مقاله در مورد سوره آل عمران

مقاله در مورد سوره آل عمران

سوره آل عمران
فضیلت و خواص سوره آل عمران
آل عمران، سومین سوره قرآن است و دارای200 آیه و مدنی می باشد.
در فضیلت این سوره از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده:
«هر کس سوره آل عمران را قرائت کند به ازای هر آیه از آن ، امانی بر روی پل جهنم به او داده خواهد شد»
در روایتی دیگر از ایشان آمده است: «هر کس سوره آل عمران را در روز جمعه قرائت نماید خداوند و فرشتگان تا غروب آفتاب بر او درود می فرستند»
بر قرائت این سوره در بیداری های شبانه و تهجدها نیز سفارش شده است. در سخنی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم می خوانیم:
«خداوند بنده ای را که در دل شب بر می خیزد و سوره های بقره و آل عمران را گشوده و تلاوت می کند، نا امید نمی کند، و بهترین گنج آدمی سوره های بقره و آل عمران هستند.»
امام صادق علیه السلام نیز دراین باره فرموده اند: «هر کس سوره های بقره و آل عمران را قرائت نماید، در روز قیامت در حالی می آید که این دو سوره مانند دو تکه ابر بر سر او سایه افکنده اند.»
رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: هر فردی که سوره آل عمران را قرائت مند خداوند به تعداد هر حرف این سوره امانی از گرمای آتش جهنم به او عنایت می کند..
آثار و برکات سوره آل عمران
1) رفع تنگدستی
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که: …اگر فرد تنگدست آن را همراه داشته باشد خداوند امرش را آسان کرده و روزی اش می دهد.
2) شفاجویی
هر کس سه بار بعد از «بسم الله الرحمن الرحیم» آیه 8 این سوره را برای درد معده قرائت کند دردش برطرف می شود.
3) گرفتن جواب مثبت هنگام خواستگاری
هر گاه کسی آیه شریفه 74-73 این سوره را بر کاغذی بنویسد و بر بازوی راست خود بندد هر جا که برای خواستگاری رود به او جواب مثبت می دهند.
4) جهت ترس از جن و آدمی
امام صادق علیه السلام فرموده است:
اگر در سفر بودی یا در بیابانی می رفتی و از آزار جنیان یا آدمی ترسیدی دست راستت را برا فرق سرت بگذار و با صدای بلند بخوان آیه 83 سوره آل عمران را.
5) برآورده شدن حاجت
امام رضا علیه السلام از جد بزرگوارش امام علی علیه السلام روایت کرده است: برای طلب حاجت، صبح زود روز پنج شنبه، هنگام خروج از منزل آیه آخر (200) این سوره و آیة الکرسی و سوره های قدر و حمد را بخوانید. زیرا این عمل سبب برآورده شدن حاجت دنیا و آخرت خواهد بود.
6) کسانی که خواهان شادابی اند
هر کس آیه 126 سوره آل عمران را در 27 ماه رمضان بر قطعه کاغذی بنویسد وآن را در نگین انگشتری بگذارد و همراه خود نگه دارد همیشه شاداب و شادان خواهد بود و دائما خوشدل است و بر دشمنانش پیروز می گردد.
در حديثى از امام باقر عليه السّلام نقل شده كه: چند نفر از يهود به اتفاق «حىّ بن اخطب» و برادرش خدمت پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله آمدند و حروف مقطعه «الم» را دستاويز خود قرار داده گفتند: طبق حساب ابجد الف مساوى يك و لام مساوى 30 و ميم مساوى 40 مى‏باشد و به اين ترتيب خبر داده‏اى كه، دوران بقاى امت تو بيش از هفتاد و يك سال نيست!.
پيامبر صلّى اللّه عليه و آله براى جلوگيرى از سوء استفاده آنها فرمود: شما چرا تنها «الم» را محاسبه كرده‏ايد مگر در قرآن «المص و الر» و ساير حروف مقطعه نيست، اگر اين حروف اشاره به مدت بقاء امت من باشد چرا همه را محاسبه نمى‏كنيد؟! (در صورتى كه منظور از اين حروف چيز ديگرى است) سپس آيه مورد بحث نازل شد.
تفسير:
محكم و متشابه در قرآن- در آيات پيشين سخن از نزول قرآن به عنوان يكى از دلايل آشكار نبوت پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله به ميان آمده بود، و در اين آيه يكى از ويژگيهاى قرآن و چگونگى بيان مطلب در اين كتاب بزرگ آسمانى آمده است، نخست مى‏فرمايد: «او كسى است كه اين كتاب را بر تو نازل كرد كه بخشى از آن آيات محكم

فایل : 3 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...