مقاله کامل اهداف طرح و سيستم مديريت در قارچ طلايي

مقاله کامل اهداف طرح و سيستم مديريت در قارچ طلايي

        اهداف طرح و سيستم مديريت در قارچ طلايي
 
قارچ طلايي اولين مركز خدمات آموزشي _ مشاوره اي كشت قارچها و مبتكر ايجاد سيستم توليد متمركز قارچ در كشور ايران ميباشد كه از سال ۱۳۷۴ فعاليت خود را در اين زمينه آغاز نموده و به استناد نامه شماره ۳/۷۵/۱۰۰ ف تاريخ ۱۹/۱۰/۱۳۷۹ توسط رئيس محترم سازمان كشاورزي استان مازندران به مديركل محترم گل و گياهان زينتي ؛ دارويي و قارچهاي خوراكي معرفي و مورد تاييد قرار گرفته است. قارچ طلايي داراي پروانه تاسيس به شماره  ۱۰۰۰۱/۱۳ـ ۵  از سازمان آموزش فني و حرفه اي وابسته به وزارت كار است .
اين شركت متشكل از توليدكنندگان با سابقه و تحصيل كرده دانشگاهي با گرايش هاي مختلف بوده و تا كنون به كليه تعهدات خود نسبت به افراد تحت پوشش عمل نموده است . هم اكنون مديريت توليد و نظارت بر بازار طرح ابداعي و ارائه شده از سوي شركت توليدي و تحقيقي قارچ طلايي واحد نمونه سال ۱۳۷۹ با توجه به اهداف زير در حال اجرا مي باشد.
۱-  بالا بردن هر چه بيشتر سطح توليدات قارچ با علم بر فقدان سرمايه گذاري موثر و مديران توليد كار آمد و حل اين مشكل با استفاده از امكانات فيزيكي رها شده و آموزش فن آوري و دانش روز .
۲-  معرفي قارچ بعنوان يك ماده غذايي مفيد و توزيع هر چه بيشتر آن در جهت گسترش فرهنگ صحيح مصرف و در نتيجه حمايت از توليدات اين بخش از كشاورزي پايدار.
ايجاد يك شبكه وسيع توليد و توزيع شبيه به يك تعاوني با تلاش در زمينه هاي فوق كه نهايتاً اشتغال و سود آوري كافي به همراه خواهد داشت .كشت و پرورش قارچ هاي خوراكي تفريحي سحر آميز – يك نوع كار جنبي و يا يك كار تجاري سود آور است كه در صورت داشتن اطلاعات كافي با هر ميزان سرمايه و در هر مكان حتي آپارتمانها بسادگي قابل اجرا مي باشد امروزه گونه هاي مختلفي از قارچهاي خوراكي توليد و توزيع مي شوند و سرانه مصرف اين ماده غذايي در هلند 3 كيلو گرم در سال است . مواد پايه براي توليد قارچ صدفي كاه و بذر قارچ است. بذر مرغوبترين گونه هاي قارچ صدفي در توليدي قارچ طلايي تهيه ميشود.(رجوع به تهيه بذر ) خريد محصولات كليه توليد كنندگان تحت پوشش قارچ طلايي تضمين مي گردد.( رجوع به شرايط خريد  ) هم اكنون ( سال ۱۳۸۴ ) هزينه توليد هر كيلو گرم قارچ صدفي در حدود ۳۵۰۰ ريال و قيمت خريد توسط قارچ طلايي ۷۰۰۰ ريال همچنين هزينه توليد هر كيلو گرم قارچ دكمه اي در حدود ۵۵۰۰ ريال و قيمت خريد توسط قارچ طلايي ۹۰۰۰ريال مي باشد. بنا براين مشخص مي شود كه هر ميزان سرمايه گذاري تقريبا ۱۰۰٪ سود آوري در
هر دوره توليد كه حدوداً ۲ ماه است به همراه خواهد داشت . به استناد آمار توليد سالانه كشور و روند توسعه اين صنعت همچنين نياز روزافزون اين محصول و فاصله سرانه مصرف تا ميانگين سرانه مصرف جهاني ؛ افزايش هر چه بيشتر توليدات هيچ خطري براي بازار محصولات سايرين نداشته و از اهداف اصلي اين موسسه ميباشد. ما همواره با نظارت مستقيم و مستمر بر ميزان عرضه و تقاضا از توليد كنندگان تحت پوشش خود حمايت خواهيم كرد.
كشت قارچ صدفي
 
از آنجايي كه پرورش قارچها معمولاً در محيطي بسته انجام مي شود لذا قارچها ي صدفي رامي توان در هر منطقه جغرافيائي و با هر نوع آب و هوايي توليد كرد. قارچها ميتوانند اختلاف درجه حرارت 16 تا 30 درجه سانتيگراد را تحمل كنند .
 
ميزان توليد در مكاني به مساحت 80 متر مربع
در يك مكان سرپوشيده داراي سقف مناسب به مساحت 80 متر مربع بيش از يك تن قارچ توليد ميشود كه زمان لازم براي انجام اين كار در حدود 2 ماه بوده و اولين برداشت پس از يك ماه بدست مي آيد . اين جزوه براي توليد قارچ صدفي در سطح محدود ( زير 80 متر مربع ) نوشته شده بديهي
است جهت توليد در سطح وسيعتر دانش فني بيشتري مورد نياز مي باشد كه در كلاسهاي تخصصي اين آموزشگاه بصورت تئوري و عملي ارائه خواهد شد .
 
فضاي مورد نياز
براي كشت قارچ صدفي ميتوان از يك اتاق ، زير زمين ، انباري و يا هر مكان خالي ديگر كه داراي سقف باشد استفاده نمود . اين مكان بايد توانائي نگهداري هواي معتدل را داشته باشد بطوريكه تا حد امكان از اختلاف شديد درجه حرارت محيط جلوگيري شود .
 
محيط كشت قارچ صدفي
محيط كشت قارچ صدفي از كاه گندم ، كاه جو ، كاه برنج ، تراشه چوب صنوبر و غيره تهيه ميشود . در اين كشت از خاك و كود( حيواني يا شيميايي) استفاده نميشود بنابراين هيچگونه آلودگي زيست محيطي ندارد .
نحوه كشت قارچ صدفي
كاه خرد شده يك شب در آب قرار داده شده تا مرطوب شود سپس مدت 2 تا 3 ساعت در آب جوش پاستوريزه ميشود. براي اين كار ميتوان از يك
بشكه خالي استفاده كرد . زمان پاستوريزه كردن از وقتي محاسبه مي شود كه آب به نقطه جوش رسيده باشد . جهت اطمينان از شروع دماي پاستوريزه (حداقل70 درجه سانتيگراد) بهتر است از دماسنج الكلي استفاده شود . سپس كاه را آبكش كرده آنرا به حال خود رها ميكنند تا پس از چند ساعت خنك شود بطوريكه با لمس كردن كاه با پشت دست هيچگونه گرمايي احساس نشود.
بذر زني
پس از اينكه كاه كاملاً خنك شد با 3 تا 5 درصد بذر قارچ (اسپان) بذر زني ميشود به اين منظور براي هر 10 كيلو گرم كاه پاستوريزه شده مقدار 400 تا 500 گرم بذر قارچ اضافه و مخلوط ميشود . مخلوط حاصل درون كيسه هاي به قطر 45 تا 50 سانتيمتر با ارتفاع 80 تا 150 سانتيمتر ريخته مي شود و سطح آن كمي فشرده شده تا رطوبت كاه حفظ گردد . پس از بستن سر كيسه آنرا به محيطي كه از قبل بعنوان سالن كشت در نظر گرفته انتقال داده و از سقف آويزان ميشود . ميتوان كيسه هاي كشت شده را روي زمين هم قرارداد .
كنترل دما و نور
از اولين روز كشت تا مدت 25 الي 30 روز دما روي 24 درجه سانتيگراد نگهداري شده و محيط را تاريك ميكنند زيرا تابش نور مستقيم خورشيد براي قارچ صدفي مناسب نيست.
پس از اينكه سطح كاه پوشيده از تارهاي سفيد رنگ و ظريف قارچ صدفي شد سوراخهايي به فاصله 20 تا 25 سانتيمتر و به قطر يك سانتيمتر در اطراف كيسه كشت شده ايجاد و با آب پاشي مداوم كف سالن رطوبت محيط را افزايش مي دهند در اين زمان دما به 20 درجه سانتيگراد كاهش داده ميشود .نور يك لامپ معمولي در اين زمان ضروري بوده و باعث افزايش محصول ميشود . قارچها پس از يك هفته ديگر قابل برداشت مي باشند .
آبياري
زماني كه كيسه كشت پاره ميشود چنانچه رطوبت محيط پائين باشد سطح كاه خشك شده و بايستي با مقادير خيلي كم بصورت اسپري آب پاشي شوند . آبياري ممكن است روزي 2يا 3 بار انجام شود بايد توجه داشت كه آبياري تا 48 ساعت قبل از برداشت قارچها متوقف شود پس از برداشت محصول ميتوان آبياري را ادامه داد .
ميزان توليد
ميزان توليد از هر كيسه طي 4 يا 5 چين يا بيشتر در حدود 2 تا 4 كيلوگرم قارچ تازه مي باشد .
 
هزينه هاي يك توليدي قارچ صدفي با حداقل مساحت
هزينه هاي توليد قارچ ( نوع صدفي يا دكمه اي) با توجه به نحوه اجراي طرح و امكانات فيزيكي موجود همچنين شيوه توليد متغير بوده و معمولا در دو سطح 1- وسيع يا حرفه اي 2- محدود يا غير حرفه اي به منظور كار جنبي يا خود اشتغالي بررسي ميشود. معمولا افرادي كه سرمايه كمتري دارند و از نيروي كار شخصي استفاده مي كنند به توليد قارچ صدفي در سطح محدود مي پردازند. اين افراد از تاسيسات و ماشين آلات صنعتي استفاده نمي كنند بنابراين مهارتهاي فردي و ميزان كار شخصي يا نيروي انساني عامل تعيين كننده قيمت نهايي محصول ميباشد . هزينه هاي نوشته

فایل : 30 صفحه

فرمت : Word

29900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط