كارآموزي كارخانجات شيمي صنعت حقيقت

كارآموزي در كارخانجات شيمي صنعت حقيقت

بسمه تعالي
دانشگاه آزاد اسلامي ـ واحد شهرري
رشته شيمي كاربردي فايبرگلاس
محل كارآموزي :
كارخانجات شيمي صنعت حقيقت
استاد راهنما :
آقاي مهندس تهراني
دانشجو:
فاطمه صالحي
تابستان 1383ـ1382
مقدمه
ما درباره ماده اي بحث مي كنيم كه اصطلاحاً فايبرگلاس ناميده مي شود. كه عبارتست از پلاستيك مسلح به پشم شيشه و يا پولي استر مسلح به پشم شيشه كه در حقيقت اساس بهتري نيز براي اين ماده مي باشند (GRP).
GRP ماده اي است سبك، با دوام و بسيار سخت كه مي تواند در توليد فرآورده‌هاي گوناگون بكار رود. اين ماده را مي توان به اشكال مختلف از قبيل رنگي، كدر و نيمه شفاف، نازك يا ضخيم بكار گرفت.
امروز عملاً حدي براي اندازه محصولات توليدي از GRP وجود ندارد و براي مثال تا كنون قطعاتي به طول 60 متر براي كشتي ساخته شده است .
GRP ماده اي بي نظير در ميان مواد ساختماني است كه عملاً توسط سازنده آن شكل مي گيرد. اين شكل گيري مي تواند در پوشش بام، مخازن شيميايي، لوله ها ، سيلوها، ساختمانها و بدنه وسائط نقليه يا قايق ها مورد استفاده قرار گيرد و در اين مسير سازنده از تركيبات پيش ساخته استفاده نمي كند بلكه خود مواد را در محل مي سازد.
GRP چيست: GRP تركيبي است از زرين قابل ارتجاع و بادوام با پشم شيشه بسيار سخت
زرين تشكيل و پسنده اصلي و معمولاً يك زرين پولي استر است. اين زرين بهنگام بكارگيري حالت چسبنده دارد كه وقتي به شكل صحيح مورد استفاده قرار گيرد به ماده اي جامه و سخت تبديل مي گردد كه در ريخته گري و توليد فرآورده‌هايي از قبيل دكمه و غيره بكار گرفته مي شود. و اما همانطوريكه سيمان را مي توان به ميله‌هاي آهني مسلح كه در زرين‌هاي پولي استر را نيز مي توان به پشم شيشه مسلح نمود تا GRP بدست آيد و اين درست كاري است كه سازنده فايبر گلاس انجام مي دهد. و از يك قالب سطحي استفاده كرده و با قراردادن لويه‌هاي پشم شيشه و زرين مايع، ضخامت لازم را بدست مي آورند و يا اشكال ديگري از قالبگيري را انجام مي دهد و بهمين ترتيب پس از جداسازي محصول از قالب ميتوان تعداد زيادي در بخشهاي مختلف GRP با خانواده پلاستيك مورد بررسي قرار مي گيرد و همچنين تكنيك ها و مسائل توليد GRP مورد بحث قرار مي‌گيرد.
بخش اول
پلاستيك مسلح
پشم شيشه
پشم كردن
زرين‌هاي پولي استر
موارد استفاده
بخش دوم
انعقاد و سخت شدن
كاتاليزور و شتابدهنده
زرين‌هاي پيش شتابي
واكنش‌هاي پروراندن
فرمول سازي براي سخت شدن سريع
سيستم ديگر پروراندن سريع
سيستم ديگر پروراندن سرد
عوامل مؤثر در زمان انعقاد
فرمول بندي
مواد رنگي
مواد پركننده
مواد نرم كننده (پلاستيك‌ها)
مخلوط كردن
كنترل انعقاد
بخش سوم
زرين كرسيتيك غير مسلح
مواد پر كننده
روكش كردن سطوح
دكمه ريزي
دورگيري و سفالگري
كف سازي
اتصال لوله ها
ملاط پولي استر
مرمر پولي استر
تركيبات ساينده
بخش چهارم
قالبگيري تماسي
مقدمه قالب
مواد جداساز
روكش ژلاتيني
لويه گذاري دستي
پروراندن به كمك حرارت
قالب‌هاي حرارتي
جداسازي قالب
پروراندن ثانويه
پيرايش و پرداخت
شرايط كارگاه
بخش پنجم
كنترل كيفيت
عيبهاي معمول
چين خوردگي
ايجاد سوراخهاي ريز
چسبندگي ناقص زرين ژل كت
تله دار شدن
خط خط شدن
شكل پشم شيشه
لكه‌هاي چشم ماهي
تاول
ترك ستاره اي
تله‌هاي خشك داخلي
آغشتگي ناقص پشم شيشه
خيسيدن
زرد شدن
بازديد
نسبت زرين / پشم شيشه
درجه پروراندن
كنترل متغيرها
بخش ششم
GRP و يك ماده ساختماني
مفاهيم كلي
سختي
ساخت به روش ساندويچي
اسفنج فنوليك
لاستيك منبسط شده
اسفنج پولي اورتان
انتخاب پشم شيشه
ساخت مركب
اتصال لويه ها
هزينه
عملكرد
بخش هفتم
دستورات ايمني
انبار كردن
بكارگيري
انتقاد و پيشنهاد
منابع
بخش اول
پلاستيك
پلاستيك‌ها موادي هستند ساخته دست بشر كه ميتوان آنها را به قالب كالاهاي بسيار مفيد آورد اولين نوع پلاستيكها در انگلستان و در سال 1862 توسط الكساندر پاركس توليد شد و پاركزين نام گرفت و بعدها پدر سلولوئيد گرديد.
از آن زمان تا كنون انواع بسياري از پلاستيك‌ها بطور تجارتي ساخته شده اند كه اغلب آنها در 25 سال گذشته بوده است پلاستيك‌ها خواص گسترده و گوناگون دارند . مثلاً فنل فرم آلدئيه (PF) ماده اي سخت و ترموست ، پولي استيرن تر موپلاستيك سخت و شكننده، پولي اتيلين و كليريد پولي وينيل پلاستيكي مواد ترموپلاستيك محكم و نرم و از اين قبيل هستند.
پلاستيك‌ها اشكال فيزيكي گوناگوني نيز دارند بعضي به شكل توده جامد بعضي ديگر به صورت اسفنج سخت انعظاف پذير ورقه و لايه نازك يافت مي شوند.
تمام پلاستيك‌ها يك خاصيت مشترك بسيار مهم دارند و آن تركيب از ميكرو مولكولها دست يعني مولكول‌هاي زنجيره اي بزرگ مركب از تعداد زيادي واحدهاي تكرار شده،

فایل : 143 صفحه

فرمت : Word

28500 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط