مقاله کامل پیشینه ورزش

مقاله کامل پیشینه ورزش

مقدمه
تعریف علم ورزش
علم ورزش علمی است که، در ارتباط با بکارگیری نیروی عضلانی ورزشکار و انتقال آنتوسط تاندونهای ماهیچه به اهرمهای بدن او حرکت و جنبش آنها را باعث شده و فعالیتهایورزشی به سرانجام‌ می‌رسد یا نیروهای واقعی ورزشکار که نیروی عضلاننی‌ می‌باشند، براجسام که‌ می‌تواند وسایل ورزشی و غیره باشد اثر کرده و تحرکات اهرمها را بدنبال‌ می‌آورد وموجب تکامل حرکت ورزشی خواهد شد. این دو تعریف بسیار شبیه‌ می‌باشند و میرساند چقدر قوانین فیزیک ورشته‌های مربوط آن در تکنیکهای ورزش موثرند.
همین طور زمانیکه سرعت و قدرت و نرمش و کم نیاوردن نفس در کشتی آزاد فرنگی باضوابط و قوانین جدید اعمال گردید، این دو ورزش از حالت خسته کننده و بی تحرک بهورزشی فعال و صاحب سبک و تکننیک و جذاب مبدل گردید یا زمانیکه مقررات شنا در برگشتتغییر کرد بطور وضوح بر روی رکوردها اثرات عمیق گذاشت. این مسیله در پرش ارتفاع بابکارگیری نیزه‌های فایبر گلاس و قابل انعطاف نیز معجزه کرد اما در این میان کوچ‌هاو مربیان با بروز چنین تغیرات غیر قابل پیش بینی روبرو و غافل گیر شدند، ولیکلاسهای توجیهی ـ آموزشی و تیوریک ـ عملی این نقیصه را نیز جبران ررکد. علم بیومکانیک مربیان و مدرسین ورزشی را در تجزیه وتحلیل علمی حرکات ورزشی یاری داده وآنها را در اجراء تکنیک‌ها و فنون علمی حرکات ورزشی یاری داده و آنها را در اجراءتکنیک‌ها و فنون علمی راهنمایی و تصمیم گیری را برایی آنان آسان تر‌ می‌کند.
مثلا در وزنه برداری استفاده وسیع از قوانین بیو مکانیک و مکانیک در حرکاتکلاسیک و آموزشی جنبه‌های فنی ـ تکنیکی این دو حرکت بعهده مربی است. این مربیان درسطح خیلی پیشرفته باید دانش بیو مکانیک وقوانین مربوط به آنها را جذب کرده و بکارگیرند. نقطه شروع جذب این دانش علمی بدون شک دانشکده‌های
ورزش است. این دانشکده‌ها بجایی واحد‌های درسی غیر ضروری، باید دروس فیزیک و بیو مکانیک وریاضیات مربوطهرا جدی گرفته، علاوه بر واحدهای تیوریک، آزمایشگاههای آنها را که به شکل عملیچگونگی کاربرد قوانین فیزیک و بیو مکانیک در ورزش را نشان‌ می‌دهند، بر پا و تجهیزنمایند. آنچه ارزش علم بیو مکانیک را هر چه وسیع تر نمایان‌ می‌کند، بهبود بخشیدنبر تکنیکها و رکورهای ورزشی است و سرانجام شکوفایی استعدادهای نهفته نوآموزانورزشکار است که از وظایف مربی بحساب‌ می‌آید.
تاریخچه ورزش
برای پی بردن به اهمیت ورزش و لاینفک بودن آن از زندگی انسان‌ها در طول تاریخ،خوب است بحثی پیرامون تاریخچه ورزش داشته باشیم.
اصل ورزش را از یونان دانسته اند که به منظور چابکی بدن وایجاد قوّت انجام‌ می‌یافت و پاروزنی، بوکس، کشتی، شنا، شمشیرزنی، تیراندازی، اسکی و ورزش‌هایی چون بیسبال، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی، والیبال، گلف، انواع تنیس،شنا، پرتاب وزنه و… جزو ورزش محسوب‌ می‌شوند.
اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند، یونانیان قدیم‌ می‌باشند، که ابتدا اصول ورزش در یونان خیلی خشن وناصحیح بود و اولین نتیجه از ورزش رابزرگ نمودن عضلات بدن‌ می‌دانستند. بعدها ورزش در یونان به شکل ریسمان بازی [جانبازی] در آمد و برای آن اهمیت زیادی قایل بودید و عمل کنندگان آن را آکروبات‌ می‌نامیدند و این نوع حرکات را آکروباتیک‌ می‌گفتند. به محل‌هایی که در آن جا ورزش‌ می‌نمودند، ژیمنازیوم گفته‌ می‌شد، که مهم ترین آن‌ها یکی لیسه و دیگری آکادمی نام داشتو چون مردم در آن محل‌ها لخت ورزش‌ می‌کردند، کلمه ژیمناز از کلمه گیمنوس که بهمعنای لختی است گرفته و به آن محل‌ها نام نهادند و بعداً به عموم ورزش‌های بدنی نیزژیمناستیک نام گذاشته شد.
مورخ مشهور، ویل دورانت‌ می‌نویسد: آن [مدینه فاضله بچه‌ها] فنون خانه داری را بهدختران و فنون شکار و جنگ را به پسران‌ می‌آموختند و به پسران آموزش‌ می‌دادند کهچگونه شکار کنند و ماهی بگیرند و شنا کنند و همچنین شخم زدن کشت زارها، دام گستری،دام پروری و نشانه روی با تیر و نیزه را‌ می‌آموختند، تا در جمع مخاطرات زندگی توانمحافظت و حراست از خویش را دارا باشند.
اما اگر بیش تر در مساله دقت کنیم، در خواهیم یافت تعلیم و تربیت در حقیقت باپیدایش و سکنا گزیدن بشر در روی زمین آغاز شده است. خاک و سنگ و کوه و تپه و دریا وجنگل و جویبار و دیگر مظاهر طبیعت و نیز خود زندگی و نیازهای آن. نخستین کتاب‌هایدرسی نوع بشر بوده اند.
از قدیم ترین روزگاران و حتی پیش از پیدایش خط، نیاز به تامین خوراک و پوشاک ازراه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنانگوناگون، جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، به عنوان یکی از مهمترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت وسرعت را که در زندگی انسان‌ها از اهمیتی برخوردار است،‌ می‌توان با بهره گیری ازتمرین‌ها و فعالیت‌های جسمانی تا حد قابل ملاحظه ای تقویت کرد.
وقتی دولت‌ها و حکومت‌ها تشکیل و تاسیس شدند، رهبران آن‌ها متوجه شدند که برایحفظ یا گسترش مرزهای خود، نیازمند بازوان توانایی هستند که در جنگ‌ها بتوانندپیروزی را برای آن‌ها به ارمغان آورند؛ ویل دورانت در این باره‌ می‌نویسد:
از ضروریات دولت‌ها و تاکید بر روی حفظ نیروی جسمانی، پیروزمندی در جنگ‌هاییبوده است که متکی بر قدرت بدنی و نیرومندی جسمانی بوده است، و نیرومندی و مهارتبدنی، حاصل نخواهد شد، مگر در ورزش‌هایی که [در بازی‌های المپیک] مقرر گردیده است.
در توجه انسان به تربیت جسم و توانمندی، عوامل زیر نقش اساس داشته است:
1- انسان اولیه در جناح مبارزه با طبیعت، که از بدو تولد تا سپری شدن عمر او راتهدید‌ می‌کرده، ضرورت نیرومندی را دریافته است.
2- از طرفی بر اثر قهر طبیعت، ناچار به مهاجرت برای یافتن معاش بوده و در اینمهاجرت در برخورد با دیگر اقوام، برای حفظ بقای خویش و بقای اجتماعی.
3- و از جناح نیازهای فیزیولوژیک که برای ارضای نیازهای طبیعی خویش و خانواده،به ویژه نظام معیشتی جدیدی که در اثر مهاجرت برای او ایجاد‌ می‌گردید.
اما در خصوص تاریخچه ورزش در ایران باید گفت: در میان کشورهای مشرق زمین، بیگمان ایران تنها کشوری بود که در نظام تعلیم و تربیت خود بیش تری الویت را به ورزشو تربیت بدنی داده بود، چه در حالی که چینیان به امر ورزش و تربیت بدنی توجه چندانینداشتند و هندوان نیز پرورش تن و فعالیت‌های بدنی را گاه مذموم هم‌ می‌دانستند،ایرانیان به اهمیت و ارزش توانایی و سلامتی بدن به عنوان وسیله بسیار مهمی برایفراهم آوردن ارتشی سلحشور و پیروزمند، پی برده بودند.
هرودوت، مورخ مشهور یونانی‌ می‌نویسد:
ایرانیان از پنج سالگی تا بیست سالگی سه چیز را‌ می‌آموختند:
1- سواری؛ 2- تیر و کمان؛ 3- راستگویی. جوانان تمرینات روزانه را از طلوع آفتاببا دویدن و پرتاب سنگ و پرتاب نیزه آغاز‌ می‌کردند، و از جمله تمرینات معمولشان،ساختن با جیره اندک و تحمل گرمای بسیار و پیاده روی‌های طولانی و عبور از رودخانه،بدون تر شدن سلاح‌ها و خواب در هوای آزاد بود. سواری و شکار نیز دو فعالیت معمول ورایج بود و جستن بر روی اسب و فرو پریدن از روی آن در حال دویدن و به طور کلی سرعتو چالاکی، از ویژگی‌های سوارکاران سوار نظام ایران بود.
به خصوص در باره دوران پارت‌ها یا اشکانیان و پیدایش کلمه پهلوان باید گفت: شرحفتوحات این قوم آریایی و حکومت پانصد ساله آن‌ها پر از دلاوری‌ها و کوشش‌های اینمردم است. کلمه پهلوان و پهلوانی، ریشه پارتی است که هر فرد زورمند را منتسب بهپارت یا پرتو و پهلو دانسته اند. اینان مردمی جنگجو و شکارچی بودند.
هنستین، مورخ یونانی‌ می‌نویسد:
“پارت‌ها جنگ و شکار را دوست داشتند. این قوم از دوران طفولیت تا به هنگام کهولتهمیشه با ورزش و تمرینات سخت جنگی و شکار بار آمده بودند.”
آمادگی جسمانی چیست و به چه فاکتورهایی نیازمند است؟
آمادگی جسمانی یعنی داشتن قلب، عروق خونی، ریه و عضلات سالمی که فرد بتواند بهبهترین نحو، کارها و وظایف محوله اش را انجام داده و با شور و نشاط در فعالیتهایورزشی و تفریحات سالم شرکت کند. باید توجه داشت این تعریف شامل عامه مردم‌ می‌شود. اما زمانی که صحبت از بخش ورزشی و ورزشکار در میان باشد،عواملی چون تغذیه مناسب وکافی، نوع کار، میزان استراحت، نداشتن اضطراب و فشارهای عصبی بسیار با اهمیت بوده ونمی توان نقش آنها را در برنامه یک ورزشکار نادیده انگاشت.
حال به بیان فاکتورهای آمادگی جسمانی که شامل 4 فاکتور بوده،‌ می‌پردازیم و هر چهاین فاکتورها در ورزشکاران بالاتر باشد، در بازدهی مهارت‌های ورزشی آنها تاثیربسزایی دارد. مهم ترین این فاکتورها، استقامت قلبی و ریوی و یا به عبارت دیگرهماننام آشنای “توان هوازی” است. یعنی جذب اکسیژن به مقدار کافی جهت فعالیت‌های طولانی،داشتن قلب قوی جهت رساندن خون کافی در هنگام فعالیت‌های سنگین و طولانی مدت مثلدوهای بلند (ماراتن) قایقرانی در مسافت‌های زیاد.
اما دومین فاکتور، انعطاف پذیری است، این فاکتور اجازه‌ می‌دهد تا عضلات در وسیعترین دامنه حرکتیشان حول مفصل به حرکت درآیند، این فاکتور تقریباً در تمامی ورزش‌هامورد نیاز بوده و
قابلیت تحرک پذیری را بالا‌ می‌برد. مانند حرکات ورزش ژیمناسیک وباله.
فاکتورهای سوم و چهارم به ترتیب عبارتند از قدرت عضلانی که به معنای به کار بستننیرو وانرژی حاصله از عضلات در حین اجرای فعالیت‌ها است(حدود45/0از وزن بدن هر فردرا عضلات تشکیل‌ می‌دهند). در ورزش‌های قدرتی مانند وزنه برداری و پاورلیفت بیشترمورد استفاده بوده و تقویت‌ می‌شود. استقامت عضلانی که به معنی به کارگیری یک عضلهیا گروهی از عضلات برای انجام یک سری انقباضات مداوم در مدتی نسبتاً طولانی باکمترین احساس خستگی است و عمل کششی بارفیکس بهترین مثال برای این مورد است.
ورزش راز سلامتی
بدون شک‌ می‌توان گفت اگر ورزش در زندگی ما نقش و اهمیت خودش را پیدا کند و برای آن برنامه داشته باشیم، این عارضه‌های ناخوشایند شاید از بین بروند یا کم رنگ تر شوند. زیرا شخص ورزشکار معمولاً سیگاری نمی‌باشد، به تغذیه سالم اهمیت‌ می‌دهد، از اعصاب آرام تری برخوردار است، انرژی خود را درست مصرف‌ می‌کند و کمتر اهل خشونت و عصبانیت است. افزون بر این اثرات مثبت ورزش بیش از این است زیرا ورزش باعث زیاد شدن توده عضلانی بدن و مصرف بیشتر انرژی نیز‌ می‌شود. تمرینات مرتب و منظم ورزشی باعث کم شدن چربی می‌شود و نمی گذارد چاق و بیمار شوید. انرژی مصرفی روزانه با ورزش و زیادشدن توده عضلانی افزایش‌ می‌یابد. ورزش پیر شدن و سالمندی را به تاخیر‌ می‌اندازد و باعث حفظ تناسب اندام و زیبایی بدن افراد‌ می‌شود، از پوکی استخوان جلوگیری‌ می‌کند و سبب تقویت سیستم اسکلتی بدن می‌گردد. در ضمن ورزش به مصرف مستقیم اسیدهای چرب می‌انجامد، روش مطمئن و مناسب درمان چاقی و پیشگیری از برگشت آن است، زیرا عضلاتی که تحت تأثیر فعالیت ورزشی‌اند بدون نیاز به انسولین انرژی خود را علاوه بر گلوکز (نوعی قند مورد مصرف بافت‌ها و سلول‌های بدن) از اسیدهای چرب تامین‌ می‌کنند. ورزش حتی برای بیمارانی که به مرض قند (دیابت) مبتلا می‌باشند مفید
است. ورزش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی و سکته‌های مغزی را کاهش‌ می‌دهد. ورزش باعث زیاد شدن مقدار گردش خون موثر در بدن‌ می‌شود و از لخته شدن خون درسیاهرگ عمقی پا جلوگیری می‌کند و دستگاه قلبی عروقی و دستگاه تنفس و ایمنی بدن را تقویت می‌نماید. همچنین اثرات مثبت ورزش بر دستگاه گوارش را نباید نادیده گرفت. افزون بر این ورزش از افسردگی پیشگیری می‌کند، روحیه فرد را بالا می‌برد و در زندگی خانوادگی و اجتماعی و در شغل افراد تاثیرات سازنده‌ای‌ دارد. تجربه نشان داده است یک‌ شخص سالم و تندرست معمولاً از موقعیت و پیشرفت شغلی بهتری نسبت به افراد چاق و کند برخوردار است. در غایت ورزش از مبتلاشدن به آلودگی‌های اجتماعی، مثل سیگار کشیدن، مواد مخدر و… جلوگیری می‌کند، ذهن را تقویت‌ می‌نماید و با اندیشه‌ای قوی‌ می‌توان بر مشکلات و معضلات خانوادگی و اجتماعی بهتر فائق آمد.
تاثیرورزش بر آرامش
اثرورزش،برآرامش روان،برهرفردى آشكارو واضح است.ازگذشته‏هاى دور،اين گفته دربين مردم رايج بود:«عقل سالم دربدن سالم است».امّا به راستى اثرات ورزش برجان وتن آدمى چيست وتا چه ميزان،مقاومت فردرا درمقابله بإ؛سس هيجانات و فشارهاى روحى بالامى‏برد؟
براساس تحقيقات انجام شده برروى افراد مختلف،ورزشكاران عموماً ازتوان بالاترى نسبت به ديگرمردم برخوردارند.اين افراد روحيه شاد وسرخوشى دارند.معمولاًدرمقابله با مشكلات به آسانى،آرامش و ثبات روحى خود را ازدست نمى‏دهند ومهم‏تراين كه اين افراد،تكيه‏گاه مناسبى براى خانواده ونزديكان ودوستان خود محسوب مى‏شوند.
رسول گرامى اسلام مى‏فرمايد:«سه ورزش را به فرزندان خود آموزش دهيد: شنا، اسب‏سوارى و تيراندازى».
دين اسلام به ورزش،به عنوان يكى ازملزومات زندگى روزمره نگريسته ومسلمانان را به انجام آن فرامى‏خواند.پيامبر(ص)
وعلى(ع)،هرگزكارخود را به ديگرى واگذارنمى‏كردند و در جنگ‏ها و سفرها، پابه‏پاى ديگران كار مى‏كردند.پس ورزش برهرايرانى ازدوسمت وسو تأكيدشده:يكى،ازسوى تعاليم دين آسمانى اسلام وديگرى به عنوان يك هديه ويادگارازاجداد و نياكان.
ورزش از تصلب شراين جلوگيري مي كند
ورزش كردن ميزان كلسترول مضر خون (LDL) را كاهش و از تصلب شراين جلوگيري مي كند.دكتر حسيني، متخصص قلب و عروق بهباشگاه خبرنگاران گفت: ورزش ميزان كلسترول خون را كاهش نمي‌دهد اما باعث تبديل كلسترول مضر خون (LDL) به كلسترول مفيد (HDL) مي‌شود و HDL مانع گرفتگي رگهاي قلب مي‌شود.
وي افزود: ورزش منظم روزانه باعث كاهش ميزان تري گليسيريد خون و كاهش ميزان قند خون ناشتا هم مي‌شود كه اين مورد به ويژه در ارتباط با بيماران مبتلا به ديابت از اهميت بالايي برخوردار است، زيرا با انجام منظم ورزش روزانه، قند خون پايين آمده و نياز بيماران ديابتي به تزريق انسولين كاهش مي‌يابد.وي با بيان اينكه ورزش كردن باعث پايين آمدن كاتكول آمين خون در حال استراحت هم مي‌شود، ادامه داد: كاتكول آمين‌ها مسئول افزايش ضربان قلب و ايجاد هيجان هستند و با پايين آمدن اين مواد در ورزشكاران اين افراد در حالت استراحت از آرامش بيشتري برخور دارند.اين متخصص قلب تصريح كرد: ورزش كردن باعث از بين رفتن لخته خون در عروق بدن مي‌شود و با توجه به اينكه لخته مي‌تواند به عوارضي مانند سكته قلبي منجر شود، بنابراين ورزشكاران كمتر در معرض خطر سكته‌هاي قلبي قرار دارند.
نقش ورزش در سلامت جسم
دراین مطلب درباره ی چگونگی اثر ورزش در پیشگیری از بیماری‌ها، عقب انداختن فرآیندپیر شدن و حفظ سلامتی دستگاه‌های مختلف بدن از جمله سیستم قلب و عروق، تنفس، گوارش،اسکلتی و ایمنی بدن برای شما صحبت‌ می‌کنیم.
1- تقویت سیستم اسکلتی و پیش‌گیری از ابتلا به بیماری پوکی استخوان
مشخص شده است که تقویت سیستم اسکلتی بدن و متراکم بودن آن ارتباط مستقیمی بامیزان فعالیت بدنی و فشارهای مکانیکی دارد.
به طور مثال در فضانوردانی که به مدت طولانی در فضا به سر می‌برند،به دلیلبی‌وزنی و یا در بیماران مزمن که به مدت طولانی بستری شده یا پایشان گچ گرفته شده وتحرکی ندارند، تراکم استخوانی به‌ شدت کاهش یافته و بسیار مستعد شکستگی می‌شود.
این همان پدیده ای است که به آن « پوکیاستخوان»‌ می‌گویند و در افرادسالمندبه طور شایع دیده می‌شود. پوکی استخوان منجر به دردهای متوسط تا شدید ومزمن اسکلتی می‌شود و زندگی عادی فرد را تحت تأثیر قرار می‌‌دهد.
2 – به تأخیر انداختن پدیده‌ی سالمندی یا پیر شدن
با افزایش سن، مصرف انرژی پایه کاهش می‌یابد. به ازای هر 10 سال افزایش سن دربزرگسالی، میزان مصرف انرژی پایه حدود 2 تا 3 درصد کاهش می‌یابد، که گفته می‌شود بهدلیل از دست دادن توده‌ی عضلانی بدن و افزایش بافت چربی است.
این تغییرات در ترکیب بدن را می‌توان با ورزش کاهش داد. ورزش سبب حفظ توده‌یعضلانی بدن و افزایش مصرف انرژی پایه می‌گردد. هم‌چنین از یبوست و بیماری‌های قلبی- عروقی جلوگیری‌ می‌کند که بعداً به آن اشاره خواهد شد و بدین ترتیب پدیده‌یسالمندیرا به تأخیر می‌اندازد.
3 -مصرف بی‌واسطه و مستقیم اسیدهای چرب
می‌دانیم که اکثر بافت‌های بدن از گلوکز (قند خون) به عنوان سوخت اصلی خوداستفاده می‌کنند.
یکی از وظایف دستگاه گوارش و کبد این است که مواد غذایی دریافت شده را هضم و جذبکرده و در نهایت، قسمتی از آن را به شکل گلوکز برای مصرف بافت‌ها و سلول‌های بدنوارد خون کند.
برای ورود گلوکز به درون سلول و مصرف آن، وجود هورمون انسولین ضروری است. انسولین هورمونی است که از افزایش قند خون جلوگیری می‌کند. این هورمون از آب شدنچربی بدن و آزاد شدن اسیدهای چرب از بافت چربی جلوگیری‌ می‌کند. حتی در صورت مصرفزیاد غذا، به ذخیره شدن انرژی به صورت چربی نیز کمک می‌کند.
اما عضلات در حال فعالیت از این امر مستثنی هستند و می‌توانند بدون نیاز بهانسولین، انرژی خود را علاوه بر گلوکز از اسیدهای چرب نیز تأمین کنند. این امر باعثمی‌شود سطح انسولین خون کاهش یابد و باعث ذوب شدن توده‌ی چربی و آزاد شدن اسید‌هایچرب از آن‌ می‌شود که به نوبه‌ی خود توسط عضلات به مصرف خواهند رسید.
4 -تأثیر مثبت در بیماران دیابتی و کاهش مقاومت به انسولین
در بیماراندیابتینوع دو، انسولین وجود دارد اما قادر به عمل نیست که اصطلاحاً به آن «مقاومت به انسولین» گفته می‌شود.
مشخص شده است که بافت چربی، گیرنده‌ی عمده‌ای برای انسولین ندارد و به طور بارزیباعث مقاومت به اثرات انسولین و در نتیجه بالا رفتن قند خون و عوارض ناشی از آنمی‌شود.
ورزش با کاهش بافت چربی و افزایشمیزان سوخت و ساز بدن،مقاومت به انسولین را کاهش داده و باعث بهبود عملکردگیرنده‌های انسولین شده و سطح گلوکز خون را کاهش می‌‌دهد.
حتی در بیماران دیابتی نوع یک که در بدن آن‌ها انسولینوجود ندارد یا به میزان کافی ترشح نمی‌شود، ورزش با افزایش میزان متابولیسم و مصرفانرژی، سطح گلوکز یا قند خون را کاهش‌ می‌دهد و بدین ترتیب نیاز به انسولین تزریقییا رعایت رژیم‌های بسیار سخت و محدود از قند و انرژی را در این افراد کمتر‌ می‌کند.
5 -کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی و سکته‌های مغزی
ورزش باعث کاهش اسیدهای چرب آزاد خون و افزایش کلسترولخوب یا HDLمی‌شود. بدین طریق پدیده‌ی آترواسکلروز یا تنگ شدن عروق

فایل : 48 صفحه

فرمت : Word

37900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط