مقاله کامل ريحانه پيامبر(ص) و علم و عبادت

مقاله کامل ريحانه پيامبر(ص) و علم و عبادت

مقدمه
اگر بگوييم فاطمه زهرا(س) محبوبترين چهره و دوست داشتني ترين شخصيت و شكوهبارترين نمونه انساني در آسمان انسانيت است نه سخني به گزاف بر زبان رانده و نه چيزي فراتر از حقيقت به قلم آورده‌ايم. با وجو اينكه چهارده قرن است كه از درخشيدن آن خورشيد جهان افزون مي گذرد اما از همان لحظه درخشش تاكنون هماره در چشم انداز انسانهاي آگاه و كمال جو و ارزش خواه مي درخشد و همچون گوهر ناياب است كه ما انسانها به دنبال شناخت او مي گرديم تا بتوانيم راه و رسم انسانيت و بندگي ياد گيريم و در مسير آن بانوي نمونه و والا مقام گام برداريم.
زهراي اطهر(س) يك الگوي راستين براي همه انسانها، مرد و زن، بزرگ و كوچك است پس وظيفه ماست كه به دنبال شاخت اين سمبل راستين حركت كنيم و بشناسيم و به ديگران بشناسانيم.
مجموعه ريحانه پيامبر و علم و عبادت برگرفته از سه فصل شخصيتي، علمي، عبادي به عنوان قطره اي ناچيز از درياي بي كران شخصيت عرفاني، انساني حضرت فاطمه زهرا(س) گردآوري شده، به اميد اينكه شمعي براي هدايش و راهنماي دوستان و علاقه مندان به شناخت زندگي حضرت زهرا(س) باشد.
فصل اول
ريحانه پيامبر و علم و عبادت
شخصيت حضرت فاطمه
فاطمه زن نمونه
رسالتهاي اجتماعي حضرت فاطمه (س)
ريحانه پيامبر و علم و عبادت
1- شخصيت حضرت فاطمه
ريحانه پيامبر از مقام والاي الهي و انساني برخوردار بود آنگونه كه در شكم مادر، با وي صحبت مي‌كرد و به هنگام تولد زنان بهشتي او را ياري كردند. پيامبر بزرگوار اسلام(ص) در جواب امام علي(ع) كه فرمود چرا فاطمه، فاطمه ناميده شد؟ فرمود: زيرا خداوند او و ذريه اش را از آتش نجات داده است و فاطمه زهرا(س) از صفات بارز انساني برخوردار بودند عايشه در مورد صداقت و راستگويي ايشان مرتب مي گفت همانا فاطمه سلام ا… عليها راستگوترين مردم در گفتار مي باشد.
بنابراين حضرت فاطمه زهرا(س) از آن جهت در نزد خداوند صديقه است كه نه تنها ذاتاً راستگوست بلكه تصور دروغ هم درباره حضرتش خطا و گناه است، صفات زكيه، طاهره، مطهره از اوصاف ذاتي و غير اكتسابي است و عصمت و طهارت اعطايي الهي است. قال الصادق(ع): فمن عرف فاطمه حق معرفتها فقد ادرك ليله القدر.
كسي كه نسبت به فاطمه(س) آنگونه كه شايسته است معرفت پيدا كند به تحقيق كه شب قدر را درك كرده است شير خدا علي مرتضي(ع) مي فرمايد: به خدا سوگند در سراسر زندگي مشترك با فاطمه(س) تا آنگاه كه خداي عزيز و جليل روحش را به سوي خدا برد هرگز او را خشمگين نساختم و بر هيچ كاري او را اكراه و اجبار نكردم او نيز هرگز مرا خشمگين نساخت و نافرماني من نكرد هر وقت به او نگاه مي كردم و رنجها و اندوههايم برطرف مي شد.
پرورش فاطمه زهرا(س) در خانه وحي و كنار پدرش بود آنجا كه فرشتگان فرود آمدند، آنجا كه نخستين گروه از مسلمانان به يكتايي خدا ايمان آوردند، آنانكه پروردگار دلهاشان را آزمود و در قرآن كريم مدح فرمود پس سراسر تربيت او از آموزگاري چون محمد(ص) كه آموزش يكتا پرستي و دينداري و عدالت مي داد فرا گرفت، شخصيت آن حضرت چنان ساخته شد كه پيامبر اكرم(ص) مي فرمايند: « همانا فاطمه (سلام ا.. عليها) در مبارزه با خواهشهاي نفساني بسيار خوب عمل كرد پس خداوند ذريه اش را بر آتش جهنم حرام كرد»
2- فاطمه زن نمونه
حضرت فاطمه زهرا صديقه كبري (س) زن نمونه همسر نمونه و دختر نمونه بودند آن زمان كه خانه دختر پيغمبر همچنان تهي و بي پيرايه بود علي و زهرا قناعت و زهد، ايثار را اشعار خويش قرار دادند و فاطمه به عنوان زن نمونه از همسر و فرزندان نگه داري مي كرد.
«اين شهرآشوب مي نويسد: روزي علي فاطمه را گفت خوردني چه داري؟
خانم فرمودند: نه بخدا سوگند دو روز است كه خود و فرزندانم حسن و حسين گرسنه ايم؟
چرا به من نگفتي؟
از خدا شرم كردم چيزي از تو بخواهم كه توانايي آماده كردن آن را نداشته باشي»
پيامبر اكرم مي فرمايند: خير رجالكم علي بن ابي طالب و خير نساء‌كم فاطمه بنت محمد.
بهترين مردان شما علي فرزند رشيد ابوطالب است و برترين زنانتان فاطمه دخت گرانمايه پيامبر است.
در روايت است كه روزي براي امام علي(ع) گرفتاري پيش آمد حضرت فاطمه نزد پدر رفت در زد پيامبر فرمود صداي پاي حبيه ام را از پشت در مي شنوم اي ام ايمن! برخيز ببين كيست؟ ام ايمن برخاست و در را گشود فاطمه وارد شد پيامبر فرمود دخترم !فاطمه جان در ساعتي به منزل ما آمدي كه تا كنون سابقه نداشته در اين ساعت پدر را ديدار كني، فاطمه، عرضه داشت يا رسول الله طعام فرشتگان نزد خداوند چيست؟ فرمود حمد و ستايش خداوند است، فرمود طعام ما چيست؟ رسول اكرم پاسخ دادند: قسم به خداوندي كه جانم در دست اوست هيچ چيز در منزل نداريم و مدت يك ماه است كه براي طبخ طعام آتشي افروخته نشده وليكن دخترم به تو پنج كلمه ياد مي دهم كه حضرت جبرئيل به من ياد داد فرمود چه كلماتي؟ پيامبر فرمودند: يارب العالمين و الاخرين، يا ذالقوه المتين، يا راحم المساكين، و يا ارحم الراحمين، حضرت زهرا(س) به منزل برگشت امام شيعيان علي (ع) پرسيد چه آوردي فرمود علي جان براي دنيا رفتم اما توشه اي براي آخرت آوردم.
سلمان فارسي مي گويد: روزي حضرت فاطمه را ديدم كه چادر وصله دار بر سرداشت با تعجب گفتم دختران پادشاهان بركرسيهاي طلايي مي نشينند و پارچه هاي زربفت مي پوشند ولي دختر رسول خدا با چادر وصله دار!
حضرت فاطمه فرمودند: يا سلمان! ان الله ذخر لنا الثياب و الكراسي ليوم آخر
اي سلمان! خداوند بزرگ، لباسهاي زينتي و تختهاي طلائي را براي ما در روز قيامت ذخيره كرده است.
با نوي نمونه آن بانويي است كه از هر جهت نمونه باشد. ايمان، عمل، اخلاص و پاكي، زندگي و آراستگي، نظافت و بهداشت و غيره. حضرت فاطمه(س) علاوه بر اينكه خود سمبل قداست و پاكيزگي بود همواره به بهداشت نظافت سفارش مي‌كردند و نظافت برون و طراوت و شادابي و آراستگي ظاهر بها مي‌داند.
«و مي فرمايند پدرم پيامبر خدا فرمود:
لايلو من الا نفسه من بات و في يده عمر
كسي كه شب را با دستاني چرب و آلوده و بدون رعايت بهداشت و نظافت، به استراحت پردازد و آنگاه به آفت و بيماري گرفتار آيد، نبايد جز خويشتن كسي را نكوهش كند»
حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان زن و همسر نمونه درسهاي با ارزش را به جامعه انساني، داده اند و سفارشات زيادي به زنان كرده اند آن هنگام كه پيامبر بزرگوار اسلام(ص) از ايشان سوال كردند كه نزديكترين حالت زن به خداوند چه زماني است؟ ايشان فرمودند آن زماني كه زن با درايت و آگاهي و انديشمندانه به امورات منزل رسيدگي كند و به تربيت ديني و اسلامي فرزندان بپردازد از هر زمان ديگر به خداوند نزديك تر است و پيامبر اكرم (ص) از اين پاسخ دختر گرامي خويش بسيار شادمان و خوشحال شدند و فرمودند فاطمه بضعه مني فاطمه پاره تن من و پاره اي سازمان وجودي من است.
آن حضرت به عنوان همسر نمونه از پدرشان نقل مي كنند كه مي فرمايند:
«ويل لامراه اغبضت زوجها و طوبي لامراه رضي عنها زوجها»
نفرين بر آن زني كه با پايمال ساختن حقوق و حرمت مرد خانه اش او را به خشم آورد، و خوشا به حال آن زني كه با رفتاري خداپسندانه و انساني، به گونه اي زندگي كند كه همسرش از او خشنود باشد.
ريحانه پيامبر به عنوان بانوي نمونه نه تنها براي زنان نمونه و سرآمد بود بلكه آموزگاري براي مردان حقجو نيز بود نقل شده كه يكي از دانشوران به محضر آن حضرت شرفياب شد وعرضه داشت بانوي من هديه اي را كه از بارگاه

فایل : 29 صفحه

فرمت : Word

29900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط