مقاله در مورد بررسی رابطه عزت نفس و افسردگی در دانشجویان رشته روانشناسي باليني در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبيل

مقاله در مورد بررسی رابطه عزت نفس و افسردگی در دانشجویان رشته روانشناسي باليني در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبيل

/
/
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
پایان نامه جهت دریافت مدرک روانشناسی بالینی
عنوان :
بررسی رابطه عزت نفس و افسردگی در دانشجویان رشته روانشناسي باليني در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبيل
استاد راهنما:
جناب آقای عزیز طرح قدیم
پژوهشگران:
یاسر صفرزاده- فریده مروتی
زمستان 91
تقدیم به پدر عزیزم
که وجودش تکیه گاه امن من و سخنانش روشنگر راه من و زندگی ام حاصل جوانی اوست و با ایثار و گذشت تمام مصائب و مشکلات زندگی را به دوش کشیده تا میوه باغ زندگی اش ثمر بخشد.
تقدیم به تو نازنینم مادر
در تنهاترین لحظات زندگی در اوج غربت، اسم مقدس تو در ذهنم شعله ور می گردد و نام تو آرامش دهنده فکر خسته و تن رنجور من است. با تو بودن یعنی بهشت را زیر پا
گذاشتن، در کنار تو و با دعایت می توان در اوج آسمان پرواز کرد و کمترین چیز در برابر نامت، وجودت و فداکاریت بهشت است و بهشت است و بهشت.
چون هستی من از هستی اوست تا هستم و هست دارمش دوست
قدردانی و سپاس
پروردگار متعال را شاکر و سپاسگذاریم که توانستیم این مرحله از تحصیل را با راهنمایی های اساتید بزرگوارمان به پایان برسانیم.
بر خود لازم می دانیم که از استاد راهنمای ارجمندمان جناب آقای طرح قدیم که با راهنمایی های دقیق و ارزنده خویش در طول تحصیل و اجرای این پروژه همواره مرا یاری نموده و حق استادی را بر ما تمام کردند سپاسگذاری کنیم.
فهرست مطالب
فهرست مطالب ج‌
مقدمه ذ‌
بیان مسأله 3
اهمیت و ضرورت تحقیق 5
اهداف پژوهش 6
اهداف کلی 6
اهداف جزئي 6
فرضيه های پژوهش 6
تعاريف نظری و عملياتی متغيرها 7
افسردگی 7
عزت نفس 7
عزت نفس 8
فصل دوم 9
نظریه ی روانشناسان و جامعه شناسان درباره عزت نفس 10
نظریه ی مید 11
نظریه ی کولی 12
نظریه ی روزنبرگ 14
نظریه ی سالیوان 15
نظریه ی هورنای 17
نظریه ی آدلر 19
نظریه راجرز 21
نظریه ی مزلو 24
نظریه آلپورت 25
نظرات دیگر روانشناسان در ارتباط با عزت نفس 26
عزت نفس و غرور 28
عزت نفس بالا و عزت نفس پائین 30
نقش خانواده در شکل گیری عزت نفس 36
نقش پدر خانواده و تاثیر آن بر عزت نفس کودکان 40
کمک تخصصی برای افزایش عزت نفس 40
افسردگی چیست؟ 42
عوامل بروز افسردگی 43
علایم افسردگی 45
نشانه های معکوس افسرد گی 46
انواع اختلال افسردگی 46
افسردگی خفیف 46
افسردگی متوسط 46
افسردگی شدید 47
افسردگی واکنشی 47
افسردگی درون زاد 47
افسردگی روان پریش 48
افسردگی تک قطبی 48
افسردگی دوقطبی 49
افسردگی تهییجی 49
افسردگی تأخیری 49
افسردگی عضوی 49
افسردگی برگشتی کوتاه مدت 50
اختلال فصلی 50
عوامل موثر در افسردگی 50
2- محیط خانوادگی افراد: 51
کمک هایی که خود بیمار می تواند برای خود انجام دهد 56
تحقیقات انجام شده در داخل و خارج کشور 57
فصل سوم 59
طرح کلی پژوهش 60
جامعه آماری 60
نمونه آماری 60
روش نمونه گیری 61
ابزار گردآوری اطلاعات 61
پرسشنامه افسردگی بک 61
عزت نفس کوپر اسمیت 69
فصل چهارم 72
آمار توصیفی 73
آمار استنباطی 76
فصل پنجم 81
بحث و نتیجه گیری 82
محدودیت پژوهشی 83
پیشنهادات 83
منابع 85
فصل اول
کلیات پژوهش
مقدمه
یکی از مباحث مهم در امر بهداشت روانی عزّت نفس یا همان خودبزرگواری می باشد . که یکی از خصوصیات مهم و اساسی شخصیت هر فردی را تشکیل می دهد. و به طور حتم روی سایر جنبه های شخصی اثر می گذارد . و کمبود یا فقدان آن باعث عدم رشد سایر جنبه های شخصیت یا ناموزونی آنها خواهد شد و حتی ممکن است پایه گذار بیماریهای روانی گوناگونی مانند افسردگی ، کمرویی ، پرخاشگری ، ترس و … شود ( بیابانگرد ، 1373 ) .
بدون تردید عزّت نفس و اعتماد به نفس از ویژگیهایی است که هر انسانی طالب آن است . هر شخصی خواستار این مهم است که به عنوان فردی با عزّت نفس شناخته شود. زیرا این خصیصه به طور ناخودآگاه ، ویژگیهای مثبت دیگری را نیز به ذهن می آورد . هنگامی که به زندگی اشخاص نامی و مشهور مراجعه می کنیم که در زمینه های مختلف علمی ، هنری ، اجتماعی و غیره به درجات عالی رسیده اند ، در می یابیم که بیشتر آنان از اعتماد به نفس بالایی برخوردار بوده اند.باتوجه با اینکه پرورش عزّت نفس در دوران کودکی ریشه دارد ،نقش والدین بسیار مهم است . اگرچه والدین خواهان داشتن فرزندانی با عزت نفس و اعتماد به نفس بالا هستند ، اطلاعات لازم در جهت پرورش این ویژگی ندارند و نمی دانند از چه راهبردهایی باید استفاده کنند و در بعضی موارد شیوه های غلطی را به کار می بردند.همچنین باد به این نکته توجه کنیم که پرورش درست عزّت نفس در سالهای اولیۀکودکی می تواند پایه های محکم و قابل اطمینانی برای فرزندانمان در سالهای بعد زندگی در مواجه شدن با فشارهای گروه همسالان ، مدرسه ، محیط اجتماعی و غیره ایجاد
کند و این فرصت را به آنان بدهد که بتوانند در رویارویی با مشکلات مختلف از شیوه هایی مناسب و اصولی بهره مند شوند.
عزّت نفس ، داشتن احساسی خوب در مورد خود است و هرکسی برای خوب عمل کردن به آن نیاز دارد . چگونگی احساسمان در مورد خودمان بر چگونگی یادگیری ، احساس ، تفکر ، کار ، بازی ، ارتباط بادیگران ، و درحقیقت بر هر علمی که انجام می دهیم مؤثر است . عزّت نفس شالوده و پایۀ شادمانی و موفقّیت است . همۀ ابعاد زندگی مانند سلامت جسمانی ، ثبات عاطفی ، پیشرفت تحصیلی ، کیفیت روابط خویشاوندی ، انتخاب همسر ، برآوردن هدفها ، معلومات و فضایل شغلی را تحت تأثیر قرار می دهد ( آرام نیا ، حسینی ، 1388 ) .
افسردگی يکی از رايج ترين مشکلات انسان و تهديدی جدی برای سلامت جسمانی و روانی دانشجويان است. افسردگی يک بيماری جسمی و روحی است، که به تدريج به يک نگرانی عمده برای جوامع بشری تبديل شده است. (اوشيو و همکاران،2003).
در بيماری افسردگی، حالت گرفتگی و نااميدی بسيار شديدتر از زمانی است که فرد هنگام يأس و بی حوصلگی احساس می کند. در اين بيماری، فرد دچار احساس اندوه مداوم ، پوچی و ترس و کمبود می شود. بعضی ابراز می کنند که ابری بر زندگی آن ها سايه افکنده است. مطالعات متعدد بيانگر ارتباط بين رويدادهای استرس زای زندگی و افسردگی هستند. (روزن بام و همکاران، 2005).
بیان مسأله
عزّت نفس عبارت است از ارزیابی مداوم شخص نسبت به ارزشمندی «خویشتن» خود . عزّت نفس نوعی قضاوت نسبت به ارزشمندی وجود خود است . این صفت در انسان حالت

فایل : 76 صفحه

فرمت : Word

36900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط