پاورپوینت روانشناسی مثبت گرا

پاورپوینت روانشناسی مثبت گرا

روانشناسی

مثبت گرا

روانشناسی مثبت گرا یا مثبت شاخه ای دید در علم روانشناسی است که به صورت رسمی در سال 2000 توسط پروفسور مارتین سلیگن رئیس وقت انجمن روانشناسی آمریکا بنیان گذاری شد. که البته پژوهش های مرتبط به آن از دهه های قبل آغاز شده بود اما در سال 2000 انجمن روانشناسی آمریکا یک شمراه از مجله آمریکن سایکولوژیست را به روانشناسی مثبت گرا اختصاص داد که به شماره هزار معروف شد و به این ترتیب روانشناسی مثبت گرا رسما معرفی شد.

تعریف روانشناسی مثبت گرا

روان‌شناسی مثبت‌گرا را به این صورت تعریف می‌کنند: مطالعه علمی شرایط و فرایندهایی که در شکوفایی و کارکرد بهینه افراد، گروه‌ها و نهادها شرکت دارند. داینر روان‌شناسی مثبت‌گرا را علم مطالعه شکوفایی انسان می‌داند. شلدون و کینگ نیز در سال 2001 تعریفی از روان‌شناسی مثبت‌گرا ارائه دادند. از نظر آن‌ها روان‌شناسی مثبت‌گرا چیزی بیش‌تر از مطالعه علمی توانایی‌ها و فضیلت‌های یک انسان معمولی نیست. سلیگمن و همکارانش نیز یک تعریف نسبتاً پذیرفته شده از روان‌شناسی مثبت‌گرا ارائه داده‌اند. از نظر آن‌ها، روان‌شناسی مثبت‌گرا مطالعه علمی تجربیات مثبت، صفات فردی مثبت و نهادهایی است که رشد این تجربیات و صفات را تسهیل می‌کنند.

اهداف روانشناسی مثبت گرا

سلیگمن عقیده دارد که روان‌شناسی مثبت ­گرا به دنبال بهبود کیفیت زندگی افراد و پیشگیری از آسیب‌های روانی ناشی از زندگی بی ثمر و بی معنا است. بنابراین در کل می‌توان گفت که هدف روان‌شناسی مثبت ‌گرا ایجاد تسهیل در تغییر تمرکز روانشناسی از اشتغال صرف با ترمیم بدترین چیزها در زندگی، به سمت به وجود آوردن کیفیت‌‌های مثبت است. هدف روانشناسی مثبت‌­گرا گسترش دادن تمرکز روانشناسی به فراتر از رنج کشیدن و تسکین مستقیم آن است. روان­شناسی مثبت‌گرا به دنبال توانایی‌­های سالم، جاه طلبی­‌ها، تجربیات زندگی مثبت و توانایی‌‌های منش افراد و اینکه چگونه آن‌ها به‌عنوان سپری در مقابل اختلال عمل می‌‌کنند، است.

39900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط