مقاله در مورد طراحی و ساخت دستگاه جستجوگر سیم

مقاله در مورد طراحی و ساخت دستگاه جستجوگر سیم

/
/
دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبیل
گروه مهندسي برق
عنوان
طراحی وساخت دستگاه جستجوگرسیم
(فرستنده ، گیرنده)
نگارش
محمد اسکندری
استاد راهنما
جناب آقای مهندس بهروز الفی
پايان نامه كارشناسي
گرايش : برق قدرت (كارشناسي ناپيوسته )
نیمسال دوم 91-92
چکیده:
زندگي امروز ديگر بدون شبكه وسيع انرژي الكتريكي كه با انشعابات زياد مجتمع‌هاي بزرگ و كوچك صنعتي و مسكوني و غيره را تغذيه مي‌نمايند، قابل تصور نيست.
انرژي الكتريكي در مقايسه با ساير انرژيها از محاسن ويژه‌اي برخوردار است و همين محاسن است كه ارزش و اهميت و كاربرد آنرا فوق‌العاده روزافزون ساخته است. در این پروژه که درپنج فصل ارائه گردیده سعی شده ارزش و اهمیت جریان الکتریکی مورد بررسی قرارگیرد.
فهرست مطالب
صفحه
مقدمه 5
لزوم توجه وآشنايي باتوزيع انرژي الكتريكي 9
پيشرفت سيستم‌هاي توزيع 9
مدارهاوپست‌هاي فوق توزيع 10
ساختارفيدرهاي سيستم توزيع 11
سطوح ولتاژشبكه توزيع 11
پست‌ها (ايستگاه‌هاي) توزيع 11
تعميروعيب‌يابي شبكه‌هاي هوايي 12
حفظ زيبايي محيط وحريم‌ها 12
حادثه‌آفريني وايمني 13
مقايسه سيستم‌هاي زميني وهوايي 13
صرفه اقتصادي 14
مشكلات اجرايي 14
پست ايستگاهي 15
مقدمه 17
جنس سيم‌هاي هوايي 17
فولاد 18
قطرهادي چندرشته‌اي 19
مقدمه 21
انواع هادي‌هاازنظرشكل 23
اثرات پوستي 24
طرزشناسايي كابل 27
كابل روغني 29
كابلهاي فشارضعيف ومتوسط 31
مقدمه 36
مفاهیم وتعاریف 37
5-1-مقاومتهای ثابت 38
6-1- مقاومتهای متغیر 39
7-1- استانداردهای مقاومت 40
8-1- تشخیص مقداراهم مقاومتها 41
فریت: 42
10-1- خازن 42
12-1- خازنهای ثابت 42
13-1- خازنهای متغیر 45
15-1- ترانزیستورBJT 45
فرستنده: 49
گیرنده: 50
منابع ومآخذ 53
گواهی ارائه پروژه 54
مقدمه
به همان اندازه كه سلولهاي اندام يك موجود زنده نياز به خون دارد اندام جوامع صنعتي نيز محتاج به جريان الكتريكي مي‌باشند. زندگي امروز ديگر بدون شبكه وسيع انرژي الكتريكي كه با انشعابات زياد مجتمع‌هاي بزرگ و كوچك صنعتي و مسكوني و غيره را تغذيه مي‌نمايند، قابل تصور نيست. با نگاهي گذرا به افزايش تعداد مشتركين وزارت نيرو و افزايش ظرفيت توليدي انرژي الكتريكي در مي‌يابيم كه جامعه ما نيز در جهت صنعتي شدن از بيان فوق‌الذكر مستثني نيست. انرژي الكتريكي در مقايسه با ساير انرژيها از محاسن ويژه‌اي برخوردار است و همين محاسن است كه ارزش و اهميت و كاربرد آنرا فوق‌العاده روزافزون ساخته است. به عنوان نمونه مي‌توان خصوصيات زير را نام برد:
1- هيچ گونه محدوديتي از نظر مقدار در انتقال و توزيع اين انرژي وجود ندارد.
2- عمل انتقال اين انرژي براي فواصل زياد به سهولت امكان‌پذير است.
3- تلفات اين انرژي در طول خطوط انتقال و توزيع كم و داراي راندمان نسبتاً بالايي است.
4- كنترل و تبديل و تغيير اين انرژي به ساير انرژي‌ها به آساني انجام‌پذير است.
بطور كلي هر سيستم انرژي الكتريكي داراي سه قسمت اصلي مي‌باشد:
1- مركز توليد نيرو (نيروگاه)
2- خطوط انتقال نيرو
3- شبكه‌هاي توزيع نيرو
معمولاً نيروگاه‌ها با توجه به جوانب ايمني و اقتصادي و به خصوص با توجه به نوعشان (آبي، بخاري، گازي، اتمي) در مسافتي دور از مصرف‌كننده‌ها ساخته مي‌شوند.
وظيفه خطوط انتقال نيرو با تجهيزات مختلف مربوطه اين است كه انرژي توليد شده را به شبكه‌هاي توزيع منتقل نمايند.
عمل انتقال نيروي برق با فشار الكتريكي كم امكان‌پذير نيست بلكه جهت انتقال از فشار الكتريكي زياد استفاده مي‌شود كه بعداً در نزديكي محل مصرف در پست‌هاي توزيع توسط ترانسفورماتورهاي كاهنده به فشار الكتريكي كم تبديل شده و توزيع خواهد شد كه اولين ترانسفورماتور در سال 1885 و طبق اختراع به ثبت رسيده سي‌پرنوسكي (Zipernowski) و دري بلاتلي (Deri-Blatly) در كارخانه گانس و كو ساخته شد. اين ترانسفورماتور از نوع ترانسفورماتور حلقه‌اي و زرهي بدون درز و كاملاً مسدود بوده و از مفتولهاي نازك آهن عايق شده در آن استفاده بود. اسم ترانسفورماتور نيز اول مرتبه توسط همين مخترعين به آن داده شد.
همچنين براي اينكه بتوان سيستمهاي مختلف انتقال و توزيع نيروي برق را به سهولت به يكديگر مرتبط نمود، از فشارهاي استاندارد شده‌اي استفاده مي‌شود كه عبارتند از:
1- فشار ضعيف تا 1000 ولت
2- فشار متوسط از 1000 ولت تا KV 33
3- فشار قوي (ولتاژ انتقال) KV)400 – 132230- 63(
4- ولتاژ انتقال
در ايــران جهت تغذيه مصرف‌كننده‌ها عموماً از جريان متناوب سه فاز فشار ضعيف (220/380 V) استفاده مي‌شود. نقش شبكه توزيع را از نظر ارزش و اهميت مي‌توان به مويرگ‌هاي بدن تشبيه نمود كه آخرين و مهمترين وظيفه يعني تغذيه مصرف‌كننده‌ها را عهده‌دار مي‌باشد. لذا به منظور تأمين انرژي مورد نياز مصرف‌كننده‌ها شبكه در بخش‌هاي مختلف صنعتي و كشاورزي و مسكوني و عمومي داراي شرايط و خصوصيات معيني مي‌باشند
شرايطي كه در هر شبكه توزيع مي‌بايد مورد توجه قرار گيرد عبارتند از:
تأمين انرژي الكتريكي مورد نياز مشتركين.
ايجاد پايداري جهت تأمين انرژي مصرف‌كننده‌ها به اين صورت است كه وضعيت شبكه‌ها بايد طوري باشد تا در مواقع خرابي يك قسمت از شبكه در تغذيه مصرف‌كننده‌ها وقفه‌اي حاصل نشود.
امكان عيب‌يابي سريع شبكه
عدم رعايت موارد فوق سبب مي‌شود كه اشكالات زيادي در شبكه توزيع بوجود آيد:
كه از جمله آنها: خاموشي‌هاي طولاني در سطوح وسيع، افزايش تعداد خاموشيها و نارضايتي مشتركين
فصل اول اين گزارش آشنايي با شبكه‌هاي توزيع مي‌باشد. با توجه به اينكه صنعت برق يكي از حياتي‌ترين صنايع يك كشور به حساب مي‌آيد. در اين ميان شبكه‌هاي توزيع انرژي الكتريكي، كه محل تلاقي مشتركين با صنعت برق مي‌باشد لذا هر گونه اشكالات سيستم توزيع در اين صنعت از ديد مصرف‌كنندگان، مشكل كليه صنعت برق قلمداد خواهد شد. بنابراين لازم و ضروري است كه ديد بهتر و مهندسي به اين شبكه‌ها كه شامل شبكه‌هاي شعاعي (باز) شبكه‌هاي از دو سو تغذيه شونده شبكه‌هاي غربالي و شبكه‌هاي تار عنكبوتي داشته باشيم.
شبكه‌هاي شعاعي (باز)، شبكه‌هاي از يك سو تغذيه مي‌باشند و چنانچه در يك قسمت از سيستم اشكال پيش بيايد، كل شبكه بي‌برق مي‌ماند لذا اين شبكه‌ها داراي قابليت اطمينان پايين و هزينه پاييني دارند. شبكه‌هاي از دو سو تغذيه داراي هزينه بالا و قابليت اطمينان تا حدودي بالا و شبكه‌هاي تار عنكبوتي و غربالي داراي قابليت اطمينان فوق‌العاده بالا و هزينه بسيار بالايي مي‌باشند و همچنين در اين فصل به پيشرفت‌هاي سيستم توزيع، خطوط و پست‌هاي فوق توزيع، ساختار فيدرهاي سيستم توزيع، سطوح ولتاژ شبكه توزيع، پستها (ايستگاه‌هاي توزيع)، و همچنين پارامترهايي كه بايستي قبل از طراحي يك شبكه مد نظر قرار گيرد، مورد مطالعه قرار مي دهيم.
فصل دوم هاديهاي هوائي: بدون ترديد هاديها مهمترين اجزاي يك شبكه انتقال انرژي محسوب شده و مسير جريان از طريق آنها برقرار مي‌گردد. تامين برق مشتركين بصورت مناسب و مطمئن از طريق اين هاديها صورت مي‌گيرد. و در اين فصل سيمهاي هوايي و قطر هاديهاي چند رشته‌اي مورد مطالعه و بررسي قرار گرفته است.
فصل سوم كابلها: امروزه انتقال انرژي الكتريكي يكي از مسائل مهم در صنعت برق مي‌باشد كه يك سري از عوامل تعيين كننده چگونگي انتقال انرژي (هوايي، زميني) مي‌باشند بطوريكه انتقال انرژي الكتريكي بصورت زميني فقط از طريق كابلها ميسر مي‌باشد، بنابراين در اين فصل به بررسي و مطالعه هر يك از عوامل كه تعيين كننده انتقال انرژي الكتريكي بصورت زميني، شامل هاديها، كابلها، طرز شناسايي كابلها، اثرات خازني كابلها، لايه‌هاي مختلف كابلها، نيمه‌هاديها، كابلهاي خشك (20 كيلو ولت) و كابلهاي روغني پرداخته شده است.
فصل چهارم آشنایی با الکترونیک کاربردی:گسترش علم الکترونیک در صنعت وسایر رشته های تخصصی، فراگیری آن را در حد کاربردی برای هنرجویان رشته ی برق ضروری نموده است. آشنایی با قطعات الکترونیکی که در صنعت برق کاربرد دارندبه صورت ساده بیان شده است.
فصل پنجم:دستگاه جستجوگرسیم (فرستنده ، گیرنده)توضیح داده شده است.
فصل اول
آشنايي با شبكه‌هاي توزيع
صنعت برق يكي از حياتي‌ترين صنايع كشور به حساب مي‌آيد. در اين ميان، شبكه‌هاي توزيع انرژي الكتريكي، محل تلاقي مشتركين با صنعت برق مي‌باشد لذا اشكالات سيستم توزيع در اين صنعت از ديد مصرف‌كنندگان، مشكل كليه صنعت برق قلمداد خواهد شد. توسعه روزافزون در ساير بخشها و عدم پيش‌بيني صحيح اين روند و عقب‌ماندگي تكنولوژي، همواره مشكلاتي را در سيستم توزيع انرژي الكتريكي به همراه داشته است.
لزوم توجه و آشنايي با توزيع انرژي الكتريكي
با هر قدمي كه در زندگي برداشته مي‌شود، وابستگي جوامع بشري به منابع انرژي الكتريكي بيشتر احساس مي‌شود؛ در اين ميان، ارتباط بين منبع تغذيه و مصرف‌كنندگان، به نام سيستم انتقال و توزيع انرژي نقش حياتي را ايفا مي‌كند. اين سيستم نه تنها از نظر كميت توزيع انرژي الكتريكي اهميت دارد، بلكه از نظر ارائه و استمرار تأمين برق با استانداردهاي معتبر در كيفيت مطلوب مورد توجه قرار گرفته است.
انرژي الكتريكي در نيروگاه‌هاي حرارتي توسط سوخت فسيلي توليد شده و پس از صرف هزينه‌هاي زياد به مراكز تقليل ولتاژ انتقال مي‌يابند. در مراكز و ايستگاه‌هاي تقليل ولتاژ، سطح ولتاژ را كاهش مي‌دهند. اين ولتاژ متوسط به وسيله شبكه‌هاي توزيع در محل مصرف، به كمك ترانسفورماتورهاي توزيع به ولتاژ قابل استفاده براي مصارف خانگي، صنعتي، تجاري، عمومي، كشاورزي و … تبديل شده و به مصرف مي‌رسد. سيستم‌هاي انتقال و توزيع، وظيفه انتقال انرژي الكتريكي را از مرحله توليد تا مصرف به عهده دارند. اين سيستم به سه بخش عمده توليد، انتقال، توزيع تقسيم مي‌شود.
پيشرفت سيستم‌هاي توزيع
به موازات توسعه شبكه‌هاي توزيع برق، نوآوري در وسايل الكتريكي، تكامل تجهيزات و ابزارآلات پيشرفته، روز به روز جايگزين و به كار گرفته شد به شكلي كه تكنيك‌هاي جديد و بسيار كارآمدي را براي تعمير، بهره‌برداري و احداث اينگونه سيستم‌ها ارائه نمودند. مهندسي شدن طراحي و احداث شبكه‌هاي توزيع، براي بر پا داشتن يك سيستم توزيع اقتصادي، انتخاب صحيح اندازه هادي‌ها، عايق‌ها، ترانسفورماتورها و ديگر اجزا، موجب شد تا سيستم هاي توزيع با قابليت اطمينان بالا مورد بهره برداري قرار گرفته و به طور كلي، تأسيسات براي تقاضاي بيشتر آينده جوابگو باشد. در چنين

فایل : 55 صفحه

فرمت : Word

38900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط