مقاله در مورد بررسی مقایسه ای سیستم حسابداری ناب و سنتی

مقاله در مورد بررسی مقایسه ای سیستم حسابداری ناب و سنتی

/
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سما
پروژه جهت دریافت مدرک کاردانی رشته حسابداری
موضوع :
بررسی مقایسه ای سیستم حسابداری ناب و سنتی
استاد مربوطه :
جناب آقای عادل شاه ولی زاده
پژوهشگر:
شهرام پناهی
880821495
زمستان 91
/
تقدیم به پدر عزیزم
که وجودش تکیه گاه امن من و سخنانش روشنگر راه من و زندگی ام حاصل جوانی اوست و با ایثار و گذشت تمام مصائب و مشکلات زندگی را به دوش کشیده تا میوه باغ زندگی اش ثمر بخشد.
تقدیم به تو نازنینم مادر
در تنهاترین لحظات زندگی در اوج غربت، اسم مقدس تو در ذهنم شعله ور می گردد و نام تو آرامش دهنده فکر خسته و تن رنجور من است. با تو بودن یعنی بهشت را زیر پا گذاشتن، در کنار تو و با دعایت تو می توان در اوج آسمان پرواز کرد و کمترین چیز در برابر نامت، وجودت و فداکاریت بهشت است و بهشت است و بهشت.
چون هستی من از هستی اوست تا هستم و هست دارمش دوست
قدردانی و سپاس
پروردگار متعال را شاکر و سپاسگذاریم که توانستیم این مرحله از تحصیل را با راهنمایی های اساتید بزرگوارمان به پایان برسانیم.
بر خود لازم می دانیم که از استاد راهنمای ارجمندم جناب آقای ولیزاده که با راهنمایی های دقیق و ارزنده خویش در طول تحصیل و اجرای این پروژه همواره مرا یاری نموده و حق استادی را بر من تمام کردند سپاسگذاری کنم.
فهرست مطالب
چکیده 8
مقدمه 9
جدول شماره 1: مقایسه سه شیوه تولید. 18
حذف اتلاف هدف بنیادی تولید ناب(Waste Muda) 19
شفاویت و بهبود مستمر (کایزن) 20
اتلاف های هفت گانه و سیستم های سنتی حسابداری 22
هزینه یابی جریان ارزش 24
ارزش برای مدیریت فراهم نمی سازد. 27
حسابداری ناب و تقویت کنترل های داخلی حسابداری 29
مزایای حسابداری ناب 29
فصل دوم 31
حسابداری سنتی 32
سیستم های حسابداری در ایران قبل از اسلام 33
سیستم های حسابداری در ایران پس از ظهور اسلام تا دوران قاجاریه 34
سیستم های حسابداری از دوران قاجاریه تا انقلاب مشروطیت 34
سیستم های حسابداری از انقلاب مشروطیت تا اوایل دهه چهل 35
سیستم های حسابداری از اوایل دهه چهل تاکنون 36
فصل سوم 39
روش‌هاي رسيدن به حسابداری ناب 40
مقدمه 40
تفكر ناب 42
اصول تفكر ناب 42
فعالیت‌های ناب 43
تولید ناب 44
حسابداری ناب 44
تفاوت محیط حسابداری ناب و محیط حسابداری سنتی 45
جنبه‌های مهم حسابداری ناب 47
نتیجه 47
حسابداری ناب یکی از ابزار های پیاده سازی تفکر ناب است. 48
منابع 51
فصل اول
چکیده
در آغاز قرن بیست و یکم یک بار دیگر با حضور ژاپنی ها انقلاب بنیادی در کسب و کار پدیدار شد. «تولید انبوه» در عرصه صنعت از بین رفت و «تولید ناب» جایگزین آن شد که راه حلی نظام مند برای شناسایی و از بین بردن اتلاف ها از طریق بهبود مدام و به جریان انداختن تولید درست در هنگامی است که مشتری به آن نیاز دارد. در این مقاله ضمن بررسی تفکر ناب به عنوان پارادایم جدید کسب و کار که مبتنی بر ارزش آفرینی برای مشتری است پس از بیان مفهوم اتلاف و جریان ارزش در فرهنگ تولید ناب، هزینه یابی جریان ارزش که الگوی هزینه یابی تولید ناب است معرفی می شود و به تفضیل نحوه به کارگیری آن برای تدارک اطلاعات مفید و به موقع جهت حذف اختلاف، پیگیری کمال و ارزیابی عملکرد و استقرار سیستم های کنترل داخلی متناسب با رویکرد ناب که از اصول بنیادی تفکر ناب است ارائه می شود.
واژه های کلیدی
تولید ناب، جریان ارزش، اتلاف، حسایداری ناب، هزینه های جریان ارزش، کارت امتیازی.
مقدمه
پارادایم های مختلف در بطن دربرگیرنده قواعد فرصت آفرین هستند و انسان در نگرش راهبردی خود در اصل به دنبال فرصت ها است. وقتی پارادایم ها تغییر می کنند، با خود فرصت های جدیدی را به همراه می آورند. زیرا قواعد جدید، فرصت های جدیدی را به همراه می آورند. زیرا قواعد جدید، فرصت های جدیدی را می سازند. در بازارهای پایدار، مدیران می توانند به راهبردهای پیچیده ای اتکا کنند که بر پیش بینی های مفصل از آینده متکی باشند. دنیای کسب و کار طی سه دهه اخیر شاهد پدیدار شدن پارادایم هایی نظیر «مشتری گرایی» و برتری کسب و کار و افول «مهندسی گرایی» و برتری فنی بوده است. امروزه موفقیت کسب و کار و استمرار و پایداری آن با توجه به ارزش های مورد نظر همه ی دست اندرکاران تحقق می یابد. در عرصه ی صنعت نیز «تولید انبوه» از بین رفته و «تولید ناب» جایگزین آن شده است.
اکنون تولید ناب، یک فلسفه و نگرش جدید به تولید و پایداریم حاکم برآینده کسب و کار به شمار می رود که خواستگاه و زادگاه آن کشور ژاپن است. این رویکرد بعدها در اروپا و آمریکا رواج یافت و مورد استقبال بسیاری از کارخانه های خودرو ستزی قرار گرفت. در این روش تلاش می شود اتلاف به حداقل برسد و حداکثر بهره وری از تسهیلات و منابع انسانی و سرمایه به دست آید.
تولید ناب مانند هر پارادایم دیگر نیازمند استراتژی برای پیاده سازی است و یکی از این استراتژی ها حسابداری ناب است. استراتژی ناب الگوی هزینه یابی نوینی را به حرفه حسابداری معرفی کرده تا ویژگی های پیچیده محیط ناب را ساده و قابل درک کند و این الگوی جدید، همان الگوی هزینه یابی ارزش است. هرچقدر که الگوهای سنتی هزینه یابی نظیر هزینه یابی استناندارد، پیچیده و پر اتلاف است، الگوی جدید هزینه یابی که حسابداری ناب معرفی کرده قابل درک و ساده است. هزینه یابی استاندارد برای تولید دسته جمعی سنتی و تولید انبوه مناسب است اما نمی تواند هدف های ناب را برآورده سازد و این ناشی از مفروضات زیربنایی این
روش است. یک فرض هزینه یابی استاندارد این است که همه ی سربارها باید به محصول اختصاص یابد که در اغلب موارد این سربارها مرتبط با نیروی کار مورد نیاز برای ساخت محصول است و این منجر به تحریف هزینه یابی استاندارد محصول شده، مدیران را گمراه می کند و منجر به تصمیم گیریهای غلط مربوط به قیمت گذاری، سودآوری و تصمیم های مربوط به ساخت یا خرید از سوی آنها می شود. واژه ی ناب که در دهه های 1980 و 1990 رایج شده است، شامل تعداری از رویکردها به مدیریت تولید شرکت هاست که بر سیستم تولید تاکید داشته و دقیقا براوردنده آن چیزی است که مشتریان می خواهند، یعنی کمترین بهای تمام شده و بدون اتلاف (زایعات) (McCarran,2006.) تکنیک های مدیریت ناب به تولید کنندگان در جهت حذف اتلافات یا ضایعات کمک می کند. در انجمن ملی استانداردها و فناوری آمریکا، تولید ناب بدین صورت تعریف شده است: “رویکرد سیستماتیک برای شناسایی و حذف اتلاف (فعالیت های بدون ارزش افزوده) در سراسر فریند بهبود مستمر بوسیله جریان محصول، با توجه به کشش مشتری”.
اصول تولید ناب از تفکر ناب برگرفته شده است. تفکر ناب نگرشی است برای افزایش بهره وری و ارزش آفرینی مستمر و حداقل کردن هزینه ها و اتلاف ها.
تفکر ناب و روش های ناب در یک شرکت تولیدی، به فرهنگ تغییر در کل سازمان نیاز دارد. ناب بودن، روش بسیار متفاوتی برای امور تجاری است. روش های سنتی تعین بهای تمام شده و حسابداری مدیریت، نه برای پشتیبانی از تولید ناب، بلکه برای تولید انبوه سنتی و تولید مبتنی بر نیروی کار طراحی شده اند. این روش ها با تولید ناب ارتباطی ندارند. هزینه یابی استاندارد برای هر شرکتی که روش های ناب را تشویق می کند زیان بار است. هزینه های استاندارد، رفتار غیر ناب را بر می انگیزد و موجب تصمیم گیری های نادرست در مورد قیمت گذاری، حاشیه ها، خرید/ اجاره و ایر مسائل کلیدی میگردد (نوری بروجردی، 1383).
برای آنکه تولید ناب در دورهای دراز مدت موفقیت آمیز باشد، ضرورت دارد تا روش های نوینی که به طور فعال از تفکر ناب حمایت می کنند، دائما جایگزین گردند. لذا حسابداری ناب باید جایگزین سیستم های اندازه گیری

فایل : 51 صفحه

فرمت : Word

37900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط