مقاله روشهای صرفه جویی از درو پنجره دوجداره

مقاله روشهای صرفه جویی از درو پنجره دوجداره

روشهای صرفه جویی ازدرو پنجره دوجداره
اعمال اصلاحاتي در پوسته ساختمان، تجهيزات HVAC و سيستم‌‌هاي روشنايي و همچنين روش‌هاي راهبردي و نگهداري در اين فهرست پيشنهاد شده بودند.در اين فهرست، تكيه بسياري بر روي ساختمان‌هاي صنعتي و همچنين ملاحظات عمومي HVAC شده بود.اين فهرست در زمان خود به دليل ملاحظات انرژي آن دوران، با استقبال بسيار مناسبي روبه‌رو شد. تكيه بسيار بر روي ساختمان‌هاي صنعتي و همچنين ملاحظات عمومي موجود در آن زمان بود.امروزه نيز حفاظت از منابع انرژي و صرفه‌جويي در مصرف آن، يك اولويت اصلي براي مالكان ساختمان به شمار مي‌آيد، روندي كه به نظر مي‌رسد فراتر از موج به وجود آمده در مورد قيمت نفت، گاز و برق و همچنين عدم قطعيت تامين اين مواد، همچنان ادامه داشته باشد.هرچند فهرست سال 1975 داراي موارد صرفه‌جويي در انرژي بوده كه امروزه نيز همچنان داراي اعتبار است، اما اصلاحات بسياري نيز در هنر صرفه‌جويي در انرژي صورت گرفت.بديهي است كه اشاره به تمام موارد مرتبط با اين زمينه امكان‌پذير نيست و هدف از اين فهرست، تنها ارائه ايده‌اي از پيشرفت‌هاي در حال انجام در زمينه سيستم‌هاي داراي بازدهي انرژي بالا است، نه مستند ساختن تمام راه‌هاي صرفه‌جويي در انرژي. برخي از روش‌هاي قديمي مانند «تعمير پنجره‌هاي شكسته» از اين ليست حذف شده و در عوض يك بخش جديد با نام «شيوه‌هاي موثر» به اين فهرست اضافه شده‌اند.همچنين، فهرست مذكور جهت سهولت استفاده به بخش‌هاي فرعي تقسيم شده است. مهندسان بايستي موارد ذكر شده در اين فهرست را مورد ارزيابي قرار دهند تا اطمينان حاصل كنند كه اين روش‌ها، براي ساختمان‌هاي موردنظرشان مناسب و ايمن هستند.
شيوه‌هاي موثر 1 – در برنامه‌هاي عملكردي فراتر از دستورالعمل‌هاي اجباري، به شكل داوطلبانه شركت كنيد.به عنوان نمونه‌اي از اين برنامه‌ها، مي‌توان برنامه «راهبري در طراحي انرژي و محيط‌زيست LEED» اشاره كرد.2 – اطمينان حاصل كنيد كه طراحي موجود با دستورالعمل‌هاي صرفه‌جويي در انرژي «در صورت قابل اعمال بودن» و يا استانداردهاي ASHRAE تطابق داشته باشد. 3 – مدارك بهره‌برداري و نگهداري سيستم را به روز نگاه
داشته و مطمئن شويد كه كاركنان اين بخش داراي دانش فني لازم بوده، آموزش‌هاي لازم را دريافت كرده، اطلاعات لازم را در اختيار داشته و در وظايف خود به صورت فعال عمل مي‌كنند. 4 – اهدافي كه مورد مصرف و نياز به انرژي تدوين كرده و آنها را با پرسنل عملياتي در فواصل زماني مناسب مورد رديابي و بحث قرار دهيد. 5 – براي اينكه چرخه عمر ساختمان را در طول مراحل طراحي، ساخت و بهره‌برداري در ذهن داشته باشيد، به صورت گروهي عمل كنيد. 6 – به ساكنان ساختمان مورد درك و گزارش دادن كيفيت هواي داخل و مشكلات انرژي آموزش داده و روش‌هايي براي تشويق آنان در اين زمينه در نظر بگيريد. 7 – در بازنگري‌هاي عمومي و هم‌ارز طراحي براي آشنايي با دستورالعمل‌ها و استانداردها شركت كنيد.8 – شركت در سازمان حرفه‌اي را تشويق كرده، آموزش‌هايي در مورد شيوه‌هاي تداوم‌پذير تدارك ببينيد، در نشريه‌هاي كيفيتي مشترك شويد و پايگاه‌هاي اينترنتي مفيد را نشانه‌گذاري كنيد.ساختمانپوسته ساختمان:به‌كارگيري پوسته‌هاي داراي كيفيت بالا و فضاهاي ارتقادهنده عايق‌كاري و همچنين مناطق تهويه‌اي ديگر، نفوذ هوا در ساختمان را به حداقل برسانيد آزمايش‌هايي را براي اطمينان از برآورده شدن معيارهاي طراحي مشخص كنيد. از بيشترين مقادير عملي عايق‌كاري براي بام، ديوارها و شيشه‌هاي ساختمان بهره بگيريد.تامين آسايش ساكنان و در عين حال حداكثر كاهش ممكن در اندازه سيستم‌هاي مكانيكي را لحاظ كنيد.در ورودي ساختمان از درهاي خودكار يا گردان استفاده كنيد. مطابق توصيه ASHRAE، استفاده از اين درهاي مي‌تواند در مقايسه با درهاي يك لنگه يا دو لنگه معمولي، تا 75درصد از نفوذ هوا در ساختمان بكاهد. از شيشه‌هاي دو سايه جداره پر شده با آرگون با پوشش مخصوص اعمال شده توسط كارخانه «ضريب سايه پايين» استفاده كنيد. از نورگيرها و يا سايبان‌ها جهت كمك به كاهش باز سرمايشي در طول ساعات اوج بار استفاده كنيد. سعي كنيد تا حد امكان از سايه درختان و گياهان در اطراف ساختمان بهره بگيريد.
با استفاده از برنامه‌هاي نگهداري، ارتقاي جدي براي ورودي و پوسته ساختمان، مقاومت بدنه ساختمان را در مقابل نفوذ هوا حفظ كرده و بهبود بخشيد. سيستم‌هاي مكانيكي/ الكتريكي كليات: تحقيق انرژي انجام دهيد و يا از يك محل ديگر با كاربرد مشابه كاربرد مورد نظرتان ديدن كنيد. به طور دوره‌اي، بارهاي موجود در ساختمان را دوباره ارزيابي كنيد تا مطمئن شويد كه سيستم HVAC و اجزاي مختلف آن داراي ظرفيت مناسبي بوده و از نظر عملكردي داراي توازن هستند. از برنامه‌هاي توزيع استفاده كنيد به قسمتي كه تامين آسايش و روشنايي براي ساكنين، تنها در هنگام حضور افراد انجام گيرد. هميشه كنترل مناسبي بر روي هواي خارجي داشته باشيد تا از جريان اضافي هواي خارج در شرايط حاد دمايي جلوگيري كرده و در عين حال كيفيت هواي مناسب را در تمام اوقات حضور افراد حفظ كنيد. براي اكونومايزرهاي هوا از كنترل آفتابي استفاده كنيد. كنترل‌ها كنترل‌هايي براي كاربرد و نگهداري راحت با امكانات عيب‌يابي خودكار و ديگر قابليت‌هاي رديابي خطا طراحي كنيد.محل حس‌گرها و حلقه‌هاي كنترل را بررسي كرده و آنها را در صورت لزوم دوباره كاليبره كنيد تا شرايط طراحي براي تامين رفاه ساكنين و همچنين صرفه‌جويي در مصرف انرژي حفظ شود. رفع مشكلاتي كه نياز به مدخلات دستي و يا تعميرات محدودكنندگي عملكردي دارند، سيستم كنترل را در وضعيت كاركرد در حالت طراحي حفظ كنيدهر زمان كه امكان آن وجود داشت، سيستم‌هاي كنترل خود را به انواع جديدتر كنترل اتاق يا فضاي كاري ارتقا دهيد. كاركرد صحيح نرم‌افزار كنترلي را بررسي نماييد تا از عدم وجود خطا در برنامه‌ها اطمينان حاصل كنيد. در صورت لزوم براي اضافه كردن خصوصيات جديد مانند برنامه‌ريزي‌هاي بهبود يافته و يا ظرفيت بيشتر تنظيمات اپراتور، سيستم را ارتقا دهيد. در هنگام لزوم، كنترل‌ها و سيستم كنترلي را ارتقا دهيد. جايگزين كردن سيستم‌هاي پنوماتيكي با كنترل مستقيم ديجيتال، مي‌تواند بسيار موثر باشد. سعي كنيد خصوصيات شبكه را براي بهبود اخطاردهي و پاسخگويي نگهداري سيستم و همچنين عكس‌العمل نشان دادن به علامت‌هاي انرژي بدون وقفه، به سيستم اضافه كنيد. يك
برنامه نگهداري مناسب را كه شامل بررسي‌هاي دوره‌اي براي كنترل دمپرها، اتصالات، شيرهاي كنترلي و ديگر ابزارهاي مكانيكي كنترل است، به كار بگيريد. از ايستگاه‌هاي كاري ارتقا يافته براي ارائه اطلاعات بيشتر به اپراتورها استفاده كنيد. از كنتورهاي فرعي برق استفاده كنيد. همچنين، ثبت‌كننده‌هاي موقت در سيستم نصب كرده و يا سيستم كنترل را براي رديابي ناهنجاري‌هاي بار و برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده توسعه دهيد.
سيستم‌هاي هوا
سيستم‌هاي فن از نوع حجم ثابت را به سيستم‌هاي حجم هواي متغير VAV تغيير دهيد تا حجم هواي سيستم و مصرف انرژي در شرايط اوج باز كاهش يابد. سيستم‌هاي مكانيكي كنترل حجم هواي سيستم‌هاي VAV را با كنترل حجم هواي فركانس متغير VFD جايگزين كنيد.كنترل تنظيم استاتيك كانال ثابت فن‌ها را با تنظيم مجدد استاتيك كانال شبكه‌اي با كنترل ناحيه‌اي مستقيم حجم فن براي كاهش مصرف انرژي در بارهاي جزيي جايگزين كنيد.استانداردهاي طراحي نصب و نگهداري را براي كاهش نفوذ دمپرها، كانال‌‌هاي هوا و سقف‌هاي كاذب بهبود دهيد. همچنين، طراحي و نگهداري كانال‌ها و عايق‌بندي آنها را براي تامين جريان هواي موثر و يكنواخت بهبود دهيد. سيستمي طراحي و نگهداري كنيد كه بتواند هواي خارج را تا الزامات واقعي موجود در تمام اوقات كنترل كند. از بكارگيري كويل‌هاي پيش گرمايش مجدد و همچنين عملكرد بازدارنده‌ چنين كويل‌هايي در صورت امكان اجتناب كنيد. سيستم‌هايي را براي ارتقاي دماي هواي مخلوط و همچنين براي تنظيم مجدد دماهاي سطوح سرد و گرم در شرايط بار جزيي طراحي و راه‌اندازي كنيد. اندازه‌ فيلترها را درست انتخاب كنيد و از بكارگيري فيلترهاي بيش از حد لزوم اجتناب كنيد. همچنين، فيلتري با اثربخشي مناسب براي محل مورد نظر در نظر بگيريد. مطمئن شويد كه فيلترها در اطراف لبه‌هاي داراي نشتي نباشند. اخطاردهنده‌هايي را مشخص و نصب نماييد تا اختلاف فشار را در هر مجموعه فيلتر اندازه‌گيري كرده و اخطارهايي در صورت لزوم به سيستم مديريت مشعل ارسال كند. از يك برنامه نگهداري فيلترها بهره بگيريد تا مطمئن شويد كه تغييرات براي به حداكثر رساندن بازدهي و به حداقل رساندن هزينه‌هاي
فيلتر انجام گرفته‌اند. در مورد VFD و فن‌هاي داراي شروع ملايم، از زنجير براي حصول بازدهي بالاتر استفاده كنيد. تمام تسمه‌هاي فن‌ها را به صورت دوره‌اي بازديد كرده و در صورت لزوم آنها را تعويض كنيد. مسيرهاي مكش هواي خارج را در صورت لزوم جابه‌جا كرده يا تغيير جهت دهيد تا مكش‌هاي تخليه به داخل ساختمان به حداقل برسد. خروجي‌ها و مسيرهاي برگشت هوا را طوري طراحي و نگهداري كنيد كه مانعي بر سر راه آنها وجود نداشته باشد.
سيستم‌هاي تخليه
در زمان عدم حضور افراد، تمام فن‌هاي تخليه را قطع كنيد. سيستم‌هاي تخليه را بررسي نماييد تا مطمئن شويد كه تنها مقدار هواي لازم با تخليه مي‌كنند. در صورت امكان، مقادير هواي تخليه را از دستشويي‌ها، آزمايشگاه‌ها و غيره تا حداقل سطح قابل قبول، كاهش دهيد. فن‌هاي تخليه اتاق‌ها و فرآيندها را كنترل كنيد تا تنها زماني كه افراد در اتاق حضور دارند و يا زماني كه دستگاه در حال كار است، اين فن‌ها در حال كار باشند. يك ابزار بازيافت انرژي براي احياي انرژي از ساختمان و سيستم‌هاي تخليه هواي فرآيند نصب كنيد. راهكارهاي عملياتي ابداع كنيد كه زماني كه هودهاي آزمايشگاهي و فن‌هاي تخليه در حال استفاده نيستند، بسته بوده و خاموش شوند.
صرفه‌جويي انرژي در پنجره‌ها
پنجره‌ها از نظر صرفه‌جويي انرژي نقش حساسي دارند، چرا كه حدود 30% از كل تلفات حرارتي ساختمان از پنجره‌ها صورت مي‌گيرد، به همين دليل پنجره‌هايي كه در جاي خوبي نصب نشده‌اند يا خوب محافظت نمي‌شوند، مي‌توانند هزينه سوخت را بسيار بالا ببرند.
اگر تصميم داريد ساخت ساختمان جديدي را شروع كنيد، با يك مشاور آشنا به اصول صرفه‌جويي تماس بگيريد، اما اگر مي‌خواهيد ساختمان موجود خود را بهينه‌سازي كنيد و از هزينه‌هاي خود بكاهيد، اين راهنما مي‌تواند راهنماي خوبي براي شما باشد.

جلوگيري از تلفات حرارتي پنجره‌ها
يك پنجره با شيشه تك جداره تقريباً 10 برابر يك ديوار عايقكاري شده هم اندازه خود تلفات حرارتي دارد. چنين پنجره‌اي سه مشكل عمده ايجاد ميكند:
بالا بودن تلفات حرارت، فراهم نشدن آسايش ساكنين، بخار گرفتن پنجره‌ها.
براي كاستن از مشكلات ناشي از پنجره‌ها، مي‌توان از راههاي مختلف يك لايه هواي ساكن بين محيط داخل و خارج ايجاد كرد، با انجام اين كار تلفات حرارتي پنجره به نصف كاهش مي‌يابد. براي ايجاد اين لايه هوا راه‌هاي مختلفي وجود دارد.

دو جداره كردن
دو جداره كردن شيشه هر پنجره‌اي باعث بالا رفتن كارآيي آن مي‌شود، بويژه پنجره‌هايي كه پرده‌اي روي آنها نصب نشده است.پنجره دو جداره، داراي دو شيشه مي‌باشد كه بين آنها يك فضاي كاملاً درزبندي شده قرار گرفته است. اين فاصله معمولاً بين 6 تا 20 ميليمتر است.اگر اينفاصله هوايي 15 ميليمتر انتخاب شود، بهترين كارآيي بدست مي‌آيد. دو جداره كردن پنجره با وجود اينكه اتلاف حرارت را كاهش مي‌دهد، جلوي ورود نور و گرماي خورشيد را نمي‌گيرد. بنابراين در فصول گرم سال براي كاهش ورود گرما به داخل ساختمان بايد جلوي تابش مستقيم خورشيد به پنجره را گرفت.در كنار اينها، دو جداره كرده پنجره‌ها باعث كم شدن ورود سر و صدا به داخل ساختمان مي‌شود و نيز بخارگيري پنجره‌ها در فصول سرد سال كاهش مي‌يابد.براي دو جداره كردن پنجره يك جداره موجود مي‌توان يك لايه ديگر از شيشه يا اكريليك شفاف ديگر روي آن نصب كرد و فضاي بين آنها را كاملاً درزبندي كرد. در اين فضا بايد مقداري ماده جاذب رطوبت قرار داد تا رطوبت اين فضا را كاملاً بگيرد.
پركردن با گاز
در برخي از پنجره‌هاي دو جداره، فضاي مياني را با گازهايي مانند آرگون و كريپتون پر ميكنند تا كارايي آنها حدود 10% افزايش يابد.

عايق‌هاي ويژه پنجره
اين عايقها را كه به شكل برچسبهاي شفاف ساخته مي‌شوند به راحتي مي‌توان بر روي شيشه پنجره‌ها چسباند و بخشي از خواص پنجره‌هاي دو جداره را در آنها به وجود آورد. اين برچسبها باعث مي‌شوند ورود گرما دار تابستان تا 80% كاهش يابد. علاوه بر اين انواع كم تابش اين محصولات (Low-E) قادرند تلفات حرارتي و زمستاني را نيز تا 30% كاهش دهند.
اين عايقها از نظر قيمت با پنجره‌هاي دو جداره قابل رقابت هستند. بويژه در ساختمانهاي موجود كه تعويض پنجره‌ها با پنجره‌هاي دوجداره هزينه زيادي به همراه خواهد داشت.
پوششهاي شفاف
راه ديگر براي بالا بردن كارآيي پنجره‌هاي موجود، نصب ورقه‌هاي پلاستيكي شفاف بر روي پنجره‌ها است. اين ورقه‌هاي شفاف را مي‌‌توان توسط چسبهاي دوطرفه طوري به شيشه چسباند كه چند ميليمتر با آن فاصله داشته باشند.كار ساده‌تري كه مي‌توان انجام داد اين است كه در چند هفته از سال كه هوا خيلي سرد است بر روي پنجره‌ها نايلون كشيد و دور تا دور آن را با چسب نواري پهن چسباند. با اين كار در درجه اول شرايط آسايش بالاتري براي ساكنين ايجاد مي‌شود و در كنار آن در مصرف سوخت نيز صرفه‌جويي مي‌شود.

پرده‌ها
نصب پرده‌هاي كاملاً چين‌دار كه پنجره را كاملاً بپوشاند مي‌تواند جلوي اتلاف حرارت را به مقدار زيادي بگيرد. اين پرده‌ها در فلصل تابستان نيز جلوي تابش خورشيد را مي‌گيرند و به خنك نگه داشتن داخل ساختمان كمك شاياني مي‌كنندف بويژه اگر آستر براق داشته باشند.
به اندازه بودن و نصب صحيح پرده بسيار مهم است. پرده بايد طوري باشد كه هوا نتواند پشت آن آزادانه حركت كند. براي اين كار مي‌توان فاصله ريل پرده تا ديوار را با چيزي مانند تخته پركرد يا گيره‌ها را
طوري به پرده زد كه خود پرده تا ديوار تا ادامه پيدا كند. همچنين مي‌توان پايين پرده را با وسيله‌اي بر روي ديوار ثابت كرد.
انجام كارهاي زير اثر كاهنده ناچيزي بر روي تلفات حرارتي در زمستان دارند يا اصلا بيفايده هستند:
نصب پرده كركره: چون هوا از بين پره‌ها به راحتي حركت مي‌كند و حرارت را جابجا مي‌نمايد.
استفاده از شيشه‌هاي چند لايه يا ضخيم: انجام اين كار جلوي ورود سر و صدا را مي‌گيرد ولي تاثير بسيار كمي بر روي ميزان اتلاف دارد.
استفاده از شيشه‌هاي بازتابنده يا تيره: اين شيشه‌ها تاثير محدودي دارند و باعث كم شدن نور و حرارت خورشيد در همه مواقع سال مي‌شوند.
حصيرها و پرده‌هاي پارسيانا
حصير را مي‌توان در طرف داخل پنجره نصب كرد. حصيرها بايد كاملاً به هم چسبيده باشند تا بتوانند يك فضاي درزبندي شده بوجود آورند و بيشترين كارايي را داشته باشند.
نصب پرده‌هاي پارسيانا نيز مي‌تواند تاثير بسزايي در كاهش مصرف سوخت داشته باشد. اين پرده‌ها از صفحات آلومينيومي كه بين آنها با مواد عايق پر شده است، تشكيل شده‌اند.
سايبان براي تابستان
در تابستان جلوگيري از ورود گرماي خورشيد از هر كاري مناسبتر است. براي اين كار نصب سايبان در طرف بيرون خيلي بهتر از نصب پرده در داخل ساختمان است. هر چند استفاده از هر دوي آنها بالاترين بازده را دارد. روش نصب سايبان به جهت قرارگيري پنجره بستگي دارد.
نصب سايبان در پنجره‌هاي رو به جنوب
وجود سايبان براي پنجره‌هاي رو به جنوب در فصل تابستان لازم است اما بايد توجه داشت كه اين سايبان در فصل زمستان جلوي ورود حرارت خورشيد را به داخل ساختمان نگيرد. براي اين كار راههاي مختلفي وجود دارد.
نصب سايبان قابل تنظيم
براي كاهش ورود نور خورشيد مي‌توان در سمت بيرون پنجره حصير يا پرده پارسيانا نصب كرد.
باين روش مي‌توان در تابستان بيشترين سايه ممكن را ايجاد نمود و در فصل زمستان نيز با جمع كردن يا بالا كشيدن اين سايبان‌ها ورود گرماي خورشيد را امكان‌پذير ساخت.
نصب حصير يا صفحات كدر در بالاي پنجره
اين صفحات ارزان‌ قيمت را مي‌توان تابستانها نصب كرد و با شروع فصل سرد آنها را جمع كرد.
نصب سايبان با ابعاد محاسبه شده
اندازه سايبان و ارتفاع آن بالاي پنجره را مي‌توان طوري تعيين كرد كه جلوي آفتاب بلند تابستان را بگيرد ولي در زمستان آفتاب بتواند بدون برخورد با سايبان وارد خانه شود.

نصب سايبان نرده‌اي
مي‌توان قطعات چوب را به طور موازي بر روي دو يا چند محور نصب كرد. فاصله اين قطعات نبايد بيش از يك سوم پهناي آنها باشد.
نصب سايبان با پره‌هاي ثابت يا متحرك
زاويه و فاصله اين پره‌ها را مي‌توان طوري تعيين كرد كه جلوي آفتاب تابستان را بگيرد ولي مانع آفتاب زمستان نشود.
كاشت درختاني كه برگشان در زمستان مي‌ريزد
با اين كار مي‌توان جلوي تابش آفتاب را به داخل خانه را گرفت در زمستان هم با ريختن برگ اين درختان مانعي بر سر راه ورود نور خورشيد به ساختمان وجود نخواهد داشت. بايد توجه داشت كه كاشت درختان هميشه سبز مفيد نيست زيرا در زمستان مانع از رسيدن گرماي خورشيد مي‌شوند پس امكان كاشت آنها در نزديك خانه وجود ندارد.
استفاده از ايوانهاي خيلي عميق توصيه نمي‌شود
زيرا با وجود مناسب بودن براي تابستان در زمستان، به دليل جلوگيري از ورود گرماي خورشيد مشكل‌ساز مي‌شود.
نصب سايبان بر روي پنجره‌هاي شرقي و غربي
پنجره‌هاي شرقي و غربي هنگام تابستان بايد به طور كامل از آفتاب طلوع و غروب حفاظت شوند. بر اين كار بهترين راه استفاده از حصير يا ديگر چيزهايي است كه پنجره را به طور كامل بپوشانند. استفاده از سايبانهاي متحرك اين امكان را فراهم مي‌سازد كه در
زمستان يا در روزهايي كه هوا زياد گرم نيست از اين پنجره‌ها استفاده شود.
همچنين مي‌توان با كاشت درخت در جلوي پنجره‌هاي شرقي و غربي جلوي تابش آفتاب را به آنها گرفت.
در پنجره‌هاي شرقي و غربي با استفاده از شيشه‌هاي رنگي يا رفلكس مي‌توان ميزان ورود گرماي خورشيد به داخل ساختمان را كم كرد. اين شيشه‌ها انواع مختلف و كارآيي‌هاي گوناگوني دارند ولي به طور كلي هر قدر تيره‌تر باشند براي اين كار مناسب‌ترند.
حفاظت از پنجره‌هاي سقفي و نورگيرها
پنجره‌هي سقفي و نورگيرها در تامين روشنايي ساختمان نقش بسيار مهمي دارند. اما وجود آنها مي‌تواند مشكلات زيادي از نظر گرمايي ايجاد كند. براي پيشگيري يا حل اين مشكلات اقدامات مختلفي را ميتوان انجام داد.
دو جداره كردن شيشه‌ها راهي است براي كاهش اتلاف حرارتي در زمستان اما باز هم اتلاف حرارتي آنها تا 10 برابر يك سقف ايزوله شده است.
براي كاهش اثر نورگيرها مي‌توان آنها را با يك صفحه شفاف يا شيشه اضافي از محيط خانه جدا كرد.
براي كاهش اثرات منفي نورگيرها در تابستان مي‌توان روي آن سايبان نصب كرد يا پره‌هايي با زاويه قابل تنظيم روي آنها قرار داد.

نكاتي براي صرفه‌جويي در انرژي
در زمستان
در روزهاي آفتابي زمستان، پرده و تمام پوششهاي ديگر پنجره‌هاي جنوبي را كنار بزنيد تا آفتاب بتواند به درون بتابد.
در روزهاي ابري به كمك پرده‌ها و ديگر وسايلي كه نصب كرده‌ايد، جلوي اتلاف حرارت از پنجره‌ها را بگيريد.
در تابستان
تمام پنجره‌ها را از طلوع تا غروب خورشيد از تابش حفظ كنيد. اين كار را به كمك سايبانها، پرده‌ها تا … انجام دهيد.
تمام درها و پنجره‌ها را ببنديد.
اگر احساس كرديد درون خانه از بيرون گرمتر است. پنجره‌ها را باز كنيد تا خانه خنك شود.
هنگام شب به كمك هواكش يا ايجاد كوران، هواي بيرون را در داخل ساختمان به جريان بياندازيد و هنگام صبح با گرم شدن هوا پنجره‌ها را ببنديد. با اين كار، خانه شما براي مدت بيشتري خنك باقي مي‌ماند.
ساخت يك ساختمان جديد مطابق با مقررات
همانطور كه قبلاً گفته شد، براي ساخت يك ساختمان جديد بايد از يك مشاور آشنا به اصول صرفه‌جويي انرژي كمك بگيريد. تمام ساختمانهايي كه در كشور ساخته مي‌شوند بايد مقررات ملي ساختمان در آنها رعايت شده باشد. مبحث نوزدهم از اين مقررات كه از تيرماه سال 1380 رعايت آن الزاميست، در ارتباط با مصرف انرژي مي‌باشد و براساس آن ضريب انتقال حرارت كلي هيچ ساختماني نبايد از حد استانداردي بالاتر باشد. اين ضريب به طور مستقيم با ميزان تلفات حرارتي ساختمان در ارتباط است. با رعايت مقررات مبحث نوزدهم در خانه جديد خود، قبض گاز شما سالانه تا 16 هزار تومان كمتر مي‌شود و با اين كار هر سال دست كم حدود 32 هزار تومان به اقتصاد ملي كمك خواهيد كرد. همچنين با اين صرفه‌جويي، سالانه 40
هزار تومان از هزينه‌هاي زيست محيطي خواهيد كاست.

شیشه های دو جداره

حدود 40 درصد از اتلاف انرژي ساختمان از طريق پنجره‌ها صورت مي‌گيرد.
پنجره‌هاي دو جداره داراي دو شيشه هستند كه بين آنها يك فضاي كاملاً درزبندي شده قرار دارد.
دو جداره كرده شيشه‌ها باعث بالا رفتن كارايي آن و جلوگيري از اتلاف انرژي در ساختمان مي‌شود.
اكنون با توجه به اينكه يكي از مهمترين عوامل اتلاف انرژي حرارتي در ساختمان، عبور گرما از شيشه‌هاي يك جداره و نشت هواي گرم خانه از طريق درزهاي پنجره‌هاست، دو جداره كردن شيشه‌ها باعث بالا رفتن كارايي آن و جلوگيري از اتلاف انرژي در ساختمان مي‌شود.
يكي از دلايل اتلاف حرارتي، استفاده از قابهاي نامناسب در پنجره‌ها مي‌باشد، به همين دليل كاربرد قابهاي استاندارد از درجه اهميت بالايي برخوردار است. بنابراين براي كاهش تبادل حرارتي از طريق قاب پنجره، استفاده از قاب استاندارد پي وي سي و

فایل : 12 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...