مقاله درجه بندي تخم مرغ ها

مقاله درجه بندي تخم مرغ ها

درجه بندي تخم مرغ ها:

درجه بندي تخم مرغها بر حسب كيفيت و ظاهر پوسته، سفيده و زرده تعيين ميگردد:

1-درجه AA:

*  پوسته: تميز-فاقد ترك خوردگي-زبر- سفت – بدون بدشكلي و با فرم طبيعي (بيضي شكل و با يك انتهاي پهن تر)

* اتاقك هوايي: با عمق كمتر از 3 ميلي متر.

* سفيده: با قوام و با اندكي ارتفاع-سفيده غليظ مشهود است-نسبت سفيده غليظ از سفيده رقيق بيشتر است.

* زرده: سفت و باقوام است-در مركز سفيده قرار دارد- با لبه هاي مشخص -غشاي ويتلين محكم و سفت است-زرده گرد است.

* شالاز: برجسته ونمايان است.

* نماي پس از شكسته شدن: تخم مرغ سطح كمي را اشغال ميكند.

* كهنگي: حداكثر 10 روز.

2-درجه A:

* پوسته: تميز- فاقد ترك خوردگي- سفت – زبر- بدون بدشكلي و با فرم طبيعي (بيضي شكل و با يك انتهاي پهنتر)

* اتاقك هوايي: با عمق كمتر از 6 ميلي متر.

* سفيده: با قوام و با اندكي ارتفاع-سفيده غليظ مشهود است-نسبت سفيده غليظ از سفيده رقيق بيشتر است.

* زرده: سفت و باقوام است-در مركز سفيده قرار دارد- با لبه هاي مشخص -غشاي ويتلين محكم وسفت است-زرده گرد است.

* شالاز: برجسته ونمايان است.

* كهنگي: حداكثر 15 روز.

* نماي پس از شكسته شدن: سطح بيشتري نسبت به تخم مرغ درجه AA اشغال ميكند.

3- درجه B:

* پوسته: اندكي لكدار و كثيف-داراي اندك بدشكلي و فرم غير طبيعي.

* اتاقك هوايي: با عمق 9 ميلي متر.كيسه هوايي ممكن است شناور گردد.

* سفيده: نسبت سفيده رقيق از سفيده غليظ بيشتر است- سفيده رقيق و آبكي است.

* زرده: در مركز سفيده واقع نيست-مسطح است-غشاي ويتلين شكننده است و زرده پس از شكستن تخم مرغ ممكن است پخش گردد.

* شالاز: نامشخص است.

* كهنگي: بيش از 15 روز.

* نماي پس از شكسته شدن: سطح وسيعي را اشغال ميكند.

4- درجه C:

پوسته كثيف و تركدار-سفيده بسيار آبكي و رقيق-در سفيده لخته خون ديده ميشود-اتاقك هوايي بيش از 9 ميلي متر عمق دارد-زرده كاملا مسطح و پخش شده.

 

نكته:تخم مرغهاي درجه C در بازار مواد غذايي عرضه نميگردد.

نكته:هر چه نسبت سفيده غليظ به سفيده رقيق بيشتر باشد تخم مرغ تازه تر و مرغوبتر است.

تغييراتي كه با گذشت زمان و افزايش كهنگي در تخم مرغ پديد مي آيد:

1- اتاقك هوايي بزرگتر و حجيم تر ميشود. (به علت ورود هوا به آن)

2- تخم مرغ افت حجمي پيدا ميكند. (به علت خروج دي اكسيد كربن و آب)

3- زرده مسطح تر شده و قطرش افزايش مي يابد. زرده ممكن است بيضوي شكل تر گردد.

4- غشاء خارجي زرده (ويتلين) شكننده تر ميگردد.

5- شالاز نامشخص تر ميشود.

6- با خروج دي اكسيد كربن PH تخم مرغ افزايش مي يابد.

7- سفيده غليظ، رقيق و آبكي ميگردد.

8- تخم مرغ پس از شكسته شدن سطح بيشتري را اشغال ميكند.

9- پوسته از حالت زبري درآمده و صافتر و صيقلي تر ميشود.

سايز تخم مرغها:

سايز تخم مرغها به سن مرغ، نژاد مرغ، وزن مرغ، جيره غذايي مرغ و شرايط محيط پرورش مرغ بستگي دارد.

1- جامبو(JUMBO):هر كدام از آنها بيش از 69 گرم وزن داشته و هر 12 عدد آنها 850 گرم وزن دارد.

2- خيلي بزرگ(EXTRA LARGE):هر كدام از آنها 69-64 گرم وزن داشته و هر 12 عدد آنها  765 گرم وزن دارد.

3- بزرگ(LARGE):هر كدام از آنها 63-56 گرم وزن داشته و هر 12 عدد آنها  680 گرم وزن دارد.

4- متوسط(MEDIUM):هر كدام از آنها 55-49 گرم وزن داشته و هر 12 عدد آنها 595 گرم وزن دارد.

5- كوچك(SMALL):هر كدام از آنها 48-42 گرم وزن داشته و هر 12 عدد آنها 510 گرم وزن دارد.

6- خيلي كوچك(PEEWEE):هر كدام از آنها كمتر از 42 گرم وزن داشته و هر 12 عدد آنها 425 كرم وزن دارد.

مقاله درجه بندي تخم مرغ ها

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط