مقاله در مورد فرضیه انقراض دایناسورها

مقاله در مورد فرضیه انقراض دایناسورها

فرضیه‌های انقراض دایـنـاســـورهــا
فرضیه‌های زیادی در رابطه با چگونگی انقراض دایناسورها مطرح شده است که بسیاری از آنها مورد پذیرش همگان قرار نگرفته است. برخی از این فرضیه‌ها عقیده‌هایی هستند دور از ذهن و بعضی دیگر نیز از نظر شواهد و مدارک نارسا هستند.
فرضیه‌های زیادی در رابطه با چگونگی انقراض دایناسورها مطرح شده است که بسیاری از آنها مورد پذیرش همگان قرار نگرفته است. برخی از این فرضیه‌ها عقیده‌هایی هستند دور از ذهن و بعضی دیگر نیز از نظر شواهد و مدارک نارسا هستند. در ادامه به طور اجمال به فرضیه‌هایی که تاکنون در مورد انقراض دایناسورها ارائه شده است، می‌پردازیم. البته این موضوع را باید توجه داشت که برخی از این فرضیه‌ها جنبه علمی ندارد و یا دور از ذهن هستند.
۱)افزایش دی‌اکسید کربن جو، که افزایش آن موجب نابودی دایناسورها و به ویژه تخم‌هایشان شده است.
۲) راکد شدن آب اقیانوس‌ها ـ برخی بر این عقیده‌اند که در اواخر کرتاسه به دلیل افزایش دی‌اکسید کربن جو، آب اقبانوس‌ها ساکن گردید. راکد شدن آب باعث شده است که اکسیژن کافی برای ادامه حیات بسیاری از موجودات دریازی وجود نداشته البته این افزایش تنها برای انقراض حیوانات دریازی درست است.
۳) گردوغبار موجود در جو ـ وجود گردوغبار ناشی از فعالیت آتشفشان‌ها موجب تغییرات آب و هوایی و کاهش میزان تابش نور خورشید به سطح زمین شد و مواد ناشی از آتشفشان‌ها موجب نازک شدن پوستة تخم دایناسورها گردید و آب موجود در تخم‌ها تبخیر می‌شد و جنین از بین می‌رفت.
۴) تغییر در حداقل و حداکثر درجه حرارت ـ این تغییرات در زمان‌های کوتاه باعث شد که دایناسورها نتوانند خود را با شرایط جدید سازگار کند و موجب نابودی آنها گردید.
۵)گرم شدن هوا در اثر افزایش دی اکسید کربن ـ کاهش تولید اکسیژن توسط گیاهان و جلبک‌ها باعث افزایش دی‌اکسید کربن جو گردید و نتیجة آن گرم شدن آب و هوا بود. این امر باعث گرمازدگی و مرگ دایناسورها در فصول گرم شد.
۶) آب و هوای سرد ـ سرد شدن آب و هوا مانع رشد جنین درون تخم‌ها شد و جنین قبل از تولد می‌مرد. کاهش دما همچنین کاهش تولید مثل را نیز همراه دارد و نیز دایناسورها به علت خونسرد بودن نمی‌توانستند هوای سرد را برای مدت طولانی تحمل کنند.
۷)خشک و مربوط بودن هوا ـ خشکی بیش از حد یا رطوبت بیش از حد شرایط ادامه حیات را دشوار می‌کرد.
۸) تغییرات آب و هوا براثر انفجار یک سوپرنوا ـ این انفجار باعث ایجاد صدماتی در لایه اوزون شد و ابرهای بزرگ یخی را در بالای جو تولید کرد که سردشدن کره زمین را در پی داشت.
۹)رقابت با دیگر حیوانات ـ کمبود غذا باعث رقابت و از بین رفتن دایناسورها شد.
۱۰) نابودی برگ‌های گیاهان توسط کرم‌ها و آفت‌ها ـ این جانوران باعث از بین رفتن گیاهان شدند و در نتیجه باعث از بین رفتن دایناسورهای گیاهخوار و به دنبال آن دایناسورهای گوشتخوار شد.
۱۱) تغییرات ژنتیکی ـ جهش‌های ژنتیکی باعث بوجود آمدن ویژگی‌های خاص فیزیولوژی و زیستی شد که مطابق با شرایط محیطی نبود.
۱۲) نازک شدن پوسته تخم دایناسورها ـ وجود عوامل مختلف زیستی و فیزیولوژی خزنده باعث نازک شدن پوسته تخم و از بین رفتن جنین شد.

فایل : 2 صفحه

فرمت : Word

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات زیر را حتما بخوانید ...

مقالات زیر را حتما ببینید ...