مقاله کامل انرژي هسته اي

مقاله کامل انرژي هسته اي

تعهدات ايران تعليق فعاليتها، تبديل، فرآوري و غني‌سازي اورانيوم را در بر مي‌گيرد
خبرگزاري فارس: نخست وزير فرانسه با درخواست از ايران براي پايبندي به توافق خود با اتحاديه اروپا در مورد تعليق برنامه غني‌سازي اورانيوم گفت: «اين تعهدات شامل تعليق همه فعاليتها، تبديل، فرآوري و غني‌سازي اورانيوم مي‌شود.»
به نقل از خبرگزاري فرانسه از پاريس، «دومينيك دوويلپن» امروز در گفت‌وگو با راديو يك اروپا گفت: «ايران بايد به تعهداتي كه بر عهده گرفته، احترام بگذارد.» وي افزود: «اگر تهران اين مساله را رد كند، جامعه بين‌الملل مجبور به نتيجه‌گيري با اجماع و گفت‌وگو مي‌شود.»
نخست وزير فرانسه تاكيد كرد: «و در صورتي كه ايران به تعهداتش عمل نكند، بايد نشست شوراي امنيت در اين خصوص تشكيل شود.»
اين اظهارات در حالي بيان مي‌شود كه ايران از تصميم خود براي ازسرگيري فعاليتها در سايت تبديل اورانيوم در اصفهان خبر داده است.
ايران شب گذشته با تاخير دو روزه ازسرگيري فعاليتها در تاسيسات تبديل اورانيوم در اصفهان موافقت كرد.
تهران پيش از اين تهديد كرده بود در صورت عدم دريافت پيشنهادهاي اروپا تا اول آگوست، مهر و موم‌ها را از دستگاههاي اين سايت برداشته و فرآوري هسته‌اي را دوباره آغاز مي‌كند.
مذاكره‌كنندگان اتحاديه اروپا از ايران خواسته‌اند هيچ اقدام يكجانبه‌اي را انجام ندهد. آنها گفتند تنها چند روز با ارائه پيشنهادهاي امنيتي، سياسي و اقتصادي و هسته‌اي به ايران فاصله دارند.
اين در حالي است كه رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه عقب نشيني از مواضع منطقي و پذيرفتن تعهدهاي اجباري موجب تعطيلي تمام علوم در كشور مي‌شود، تصريح كرد: خواسته‌هاي غير منطقي اروپايي‌ها تمامي ندارد.
احمد توكلي : استفاده از انرژي اتمي را طبق مقررات بين‌المللي حق جمهوري اسلامي ايران دانست و بيان داشت: فناوري هسته‌اي ايران بطور بومي محقق شده و تاكيد بيگانگان بر عدم دستيابي ايران به اين فناوري بمعناي تعطيلي علوم است.
توكلي با بيان اينكه طولاني شدن مذاكرات اگر تاكنون منافعي براي جمهوري اسلامي ايران داشت از اين به بعد ضرر ما تمام خواهد شد، افزود: تاخير در آغاز غني سازي موجب از دست دادن ظرفيت‌ها و متخصصان داخلي خواهد شد.
واشنگتن‌ پست: ايران تا ساخت مواد مورد نياز توليد بمب اتمي يك دهه فاصله دارد
يك روزنامه آمريكايي گزارش داد ارزيابي‌هاي اطلاعاتي آمريكا نشان مي‌دهد ايران حداقل 10 سال ديگر تا ساخت تركيبات اصلي مورد نياز براي توليد تسليحات هسته‌اي فاصله دارد
روزنامه واشنگتن‌ پست در شماره امروز خود به نقل از منابع دولتي كه به اين گزارش دسترسي دارند، نوشت: «اين درحالي است كه پيش از اين گزارش‌هاي اطلاعاتي دولت آمريكا در مورد برنامه هسته‌اي ايران حاكي از آن بود كه ايران تنها پنج سال تا ساخت تركيبات اصلي مورد نياز براي توليد تسلحيات هسته‌اي فاصله دارد.»
اين تحقيقات تحت عنوان “ارزيابي اطلاعات ملي” (NIE) انجام شده است.
روزنامه ياد شده افزود: «اين تحقيقات جامع كه بيانگر اجماع ميان سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريكا است به شدت با اظهارات علني كاخ سفيد در مورد برنامه هسته‌اي ايران مغايرت دارد. مقامات دولت آمريكا پيش از اين بدون ارائه هرگونه مدركي ارزيابي كرده‌اند تهران قطعا در جهت زرادخانه‌هاي هسته‌اي در حركت است.»
واشنگتن‌ پست افزود: «”ارزيابي اطلاعات ملي” جديد همچنين شامل اين نكته است كه سازمان‌هاي
اطلاعاتي از آن بعنوان نشانه‌هاي معتبر مبني بر اينكه ارتش ايران در حال انجام فعاليت‌هاي مخفيانه است، مي‌شود. اين درحالي است كه منابع اعلام كرده‌اند هيچ اطلاعاتي كه بتواند اين پروژه‌ها را مستقيما به برنامه تسليحات هسته‌اي مرتبط سازد وجود ندارد. آنچه كه مشخص است اين است كه ايران بيشتر از طريق برنامه انرژي خود در حال دستيابي و خبره شدن در فن‌آوري‌هايي است كه مي‌تواند در جهت ساخت بمب بكار رود.» به گفته سه تن از منابع آمريكايي در اين ارزيابي‌ها مشخص نيست كه حكومت ايران در مورد ساخت زرادخانه‌هاي هسته‌اي تصميم گرفته است يا خير. اين درحالي است كه يكي از مقامات ارشد اطلاعاتي آمريكا كه از اين ارزيابي‌ها اطلاع دارد گفته است “اين برداشت سازمان‌هاي اطلاعاتي است كه ايران اگر به حال خود رها شود، متعهد به ساخت تسليحات‌ هسته‌اي است.»
بنابر اين گزارش طي سه سال گذشته كاخ سفيد هرگز برآوردهاي خود از (برنامه هسته‌اي) ايران را همچون عراق در اختيار سازمان‌هاي اطلاعاتي خود قرار نداده است. بلكه در عوض به سال‌ها برنامه مخفيانه ايران اشاره و اين سوال را مطرح مي‌كند كه كشوري همچون ايران با اين ميزان نفت چرا به يك برنامه انرژي هسته‌اي با اين وسعت نياز دارد.
واشنگتن پست به نقل از برخي مقامات دولتي آمريكا افزود: «سياست‌گذاران ارشد آمريكا در حالي كه كاخ سفيد در حال تنظيم گام‌هاي بعدي سياست خود در قبال ايران است در حال بررسي كردن اين ارزيابي‌ها هستند.»
ارزيابي اطلاعات ملي بنا به دستور “شوراي اطلاعات ملي” در ماه ژانويه تهيه شده است كه از آن بعنوان اساسي ترين تحقيقات شناخته شده و ناشناخته در مورد ايران از سال 2001 ياد مي‌شود.
اين درحالي است كه برآوردهاي ديگري كه در دوره اول رياست جمهوري “جرج بوش” در مورد ايران انجام شده بود در مقياسي كوچك تر انجام شده بود و برخي از آنها بخاطر مغايرت با استدلال‌هاي اطلاعاتي، رد شده بود.
به گفته مقامات كنوني و اسبق آمريكا كه خواستند نامشان فاش نشود يكي از اين تحقيقات در سال 2002 توسط “استيفن هادلي” مشاور امنيت ملي آمريكا كه در آن زمان معاون مشاور امنيت ملي آمريكا بود و با هدف برآورد احتمال “تغيير رژيم” در ايران انجام شده بود.
يك مقام ديگر آمريكايي نيز اظهار داشت يكي ديگر از موارد بررسي شده در مورد آينده سياسي ايران اين است كه آيا حكومت ايران تا زمان رسيدن اين كشور به توانايي ساخت مواد شكاف
پذير همچنان در قدرت خواهد بود يا خير ولي اين تحقيقات قادر به پاسخگويي به اين سوال نيست.
به نوشته واشنگتن پست اين تحقيقات كه از آن بعنوان تحقيقاتي جامع در مورد ايران ياد مي‌شود شامل موضوعاتي همچون توانايي‌هاي نظامي، برآورد ميزان رشد جمعيت و صنعت نفت ايران مي‌شود و برآوردهاي انجام شده در مورد برنامه هسته‌اي ايران نيز بعنوان ضميمه‌‌اي در اين تحقيقات جاي داده شده است.
نتايج اين تحقيقات كه در ماه ژوئن به پايان رسيده در حالي منتشر شده است كه مقامات آمريكايي از سال 1995 تاكنون مكررا ادعا كرده بودند ايران پنج سال تا دستيابي به چنين توانايي‌هايي فاصله دارد.
براساس اين تحقيقات احتمالا ايران دست‌كم تا سال 2015 قادر به توليد مقدار كافي اورانيوم بسيار غني‌شده نخواهد بود و اين درحالي است كه اين آمار به آمار اعلام شده از سوي انگليس و اسراييل نزديك‌ تر است.
به گفته چهار تن از منابع آمريكايي، نتايج بدست آمده از اين تحقيقات بيانگر كمرنگ شدن سوء ظن‌ها در اين مورد است كه ارتش ايران در حال انجام برنامه‌هاي مخفيانه غني‌سازي مستقل خود است ولي مداركي دال بر انجام فعاليت‌هاي
مخفيانه نظامي بر روي موشك‌ها، تحقيقات و توسعه سانتريفيوژ كه مي‌تواند با برنامه هسته‌اي مرتبط باشد، وجود دارد. ارزيابي اطلاعات ملي درحالي انجام شده است كه سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريكا در گزارش ماه اكتبر 2002 به اشتباه گزارش داده بودند “صدام حسين” رييس جمهوري مخلوع عراق داراي تسليحات‌ كشتار جمعي بوده است و در حال بازنگري برنامه هسته‌اي خود بوده است و دولت “جرج بوش” نيز از همين گزارش براي توجيه كردن حمله خود به عراق در مارس 2003 استفاده كرد.
حاجي بابايي: نواقص مذاكرات هسته اي به هيات مذاكره كننده مرتبط است
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح كرد: برخي نواقص مذاكرات به هيات مذاكره كننده مرتبط است چون هيات مذاكره كننده به آن اندازه كه ديپلماسي قوي داشت به اين موضوع كه بايد بايستد و از مواضع كشور دفاع كند، اعتقاد نداشت
حميدرضا حاجي‌بابايي نماينده همدان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در ارزيابي تيم مذاكره كننده بيان داشت: در مورد اين موضوع بايد ارزيابي دو جانبه از كل وقايع امكان صورت گيرد، بدين معنا كه بايد در نظر گرفت كه

فایل : 26 صفحه

فرمت : Word

29900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط