پایان نامه تاریخچه بیمه در ایران

پایان نامه تاریخچه بیمه در ایران

فصل اول

تاریخچه بیمه آسیا

 

شرکت سهامی بیمه آسیا در سی ام تیرماه سال 1338 به منظور انجام انواع معاملات بیمه ای و عملیات بازرگانی تاسیس شد. این شرکت در همان تاریخ ذیل شماره 6795 در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است. بر اساس مصوبه شورای انقلاب اسلامی و لایحه قانونی ملی شدن موسسات بیمه و موسسات اعتباری، مصوب سال 1358 شرکت سهامی بیمه آسیا از تاریخ 4/4/1358 ملی اعلام شد.

در اوایل سال 1360 به دلیل عدم اجازه فعالیت به برخی از شرکت های بیمه ساختار فعالیت های شرکت سهامی بیمه آسیا ابعادی تازه یافت. به استناد ماده دوم قانون اداره امور شرکت های بیمه مصوب 13/9/1376 مجلس شورای اسلامی و بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی، اساسنامه این شرکت در جلسه مورخ 15/9/1368 به تصویب وزیران رسید. این اساسنامه موجب شد تا تسهیلات مطلوبی برای کلیه فعالیتهای شرکت فراهم شود.

بر اساس مصوبه جدید، موضوع فعالیت شرکت بیمه آسیا عبارت است از:

1- انجام انواع عملیات مربوط به امور بیمه های بازرگانی در رشته بیماریهای اشیاء، مسئولیت و اشخاص

2- قبول بیمه های اتکایی از موسسات بیمه داخلی و خارجی

3- واگذاری بیمه های اتکایی  از موسسات بیمه داخلی و خارجی

همچنین شرکت سهامی بیمه آسیا به منظشور توسعه فعالیتهای خود در  سراسر کشور و تامین نیازهای بیمه ای هم میهمان عزیز، مبادرت به تشکیل سرپرستی های یازدگانه نموده است که هر یک از آنها نیز چند شعبه را تحت پوشش دارد.

در حال حاضر 10 سرپرستی، حدود 100 شعبه و اداره پرداخت خسارت و افزون بر 1000 نمایندگی حقیقی و حقوقی در بیش از 275 شهر کشور، شبکه فعالیت شرکت بیمه آسیا را تشکیل می دهند.

 

تقسيم بندي انواع بيمه

با توجه به انواع ريسك ، قراردادهاي بيمه نيز انواع متعددي دارد . ماهيت حقوقي بيمه نامه ها در كليه موارد يكسان نيست و گهگاه مي توان تفاوتهايي بين آنها تشخيص داد . براي تقسيم بندي انواع بيمه ها روشهاي مختلفي ارائه شده است .

طبقه بنديهاي مورد استفاده در زير بر مبناي كاربرد بيمه در زمينه هاي مختلف انجام گرفته و در عين حال مبين وجود تفاوتهاي حقوقي بين آنها نيز هست . به طور كلي بيمه در دو زمينه كلي زير مورد استفاده قرار مي گيرد كه در فصلهاي بعدي به طور مفصل به آنها پرداخته خواهد شد :

 

1- بيمه هاي اجتماعي

2- بيمه هاي بازرگاني

1- بيمه هاي اجتماعي ( اجباري )

بيمه هاي اجتماعي كه « بيمه هاي اجباري » يا « بيمه هاي ناشي از قانون » نيز خوانده مي شود بيشتر در مورد كارگران و طبقات كم درآمد جامعه كاربرد دارد ؛ يعني افرادي كه از يك سو نيروي توليدي جامعه محسوب مي شوند و از ديگر سو ، خود كمتر به فكر تأمين آينده و معيشت خويش هستند . در نتيجه ، دولت در جهت حمايت از اين قشر ، به موجب قانون ، ايشان را زير چتر حمايت بيمه هاي اجتماعي قرار مي دهد .

ويژگي بيمه هاي اجتماعي اين است كه اولاً شخص ديگري ( كارفرما ) در پرداخت قسمت اعظم حق بيمه مشاركت دارد و درصد كمتري را بيمه شده مي پردازد ؛

ثانياً بر خلاف بيمه هاي بازرگاني كه حق بيمه متناسب با ريسك تعيين مي شود ف در بيمه هاي اجتماعي حق بيمه درصدي از حقوق يا دستمزد  بيمه شده است و ارتباطي با ريسك ندارد .

– بيمه هاي بازرگاني ( اختياري )

به بيمه هاي بازرگاني ، « بيمه هاي اختياري » هم اطلاق مي شود و در آن بيمه گذار به ميل خود و آزادانه به تهيه انواع پوششهاي بيمه اي بازرگاني اقدام مي كند . در بيمه هاي بازرگاني ، بيمه گذار و بيمه گر در مقابل هم متعهد هستند : بيمه گر در مقابل دريافت حق بيمه از بيمه گذار ، تأمين بيمه اي در اختيار وي قرار مي دهد .

بيمه هاي بازرگاني ، با توجه به نوع و طبيعت خطر ، به دو دسته بزرگ بيممه هايي دريايي و غير دريايي تقسيم مي شود . تقسيم بندي ديگري كه تقريباً منسوخ شده و مورد استفاده نيست ، تقسيم به بيمه هاي اموال و اشخاص است . بازارهايي نيز وجود دارند كه به موجب آنها بيمه هاي بازرگاني به دو دسته بيمه زندگي و غير زندگي تقسيم مي شوند . اصولاً بازارهاي بيمه اي با توجه به قوانين و مقررات بيمه اي و ساختار بازار از تقسيم بنديهاي مختلف استفاده مي كنند . در اين كتاب ، بيمه هاي بازرگاني به بيمه هاي اشيا ، مسئووليت ، زيان پولي و بيمه اشخاص به شرح زير تقسيم شده اند :

بيمه هاي اشيا

در اين نوع بيمه ، موضوع تعهد بيمه گر شيئي است ، يعني آنچه قابل تقويم و وجه نقد است . بيمه اشيا ، قراردادي براي جبران زيان وارده و پرداخت غرامت است .

نتيجه اين مي شود كه بيمه گذاري كه متحمل زياني شده است نمي تواند غرامتي بيشتر از مرز واقعي دريافت كند ، يعني وضعي بهتر و مساعدتر از زمان قبل از بروز حادثه داشته باشد .

از مهمترين ويژگي انواع بيمه هاي اشيا خسارتي بودن آنهاست . حداكثر تعهد بيمه گر تا سقف مبلغ بيمه شده خسارت وارده به بيمه گذار است . به عبارت ديگر بر اثر تحقق خطر بيمه شده ، وضعيت مالي بيمه گذار ، نامتعادل مي شود كه بيمه گر اين وضعيت نامتعادل را برطرف مي كند . بيمه هاي اشيا ، متنوع ترين شاخه بيمه هاي

فهرست مطالب

مقدمه

فصل اول

تاریخچه بیمه آسیا                        2

قصل دوم

تقسیم بندی انواع بیمه                    5

قرارداد بیمه                             8

بیمه نامه                                11

تعهدات بیمه گذار                         14

حدود تعهدات بیمه گذار در اعلام خطر موضوع بیمه 16

پرداخت حق بیمه                           17

بیمه آتش سوزی                            21

شکست شیشه                                24

بیمه تمام خطر مقاطعه کاران               28

اطلاعات مورد نیاز برای ارزیابی ریسک       32

بیمه های مسئولیت مدنی                    34

انواع بیمه مسئولیت مدنی                  36

بیمه حمایت و پس انداز                    57

بیمه نامه های مختلط عمر و پس انداز       58

فصل سوم

نمودار سازمانی بیمه آسیا                 62

اهم وظایف و اختیارات و مسئولیتها در بخش اداره خسارت جانی                                         63

ارتباط بین روژه مزبور با درس پروژه مالی  64

 

فصل چهارم

ثبت اسناد هزینه                          68

ثبت اسناد مطالبات                        68

وارد کردن اطلاعت پرونده ها                68

گرفتن استعلام از پرونده ها                69

صدور چک و تاییدیه پرداخت چک              69

پرفراژ چک و تاییدیه پرداخت چک            69

تهیه صورت مغایرت بانکی                   70

تکمیل کردن دفتر حواله خسارت              70

فصل پنجم

خلاصه و نتیجه                             72

فصل ششم

فرمهای دوره کارآموزی                     73

منابع

پایان نامه تاریخچه بیمه در ایران

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط