کارآموزی طراحي و برنامه نويسي کامپيوتري

کارآموزی در مورد طراحي و برنامه نويسي کامپيوتري

بسم الله الرحمن الرحيم
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قيامدشت (تهران شرق)
رشته :
رشته کامپيوتر(نرم افزار)مقطع :كاردانيگزارش كارآموزي
موضوع:
طراحي و برنامه نويسي كامپيوتري
محل کار آموزی :
شركت ارتباط نوين گستر
استاد راهنما :
خانم کاظمی
دانشجو :
مصطفی اسماعیلی
سال تحصيلی 85-86
تقديم به او که صادقانه برای آفرينش من آفرينش خود را از ياد برد و تنها ماند تا تنها نباشم, عشق به من آموخت و زندگی.
با سپاس و تقدير فراوان از استاد گرامي مهندس خانم کاظمی.
فهرست مطالب
پيشگفتار 5
اهداف و كليات 6 معرفي برنامه نويسي شي گرا و طراحي بر اساس UML 7
معرفي UseCase 18
شرح پروژه33
شرح مختصر سيستم33
ويژگيهاي عمومي مورد انتظار 35
ويژگيهاي فني مورد انتظار 35
مشخصات كمي سيستم 36
تعداد زيرسيستم ها 37
تعداد موارد كاربردي (Use Cases) 37
پيشگفتار
پيچيدگيها و تنوع فعاليتها و روابط اقتصادي ،‌اجتماعي به گونه‌اي است كه جهت نيل به هدفهاي مورد انتظار، تهيه و اجراي برنامه‌هاي جامع توسعه به عنوان چارچوب منطقي فعاليتها، امري اجتناب ناپذير است. در اين برنامه‌ها كه به صورت مجموعه به هم پيوسته‌اي از اهداف، ابزارها و سياستهاي اجرائي در قالب يك نظام هدفمند و سازگار تهيه مي‌شود، آمار و اطلاعات از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است.
در برنامه‌هاي توسعه،‌شناخت وضعيت موجود بخشها، كمّي كردن اهداف و ابزارها، تعيين چشم‌انداز و قابليتهاي اجرايي و همچنين ارزيابي و بررسي عملكرد برنامه‌ها جز براساس اطلاعات آماري امكان‌پذير نمي‌باشد، به طوري كه آميزه مناسب نظام برنامه‌ريزي با نظام اطلاعاتي است كه مي‌تواند تأثيري شگرف بر موفقيت برنامه داشته و هدايت شايسته برنامه را در پرتو دانش فني برنامه‌ريزي و بستر مناسب آماري فراهم سازد.
خلاء نظام اطلاعاتي پويا وفعال پيش از آنکه معطوف به مديريت سامانه اطلاعاتي باشد ، عمدتا ناشي از نبود اطلاعات بروز در بخش هاي مختلف است که بالطبع کار جمع آوري اطلاعات را با مشکل و مشقت مواجه مي سازد . بنا بر اين طراحي نظام اطلاعاتي مبتني بر شيوه هاي مکانيزه اگر چه امري لازم است ولي عملا با توجه به موانع دستيابي به اطلاعات دقيق و بروز ، تحقق اهداف مترتب بر نظام اطلاعاتي مشکل خواهد بود. در اين خصوص ضروري است که اهميت بروز سازي و ميزان دقت و صحت اطلاعات در قسمتهاي مختلف مورد تاکيد قرارگيرد . در اين راستا تهيه يك بانك جامع اطلاعاتي كه تصوير وضعيت اقتصادي(توليد و خريد و فروش و … )، اجتماعي و فرهنگي(علائق مشتريان و نحوه اثر گذاري در تصميم گيري و …) و تحولات به عمل آمده در بخشهاي مختلف (ميزان رضايتمندي مشتريان و ميزان رشد فروش و ميزان ضايعات و ميزان سود حاصله و …) را در يك پايگاه داده اي با قابليت دستيابي و به روز رساني آسان و طراحي پويا ارائه مي‌كند، ‌از اهميت بالائي برخوردار است. اين سامانه كه قرار است با همكاري موسسه يا شركت رايانه اي واجد شرايط انجام شود، بستر مناسبي براي انجام بهتر فعاليتهاي شرکت ارتباط نوين گستر به شمار مي‌رود.
كليات
اهداف و كليات
با توجه به لزوم و اهميت وجود سيستم متمركزي براي جمع آوري اطلاعات، جلوگيري از پراكندگي داده ها و نياز روز افزون به رايانه جهت سرعت بخشيدن به محاسبات، جستجو ها، كاهش هزينه ها و اطمينان از صحت اطلاعات، كمبود يک بانک اطلاعاتي ساخت يافته با ويژگيهاي فرايندي و نظام مند شامل تمامي اقلام اطلاعاتي منتج از شاخص هاي خاص توليد و خريد و فروش و اطلاعات مالي ، پرسنلي ، اطلاعات بازار و مشتريان ، فايلهاي چندرسانه اي احساس شد كه منتج به امكانسنجي مربوطه براي مرتفع كردن نيازهاي شرکت ارتباط نوين گستر و مكانيزاسيون روشهاي تهيه و توليد و توزيع و بازاريابي شد .
معرفي برنامه نويسي شي گرا و طراحي بر اساس UML
تاريخچه
ديدگاه شي گرا از اواسط دهه 70 ميلادي در مباحث برنامه نويسي كامپيوتر متولد شد.پس از گذشت چند سال و در اوايل دهه 90 به جهت ناكارامدي روش هاي سنتي در مباحث تحليل و طراحي سيستم هاي اطلاعاتي و كامپيوتري و نيز ظهور سيستم هايي كه مدل كردن انها به روش هاي سنتي ناقص بود٬ تحليل گران و طراحان سيستم را به اين فكر انداخت تا از ديدگاه شي گرا علاوه بر برنامه نويسي در زمينه تحليل وطراحي سيستم نيز استفاده كنند.در طي اين سالها متدولو‍‍ژي هاي مختلفي توسط دانشمندان شي گرا به دنيا عرضه شده بود از جمله اين متدولوزي هاي شي گرا مي توان مواردي نظير: متدولو‍‍ژيCoad ٬ متدولو‍‍ژيBooch ٬ متدولو‍‍ژيFusion ٬ متدولو‍‍ژيRumbaugh‍‍٬متدولو‍‍ژيJacobson را بر شمرد.در سال 96 اقايان Rumbaugh٬Booch وJacobson در كنار هم گرد امدند و پايه هاي زبان مدل سازي يكپارچه معروف به UML‌ را ايجاد كردند. اين زبان در سال 97 توسط گروه مديريت شي در امريكا به عنوان استاندارد پذيرفته شد و شركت هاي مختلفي نظير: Oracle ٬ Microsoft و Hewlett_packard ان را پشتيباني نمودند.
ديدگاه شي گرا(Object Oriented)
ديدگاه شي گرا در اصل نگرشي جديد به دنيا و سيستم هاست. اين ديدگاه سعي دارد تا با نگرش خود به عناصر يك سيستم ٬ كل ان سيستم را مدل سازي كند.ديدگاه شي گرا بر مباحثي نظير:شي٬ كلاس٬مسئوليت و سناريو استوار است.
شي(Object)
در ساده ترين حالت يك شي نمونه اي است كه از روي يك Classايجاد شده است.چون Class نمي تواند عملياتي باشد ولي نمونه هاي توليد شده از ان قابليت اجرايي دارند.در كاملترين حالت يك شي موجوديتي است كاملا مستقل با مسئوليت هاي شخصي خويش كه در لحظه توليد از كلاس مرجع خود بوجود امده است و در پايان مسئوليت هاي خود مي بايد از بين برود.طول دوره تولد تا پايان مسئوليتها را طول عمر يك شي مي ناميم اگر يك شي از طريق خود يا ديگر اشياء به طور مستقيم يا غير مستقيم مورد استفاده قرار نگيرد ان شي متغير يك شي غير فعال خواهد بود در صورتي كه يك شي از طريق خود يا ديگر اشياء به طور مستقيم يا غير مستقيم مورد استفاده قرار بگيرد ان شي متغير يك شي فعال خواهد بود.
كلاس(‍Class)

فایل : 37 صفحه

فرمت : Word

27500 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط