پایان نامه در مورد الکترواسپینینگ

پایان نامه در مورد الکترواسپینینگ

«فصل اول»

کابرد نانو تکنولوژی

در صنعت نساجی

و

آشنایی با علم

الکترواسپینینگ

کاربرد نانو تکنولوژی در صنعت نساجی:

با توجه به پیشرفت روز افزون علم نانو تکنولوژی و گسترش آن در اکثر صنایع ، صنعت نساجی نیز از این اصل جدا نبوده و توانایی خود را برای ظهور در تمامی صنایع همراه با علوم دیگر نشان داده و به پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این زمینه دست یافته است

امروزه دانشمندان به فناوری‌های لازم نانو دست یافته‌اند و تولید محصولات مختلف را از طریق این فناوری به حصول رسانده اند، تنها امروزه آنچه کم است تزریق نکردن کالاهای حاصل از این فناوری به بازارهای روزمره مردم عادی در مقیاس زیاد است.
اگر این امر صورت بگیرد بی‌شک با وسایلی روبرو می‌شویم که دنیای عادی ما را متحول می‌کند و امکانات بسیار نوینی را در اختیار می‌گیریم. به طور مثال لباس‌های حاصل از مواد نانو متری ،به گونه‌ای است که دیگر لباس نه لک می‌شود نه چروک می‌شود و ضمنا دارای خاصیت تهویه هوا و رطوبت هم خواهد بود.

اما سوالی که مطرح است این است که چگونه می توان کاربرد نانو را در صنعت نساجی نشان داد یا به طور واضح تر الیاف نانو به چه روشی در این صنعت گسترده تولید می شود .

پاسخ این سوال آسان است و آن عبارت است از علم (( الکترواسپینینگ)) .

آشنایی با علم الکترو اسپینینگ :

الکترو اسپينينگ (برق ر يسي) و به عبارتي استفاده از نيروي برق براي ريسندگي يکي از روش‌هاي مهم و گسترده جهت توليد الياف نانوساختار مي‌باشد. در اين روش يک محلول پليمري داخل سرنگ ريخته مي‌شود و در فاصله 20 سانتي‌متري از آن، صفحه‌اي فلزي قرار مي‌گيرد؛ صفحه به زمين ثابت مي‌گردد و سرنگ روي پمپ قرار گرفته و سوزن آن به منبع تغذيه با ولتاژ بالا وصل مي‌شود، محلول با دبي پايين به سمت سر سرنگ رفته و هنگاميکه، ولتاژ بين 30-5 کيلووات اعمال مي‌شود، قطره به‌صورت جت در آمده، در طول مسير کشيده مي‌شود و پس از تبخير شدن حلال به صفحه فلزي برخورد مي‌کند و سپس به صورت الياف نانوساختار از صفحه فلزي جمع‌آوري مي‌شوند.

الیاف نانو ساختار در تمامی علوم و زمینه ها کاربردهای فراوانی دارد مثلاالياف نانوساختار در فيلتراسيون، نانوکاتاليست‌ها و در مهندسي بافت به‌عنوان داربست برای  رشد سلول مورد استفاده قرار مي‌گيرندکه در فصل های ۀینده به توضیح مفصل آنها می پردازیم.
پس از توليد نانوالياف به روش معمول الکترواسپينينگ، پارامترهاي مختلف فرايندي (ولتاژ، دبي محلول و. . .) ، محيطي (دما و رطوبت محيط) و محلول (رسانايي ويسکوزيته و. . .) را بر يکنواختي و قطر آنها بررسي می شودکه هدف، ايجاد شرايطي براي توليد الياف با يکنواختي زياد و قطر کم بوده و در اين راستا اثر کشش سطحي و رسانايي الکتريکي محلول بر يکنواختي و قطر الياف به‌طور دقيق مورد مطالعه قرار می گیرد. نتايج حاکي از آن بود که رسانايي الکتريکي محلول اثر بسيار خوبي در يکنواختي الياف دارد به‌طوري‌که “مثلا اضافه کردن نمک کلريد ليتيم به محلول پلي استايرن در حلال DMF يکنواختي الياف توليدي را تا حد قابل توجهي بالا مي‌برد، در عين حال قطر الياف افزايش مي‌يابد که با توجه به يکنواختي بالا در محصول به دست آمده در عوض امکان استفاده از محلول با غلظت کمتر فراهم مي‌گردد. همچنين با کم کردن کشش سطحي تا حد مشخصي، يکنواختي محصول بالا مي‌رود”. هم‌ اکنون تحقيقات وسيعي در زمينه کاربرد اين الياف در مهندسي مواد در حال انجام است.

 

 

فهرست مطالب :

 

پایان نامه در مورد الکترواسپینینگ

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط