تحقیق جوشكاري با قوس الكتريكي دستي (SMAW)

تحقیق جوشكاري با قوس الكتريكي دستي (SMAW)

مقدمه :

در جوشكاري با قوس الكتريكي دستي كه گاهي تحت عنوان STICK WELDING  ناميده مي شود ، حرارت شديد حاصل از قوس الكتريكي موجب ذوب فلز و تشكيل جوش مي گردد .

اين نوع جوشكاري يكي از قديمي ترين و متداول ترين فرآيند هاي جوشكاري است و اگر چه اغلب براي اتصال آهن و فولادهاي كم كربن مورد استفاده قرار مي گيرد ، براي تعميرات نيز مناسب مي باشد . زيرا دستگاههاي جوشكاري مورد استفاده نسبتاً ارزان بوده، به راحتي راه اندازي و مورد استفاده قرار مي گرفته و براي جوشكاري انواع فلزات به كار مي روند .

 چگونه اين فرآيند كار مي كند ؟

جوشكاري با قوس الكتريكي محافظت شده كه با علامت اختصار SMAW نشان داده مي شود . يكي از فرآيندهاي متداول جوشكاري با قوس الكتريكي مي باشد . وسايل عمده جوشكاري با قوش الكتريكي متشكل از يك منبع انرژي الكتريكي (دستگاه جوش) ، دو كابل يكي كابل الكترود و ديگري كابل برگشت (كابل اتصال به قطعه كار ) ، انبر الكترود گير و يك الكترود پوشش دار مي باشد ،شدت جريان حاصل از ماشين جوشكاري براي ايجاد قوس الكتريكي بين نوك الكترود و قطعه كار مورد استفاده قرار مي گيرد و در نتيجه قطعه كار قسمتي از مدار جوشكاري محسوب مي شود.

جوشكاري با تماس دادن نوك الكترود به قطعه كار و حفظ فاصله به اندازه مغري الكترود مصرفي شروع مي شود . اين عمل موجب تشكيل قوس و توليد حرارت تا 5550 خواهد شد .

حرارت شديد حاصل از قوس الكتريكي قطعه كار را ذوب نموده ، همچنين موجب ذوب مغزي الكترود مصرفي مي شود . مغزي الكترود ذوب شده تشكيل فلز جوش را مي دهد و بر اثر تجزيه، روپوش شيميايي گاز محافظتي تشكيل داده و ناحيه كذاب را محافظت مي نمايد.

منظور از حفاظت ، توده اي از گازهاي توليد شده هستند كه در اثر ذوب روپوش الكترود در اطراف قوس الكتريكي تشكيل مي شوند . گاز محافظ حوضچه مذاب را از عوامل جوي ماننداكسيژن و نيتروژن محافظت
مي نمايد .

چنانچه حوضچه مذاب توسط گازهاي حاصل از روپوش شيميايي محافظت نگردد ، جوش حاصله اكسيده و نيتراته شده و در نتيجه جوش شكننده و ضعيف مي گردد و ساير مواد حاصل از سوختن روپوش شيميايي گل جوش را تشكيل مي دهند كه مانع سرد شدن سريع جوش شده و از تغيير آلياژ و آلودگي آن جلوگيري مي كند .

بخشي از گازهاي محافظ توليد شده بر اثر سوختن روپوش شيميايي ، در نواحي قوس الكتريكي يونيزه مي شود كه موجب افزايش قابليت هدايت الكتريكي و استقرار قوس مي گردد . به منظور بهبود كيفيت جوش ، برخي از الكترودها داراي مواد مخصوصي مانند اكسيد زدا مي باشند كه موجب تصفيه فلز جوش مي شوند و يا داراي مواد آلياژي هستند كه تركيبات فلز جوش را تغيير مي دهند .

چنانچه نحوه جوشكاري به طور دقيق انجام شود ، استحكام جوش حاصله توسط SMAW به اندازه فلز و يا قوي تر از آن خواهد بود .

 

ولتاژ و شدت جريا ن جوشكاري

قوس الكتريكي براي جوشكاري به وسيله جريان مستقيم (D.C) و يا جريان برق متناوب (A. C) به دست مي ايد . ولتاژ جوشكاري مقدار فشار الكتريكي است كه موجب انتقال شدت جريان مي شود . شدت جريان جوشكاري به وسيله آمپر اندازه گيري مي شود كه فقط در هنگام تشكيل قوس الكتريكي و ضمن جوشكاري و جود دارد . بدون قوس الكتريكي به دليل باز بودن مدار هيچ گونه شدت جرياني وجود نخواهد داشت .

ولتاژ قوس الكتريكي و ولتاژ مدار باز ، دو نوع از انواع ولتاژ هاي جوشكاري هستند كه بايد با آنها آشنايي پيدا كرد . ولتاژ قوس الكتريكي را گاهي ولتاژ مدار بسته و يا ولتاژ كار مي نامند . ولتاژ قوس الكتريكي ولتاژي است كه در مدار جوشكاري وقتي كه قوس ايجاد شده و عمل جوشكاري انجام گيرد ظاهر مي شود . ولتاژ قوس الكتريكي معمولاً بين 15 تا 40 ولت مي باشد كه با كوتاه و بلند شدن طول قوس مقدار آن تغيير مي يابد .

25900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط