید: من می‌توانم این كار را انجام دهم و اگر هم نتوانستم دنیا به آخر نمی‌رسدو زندگی ادامه دارد.
استرس”، اصطلاحا به 2 دسته ی “خوب” و “بد” تقسيم بندی می شود، چرا که اصل استرس، واکنش طبيعی و خودکار بدن برای آماده کردن ما جهت انجام کارهای فوری و ناگهانی است. آن چيزی که باعث می شود استرس، بد يا خوب باشد، اين است که اين پاسخ خودکار بدن، بيش از حد باشد يا نباشد. به هر حال، داشتن درجاتی از استرس به فرد کمک می کند فعاليت هايی را که بايد انجام دهد، به نحو بهتری به سرانجام برساند. در این نوشته در صدديم تا به اين موضوع که آيا “استرس”، به خودی خود می تواند نقشی در موفقيت فرد در زندگی، کار، تحصيل و … داشته باشد، بپردازيم.
استرس خوب چيست؟
“استرس خوب” آن شکل از واکنش بدن به محرک های بيرونی است که بدن را به آمادگی بيشتر وا می دارد. ترشح هورمون های مرتبط با استرس که اصلی ترين آنها 2 هورمون “اپی نفرين” و “نوراپی نفرين” هستند، اثرات زير را به صورت فيزيولوژيک و به شکل مستقيم يا غيرمستقيم در بدن موجب می شوند:
·         افزايش ضربان قلب. اين اتفاق باعث می شود که جريان خون بيشتری توسط قلب پمپاژ شود و به همين دليل، رگ ها آماده ی رساندن خون و غذای کافی به اعضای بدن باشند.
·         تنگ شدن رگ های پوست. اين اتفاق، باعث می شود که خون موجود در رگ های پوست و سطح بدن و همچنين بعضی از اعضای داخلی بدن به سمت اعضای حياتی تری مثل مغز و قلب که در پاسخ به محرک بيرونی بايد به خوبی فعاليت کنند، جا به جا شود.
·         آزاد شدن ذخاير قند خون از کبد به داخل خون. يکی ديگر از اتفاقاتی که می افتد، آزاد شدن ذخاير قندخون از شکل ذخيره شده آنها (يعنی گليکوژن) به شکل قند آماده به مصرف (گلوکز) در داخل خون است تا سلول های بدن آمادگی مصرف آن را به سرعت پيدا کنند. اين قضيه خصوصا درباره مغز که سوخت اصلی آن گلوکز است، اهميت دارد.
·         آزاد شدن انواع سلول های ايمنی بدن به داخل رگ ها. اين سلول های دستگاه ايمنی، به صورت ذخيره شده در بخش هايی از بدن و رگ ها وجود دارند. با ترشح هورمون های استرس، اين سلول ها به داخل خون آزاد می شوند و به حالت آماده باش درمی آيند تا از بدن در مقابل مخاطرات احتمالی محافظت نمايند.
استرس بد چيست؟
هر وقت پاسخ هورمونی بدن به محرک های بيرونی که باعث ترشح شان می شوند، بيش از حد باشد يا اينکه با محرک های ساده و پيش پا افتاده تری، اين هورمون ها ترشح شوند، آن وقت است که استرس بيش از حد (و به تدريج، اضطراب) و يا استرس نابجا ايجاد می شود. آنچه در موفقيت فردی و اجتماعی انسان دخيل است، آن است که شرايطی را که او را دچار استرس بد و نامطلوب می کند، بشناسد و مهارت هايی را کسب نمايد که بتواند استرس بد را به تدريج به استرس خوب تبديل کند. بهتر است با ذکر مثال هايی سعی کنيم مواردی را که استرس باعث ايجاد مشکل در سر راه موفقيت فرد می شود، بهتر بشناسيم. هر کدام از اين مثال ها، در شرايط سنی خاصی يا در تمام سنين ممکن است برای هر کدام از ما يا اطرافيان مان به وجود آيند:- استرس بيش از حد، موقع رفتن به مدرسه؛
– استرس بيش از حد، موقع سخنرانی در يک جمع؛
– استرس بيش از حد، موقع کنکور يا امتحانات بزرگ؛
– استرس بيش از حد، موقع آمدن مهمان و يا رفتن به مهمانی؛
– استرس بيش از حد، موقع رانندگی يا امتحان رانندگی.
چگونه بايد اين موارد را شناخت؟
پاسخ به اين سوال خيلی کار راحتی نيست، اما لازم است که همواره توجه خودمان به اين “بيش از حد” بودن ها باشد و يا اگر اطرافيان متوجه آن شدند، از آنها بخواهيم نظرشان را به ما منتقل کنند. خيلی وقت ها پيش می آيد که دوستان يا آشنايان، از بيرون می توانند به شکل آيينه عمل کنند و نقايص رفتاری را که نشان از “استرس” دار بودن ماست، بهتر به ما نشان دهند. به عنوان مثال، وقتی يک دانشجو برای موفقيت اش موظف به ارايه يک سخنرانی است، اين نشانه ها می تواند
دليلی بر حضور استرس بد باشد: لرزيدن صدا، عرق کردن بيش از حد، قورت دادن مکرر آب دهان و صاف کردن صدا، نگاه نکردن به چهره شنوندگان، گم کردن صحبت و کلمات، حذف بخشی از سخنرانی و عدم تمرکز روی صحبت ها و سوال ها… . همه اين واکنش ها، به خاطر ترشح بيش از حد هورمون های استرس ايجاد می شوند، که در شرايط ديگری مثل شرکت در امتحانات بزرگ يا کوچک، مواجهه با غريبه ها و ميهمان ها، داشتن مسووليت های خاص و غیره هم ممکن است اتفاق بيفتد.
نقش استرس خوب در موفقيت
هرچقدر واکنش بدن به استرس، منطقی تر و متعادل تر باشد، تاثير آن بر موفقيت و فايق آمدن بر مشکلات و مسايلی که جلوی پای فرد به وجود آمده اند، بيشتر می شود. با توجه به ميزان استرسی که در حالت طبيعی به افراد وارد می شود، آدم ها به صورت کلی به دو تيپ شخصيتی زير تقسيم بندی مي شوند:
– تيپ شخصيتی A: اين گروه افرادی هستند منظم تر، جدی تر، پرتلاش تر و حساس تر به انجام کارها و امور محوله به آنها و مسايل شخصی و کاری شان. (اصطلاحا جوشی اند!) – تيپ شخصيتی B: اين گروه افرادی هستند آرام تر، راحت تر و با حساسيت کمتر به انجام کارها و امور محوله به آنها و مسايل شخصی و کاری شان. (اصطلاحا خونسردند!)
افرادی که تيپ شخصيتی آنها از نوع A است، عموما در رسيدن به اهدافی که برايشان مهم است و برای دستيابی به موفقيت های بالاتر تلاش بيشتری انجام می دهند و آمادگی بالاتری از خود نشان می دهند. اما از آن طرف، احتمال ايجاد اضطراب و استرس بيش از حد هم در آنها بيشتر است. در عوض، افراد دارای تيپ شخصيتی B، با مسايل و اتفاقات راحت تر برخورد می کنند و کنار می آيند و نسبت به محرک های محيطی، حساسيت کمتری از خود نشان می دهند. اين افراد معمولا به
همان سطحی از کارايی و رشد که رسيده اند، قناعت می کنند و کمتر پيش می آيد که به دنبال ارتقای ناگهانی و حرکت به سمت پله های دست نيافتنی تر باشند.
چگونه استرس بد را به خوب تبديل کنيم؟
برای دستيابی به موفقيت های بيشتر، فرد لازم است هم استرس از نوع خوب را داشته باشد و هم مهارت هايی را ياد بگيرد که استرس بد را به استرس خوب تبديل کند. برخی از مهارت هايی که می توانند در تبديل استرس بد به خوب کمک کنند در زير آمده است. البته استفاده از اين مهارت ها بايد به تدريج و همراه با تداوم و تکرار باشد تا تاثير آن در درازمدت مشخص شود:
·         مواجهه و تمرين. يکی از رايج ترين راه های غلبه بر استرس بد، مواجهه با شرايطی است که فرد را دچار استرس می کند؛ يعنی “دل به دريا زدن” و “تمرين” برای مواجهه با شرايط بد، باعث می شود که فرد در دفعات بعدی، دچار استرس کمتری شود. مثلا شرکت کردن در امتحانات آزمايشی يا امتحاناتی که شبيه امتحان اصلی و نهايی است، باعث می شود که به تدريج فرد بتواند خود را برای مواجهه با استرس بزرگ تری آماده کند يا به عنوان نمونه، تمرين يک سخنرانی قبل از ارايه نهايی آن، باعث می شود موقع سخنرانی اصلی، کمتر دچار استرس شويد.
·         آشنايی با روش های آسوده سازی. خوشبختانه امروزه روش های گوناگونی برای مقابله با استرس از طريق آسوده سازی يا ريلکسيشن در دسترس است و آموزش داده می شود. اين روش ها به افراد کمک می کنند تا در شرايط استرس زا بتوانند خود را آرام کنند و پاسخ غيرطبيعی بدن را به حالت طبيعی درآورند.
·         استفاده يا کمک گرفتن از يک راهنما. در بعضی گروه های سنی که فرد خودش متوجه حالت غيرطبيعی هست، می تواند از والدين، خواهر يا برادر، معلم يا استاد، دوستان و آشنايان مورد اعتماد بخواهد تا نشانه های غيرطبيعی استرس را در وجود او شناسايی کنند
و مانند آيينه ای به او کمک کنند تا بتواند بر خصوصيات نامناسب اش غلبه کند و آنها را تغيير دهد.
·         دسترسی به خوردنی های شيرين. همراه داشتن آب نبات يا شکلات در مواقع استرس کمک می کند تا بتوان با سرعت بيشتری، قند مورد نياز برای سوخت و ساز اعضای حياتی بدن مثل مغز را که نيازمند تمرکز و فعاليت صحيح و دقيق است، فراهم کرد.
·         مطالعه. مطالعه، چه درباره روش های کنترل استرس و چه درباره هر چيز ديگر، روشی است که علاوه بر کاهش استرس، به تقويت تمرکز در شرايط استرس کمک می کند. ضمن آنکه به يادگيری هم کمک می کند.
·         ورزش و فعاليت بدنی. از روش های شناخته شده کاهش استرس بد و افزايش استرس خوب، ورزش و فعاليت جسمانی است.
·         مشاوره. مشاوره، فرهنگی است که به تدريج در کشور ما دارد بيشتر جای خودش را باز می کند. مشاوره با فرد دانا، آگاه يا يک روان شناس و روان پزشک، خصوصا اگر بتواند توصيه های تخصصی تری با توجه به گروه سنی افراد ارايه کند، در تقويت استرس خوب بسيار کمک کننده خواهد بود.
·         شرکت در فعاليت های اجتماعی. کودکان با هدايت والدين و کمک آنها و افراد بزرگسال بايد به صورت خودجوش، سعی کنند تا هر چه بيشتر در فعاليت های اجتماعی مناسب سن و روحيات شان شرکت کنند. شرکت در اين فعاليت ها، علاوه بر اينکه مهارت های کار گروهی را در افراد افزايش می دهد، به آنها کمک می کند تا در شرايط بروز مشکلات بتوانند تصميم گيری منطقی تر و بهتری داشته باشند و به تدريج ياد بگيرند که چگونه با مسايلی که آنها را دچار استرس می کند، کنار بيايند.
نکته آخر: در دنيای امروز، برای دستيابی به موفقيت هايی در سطوح بالاتر، بايد ياد بگيريم که چگونه، استرس مضر و بيش از اندازه را به استرس مفيد و در حد اندازه تبديل کنيم. راه هايی که
ارايه کرديم، برای اکثر افرادی که با اين موضوع سر و کار دارند، کمک کننده و مناسب خواهد بود، به شرط آنکه به جا و صحيح مورد استفاده قرار گيرند.

تیتر : استرس و تغذیه
خلاصه : آشنایی با استرس و راههای درمان آن
متن کل خبر : استرس و تغذیه
تغذیه ضعیف و نامناسب میتواند استرس زا باشد. برخی افراد با مصرف بیش از حد قند، کافئین، نمک، چربی و چند ماده غذایی دیگر استرس وارده بر بدن خود را افزایش میدهند.تغذیه ضعیف ممکن است تعادل عمومی مواد مغذی در بدن را بر هم زند و یک فرد دچار سوء تغذیه استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری دارد. بیماری، نیاز افزونتری به مواد مغذی در بدن ایجاد میکند.
در زندگی روزانه بسیاری از مردم حساسیتهای بیش از اندازه، محرومیتها و استرسهای محیطی، موجب تنش های جسمی و روانی مزمن میگردد که در طول روزها، ماهها و سالها بر سلامتی آنها تأثیر میگذارد. نیازهای تغذیه ای همچنین از استرسهای حاد ناشی از عفونتها، سوختگیها، جراحات، شکستگی استخوانها و سایر بیماریها و صدمات و آشفتگی ناگهانی در تعادل عاطفی تأثیر میپذیرد.استرس غذایی :
عادتهای خاص غذایی میتواند سبب ایجاد و یا افزایش استرس در زندگی فرد شود. از جمله این عادتها، مصرف کافئین، الکل، قند و گرفتن رژیمهای سخت میتواند باشد.
کافئین و استرس :
با مصرف اولین فنجان قهوه، هنگام صرف صبحانه، فرد آماده فعالیت روزانه میشود. این چالاکی توسط کافئین موجود در آن ایجاد میگردد. کافئین دستگاه اعصاب مرکزی را تحریک میکند. این ماده در چای، نوشیدنیهای سبک، کاکائو، شکلات و بعضی داروها وجود دارد.کافئین از طریق جدار معده و روده ها ظرف چند دقیقه جذب شده و توسط جریان خون به تمام قسمتهای بدن میرسد. در نتیجه چون فرد برانگیخته و سرحال شده است میتواند هوشیارانه تر عمل کند.
اما مصرف بیش از حد کافئین میتواند زیان آور و مسئله ساز باشد. کافئین، هورمونهای استرس را تحریک میکند و ممکن است منجر به افزایش ضربان قلب و فشار خون گردد. کافئین و اسید موجود در قهوه باعث تحریک دیواره مهده و روده ها میگردد. مصرف بیش از حد آن میتواند سبب برانگیختگی، اضطراب، بیقراری و پریشانی، اختلال در خواب یا سر گیجه شود.
نوشیدن 5 فنجان قهوه یابیشتر در روز میتواند این علائم را ایجاد کند. کافئین یک ماده ادرار آور است و باعث دفع ویتامین B و C از طریق ادرار میشود. کافئین میتواند سبب ایجاد ورمهای دردناک در سینه، بی نظمی ضربان قلب و افزایش چربی خون گردد. این ماده محرک ممکن است خطر بروز سرطانهای مثانه، روده بزرگ و لوزالمعده را افزایش دهد.
میزان 200 میلی گرم کافئین موجود در 1 تا 3 فنجان قهوه، وابسته به غلظت آن، ممکن منجر به عوارض جانبی نامطلوبی در بدن گردد. اثر استرس زایی کافئین در افراد مسن بیشتر است و با کاهش مصرف قهوه، در مقایسه با دوران جوانی، پدیدار میشود.
قهوه فاقد کافئین، جانشین مناسبی است برای افرادی که از استرس ناشی از مصرف قهوه، رنج میبرند. سایر جانشینهای مشابه قهوه که از موادی مانند غلات نیم سوخته با تمام سوخته میباشند
میتوانن بکار روند. آبمیوه ها، آب، و چای رقیق نیز میتوانند جایگزین خوبی برای قهوه باشند.قند، قند خون و استرس :
امروزه مصرف قند در میان مردم افزایش یافته است. به طور متوسط یک پنجم کالری مورد نیاز بدن از قند تصفیه شده تأمین میگردد. اگر چه قند ماده اعتیاد آوری نیست ولی میتواند به طور بی رویه و مضر مورد استفاده قرار گیرد. یک رژیم غذایی حاوی قند و شیرینی فراوان ممکن است که جایی برای مصرف سایر غذاهای مقوی و مغذی باقی نگذارد. چون غذاهای قنددار به آسانی خورده میشوند، کالریهای اضافی در بدن به مصرف میرسند که تداوم این وضع موجب افزایش وزن و چاقی میشود.
بدن انسان به تیامین برای فعالیت دستگاه عصبی نیاز مبرم دارد. یک رژیم غذایی حاوی تیامین کم میتواند سبب خستگی، بیقراری، اختلالات روانی و افسردگی گردد. تمام این عتائم و نارساییها مینوانند امکان بروز استرس را افزایش دهند.
مصرف زیاد قند همچنین میتواند با تأثیر گذاشتن در میزان قند خون، باعث افزایش اختلالات روانی و جسمانی گردد. یک غذای قنددار میتواند سریعا قند خون را بالا برد. برای تنظیم قند خون، از لوز المعده، هورمونی به نام انسولین ترشح میشود. انسولین قند را در خون به جریان می اندازد و آنرا جهت مصرف به سلولها میرساند که در نتیجه آن سطح قند خون به حد طبیعی میرسد.
مصرف مداوم مقادیر زیادی از قند میتواند ترشح انسولین در بدن را تسریع بخشد و کاهش ناگهانی مصرف آن، میتواند سطح قند خون را خیلی پایین بیاورد.
اگر فردی غذای پر قند و شیرین مصرف نماید و یک ساعت بعد احساسات ناخوشایند ناشی از سطح پایین قند خون را تجربه کند ممکن است برای فرو نشاندن احساس گرسنگی، دوباره تمایل به مصرف مواد قندی پیدا کند و روند قبلی تکرار شود. این سیکل معیوب مصرف زیاد قند و مدت
زمانی بعد، بروز علائم پایین بودن قند خون استرس زاست و شخص را در انجام وظاف و تکالیف روزانه دچار ناتوانی مینماید.
غلات کامل مانند (سبوسدار) وسائر کربوهیدراتهای تصفیه نشده (خام)حاوی کروم هستند، ماده معدنی که مقدار ناچیزی از آن به انسولین در تنظیم قند خون کمک مینماید. کمبود کروم در رژیم غذایی، میتواند در ایجاد دیابت نقش داشته باشد. امروزه کمبود کروم در رژیم غذایی مردم آمریکا رایج است و تخمین زده شده که حدود نود درصد رژیمهای غذایی، مقادیر کافی از این ماده معدنی را در بر ندارند. با ازدیاد مصرف قند، قند خون بالا میرود، اما کروم مورد نیاز برای به مصرف رساندن قند اضافی و جذب آن توسط سلولها تأمین نمیشود.
خط مشی آتی علوم تغذیه و هدف اصلی رژیمهای غذایی آن است که خطر بیماریهای مضمحل کننده مانند بیماریهای قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان و اختلالات مربوطه از جمله چاقی را کاهش دهد.
راههای درمان استرس :
اگر کارهای دشوار و مشغولیتهای زیاد دارید تا جائی که ممکن است انجام بعضی کارها را به دیگران واگذار کنید.
فعالیتهای روزمره خود را با ملایمت و آرامش انجام دهید تا زیبائیهای محیط را ببینید ( مثلا در راه رفتن به سر کار یا هنگام رفتن به مدرسه )
بین فعالیتهای کاری، وقت کافی در نظر بگیرید تا کار به طور پیوسته و خسته کننده انجام نشود.برنامه ریزی روزانه خود را در حد توان در نظر بگیرید یعنی بیش از توانایی خود کاری انجام ندهید زیرا باعث فشارهای روحی میگردد.
یک برنامه زمانی برای کارهای غیر منتظره در نظر بگیرید. زودتر از حد معمول از خانه خارج شوید تا این کار اب عجله انجام نگیرد چنانچه این زمان به 20 دقیقه در صبح برسد.
به خودتان تلقین کنید با موقعیت یا فرصت جدیدی مواجه نشده اید حتی اگر فکر میکنید روز پر مشغله ای را در پیش دارید.
حتی الامکان از کارهای طویل مدت پرهیز کنید که در آن مجبور به تلاش زیاد و عجله نشوید.به خودتان یاد آوری کنید که خطا و اشتباه زیاد در اثر عجله زیاد پیش می آید و بر عکس کارهای بدون خطا و با خطای کم را میتوان با آرامش انجام داد.
به کیفیت زندگی اهمیت بدهید نه به کمیت آن.
حلات شک و وسواس را از خود دور کنید حتی اگر خطری رخ ندهد.
خودتان را با مسائل سرگرم کننده آسوده کنید ( هر چیزی که باعث سرگرمی و آرامش شما میشود در هنگام ظهر استراحت خوبی داشته باشید و یا بعضی وظائف سبکی را که مایلید انجام بدهید.روحتان را آزاد بگذارید و انرژی خود را حفظ کنید.
پاره ای از وقتتان را به دور از مسائل کاری و ترافیک و اتومبیل اختصاص دهید.
برگرفته شده از : تحقیقی از دانشگاه فلوریدای

فایل : 18 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...