مقاله در مورد سیروز کبدی

مقاله در مورد سیروز کبدی

اعضای گروه
فرزانه عدل
فاطمه توکلی
نسیم فتحی
ناهید دلیر
وحیده احدی
زهرا طوبا
لیدا یار محمدی
زهره فریدی
یگانه شکردرگاهی
استاد مربوطه: آقای دکتر باباپور
موضوع:سیروز کبدی
چکیده
مقدمه: سیروز نتیجه نهایی و برگشت ناپذیر انواع ضایعات التهابی، توکسیک، متابولیک و احتقانی می باشد. با توجه به اینکه سیروز عوارض غیرقابل برگشت و مزمنی داشته و هزینه های زیادی را هم از لحاظ روحی و روانی و هم اقتصادی داشته و در اکثر
اوقات درمان مناسبی جهت سیروز وجود نداشته است سعی ما در بررسی ریسک فاکتورها و پیشگیری از عوارض آن بوده است.
هدف و روش: در ایجاد سیروز عوامل مختلفی نقش داشته و عوارض بسیاری زیادی هم در صورت عدم درمان وجود دارد و با توجه به اینکه هزینه های بسیار زیادی را سالانه سازمان بهداشت و درمان در این زمینه متحمل شده است. در این مطالعه مقطعی به بررسی عوامل سیروز و شیوع ریسک فاکتورها از جمله بیماری های ویروسی، سیروز اتوایمیون و رکویپتوژنیک)، مصرف الکل و کبد چرب غیرالکلی درتاریخ 3/1/90 تا 3/12/90 پرداخته و اطلاعات لازم را وارد نرم افزار spss و شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته بود.
نتایج: تعداد کل داده های ما در این مطالعه 50 بیمار بوده که از اطلاعات موجود در پرونده های بیماران بستری شده در مرکز گوارش بیمارستان امام خمینی بوده که از بین case های مورد نظر 28 نفر مرد (56 درصد) و 22 نفر زن (44 درصد) بوده است.
از مراجعین به بیمارستان امام به علت بیماری های ویروسی از مراجعین به بیمارستان امام خمینی اردبیل در مطالعه 50 نفری ما از بیماران که به علت بیماری های ویروسی مراجعه کرده بودند 46% درصد مبتلایان به علت HBV و 4 درصد به علت HCV
بوده است و همچنین از 50 نفری که به علت ناشناخته مراجعه کرده بودند 82/47
46% مبتلایان به علت HBV و 4% مبتلایان به علت HCV بوده و همچنین از بین علل ناشناخته 82/47 درصد مبتلایان به علت سیروز اتوایمیون و 47/43 درصد مبتلایان به علت سیروز کریپتوژنیک بوده است.
نتایج کلی: و در کل بیماری های ویروسی با 52 درصد از جامعه آماری و علل ناشناخته (سیروز اتوایمیون، کریپتوژنیک) با 42 درصد از جامعه آماری علل ایجاد کننده سیروز ناشناخته شده و 6 درصد باقیمانده را علل دیگر
کلمات کلیدی: سیروز، بیماری های ویروسی، سیروز اتوایمیون، هیپرتانسیون پورت، خونریزی از واریس مری، اسپلنومگالی، آسیت، آنسفالویاتی کبدی، سندروم هپاتورنال، پریتونیت خود به خودی شامل می شود.
1-1-مقدمه و اهمیت موضوع
سیروز نتیجه نهایی و برگشت ناپذیر انواع ضایعات التهابی، توکسیک، متابولیک و احتقانی می باشد. تظاهرات بالینی سیروز و عوارض آن نتیجه هیپرتانسیون پورت، اختلال در عملکرد سلول های التهابی و کارسینوم هپاتوسلولر که این اختلالات با مرگ و میر بالا همراه می باشند.
عوامل خطر متعددی در ایجاد سیروز نقش دارند. بیماری های ویروسی از قبیل، HBV و HCV و مصرف
الکل و کبد چرب غیر الکلی در ایجاد سیروز نقش دارند که یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده بیماری های ویروسی می باشند که عامل ایجاد کننده این بیماری های انتقال خون، انتقال جنسی، و انتقال از مادر به جنین می باشد.
در سالیان اخیز میزان هپاتیت B افزایش یافته و علت بسیاری از موارد سیروز بوده البته در برخی از موارد مهم علت ایجاد کننده سیروز شناخته نشده است. ولی با توجه به علت هپاتیت B و C برای ایجاد سیروز سعی ما در این بررسی در این بوده که میزان افرادی که در اثر هپاتیت B به سیروز مبتلا شده اند را مشخص کرده و راه های پیشگیری را به سایر افراد در معرض خطر و High Risk پیشنهاد می کنیم. با توجه به این که آگاهی مردم در زمینه عوامل ایجاد کننده سیروز و عوارض آن کم بوده ما به بررسی عوامل و عوارض ایجاد کننده سیروز در تعداد بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی پرداخته ایم.
1-2-بیان مسأله
سیروز نتیجه نهایی و برگشت ناپذیر انواع ضایعات التهابی، توکسیک، متابولیک، و احتقانی می باشد. تظاهرات بالینی سیروز، و عوارض آن نتیجه هیپرتانسیون پورت، اختلال در عملکرد سلول های
التهابی و کارسینوم هپاتوسلولر که این اختلالات با مرگ و میر بالا همراه می باشند.
مطالعات انجام شده نشانگر این موضوع بوده که با توجه به عدم آگاهی مردم در مورد سیروز کبدیی وعوارض ایجاد شده توسط آن بیشتر بیماران در هنگام مراجعه با حداکثر عوارض ممکن به بیمارستان مراجعه می کنند و حتی در صورت درمان مناسب به علت عدم توضیح بیماران در زمینه عود عوارض مرگ و میر ایجاد شده توسط سیروز کبدی در کشور ما، به خصوص در استان اردبیل رو به افزایش بوده است.
علل بروز سیروز کبدی در ایران و همچنین در استان اردبیل در چند دهه ی گذشته مورد بررسی قرار گرفته است. مهم ترین عوامل ایجاد کننده بیماری های ویروسی بوده و در بسیاری از موارد هم علت خاصی برای ایجاد سیروز پیدا نشده است. همچنین مصرف الکل، کبد چرب غیر الکلی هم از علل دیگر ایجاد کننده سیروز در تعداد کلی از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اردبیل بوده است.
با توجه به این که سیروز عوارض غیرقابل برگشت و مزمنی دارد که هم از لحاظ روحی و روانی و هم اقتصادی هزینه های زیادی را برای بیمار در بردارد و در اکثر اوقات درمان مناسبی نیز جهت سیروز وجود ندارد سعی کرده ایم تا با مطالعات مقطعی به بررسی عوامل ایجاد کننده و عوارض ایجاد شده توسط سیروز
در بیماران مراجعه کننده در بیمارستان امام خمینی بپردازیم.
1-3-تعریف واژگان
1-سیروز: نتیجه نهایی و برگشت ناپذیر انواع ضایعات التهابی و توکسیک و احتقانی در کبد می باشد.
2-هیپرتانسیون پورت: فشار طبیعی ورید پورت پایین تر از mmHg10 است. در صورتی که فشار بالاتر از این مقدار باشد هیپرتانسیون پدید می آید.
3-آسیت: تجمع بیش از حد مایع در حفره صفاتی که مقدار آن بیشتر از cc 500 می باشد.
4-خونریزی از واریس: درصد افزایش ورید پورت خونریزی در محل ارتباط وریدهای جانبی ورید پورت و ورید های سیستمیک رخ می دهد.
5-سندروم هپاتورنال: در پاسخ به وازودیلاتاسیون احشایی همراه با سیروز اختلال در وازوکنستریکشن نامناسب و شدید کلیوی باعث این حالت می شود.
6-آنسفالوپاتی کبدی: یک سندورم عصبی- روانی پیچیده است که به وسیله علائمی چون کاهش سطح هوشیاری، تغییر شخصیت، آستریکسی و تغییرات مشخص در الکتروآنسفالوگرام مشخص می شود.
1-4-اهداف بررسی
1-4-1-هدف اصلی
بررسی عوامل ایجاد کننده سیروز و نسبت جنسیت در 50 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اردبیل
1-4-2-اهداف فرعی
-تعیین فراوانی سیروز کبدی در مراجعین به بیمارستان امام خمینی اردبیل از تاریخ 3/1/90 تا 3/12/90
-تعیین فراوانی سنی سیروز کبدی در مراجعین به بیمارستان امام خمینی اردبیل از تاریخ 3/1/90 تا 3/12/90
-تعیین فراوانی جنسی سیروز کبدی در مراجعین به بیمارستان امام خمینی اردبیل از تاریخ 3/1/90 تا 3/12/90
-تعیین فراوانی الکل با سیروز کبدی در مراجعین به بیمارستان امام خمینی اردبیل از تاریخ 3/1/90 تا 3/12/90
-تعیین فراوانی کبد چرب غیر الکلی با سیروز کبدی در مراجعین به بیمارستان امام خمینی اردبیل از تاریخ 3/1/90 تا 3/12/90
-تعیین فراوانی سایر علل سیروز کبدی در مراجعین به بیمارستان امام خمینی اردبیل از تاریخ 3/1/90 تا 3/12/90
1-4-3-هدف کاربردی
نتایج این مطالعه، بررسی فراوانی سیروز کبدی در استان اردبیل در گروه های مختلف و پیشگیری در گروه های High Risk می باشد.
2-1-کلیات و اپیدمیولوژی سیروز
سیروز نوعی تعریف پاتولوژیک است که با طیفی از تظاهرات بالینی خاص همراه است. یافته های آسیب شناختی اصلی سیروز عبارت است از فیبروز گسترده ای که همراه با پیدایش ندول های رژنداتیو بوده، نمایانگر آسیب مزمن و غیر قابل برگشت پارانشیم کبد است. واقعه اصلی که به فیبروز کبد منتهی می شود فعال شدن سلول اقماری است. سلول اقماری توسط عواملی که از هپاتوسیت ها وسلول های کوپفر آزاد می گردند فعال می شود و شکلی شبیه به میوفیبروبلاست ها به خود می گیرد وتحت تأثیر عوامل مختلف کلاژن رشته ای (نوع) تولید می کند. این فرآیند آسیب شناختی را باید به عنوان نتیجه مشترک و نهایی تعداد زیادی از انواع آسیب های مزمن در نظر گرفت (1).

فایل : 32 صفحه

فرمت : Word

38900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط