تحقیق بررسي علل تمايل به خودكشي و پيشگيري از آن

تحقیق بررسي علل تمايل به خودكشي و پيشگيري از آن

چكيده

من مشاور دوره متوسطه هستم در دوران دبيرستان و پيش دانشگاهي اغلب نوجوانان روابط نزديكي با والدين و ساير افراد خانواده ندارند و معمولاً دخترها در اين سن بسيار احساساتي بوده و به سرعت عاشق مي شوند اين عشق ها در بسياري از موارد مشكلاتي را براي آنان بوجود مي آورد كه گاهي منجر به فرار از خانه يا خودكشي مي گردد. در اين بررسي تجربه اي از حل مشكل دختري كه فرد مورد علاقه‌اش را از دست داده و در مرحله ضربه سوگ قصد خودكشي داشته، مورد تحقيق و پژوهش قرار گرفته است. كه با ايجاد ارتباط بين مشاور و مراجع و برانگيختن احساسات مذهبي و مسئوليت نسبت به زندگي و بهبود روابط بستگان با مراجع توانستم اميد به زندگي را در وي افزايش داده و او را به شرايط عادي بازگردانم.

بيان مسئله

من مسئوليت مشاوره را در مقطع متوسطه عهده دار مي باشم سال گذشته مشاور يك مركز پيش دانشگاهي دخترانه بودم كه حدود 900 دانش آموز در رشته هاي ادبيات و علوم انساني، علوم تجربي و رياضي فيزيك در شاخه نظري در آن اشتغال به تحصيل داشتند و 200 نفر نيز دانش آموز دبيرستاني در رشته تجربي و رياضي فيزيك در سال دوم تحصيل مي نمودند.

در روزهاي پاياني سال يعني 27 اسفند ماه دو نفر از دانش آموزان به دفتر مشاوره مراجعه نمودند و اظهار داشتند كه دوستشان قصد خودكشي داشته و از ما تقاضاي كمك نمودند. بدنبال علت مسئله بر آمدم. دلايل مسئله را چنين يافتم:

1- قطع رابطه با شخص مورد علاقه

يكي از علل اقدام به خودكشي در نوجوانان قطع رابطه يا احتمال قطع رابطه با شخص مورد علاقه نوجوانان مي باشد.

وقتي دقيق تر به مسئله نگاه كنيم روشن مي شود كه واكنش نوجوان به حوادث منجر به خودكشي بطور كلي نتيجه به اوج رسيدن انبوه مشكلات است مطالعه اي كه در زمينه 154 مورد از اقدام به خودكشي انجام شده نشان داد كه نا اميدي مهمترين عامل اقدام به خودكشي است و نه افسردگي ناشي از يك وضعيت موقتي در زندگي (وتزل 1976) در مورد مطرح شده فرد مورد علاقه مراجع به تازگي بر اثر تصادف فوت كرده بود.

2- عدم رابطه مناسب با والدين

نوجواناني كه دست به خودكشي مي زنند معمولاً تاريخچه طولاني مدتي مبتني بر عدم ثبات و ناسازگاري در خانواده دارند. آنان چنان نسبت به والدين احساس بيگانگي مي كنند كه نمي توانند با آنان رابطه برقرار نمايند يا از آنان كمك بخواهند، نوجوانان مستعد خودكشي دوستان چنداني ندارند، ولي اگر رابطه داشته باشند بسيار پرشور و شديد است و آنچنان نيازمند اين رابطه اند كه غالباً دوستانشان از درك آنها عاجزند (كاپلان- پورافكاري 1380).

در اين مورد پدر و مادر كم سواد بوده و مراجع فرزند آخر خانواده‌اي پرجمعيت است كه فاصله سني والدين با اين دختر زياد و تفاوت فرهنگي نيز از عوامل عدم رابطه مناسب بين پدر و مادر و مراجع مي باشد فرزندان بزرگتر نيز ازدواج نموده و ارتباط اين دختر با آنها كم شده است. تنها فردي كه رابطه صميمانه با او دارد عموي جواني است كه در آن دوران بحراني در حال گذراندن دوره آموزشي سربازي در شهر ديگري بوده است و مراجع در سوگ فرد مورد علاقه اش تنها مانده است.

3- شكست در تحصيل

در دوران پيش دانشگاهي دانش آموزان به علت در پيش داشتن آزمون سراسري كنكور داراي اضطراب زيادي مي باشند كه اين امر موجب كاهش مقاومت و تحريك پذيري بيشتر آنها مي گردد و حتي در مقابل مسائلي كه تا چند ماه قبل بر ايشان براحتي قابل تحمل بود ناشكيبا مي گردند.

 

 

25900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط