مقاله درباره عیارهای انسانی برای سازندگی وخلاقیت

مقاله درباره عیارهای انسانی برای سازندگی وخلاقیت

معیارهای انسانی برای سازندگی وخلاقیت
دراین جا باید متوجه نکته بسیار باریکی بودو آن این است که اگر این نهادها وشوراها در مسیر مثبت وسازنده و فقط برای مردم کارکنند در سرنوشت شما و شهر شما و بچه های شما نقش موثری دارند.دراینجا آنچه مطمح نظر میباشد این است که شما مردم سرعین باید هم قبل وهم بعدازپایان انتخابات ، مراقب و ناظر کارشوراها باشید ارتباط خودتان را با آنها ونظارت دقیق بر عملکرد آنها قطع نکنید و نمایندگان برگزیده شما نیز موظفندبه تقاضاهای شما توجه کند و با شما ارتباط معنوی داشته باشند.
اینا ست معنای واقعی دموکراتیک شورا هدف این استکه دراین منطقه و مملکت هرکس در سرنوشت خوددخالت مستقیم داشت و بتواند بخوبی بهره گیری کند و درایره مردم باید درمسائل بی تفانوت باشند، بلکه باید به عنوان انسان هایی ، خلاق و سازنده ، نقش خود را در مسائل منطقه و شهرستان ظاهر سازند.
باید درکارها، عیارهای انسانی جایگزین چیزهای دیگری باشد تعصب بداست تکروی درست نیست ، باید گفت و شنو باشد، مسئولان شهر باید حتی تحمل حرف های ناخوشایند را هم داشته باشند اگر تحمل داشته باشند مدیر هستند.
اکنون که سخن از مشارکت عمومی مردم در سرنوشت شهرستان در میان است ، باید بهیک نکته اشاره کنیم وآن اینکه هیچ ملتی بدون اینکه خودش با میل رغبت امور مربوط به شهر و دیارش را بهعهده بگیرد و باعقیده درکارهای اجتماعی شرکتکند، به جلو نخواهد رفت .
مردم محترم اردبیل و سرعین :
آیا می توان تصور کرد که این همه آثار پرعظمت و پرافتخار چه از لحاظ میراث فرهنگی ، طبیعی و غیره که که در منطقه ما هست ، چرا در جا می زنیم ؟
این سوالی است که در موقع مناسب باید به تفصیل مورد بحث واقع شود.
به علت اهمیت و حساسیت موضوع برآن شدم مقاله ای مختصر در این زمینه بنویسم اگر چه بحث پیرامون این موضوع مستلزم بررسی بسیار دقیقی استکه مجال بیشتری لازم دارد آقایان محترم :
اگر چه از جانب مردم برگزیده شده ایدکه امور شهر یا جامعه خودرا تمشیت بدهید، اما در برابر قانون در برابر اصلی که بر آن اساس مبعوث شده اید، با دیگران برابرید.
حرمت شما تا جایی در جامعه پابرجاست که حرمت حقوق دیگران را داشته باشید و شما تاجائی از خطا دور هستید که در کمال صداقت ، دانایی را نزد دیگران
بجوئید ، با دیگران انچه می کنید، به سرنوشت و حقوق آنها مربوط استمشورت کنید .
واین یک تعلیم اجتماعی برمبنای دموکراسی است که می تواند همه و بخصوص شماهارااز لغزش ها نگاه دارد شمامسئولیت جمعی وگروهی در قبال مردم دارید، مسئولیتی که ناشی از بررسی و شناخت وظایف مشخص جمعی استکه اهم ان شرکت در خدماتاجتماعی است ، خدمتی که نمی تواند پذیرایی کوچک ترین اشتباه و لغزش باشد شما اگر به مناسبتی از اشتباه یک شخص یا یک مسئول گذشتید در واقع حقوق جامعه وحقوق کلی افراد را نادیده گرفته اید واین یک اصل کلی است که فرد همیشه باید فدای افراد و جامعه شود.
فراموش نکنید شما این مسئولیت وامانت را از مردم گرفته اید ودر مقابل انها شدیدا مسئولید همانطوریکه مسبوقید در انتخابات آزاد، کوچکترین تصورات و اندیشه های غلط ، مجال خودنمای و بروز و ظهور باقی نخواهد گذاشت .
انضباط پذری و وظیفه شناسی جامع ترین تعریف برای ترقی و پیشرفت
دراین مراحل پرتب و تاب توجه به «انضباط» و«وظیفه شناسی»و«پاکی ودرستکاری»نه تنهادر موازین اخلاقی بلکه درمقام مبرم ترین «ضرورت ها» اجتماعی جلوه می کنند؛ بدیهیاست آنچه در چنین شرایط در این زمینه مطلوب ومقصود محسوب می شود انظباط ارادی
ودرک شده ای است یعنی انظباطی که اعضا شورای شهر سرعین به آن ایمان داشتهباشند از گذرگاه این ایمان بدان عمل کنند،انظباط پذیری با پدیده دیگری که آنرا غالبا «حس وظیفه» یا «وظیفه شناسی» می خوانیم توام وبلکه همزاد است و این وظیفه با خلق و خوی جماعت آمیخته است .
گذشته از اینها در چنین جوامعی برای فرد اداری معطل نگاهداشتن کار مردم و منطقه و مملکت تحت عنوان «تعلق به مقررات و قانون» معناومفهوم پیدانمی کند.
با توجه به این اعتبار واهمیت می باشد که مردم انتظار دارند وجدا می خواهند که وظیفه شناسی و انظباط درعمل و اندیشه عنصری از ذات روحی نمایندگان انها در شوراها باشد هرگاه به زوایای کوچک و بزرگ زندگی با قضه تحقیق راه یابیم یعنی اگر از باب شناخت «لوازم » و«نیازها» به ژرفای احوال وامور اجتماع ورود کنیم درخواهیم یافت که همین انظباط و وظیفه شناسی در شما مبرم ترین و اساسی ترین نیازها ولوازم پیشبرد کار قرار دارند.
اصحاب تجربه ودوستان ارجمند:
اگربناشودبانهایت ایجاز مهم ترین نتایج مستقیم و اشکار «انظباط و وظیفه شناسی» در یک جمله خلاصه شود باید گفت آن ملت هایی که به اینامورتوچه ندارند رفته رفته واپس زده می شوند وتفوق وحاکمیت
و برتری از آن مللی می شود که یک لحظه از «انظباطووظیفه شناسی » چشم نپوشیده اند.
وحدت وارتباط شوراها با مردم
همبستگی وحمایت شوراها بااعتماد مردم نسبت به اعمال وافعال آن ها رقم زده می شود واین امر وقتی صورت میگیرد که مردم از خود گذشتگی ، و صداقت آنها را درک کنند بنابراین اعتمادمردم نسبت به اعضای شوراها، منعکس کننده اعتماد رهبران به مردم می باشد.
دراین امر باید وحدت و ارتباط شما شوراهای شهر بامردم بصورت جزئی اساسی از زندگی شما در آید در این جا بی مورد نمی دانم توصیه ای را بر سبیل تمثیل به آقایان عرض کنم و آن این است که اینکه چشم علاقمندان به توسعه و ترقی شهر متوجه اقدامات شما نمایندگان محترم شوراهای شهر ی استواین امید که همه پرورانده اند که توفیق آنرایابند که به کالبد نسیم جان این منطقه زیبا و خدادادی روان تازه ای بدمید، زیرا مردم کم کم می فهمند که منطقه بدون توسعه وامکانات و بدون نشاط و شادابی شبیه کودکستانی است که در آن خنده نباشد.
مبانی اساسی دموکراسی وحفظ شخصیت افراد
احترام به شخصیت افراد، همکاری میان افراد به عنوان یک ضرورت اجتماعی ، اتخاذ روش مبتنی بر بحث با روش عقلانی در برخورد با مسائل مختلف وهم چنین
ایمان به صلاحیت مردم وحق و مسئولیت ایشان در فعالیت های اجتماعی را تشکیل می دهند.
مسئله احترام به انسان ، از لحاظ ارزش شناسی پیوسته مسئله اساسی انسان بوده استو در زمان حاضر اهمیت ویژه ای پیدا کرده است احداث کارخانه ، پل ، ساختمان ها ی بلند، راه های عریض ، و راه آهن های طویل و فرودگاه های مجهز وامثال آنها را با همت و پشتکار با برنامه های کوتاه یا بلند مدت قابل اجراست و پدید آوردن اینها با همت و سعی انسان ازاد و باشخصیت ، کاردشواری نیست .
دشواری کاردر پیدایش زمینه پیدایش و ظهور چنان انسان هایی است . انسان هایی که ازاد فکر کنندو آزاد بگویند در حدود اصلاح واقعی جامعه آزادانه عمل کنند.
باید توجه داشت که این شخصیتو ازادگی انسان است که معضلات راحل می کندوبهرنسبت که این صفت در افراد یک جامعه ، افزوده شود به همان میزان به آینده و پیشرفت و سعادت آن می توان امید داشت ما رانیز برای امکان انجام برنامه های اساسی اصلاحی وتامین رفاه و سعادت واقعی مردم این منطقه ، راهی نیست جز اینکه شخصیت آنان راملحوظ و شرایط رشد و پرورش آنانرا فراهم سازیم .
شوراهای محلی و تمدن گرائی
باید به اینواقعیت توجه کافی معطوف داشت که تشکیل شوراهای محلی یکی از پایه های مهم دموکراسی و از عناصر برجسته ای است که جامعه را به سمت تمدن گرایش میدهد هرچقدر بسوی تمدن نیرومندتری سوق پیدا کنیم جامعه ازهر لحاظ به پیشرفت های بزرگتری دست خواهد یافت .
معمولا جامعه های انسانی که با فقر اقتصادی یا وقوع مصائب شدید دست بگریبانند زود از پا در می آیند و برای اینکه بتوانند وضع را تغییر دهند، مجبورند که بسیاری از روش های زندگی واجتماعی خودو قسمت مهمی از اساس ساختمان حیاتشان را تغییر دهند وسعی نمایند به وسائل و تدابیر کم وبیش علاقلانه ای متشکل از افراد بالغ ، دور هم جمع شوند و سازمان های جدیدی را برای برون رفتن از وضعیت نامناسب پایه گذاری نمایند.
و اعضا جنین سازمانهایی نه فقط بدلیل تبعیت اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی با یکدیگر مربوط می شوند، بلکه با پیوندهای محکم تر احساسات مشترک و محبت و عادت و انس بهم ومردم پیرامون خود بسته می شوند.
بالاتر از همه انکه اعضا چنین سازمان هایی به عنوان سهم برندگان از منبع یک تمدن عمومی و آرا همگانی یکدیگر را و مردم را بهتر می فهمند و در
مسائل حسی و روحی واجتماعی با هم آسانتر کنار می آیند.
از مسئولیت های خطیر هر سازمانی(شورا یانهاد)ایناست که وسایل و اصول لازم دردسترس اعضا محلش و یا شهرش بگذارد تا به کمک آنها مردم بتوانند در حداقل اصطکاک و مزاحمت، با هم زیست کنندو در فعالیتهای تمدنی وارد شوند.
ضمنا وظیفه این نهادهای دمکراتیک است که راه حلهایی برای به زیستی، برای پرورش وآزموده ساختن افراد ش فراهم کنند تا هرکس بتواند به عنوان عضومفید جامعه وظیفه خود را انجام دهند واز طرف دیگرهر شورا یا نهادی باید در مورد افرادی که درآزمودگی و پرورش و موفقیت های گوناگون زندگی توفیق نیافته اند نظارت داشته باشد و کوشش کنند که از تعداد این گونه افراد کاسته شودو مهمتراز همه آنکه این نهادهای دموکراتیک باید درمقابل بحرانهاو نگرانیها به افرادش پشت گرمی و اطمینان خاطر بدهند.
تاآنجا که برنگارند ، معلوم است یکی ازخواص اصلی این شوراها مسئولیت پذیری در جامعه و پاسخ مناسب به نیازمندی های افراد آنمحل است واگر در این مکان نمایندگان منتخب مردم فعالیت های با ارزشی دریاری رساندن به مردم انجام دهند، پاداشهای معنوی بزرگی نصیب آنها خواهد شد ولی برع کس اگر
توفیق نیابند برای خدمت به جمع در فکر فرد گرایی وا مور شخصی خود باشند از دید مردم دور و از پاداشهای معنوی محروم و نهایتا سرافکنده خواهند شد زیرا آنها به یک نفر زیان نزده بلکه به کل جامعه محلی شان لطمه وارد آورده وبه ندای اکثریت مردم پشت کرده اند زیرا آنها فرصت های مناسب و طلائی را که در دست داشتند براحتی سوزاندندبقول حکیم بزرگ صدرامتالهین شیرازی:
گوهری بود و ژرف دریایی آفتابی و چرخ والائی
منکه آهنگ این سفر کردم عشق ورزیدم و خطر کردم
از پی صیدا ین چنین گهری اوفتادم به بهر پرخطری
تاسزاوار تاج زر کردم سر به شمشیر آشنا کردم
راه دشوار بودوکار خطیر گر بره ماندم عذر من بپذیر
حال که توفیق نصیبم شد و برای اینکه مفهوم تمدن (شهرنشینی)سروران گرامیاز برداشت عمیق تری داشته باشند؛ بطور مختصر اشاره ای به ان میشودتمدن که در لغت به معنی شهرنشینی است به تمام شئون ومظاهر زندگی افراد و جماعات که توانسته اند با استفاده از علل و عوامل طبیعی و اکتسابی اساس زندگی برتر
و بالاتر از زندگی فردی و اجتماعی و طرز رفتار تشکیل حکومت ونوع آن و آثار و شواهد مرتبت بر آن و فرهنگ به تمام نمودارهای فکر ی و ذوقی ومظاهر روحی و معنوی اعم از ادبیات و علوم وفنون و حتی عقاید و رسوم و آداب مذهبی واجتماعی گفته می شود.
آرا رویه های نابجای قضایی شورا و شهرداری
یکی از گرفتاری های مردم مادر سرعین انست که شورا و شهرداری وارگانهای مربوطه ، ظاهرا برای «پیشرفت کارا» و عنوانا برای «امکان ا یفای وظایف محوله»ولی گویا درواقع برای وسعت ابواب جمعی و کسب قدرت وغیره ، به میل خودوبدون شوروبحث جدی وواقعی با صاحب نظران و بافکر وسلیقه ، مقررائی استثنایی ودور از قواعدواصول ، وضع و تدوین می کنند و با استفاده از شرایط زمان ومکان وموقعیتخود، بهرنحوی هست آنها را به نوعی تصویب میرسانند وظاهراجامه «قابلیت اجرا» به انها می پوشانند وعملا نیز برای تثبیت آنچه بافته اند، با سرعت دست به کار می شوندو بهر شکلی هست آنها را اجرامی نمایند تااز گزند بحث وانتقاد جدی واحیانا «لغو»مصون باشند.
بنده نویسنده دراین باب نمونه های بسیاری را می توانیم مثال بزنم و عملا برای بعضی از مسئولان وعلاقمندان نشان دهم تا ازاین قضایا آگاهی بیشتری داشته باشند.

فایل : 20 صفحه

فرمت : Word

35900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط