پایان نامه صحرايي و بياباني ، دريايي و درياچه‌اي ، دلتايي و مصب ها

پایان نامه صحرايي و بياباني ، دريايي و درياچه‌اي ، دلتايي و مصب ها

مقدمه

هر محيطي كه در آن زندگي مي‌كنيم نظام مخصوص به خود را دارد . اين نظام شامل شرايط آب و هوايي ، محيطهاي رسوبي ، ژئومورفولوژي ، كشاورزي ، دامداري و … مي‌باشد ، همانطور كه ذكر شد در محيط زندگي خود براي تداوم و بقاء حيات نياز به اين نظام داريم ، علاوه بر آن حس كنجكاوي انسان او را به شناخت محيطهاي بدون حيات وادار مي‌سازد پس مي‌بايست اين نظام را در محيط‌هاي مذكور هم مورد بررسي قرار دهد . شناخت اين نظام بخشي از علم جغرافيا را تشكيل مي‌دهد . آشنائي و شناسايي فرهنگها و آداب ملل مختلف ، نيز چگونگي بهره برداري از منابع طبيعي ، پراكندگي انساني ، حيواني ، گياهي هم بخش ديگر از علم جغرافيا مي‌باشد . نيز خود علم جغرافيا مبحثي از مباحث زمين شناسي مي‌باشد .

 

پيشگفتار

«اوست خدائي كه شما را از زمين بيافريد و براي آباد ساختن آن برگماشت»

قرآن كريم سوره هود ـ آيه 66

اين گزارش براي گذراندن درس جغرافيا مي‌باشد كه در زمستان 81 و بهار 82 تهيه شده است . اين درس مروري بر آب و هوا ، كشاورزي ، فرهنگ ، زمين شناختي و … بخشهاي مختلف ايران و جهان دارد .

به همين جهت در اين گزارش سعي شده است كه طي فصول تفكيك شده به بررسي چندين حالت از محيط‌هاي رسوبي پرداخته شود .

اين فصول عبارتند از :

فصل اول : محيط‌هاي صحرائي و بياباني

فصل دوم : درياها و درياچه ها

فصل سوم : دلتاها و مصب ها

كه توضيحاتي هر چند مختصر راجع به اين سر فصلها ارائه گشته است . اميد آن كه مقبول واقع گردد .

 

«من لم يشكر مخلوق لم يشكر خالق»

«تقديم به پدرو مادر عزيزم و استاد گراميم»

تقدير و تشكر :

از تمام كساني كه مرا در فراهم آوردن اين مجموعه همراهي نموده اند كمال سپاس را به جا مي‌آورم از جمله :

آقاي سرگزي مدرس درس جغرافيا

آقاي مجيدي مسئوول كتابخانه امير كبير و ساير كاركنان واحد مذكور كه رفرنس‌هاي مورد نياز را در اختيار اينجانب قرار دادند .

 

محيطهاي صحرايي به مناطقي اطلاق مي‌شود كه داراي پوشش گياهي كم ، بارندگي اندك و تبخير زياد باشد . در اين نواحي معمولاً باد يكي از عوامل اصلي تغيير دهنده سطح زمين مي‌باشد . شرايطي كه به تشكيل محيطهاي صحرايي كمك مي‌نمايند عبارتند از :

1ـ وجود مناطقي كه در مسير باد قرار داشته و داراي بخار آب كم باشد .

2ـ وجود يك رشته كوه كه در مسير بادهاي بارانزا قرار گرفته است .

3ـ نبود كافي براي به وجود آمدن باران و غيره .

امروزه چنين مناطقي در سطح كره زمين تقريباً در عرضهاي جغرافيايي بين 20 تا 30 درجه نيم كرة شمالي و جنوبي قرار دارد (شكل 1 ـ الف) . در اين عرضهاي جغرافيايي به علت برخورد هواي سردي كه از قطبين به طرف استوا در حركت است و هواي گرمي‌كه از استوا به طرف قطبين در حركت مي‌باشد باد بوجود مي‌آيد كه در حركت و رسوبگذاري ذرات رسوبي در محيطهاي صحرايي نقش عمده‌اي را ايفا مي‌كند .

 

رسوبات محيطهاي صحرايي

رسوبات محيطهاي صحرايي شامل رسوبات حمادا ، رسوبات سرير ، رسوبات سبخاها و درياچه‌هاي نواحي صحرايي ، رسوبات وادي ، رسوبات لسي يا گرد و غباري و رسوبات ماسه اي بادي مي‌باشد (رانيك و ساين 1980) . بايد توجه داشت كه رسوبات صحرايي منحصراً به رسوبات تپه‌هاي ماسه اي ـ كه خود بخشي از رسوبات ماسه اي بادي است ـ اطلاق نمي‌گردد و ساير رسوبات را نيز در بر ميگيرد ، ولي رسوبات تپه‌هاي ماسه اي از همه فراوانتر بوده  و در زمين شناسي از اهميت بيشتري برخوردار است .

پایان نامه صحرايي و بياباني ، دريايي و درياچه‌اي ، دلتايي و مصب ها

27900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط